Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Τίποτα δεν θα γίνει παιδιά!
Ψιλοφασαρία ίσως, μέχρι εκεί!
Δυστυχώς!!

Στην Αργεντινή τότε βγήκαν στον δρόμο. Ενώ τους πήδαγαν για 4+ χρόνια, στον δρόμο βγήκαν την επόμενη που έβαλαν χέρι στις καταθέσεις...

Βγηκαν στους δρομους οταν εβαλαν πλαφον στις αναληψεις για να μην καταρρευσουν οι τραπεζες και ιδιως οταν τους μετετρεψαν (αναγκαστικα) τα δολλαρια τους σε πεσος με καποια ισοτιμια, αλλα σε λιγο καιρο η ισοτιμια, οπως ηταν επομενο, δεν αντεξε, το νομισμα υποτιμηθηκε και εχασαν ουσιαστικα ετσι το 70% των αποταμιευσεων τους.

Χερι στις καταθεσεις δεν εβαλαν ακριβως αλλα μειωσαν την αξια τους μεσω υποτιμησης.

Αν παμε στη δραχμη και μεις μεσω κρισης αυτο ακριβως θα συμβει και σε μας. Στη δραχμη πρεπει να γυρισουμε μονο οταν η οικονομια μας στηριζεται σε γερες βασεις.

Εχω την εντυπωση οτι και σε εμας εχει συμβει στο παρελθον αυτο που περιγραφει ο Χιωτης (σχεδον). Δεν θυμαμαι ποτε.

Στην Αργεντινή τότε βγήκαν στον δρόμο. Ενώ τους πήδαγαν για 4+ χρόνια, στον δρόμο βγήκαν την επόμενη που έβαλαν χέρι στις καταθέσεις...

Βγηκαν στους δρομους οταν εβαλαν πλαφον στις αναληψεις για να μην καταρρευσουν οι τραπεζες......

Θα συμφωνήσω. Είχα κάνει άλλωστε σχετική αναφορά σε άλλο νήμα πριν από περίπου 6 μήνες......

http://www.avclub.gr/forum/showthre...η-χώρα?p=1056255498&highlight=#post1056255498

Οι καταθέσεις πάντως κινδυνεύουν και από τις ίδιες τις τράπεζες.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=128649&catid=13

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας τριών συνεταιριστικών τραπεζών, της Αχαϊκής, Λαμίας και Λέσβου – Λήμνου.Διαβάστε τι θα γίνει με τις καταθέσεις.

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας τριών μικρών συνεταιριστικών τραπεζών, της Αχαϊκής, Λαμίας και Λέσβου - Λήμνου, προχώρησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ΤτΕ έκρινε αναγκαία την υπαγωγή των "παραπάνω τραπεζών στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο Νόμος 3601/2007", καθώς παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων που αποκαθιστούν τη βιωσιμότητα τους.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον σχετικό νόμο, θα διενεργηθεί άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία για την ανεύρεση αναδόχου των καταθέσεων συνολικού ύψους περίπου 300 εκατ.ευρω και της μεταφοράς τους σε άλλη τράπεζα.

Ήδη, σύμφωνα με την ΤτΕ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες, οι οποίες διαθέτουν παρουσία στις περιοχές αυτές.

Οι καταθέσεις των πελατών των παραπάνω Τραπεζών δεν κινδυνεύουν. Απλά θα μεταφερθούν σε κάποιες άλλες Τράπεζες, οι οποίες και θα τους εξυπηρετούν από εδώ και στο εξής (μόλις τέλως πάντων τελειώσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται).

Εχω την εντυπωση οτι και σε εμας εχει συμβει στο παρελθον αυτο που περιγραφει ο Χιωτης (σχεδον). Δεν θυμαμαι ποτε.

Ο Πρωτοπαπαδάκης είχε την "πρωτότυπη" ιδέα να διχοτομήση (κυριολεκτικά) τη δραχμή το Μαρτιο του 22 και να συνάψει μ αυτόν τον τρόπο "αναγκαστικό" (επίσης κυριολεκτικά) δάνειο με τους έλληνες πολίτες. Σε κάθε χαρτονόμισμα, η μία πλευρά αντιστοιχούσε στην μισή αξία του, ενώ η άλλη μισή σε ομόλογο του ελληνικού δημοσίου επίσης στη αρχική μισή αξία.

Τότε η χώρα ήταν σε καιρό πολέμου, και η Μικρασιατική Εκστρατεία απορροφούσε τα πάντα. Τέτοια δραστικά μέτρα σε καιρό ειρήνης δεν έχουμε δει, ακόμη.

Μερικά παραδείγματα "επενδυτών" που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους απ' το κούρεμα των ομολόγων

Η οικογένεια μου (οι γονείς μου, εγώ και η αδερφή μου) κατέχουμε ομόλογα που έχουμε αγοράσει μέσω της Eurobank. Καταλαβαίνω πως είναι δευτερογενή αγορά αλλά αγοράστηκαν στην τιμή κτίσης όσο να αγοράζονταν
στην πρωτογενή αγορά και κυρίως είναι οι οικονομίες μιας ζωής. Λήγουνε το Μάη του 2012, και ήταν τα χρήματα για τα γεράματα των γονιών μου. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο αλλά ξέρω πως αν η οικογένειά μου χάσει τα
χρήματά της σίγουρα θα χάσω τους γονείς μου από τη στεναχώρια τους. Είμαι έγκυος και θέλω να δώ το αύριο για μένα και για το παιδί μου...

Είμαι κάτοχος ομολόγων από πρωτογενή αγορά και πίστεψα όπως όλοι σας, τις ψευτιές που μας πούλησε το ελληνικό κράτος και οι πολιτικοί του. Είμαι τρίτεκνός Ιδ. Υπάλληλος εγώ και η γυναία μου και εμπιστεύτηκα τις οικονομίες και το μέλλον των παιδιών μου αγοράζοτας ελληνικό χρέος για να βοηθήσω την πατρίδα μου.Πληρώνω το στεγαστικό μου δάνειο κάθε μήνα, είμαι εντάξει στα χαράτσια που βγάζουν κάθε τόσο δηλ. δεν χρωστάω ΤΙΠΟΤΑ στο ελληνικό κράτος, αντιθέτως.... και έρχονται τώρα και μου λένε ότι θα μου πάρουν το 53% των χρημάτων ΜΟΥ. Με ποιο δικαίωμα!!!!

ΕΙΜΑΙ 67 ΧΡΟΝΩΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ 14. ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΙΣ ΕΧΩ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ .ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ.

ΑΙΣΘΑΝΝΟΜΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΗΛΙΘΙΑ !! μου'ρχεται να ...
ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙ !
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ
ΜΠΟΡΩ ... ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΚΟ

Επίσης όποιος πήρε την Real News της 18/3/2012 θα διάβασε τις ιστορίες 10 ανθρώπων (κυρίως συνταξιούχων και ιδιωτ. υπαλλήλων) που αγόρασαν απ' τις οικονομίες τους ομόλογα αξίας 10.000 - 100.000 ευρώ. Δυστυχώς δεν βρήκα σχετικό σύνδεσμο με το άρθρο στο διαδίκτυο.

Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Τότε η χώρα ήταν σε καιρό πολέμου, και η Μικρασιατική Εκστρατεία απορροφούσε τα πάντα. Τέτοια δραστικά μέτρα σε καιρό ειρήνης δεν έχουμε δει, ακόμη.

Ναι, αλλά αυτό το:
... και έρχονται τώρα και μου λένε ότι θα μου πάρουν το 53% των χρημάτων ΜΟΥ. Με ποιο δικαίωμα!!!!
κάτι παρόμοιο δεν είναι?
Και μάλιστα, με τη "διχοτόμηση" κράταγες και ένα (δήθεν) ομόλογο που σου εξασφάλιζε (τρόπος του λέγειν) ότι έχεις λαμβάνειν, "εν καιρώ".

Τώρα - σε περίοδο ειρήνης - οι "κουρεμένοι" μικροεπενδυτές, έχουν μεγαλύτερες απώλειες...

Μερικά παραδείγματα "επενδυτών" που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους απ' το κούρεμα των ομολόγων

Η οικογένεια μου (οι γονείς μου, εγώ και η αδερφή μου) κατέχουμε ομόλογα που έχουμε αγοράσει μέσω της Eurobank. Καταλαβαίνω πως είναι δευτερογενή αγορά αλλά αγοράστηκαν στην τιμή κτίσης όσο να αγοράζονταν
στην πρωτογενή αγορά και κυρίως είναι οι οικονομίες μιας ζωής. Λήγουνε το Μάη του 2012, και ήταν τα χρήματα για τα γεράματα των γονιών μου. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο αλλά ξέρω πως αν η οικογένειά μου χάσει τα
χρήματά της σίγουρα θα χάσω τους γονείς μου από τη στεναχώρια τους. Είμαι έγκυος και θέλω να δώ το αύριο για μένα και για το παιδί μου...

Είμαι κάτοχος ομολόγων από πρωτογενή αγορά και πίστεψα όπως όλοι σας, τις ψευτιές που μας πούλησε το ελληνικό κράτος και οι πολιτικοί του. Είμαι τρίτεκνός Ιδ. Υπάλληλος εγώ και η γυναία μου και εμπιστεύτηκα τις οικονομίες και το μέλλον των παιδιών μου αγοράζοτας ελληνικό χρέος για να βοηθήσω την πατρίδα μου.Πληρώνω το στεγαστικό μου δάνειο κάθε μήνα, είμαι εντάξει στα χαράτσια που βγάζουν κάθε τόσο δηλ. δεν χρωστάω ΤΙΠΟΤΑ στο ελληνικό κράτος, αντιθέτως.... και έρχονται τώρα και μου λένε ότι θα μου πάρουν το 53% των χρημάτων ΜΟΥ. Με ποιο δικαίωμα!!!!

ΕΙΜΑΙ 67 ΧΡΟΝΩΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ 14. ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΙΣ ΕΧΩ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ .ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

ΑΙΣΘΑΝΝΟΜΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΗΛΙΘΙΑ !! μου'ρχεται να ...
ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙ !
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ
ΜΠΟΡΩ ... ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΚΟ

Επίσης όποιος πήρε την Real News της 18/3/2012 θα διάβασε τις ιστορίες 10 ανθρώπων (κυρίως συνταξιούχων και ιδιωτ. υπαλλήλων) που αγόρασαν απ' τις οικονομίες τους ομόλογα αξίας 10.000 - 100.000 ευρώ. Δυστυχώς δεν βρήκα σχετικό σύνδεσμο με το άρθρο στο διαδίκτυο.
Τη διαβασα εγω Κωστα. ΚΑι μου εκανε εντυπωση που ολα τα παραδειγματα (εκτος απο ενα αν θυμαμαι καλα) αγορασαν το 09 και περισσοτεροι το 10. Τοτε που ηταν ηδη high risk επενδυση με μεγαλη αποδοση...Τον Γεναρη καποιοι αγορασαν με προσδοκια 50% + κερδους σε 3 μηνες.... Δε λεω οτι ειναι ολοι τετοιοι, παντως στο αρθρο της ReaL μου εκανε εντυπωση...

Δεν λυπάμαι για τους κατόχους ομολόγων και αναρωτιέμαι πραγματικά γιατί γίνεται τέτοιο θέμα. Όταν τα αγόρασαν δεν ενημερώθηκαν για το ρίσκο που έχει η επένδυση; Και γιατί να τους "καλύψει τη χασούρα" το κράτος (δηλαδή εγώ κι εσύ).
Γιατί να έχουν διαφορετική μεταχείριση δηλαδή τους χαμένους του χρηματιστηρίου, αυτούς που χρεώθηκαν στις τράπεζες για ένα σπίτι και τώρα δεν τους βγαίνουν τα νούμερα, ή αυτούς που έπεσε έξω η επιχείρησή τους;

Τη διαβασα εγω Κωστα. ΚΑι μου εκανε εντυπωση που ολα τα παραδειγματα (εκτος απο ενα αν θυμαμαι καλα) αγορασαν το 09 και περισσοτεροι το 10. Τοτε που ηταν ηδη high risk επενδυση με μεγαλη αποδοση...Τον Γεναρη καποιοι αγορασαν με προσδοκια 50% + κερδους σε 3 μηνες.... Δε λεω οτι ειναι ολοι τετοιοι, παντως στο αρθρο της ReaL μου εκανε εντυπωση...

γιατί πριν το 9 και το 10 , δλδ προ κρίσης λίγοι ήταν αυτοί που αγόραζαν ομόλογα ....

υπήρχαν άλλες μορφές επένδυσης πιο συμφέρουσες .....

πριν το 9 και το 10 (άντε και το 8) ομόλογα έπαιζαν κυρίως θεσμικοί ...

μετά έγινε το πάρτυ, όπως ακριβώς και στο χρηματιστήριο που μπήκε όλη η μαρίδα λίγο πριν σκάσει η φούσκα .....
τυχαίο ????

άκου 50% σε ένα μήνα ...... :award:
ούτε αυτοί που αγοράζουν αυτοκίνητα απένταντι από το καζίνο λουτρακίου σε δουλεύουν με τέτοια ποσοστά ......
ομόλογο "ο Γούκος" :Banane0:

Last edited:
Πταίσματα είναι αυτά ρε ...

μέσος όρος χασούρας απο τους πονήρους εμπόρους στο κέντρο στην τρέλα του χρηματιστηριού .. ΤΑ 50 ΜΥΡΙΑ ....

εγώ είχα προτίμηση στην συνάφεια ... εκεί τα έχανα σιγουράντζα και δεν είχα άγχος κανένα ...

ρε τι λεφτά ... ρε τι λεφτά μας έχουν φάει οι πούστιδι ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Ναι, αλλά αυτό το:

κάτι παρόμοιο δεν είναι?
Και μάλιστα, με τη "διχοτόμηση" κράταγες και ένα (δήθεν) ομόλογο που σου εξασφάλιζε (τρόπος του λέγειν) ότι έχεις λαμβάνειν, "εν καιρώ".

Τώρα - σε περίοδο ειρήνης - οι "κουρεμένοι" μικροεπενδυτές, έχουν μεγαλύτερες απώλειες...

Άλλο όμως ένα καθολικό μέτρο που αφορούσε σε κάθε μία δραχμή που κυκλοφορούσε στη χώρα και συνεπώς σε κάθε Έλληνα, και άλλο το κούρεμα των ομολόγων το οποίο ευθέως αφορά σε λιγότερο από 10.000 φυσικά πρόσωπα. Ευθέως, γιατί εμμέσως με το κούρεμα των ομολόγων των ταμείων όλοι μας επηρεαζόμαστε εμμέσως.

Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Δεν μου αρέσει να κάνω σκληρά σχόλια όταν άνθρωποι πονούν, αλλά με το παραπάνω δεν μπορώ να μην παρατηρήσω, ότι ως άνθρωπος από την επαρχία, θα είχε οπωσδήποτε ακούσει δύο (-2-) σχετικές παροιμίες:
(α) Μην βάζεις ποτέ όλα τα αυγά σου στο ίδιο καλάθι
(β) Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι.

Καμιά φορά αρκεί να έχει κανείς και τον κοινό νου.

Και τι διασπορα κινδυνου και αυγων να κανει καποιος με λιγες δεκαδες χιλιαδες ευρω αποταμιευσεις? Να επενδυσει 1/4 σε μετοχες, 1/4 σε μετρητα, 1/4 σε αμοιβαια και τα αλλα σε παραγωγα χρυσου και πετρελαιου? Αυτα τα κανουν οι εχοντες.

Ενας απλος ανθρωπος και δη απο επαρχια θα τα ειχε μετρητα στην τραπεζα και λογω της κρισης το 09 και 10, πιστευε οτι τα κρατικα ομολογα ειναι πιο σιγουρη τοποθετηση. Και αυτο εκανε. Γυρισε τα περισσοτερα σε ομολογα του κρατους.
Αυτο ηταν κοινος νους πριν απο δυο-τρια χρονια.

Παντως πιστευω οτι καποιοι ανθρωποι μπορουν να μηνυσουν την τραπεζα που τους πουλησε τα ομολογα με το αιτιολογικο οτι δεν προστατευσαν ως οφειλαν τον πελατη τους και ιδιως αυτον που πραγματι δεν ειναι σε θεση να γνωριζει.

Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Και τι διασπορα κινδυνου και αυγων να κανει καποιος με λιγες δεκαδες χιλιαδες ευρω αποταμιευσεις? Να επενδυσει 1/4 σε μετοχες, 1/4 σε μετρητα, 1/4 σε αμοιβαια και τα αλλα σε παραγωγα χρυσου και πετρελαιου? Αυτα τα κανουν οι εχοντες.

Ενας απλος ανθρωπος και δη απο επαρχια θα τα ειχε μετρητα στην τραπεζα και λογω της κρισης το 09 και 10, πιστευε οτι τα κρατικα ομολογα ειναι πιο σιγουρη τοποθετηση. Και αυτο εκανε. Γυρισε τα περισσοτερα σε ομολογα του κρατους.
Αυτο ηταν κοινος νους πριν απο δυο-τρια χρονια.

Παντως πιστευω οτι καποιοι ανθρωποι μπορουν να μηνυσουν την τραπεζα που τους πουλησε τα ομολογα με το αιτιολογικο οτι δεν προστατευσαν ως οφειλαν τον πελατη τους και ιδιως αυτον που πραγματι δεν ειναι σε θεση να γνωριζει.

Για να λέει ότι έβαλε σε ομόλογα τις οικονομίες 50 χρόνων δουλειάς και "κατέστρεψα τα παιδιά μου και τον εαυτό μου", θα κινδυνέψω να πιθανολογήσω ότι δεν έβαλε 10 και 20 χιλιάρικα, αλλά από 30-40-50 και πάνω. Και ναι για τέτοιο ποσό, όταν είναι το μοναδικό κομπόδεμα, του κοινού νου του κόβει να μην τα βάλει στο ίδιο καλάθι. Τουλάχιστον σε δύο.