Μερικά παραδείγματα "επενδυτών" που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους απ' το κούρεμα των ομολόγων
Η οικογένεια μου (οι γονείς μου, εγώ και η αδερφή μου) κατέχουμε ομόλογα που έχουμε αγοράσει μέσω της Eurobank. Καταλαβαίνω πως είναι δευτερογενή αγορά αλλά αγοράστηκαν στην τιμή κτίσης όσο να αγοράζονταν
στην πρωτογενή αγορά και κυρίως είναι οι οικονομίες μιας ζωής. Λήγουνε το Μάη του 2012, και ήταν τα χρήματα για τα γεράματα των γονιών μου. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο αλλά ξέρω πως αν η οικογένειά μου χάσει τα
χρήματά της σίγουρα θα χάσω τους γονείς μου από τη στεναχώρια τους. Είμαι έγκυος και θέλω να δώ το αύριο για μένα και για το παιδί μου...
Είμαι κάτοχος ομολόγων από πρωτογενή αγορά και πίστεψα όπως όλοι σας, τις ψευτιές που μας πούλησε το ελληνικό κράτος και οι πολιτικοί του. Είμαι τρίτεκνός Ιδ. Υπάλληλος εγώ και η γυναία μου και εμπιστεύτηκα τις οικονομίες και το μέλλον των παιδιών μου αγοράζοτας ελληνικό χρέος για να βοηθήσω την πατρίδα μου.Πληρώνω το στεγαστικό μου δάνειο κάθε μήνα, είμαι εντάξει στα χαράτσια που βγάζουν κάθε τόσο δηλ. δεν χρωστάω ΤΙΠΟΤΑ στο ελληνικό κράτος, αντιθέτως.... και έρχονται τώρα και μου λένε ότι θα μου πάρουν το 53% των χρημάτων ΜΟΥ. Με ποιο δικαίωμα!!!!
ΕΙΜΑΙ 67 ΧΡΟΝΩΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ 14. ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΙΣ ΕΧΩ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ .ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ.
ΑΙΣΘΑΝΝΟΜΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΗΛΙΘΙΑ !! μου'ρχεται να ...
ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙ !
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ
ΜΠΟΡΩ ... ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΚΟ
Επίσης όποιος πήρε την Real News της 18/3/2012 θα διάβασε τις ιστορίες 10 ανθρώπων (κυρίως συνταξιούχων και ιδιωτ. υπαλλήλων) που αγόρασαν απ' τις οικονομίες τους ομόλογα αξίας 10.000 - 100.000 ευρώ. Δυστυχώς δεν βρήκα σχετικό σύνδεσμο με το άρθρο στο διαδίκτυο.