Μόνο και μόνο για την φασαρία που έγινε, αξίζει να πω 2 πραγματάκια.
Το "
πετάει ΕΞΩ ο Πούτιν τις τράπεζες" ήταν ο τίτλος της είδησης ακριβώς όπως δημοσιεύθηκε και σε καμία περίπτωση δεν ήταν δικό μου σχόλιο ή έκφραση δικών μου συναισθημάτων.
Γιατί βγήκε η είδηση τώρα?
Μα απλά
γιατί σήμερα ο Πούτιν υπέγραψε το σχετικό νομοσχέδιο.
Το αν το νομοσχέδιο αυτό έχει ουσία (δηλαδή αν ούτως ή άλλως οι ξένες τράπεζες στην ρωσία είχαν καθεστώς που ουσιαστικά δεν αλλάζει) ή αν είναι απλά μια δήλωση παρόντος από τον Ρωσικό παράγοντα, δεν έχω στοιχεία για να κρίνω. Ούτε οικονομολόγος είμαι, ούτε έχω γνώση των τραπεζικών κανονισμών... ούτε κάν στην Ελλάδα πόσο μάλλον δε στη Ρωσία.
Αν
θεωρώ ότι είναι τυχαίο? Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι.
Με βάση αυτά που διαβάζω και δύναμαι να αντιληφθώ, στο παγκόσμιο σκηνικό -που για διαφόρους λόγους έχει γίνει κουλουβάχατα- μαίνεται νομισματικός-οικονομικός πόλεμος άνευ προηγουμένου.
Αν νομίζετε ότι η Γερμανία επέβαλλε ένα τέτοιο ειδεχθές μέτρο (την μη ασφάλεια των καταθέσεων στην ουσία) γιατί λείπανε 6 δις για το πρόγραμμα "σωτηρίας" της Κύπρου γελιέστε!
Από που προέρχονται δεν τους νοιάζει καθόλου! Ο έλεγχος πολύ!
Το παιχνίδι πλέον λέγεται "ποιος δεν θα πέσει πρώτος και θα σταθεί όρθιος με τα λιγότερα τραύματα" και πια κανένας δεν είναι ασφαλής! Αμερική, Ιαπωνία, Ευρώπη, Ρωσία, Κίνα όλοι τρέμουν τι πρόκειται να ακολουθήσει!
Διαβάστε αυτό το άρθρο και δείτε και το βίντεο στο τέλος, όπου μιλάει
για πιθανό επερχόμενο πληθωρισμό 10-20-30 έως και 100% στην Αμερική το 2014 και πόσο αυτό θα καταστρέψει άπαντες!
Ο συγκεκριμένος οικονομολόγος εμφανίζεται βέβαιος λόγο της φούσκας των μετοχών -μη παραγμένη αξία- που περιμένει να "διορθώσουν" μέχρι και 95%.
http://www.moneynews.com/MKTNews/bi...stock/2012/08/29/id/450265?PROMO_CODE=12670-1
Αυτά! Και σαφώς δεν περιμένω τον Πούτιν να έρθει να μας σώσει, και σαφώς δεν επιχαίρω με όσα κάνει αφού εμείς την έχουμε ήδη πατήσει άσχημα!