Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Σίγουρα κάποιοι πολυ θα χαίρονται με αυτο που έγινε...

Τα καλα της κρίσης που λένε.
Να σου κλέβουν στην ψυχρα τα λεφτά σου

ΟΧΙ δεν κλέβουν,για το καλό μας το κάνουν!
Για το μέλλον μας,για τα παιδιά μας!!
Να μοχθούν και να τους αποκαλούμε ..κλέφτες;
Ντροπή μας!

Δηλαδή για να καταλάβω τώρα... με αυτή την κίνηση το Eurogroup αναγνώρισε το δικαίωμα σε όποιον θέλει να κλέβει το 10% της περιουσίας του άλλου ή μου φαίνεται?
Ας μας πει κάποιος νομικός!

Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Δηλαδή για να καταλάβω τώρα... με αυτή την κίνηση το Eurogroup αναγνώρισε το δικαίωμα σε όποιον θέλει να κλέβει το 10% της περιουσίας του άλλου ή μου φαίνεται?

Όχι όποιος ,όποιος,ο κάθε τυχαίος!
Μόνο αυτοί,η άρχουσα τάξη!Μόνο αυτόι που νομοθετούν ανάλογα!

Αρπαζουν το 9,9% απο όσους έχουν πάνω απο 100.οοο και 6,75% για όσους έχουν μέχρι 100.οοο
Η καταδίκη της κυπριακής οικονομίας.

Σημερα η Κύπρος, αυριο ποιος;

"Παv φυσικόv ή voμικόv πρόσωπov δικαιoύται σεβασμoύ της περιoυσίας τoυ. Ουδείς δύvαται vα στερηθή της ιδιoκτησίας αυτoύ ειμή δια λόγoυς δημoσίας ωφελείας και υπό τoυς
πρoβλεπoμέvoυς, υπό τoυ vόμoυ και τωv γεvικώv αρχών του διεθνούς δικαίου όρους ."

Αυτά λέει το άρθρο 1 του Πρόσθετου Πρωτόκολλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το τυράκι στη φάκα είναι φυσικά οι "λόγοι δημόσιας ωφέλειας" που επιτρέπουν την στέρηση της ιδιοκτησίας .

Μα βρε παιδιά, θα τους δόσουν τίτλους, μετοχές ή κάτι τέλος πάντων και θα τους τα επιστρέψουν του αγίου ανήμερα και με τόκο...γιατί τόση κακία πια???Προσέχουν πριν από εμάς για εμάς...

Πετάει ΕΞΩ όλες τις ξένες Τράπεζες ο Πούτιν!

O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα ένα νομοσχέδιο που ψήφισε η Δούμα και παράλληλα ενέκρινε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν επιτρέπεται σε καμία ξένη τράπεζα να ανοίξει υποκαταστήματα στη Ρωσία, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Μετά τη σημερινή αλλαγή, οι ξένες τράπεζες από δω και στο εξής, μπορούν να ασκούν δραστηριότητά στη Ρωσία ΜΟΝΟ μέσω θυγατρικών τους εταιρειών, οι οποίες υπόκεινται στη ρωσική δικαιοδοσία. Όπως αναφέρεται σε επεξηγηματικό σημείωμα του νομοσχεδίου, τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών λειτουργούν διαφορετικά από τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών, και δεν υπόκεινται σε πλήρη έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.

http://gr.news.yahoo.com/πετάει-εξω-όλες-τις-ξένες-τράπεζες-ο-πούτιν--114258821.html;_ylt=AqtTcUQ97H9yOvYIyPpoh1aIR.d_;_ylu=X3oDMTR0a2o1YTE0BGNjb2RlA2N0LmMEbWl0A01vc3QgUG9wdWxhciBIb21lBHBrZwMxNzRkN2Q3NC1iMzUwLTM2NDUtYWJhZC05NGMxZmRkZmJjMTYEcG9zAzIEc2VjA01lZGlhQkxpc3RNaXhlZE1vc3RQb3B1bGFyQ0FUZW1wBHZlcgMwNTYzYTQzMy04ZjA5LTExZTItYWQ3Zi1kM2JiNjBlYzVmMmU-;_ylg=X3oDMTNvczVqYzlmBGludGwDZ3IEbGFuZwNlbC1ncgRwc3RhaWQDNjlhMmZmNDMtYmNlOS0zMzhhLThlOTMtNTQxOWJiYzFiNGRhBHBzdGNhdAPOtc67zrvOsc60zrF8z4TOtc67zrXPhc.EzrHOuc6xzr3Otc6xBHB0A3N0b3J5cGFnZQ--;_ylv=3

Πετάει ΕΞΩ όλες τις ξένες Τράπεζες ο Πούτιν!

Για άλλη μια φορά οι Ρώσοι αποδεικνύουν ότι είναι ποντίκια. Τίποτα δεν έκανε ο Πούτιν για να βοηθήσει την Κύπρο. Τίποτα απολύτως. Τόσα Ρωσικά λεφτά έχει στην Κύπρο. Ίσως βέβαια και να συμφώνησε στο κούρεμα καταθέσεων γιατί δεν χωνεύει τους Ρώσους που πήγαν τα λεφτά τους εκεί.

Όσο για την παραπάνω είδηση, αν διαβάσετε τι λέει θα δείτε ότι είναι σαχλαμάρες. Οι θυγατρικές των ξένων τραπεζών πρέπει να υπόκεινται στους τοπικούς νόμους. Σιγά τα ωά. Αυτό ήδη συμβαίνει σε όλο το πολιτισμένο κόσμο, και στην Ελλάδα και παντού. Ανοησίες του δημοσιογράφου με το κεφαλαίο "ΕΞΩ" και τίτλο που παραπλανά.

Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Νικολάκη, νομίζεις ότι ο Πούτιν είναι κομουνιστής?

Ευτυχώς δεν είναι! :-)))

(Είδαμε και με τον Στάλιν τι ωραία που τα έκανε πλακάκια με τον Χίτλερ το 1938. Ωχ πάλι ξέχασα, ούτε ο Στάλιν ήταν κομουνιστής. Αλλά χαβαλέ κάνω, ας μην το γυρίσουμε πάλι στην ... Κούβα!)

Σοβαρά τώρα, το πρόβλημα δεν είναι τι νομίζω εγώ, το πρόβλημα είναι ότι πολλοί και διάφοροι νομίζουν ότι είναι σωτήρας επειδή είναι Ρώσος ή επειδή είναι ορθόδοξος ή επειδή δεν είναι αμερικανός (κάθε μη-Αμερικανός είναι ελπίδα) ή ποιος ξέρει τι άλλο. Και κάθε φορά δεν κάνουν οι Ρώσοι τίποτα για να βοηθήσουν, αλλά δεν έχει σημασία, δεν αλλάζουν τα μυαλά. Τυχαίο νομίζεις είναι ότι βγήκε μια τέτοια είδηση τώρα;;; (πετάει ΕΞΩ ο Πούτιν τις τράπεζες ... σιγά την καλτσοδέτα...).

Aυτό που συνέβη στην Κύπρο χτές,έχει συμβεί στο πολλαπλάσιο στην Ρωσία του αλήτη και πουλημένου Γέλτσιν..

Τρία συνολικά ''κουρέματα''(άθροισμα 80%),καταλήστευση κάθε οικονομίας των πολιτών ,υποτιμήσεις στο ρούβλι,αύξηση των ενοικίων και αισχρές ιδιωτικοποιήσεις..

Αποτέλεσμα το προσδόκιμο επιβίωσης να φτάσει γύρω στα 50 έτη..

Αυτά δεν τα θυμόμαστε ή επειδή έπεσε το ''Τείχος'' δεν τρέχει τίποτα??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Ευτυχώς δεν είναι! :-)))

(Είδαμε και με τον Στάλιν τι ωραία που τα έκανε πλακάκια με τον Χίτλερ το 1938. Ωχ πάλι ξέχασα, ούτε ο Στάλιν ήταν κομουνιστής. Αλλά χαβαλέ κάνω, ας μην το γυρίσουμε πάλι στην ... Κούβα!)

Σοβαρά τώρα, το πρόβλημα δεν είναι τι νομίζω εγώ, το πρόβλημα είναι ότι πολλοί και διάφοροι νομίζουν ότι είναι σωτήρας επειδή είναι Ρώσος ή επειδή είναι ορθόδοξος ή επειδή δεν είναι αμερικανός (κάθε μη-Αμερικανός είναι ελπίδα) ή ποιος ξέρει τι άλλο. Και κάθε φορά δεν κάνουν οι Ρώσοι τίποτα για να βοηθήσουν, αλλά δεν έχει σημασία, δεν αλλάζουν τα μυαλά. Τυχαίο νομίζεις είναι ότι βγήκε μια τέτοια είδηση τώρα;;; (πετάει ΕΞΩ ο Πούτιν τις τράπεζες ... σιγά την καλτσοδέτα...).

Γιατι φιλε μου να σε βοηθησει? Αφου σε βοηθαει η Αγγελα τωρα! Ολοι μαζι πια?
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι εν προκειμενω κραζεις οσους περιμενουν βοηθεια απο τον Πουτιν,
ο οποιος ποτε δε βγηκε να πει θα σε σωσω, ενω αντιθετα δε λες τιποτα για τη συντριπτικη πλειοψηφια που περιμενει οτι θα τη σωσουν οι Ευρωπαιοι. Φυσικα αυτοι που σκεφτονται να σωθουμε απο μονοι μας
ειναι ρομαντικοι και εκτος πραγματικοτητας. Ας περιμενουμε να μας πεταξουν κανα σωσιβιο.
Σιγα μην κουνησουμε τα χερια μας και κολυμπησουμε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Γιατι φιλε μου να σε βοηθησει? Αφου σε βοηθαει η Αγγελα τωρα! Ολοι μαζι πια?
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι εν προκειμενω κραζεις οσους περιμενουν βοηθεια απο τον Πουτιν,
ο οποιος ποτε δε βγηκε να πει θα σε σωσω, ενω αντιθετα δε λες τιποτα για τη συντριπτικη πλειοψηφια που περιμενει οτι θα τη σωσουν οι Ευρωπαιοι. Φυσικα αυτοι που σκεφτονται να σωθουμε απο μονοι μας
ειναι ρομαντικοι και εκτος πραγματικοτητας. Ας περιμενουμε να μας πεταξουν κανα σωσιβιο.
Σιγα μην κουνησουμε τα χερια μας και κολυμπησουμε.

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Αυτό λέω κι εγώ. Δεν έχουμε να ελπίζουμε τίποτα από κανένα Πούτιν.

Ακόμη και σήμερα όμως κυκλοφορούν φήμες ότι οι Ρώσοι θα μας έδιναν σούπερ δάνειο. Ότι τον Καραμανλή τον έριξαν επειδή πήγε με τους Ρώσους (και όχι επειδή το μυαλό του ήταν μόνο στο playstation και γενικώς ήταν ένας παντελώς ανίκανος εγγονός). Και όπως βλέπεις αμέσως σήμερα κάποια ΜΜΕ έβγαλαν είδηση για τον Πούτιν. Δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει αρκετός κόσμος που βλέπει τη Ρωσία σαν πιθανό σωτήρα, τον Πούτιν σαν σωστό και δίκαιο, και πάει λέγοντας.

Μπορούμε να κάνουμε συμμαχίες, και επιβάλλεται. Αλλά τζάμπα δεν θα μας δώσει κανείς τίποτα. Καιρός είναι να σοβαρευτεί η πολιτική μας και να μην ελπίζουμε στον από μηχανής θεό.

Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Aυτό που συνέβη στην Κύπρο χτές,έχει συμβεί στο πολλαπλάσιο στην Ρωσία του αλήτη και πουλημένου Γέλτσιν..

Τρία συνολικά ''κουρέματα''(άθροισμα 80%),καταλήστευση κάθε οικονομίας των πολιτών ,υποτιμήσεις στο ρούβλι,αύξηση των ενοικίων και αισχρές ιδιωτικοποιήσεις..

Αποτέλεσμα το προσδόκιμο επιβίωσης να φτάσει γύρω στα 50 έτη..

Αυτά δεν τα θυμόμαστε ή επειδή έπεσε το ''Τείχος'' δεν τρέχει τίποτα??

Ο Γέλτσιν έχει 6 χρόνια που πέθανε. Ο Πούτιν είναι 14 χρόνια στην εξουσία (στην οποία τον έφερε ο Γέλτσιν). Εμείς το πρόβλημα το έχουμε τώρα, και η Κύπρος το ίδιο, και βοήθεια χρειαζόμαστε τώρα, όχι το 1995. Αν θέλεις να φτύσουμε τον Γέλτσιν, μαζί σου. Αλλά δεν βλέπω σε τι βοηθάει με την σημερινή κατάσταση και την απλή διαπίστωση ότι η Ρώσοι δεν μας βοηθούν σε τίποτα (ούτε βοήθησαν ποτέ ιστορικά).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Αυτό λέω κι εγώ. Δεν έχουμε να ελπίζουμε τίποτα από κανένα Πούτιν.

Ακόμη και σήμερα όμως κυκλοφορούν φήμες ότι οι Ρώσοι θα μας έδιναν σούπερ δάνειο. Ότι τον Καραμανλή τον έριξαν επειδή πήγε με τους Ρώσους (και όχι επειδή το μυαλό του ήταν μόνο στο playstation και γενικώς ήταν ένας παντελώς ανίκανος εγγονός). Και όπως βλέπεις αμέσως σήμερα κάποια ΜΜΕ έβγαλαν είδηση για τον Πούτιν. Δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει αρκετός κόσμος που βλέπει τη Ρωσία σαν πιθανό σωτήρα, τον Πούτιν σαν σωστό και δίκαιο, και πάει λέγοντας.

Μπορούμε να κάνουμε συμμαχίες, και επιβάλλεται. Αλλά τζάμπα δεν θα μας δώσει κανείς τίποτα. Καιρός είναι να σοβαρευτεί η πολιτική μας και να μην ελπίζουμε στον από μηχανής θεό.

Η πολιτικη μας ειναι σοβαροτατη. Δυστυχως ομως για μενα και σενα δε νοιαζεται να λυσει τα δικα μας
προβληματα. Αυτο που βαζει στοχο ομως, το καταφερνει μια χαρα.Αλλο αν αυτος ειναι αλλος απο αυτον
που λενε πριν τις εκλογες (βλεπε Κυπρος).
Το θεμα ειναι να σοβαρευτουμε εμεις.

ps συμφωνω για τις συμμαχιες
ps2 Ο Γελτσιν δεν ηταν παρα μια αθλια μαριονετα. Ενας αχυρανθρωπος. Οχι το διαδοχο του δεν ειχε τη δυναμη
να προωθησει, αλλα ουτε καν τον εαυτο του

Last edited:

Ο Γέλτσιν έχει 6 χρόνια που πέθανε. Ο Πούτιν είναι 14 χρόνια στην εξουσία (στην οποία τον έφερε ο Γέλτσιν). Εμείς το πρόβλημα το έχουμε τώρα, και η Κύπρος το ίδιο, και βοήθεια χρειαζόμαστε τώρα, όχι το 1995. Αν θέλεις να φτύσουμε τον Γέλτσιν, μαζί σου. Αλλά δεν βλέπω σε τι βοηθάει με την σημερινή κατάσταση και απλή τη διαπίστωση ότι η Ρώσοι δεν μας βοηθούν σε τίποτα (ούτε βοήθησαν ποτέ ιστορικά).

Λέω να μην ξεχνιόμαστε ,μιάς και η Ιστορία είναι πάντα χρήσιμη...

Επίσης έχει ενδιαφέρον η μούφα που οι όπου γής νεοφιλελέδες ,διαδίδουν ,οτι τα Ρώσικα χρήματα στις Κυπριακές τράπεζες ήταν μαφιόζικα,ενώ τα ευρωπαϊκά ''αγίων''.

Λέω να μην ξεχνιόμαστε ,μιάς και η Ιστορία είναι πάντα χρήσιμη...

Επίσης έχει ενδιαφέρον η μούφα που οι όπου γής νεοφιλελέδες ,διαδίδουν ,οτι τα Ρώσικα χρήματα στις Κυπριακές τράπεζες ήταν μαφιόζικα,ενώ τα ευρωπαϊκά ''αγίων''.

Πες τα χρυσοστομε.
Οταν εγιναν αυτα που ανεφερες στο προηγουμενο ποστ σου και μεσα απο τα "κουρεματα" των
οικονομιων του λαου ξεπεταχτηκαν μια χουφτα κροισοι ολοι μιλησαν για μαφια.
Τωρα με την κριση που κουρευονται με χιλιους δυο τροπους οι οικονομιες των λαων και
συμφωνα με επισημα στοιχεια οι κροισοι γινονται πιο κροισοι, το συσχετισμο δεν τον κανει κανενας.
Αυτοι βλεπεις ειναι τιμιοι καπιταλιστες. Ρε δεν παμε να διαβασουμε κι εμεις την (μπεστσελλερ)
βιογραφια του Τζομπς?

Μόνο και μόνο για την φασαρία που έγινε, αξίζει να πω 2 πραγματάκια.

Το "πετάει ΕΞΩ ο Πούτιν τις τράπεζες" ήταν ο τίτλος της είδησης ακριβώς όπως δημοσιεύθηκε και σε καμία περίπτωση δεν ήταν δικό μου σχόλιο ή έκφραση δικών μου συναισθημάτων.
Γιατί βγήκε η είδηση τώρα?
Μα απλά γιατί σήμερα ο Πούτιν υπέγραψε το σχετικό νομοσχέδιο.

Το αν το νομοσχέδιο αυτό έχει ουσία (δηλαδή αν ούτως ή άλλως οι ξένες τράπεζες στην ρωσία είχαν καθεστώς που ουσιαστικά δεν αλλάζει) ή αν είναι απλά μια δήλωση παρόντος από τον Ρωσικό παράγοντα, δεν έχω στοιχεία για να κρίνω. Ούτε οικονομολόγος είμαι, ούτε έχω γνώση των τραπεζικών κανονισμών... ούτε κάν στην Ελλάδα πόσο μάλλον δε στη Ρωσία.

Αν θεωρώ ότι είναι τυχαίο? Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι.

Με βάση αυτά που διαβάζω και δύναμαι να αντιληφθώ, στο παγκόσμιο σκηνικό -που για διαφόρους λόγους έχει γίνει κουλουβάχατα- μαίνεται νομισματικός-οικονομικός πόλεμος άνευ προηγουμένου.
Αν νομίζετε ότι η Γερμανία επέβαλλε ένα τέτοιο ειδεχθές μέτρο (την μη ασφάλεια των καταθέσεων στην ουσία) γιατί λείπανε 6 δις για το πρόγραμμα "σωτηρίας" της Κύπρου γελιέστε!
Από που προέρχονται δεν τους νοιάζει καθόλου! Ο έλεγχος πολύ!

Το παιχνίδι πλέον λέγεται "ποιος δεν θα πέσει πρώτος και θα σταθεί όρθιος με τα λιγότερα τραύματα" και πια κανένας δεν είναι ασφαλής! Αμερική, Ιαπωνία, Ευρώπη, Ρωσία, Κίνα όλοι τρέμουν τι πρόκειται να ακολουθήσει!

Διαβάστε αυτό το άρθρο και δείτε και το βίντεο στο τέλος, όπου μιλάει για πιθανό επερχόμενο πληθωρισμό 10-20-30 έως και 100% στην Αμερική το 2014 και πόσο αυτό θα καταστρέψει άπαντες!
Ο συγκεκριμένος οικονομολόγος εμφανίζεται βέβαιος λόγο της φούσκας των μετοχών -μη παραγμένη αξία- που περιμένει να "διορθώσουν" μέχρι και 95%.

http://www.moneynews.com/MKTNews/bi...stock/2012/08/29/id/450265?PROMO_CODE=12670-1

Αυτά! Και σαφώς δεν περιμένω τον Πούτιν να έρθει να μας σώσει, και σαφώς δεν επιχαίρω με όσα κάνει αφού εμείς την έχουμε ήδη πατήσει άσχημα!

http://krugman.blogs.nytimes.com/

OK, I didn’t see that one coming. With all the problems in Greece, Italy, Spain, and Portugal I wasn’t watching Cyprus. But that’s where the big euro news is this weekend; in return for a bailout, Cyprus is supposed to impose a large haircut — that is, loss — on all depositors in its banks.

You can sort of see why they’re doing this: Cyprus is a money haven, especially for the assets of Russian beeznessmen; this means that it has a hugely oversized banking sector (think Iceland) and that a haircut-free bailout would be seen as a bailout, not just of Cyprus, but of Russians of, let’s say, uncertain probity and moral character. (I think it’s interesting that Mohamed El-Erian manages to write about this thing, fairly reasonably, without so much as mentioning the Russian thing.)

The big problem, however, is that it’s not just large foreign deposits that are taking a haircut; the haircut on small domestic deposits is a bit smaller, but still substantial. It’s as if the Europeans are holding up a neon sign, written in Greek and Italian, saying “time to stage a run on your banks!”

Tomorrow and the days immediately following should be very interesting.