Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Κίνα - Ρωσία - ΗΠΑ - Γερμανία (ευρωπαϊκή γερμανία).

Αυτοί είναι οι 4 οικονομικοί πόλοι.

Νομίζω ότι πολλοί ευρωπαίοι απλώς πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιβιώσει η ευρώπη σε ένα βαθύτατα ανταγωνιστικό κόσμο, εκτός από το να στοιχηθούν πίσω από τη Γερμανία. Όποιος φύγει από το μαντρί θα τον φάνε οι λύκοι.

Αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης και της έλλειψης δασμών. Οι Ρώσοι έχουν τεράστια χώρα και τεράστιο ορυκτό πλούτο. Οι Κινέζοι γιγαντιαίο πληθυσμό που δουλεύει για δεκάρες. Οι Αμερικανοί όλη την υψηλή τεχνολογία και το λογισμικό. Οι Ευρωπαίοι τι; Σχεδόν τίποτα ξεχωριστό.



Όμως συμβατικός πόλεμος με τίποτα. Άλλωστε οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα όπλα απ' όσα όλοι οι άλλοι μαζί.
 
Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Ο μέσος Κύπριος έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση και πολλοί από αυτούς, λόγω του ότι ψάχνουν για ανάλογη απασχόληση δεν βρίσκονται καν στην Κύπρο.
Το ότι έστησαν έναν φορολογικό παράδεισο για να προσελκύσουν από τη μία επενδύσεις (έστω ως offshore εταιρίες) και να προσφέρουν στον κόσμο ανάλογη εργασία (λογιστές, δικηγόροι κλπ) ήταν προφανώς στο σχέδιο ανόρθωσης της κατεστραμμένης οικονομίας τους.
Πρακτικά στην Κύπρο δεν υπάρχει πρωτογενής τομέας.
Για το μοντέλο Ελβετία;
Αυτοί πώς ζουν αλήθεια;
Από σοκολάτες και ρολόγια;
χμχμχμχμ!!
 
Ναι καλά!
Η Ελβετία και το Μονακό μας μάρανε....
Πείτε μου τώρα ότι το Σίτι (Λονδίνο) είναι καθαρό ή ακόμη και οι Γερμανικές τράπεζες!
Θα πάει δηλαδή ο Ρώσος τα λεφτά του στην Φρανκφούρτη και θα του πούνε "Μηηηη όχι, δεν τα θέλουμε!" :flipout:
Η μόνο διαφορά που υπάρχει είναι ότι στις Γερμανικές τράπεζες δεν πάνε τα Γερμανικά "βρώμικα", στις Αγγλικές τα Αγγλικά, στις Ελληνικές τα Ελληνικά κλπ
 
Υπό τον τίτλο: "Cyprus: The Sum of ALL FUBAR", όπου FUBAR είναι τα αρχικά των λέξεων "Fucked up beyond all recognition" ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν προσπαθεί, μέσα από τη στήλη του στους ΝΥΤ, να δώσει μια εξήγηση για ό,τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο.

Η κατάσταση στην Κύπρο είναι πλέον ξεκάθαρη – και αυτό δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό. Στον αντίποδα, φαίνεται ότι η Κύπρος έχει καταφέρει να συνδυάσει όλα όσα πήγαν στραβά σε άλλες χώρες. 1. Τράπεζες εκτός πραγματικότητας. Τεράστιο τραπεζικό σύστημα – στοιχεία ενεργητικού 8 φορές το ΑΕΠ – βασισμένο σε ένα μοντέλο προσέλκυσης offshore κεφαλαίων με υψηλά επιτόκια και μεγάλες ευκαιρίες για φοροαποφυγή/φοροδιαφυγή.
Ρώτησα κάποιους ανθρώπους και ξεκαθάρισα κάτι που με προβλημάτιζε.
Επίσημα, μόνο το 40% των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες δεν ανήκουν σε μόνιμους κατοίκους, κάτι που σημαίνει ότι οι καταθέσεις των μόνιμων κατοίκων ανέρχονται στο 500% του ΑΕΠ, το οποίο είναι τελείως τρελό. Αλλά η λέξη «κάτοικος» δεν σημαίνει αυτό που φαντάζεστε ότι σημαίνει. Ορισμένα από τα χρήματα προέρχονται από πλούσιους ξένους που ζουν στην Κύπρο. Ένα μεγάλο μέρος προέρχεται από πλούσιους ανθρώπους που έχουν αποκτήσει μόνιμη άδεια παραμονής, χωρίς στην πραγματικότητα να ζουν στο νησί. Οπότε πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι κυπριακές καταθέσεις προέρχονται από μη – Κύπριους, που τους προσέλκυσε αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο. Και αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο σταμάτησε να λειτουργεί όταν υπήρξαν μεγάλες απώλειες κάπου αλλού. Από τη στιγμή που οι κυπριακές τράπεζες πραγματοποιούσαν επενδύσεις στην Ελλάδα και στην εγχώρια φούσκα του real estate, η καταστροφή ήταν αναπόφευκτη. Το οποίο με οδηγεί στο εξής:

.....
.....

Αντίθετα, ήθελε αυτό το, ουσιαστικά πλασματικό, σχέδιο κουρέματος. Την ίδια ώρα, η κυπριακή κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει την ψευδαίσθηση ότι το τραπεζικό της μοντέλο μπορεί να επιβιώσει και ήθελε να περιορίσει το πλήγμα στους μεγάλους καταθέτες του εξωτερικού. Εξ ου και η διαμάχη για το κούρεμα των μικρών καταθέσεων. Στο τέλος θα γίνει πιθανότατα αυτό που επρόκειτο να γίνει εξ αρχής, ίσως σε διαφορετική εκδοχή - ένα μεγάλο κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000. Αλλά ούτε η τότε η κατάσταση θα έχει τεθεί υπό έλεγχο –σε καμία περίπτωση. Πρέπει ακόμη να σκάσει η φούσκα των ακινήτων και υπάρχει ακόμη τεράστιο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας (που χειροτερεύει επειδή μια μεγάλη εξαγωγική βιομηχανία, οι τράπεζες, έχει ήδη αποδημήσει εις τον δημιουργό της), και η διάσωση θα αφήσει την Κύπρο με κρατικό χρέος ...ελληνικών διαστάσεων. Οπότε τι γίνεται τελικά; Όπως έχουν τονίσει αρκετοί παρατηρητές, Η Κύπρος είναι κατά κοινή ομολογία σε καλύτερη θέση από την Ισλανδία για να το κάνει όπως η Ισλανδία, γιατί η υποτίμηση και η επαναφορά της κυπριακής λίρας θα φέρει πολύ τουρισμό. Οι Κύπριοι –που δεν έχουν ακόμη συμφιλιωθεί με την λήξη της «μεσολαβητικής» επιχείρησής τους- θα είναι όμως σε θέση να το κάνουν; Είναι πράγματι τρομαχτικά τα πράγματα».

http://news247.gr/eidiseis/oikonomi...giati_ga_tai_ta_panta_sthn_kupro.2177733.html

Δε χρειάζεται να φέρουμε το Hawking

http://www.youtube.com/watch?v=DInVmCK4mv4

Τα μαθηματικά του Krugman είναι λανθασμένα

http://www.nakedcapitalism.com/2013/03/krugmans-bad-math-on-cyrpus.html
 
Δε χρειάζεται να φέρουμε το Hawking

http://www.youtube.com/watch?v=DInVmCK4mv4

Τα μαθηματικά του Krugman είναι λανθασμένα

http://www.nakedcapitalism.com/2013/03/krugmans-bad-math-on-cyrpus.html

A priori είναι λάθος τα μαθηματικά των οικονομολόγων!
Εκτός αν πρόκειται για πραγματική αξία πχ η πώληση των δικαιωμάτων ασφάλισης έναντι κινδύνου της πιθανότητας πτώσης μιας μετοχής για παράδειγμα....
 
Πήρα τηλέφωνο στη cpb για ένα δάνειο που λήγει και δεν μπορούν να κατατεθούν τα χρήματα της δόσης και ρώτησα αν τοκιστεί η δόση σε περίπτωση που ανοίξουν σε 1-2 εβδομάδες.

Η απάντηση τους????

Δεν ξέρουν αλλά είναι πιθανό να έχουν μπει τόκοι....

Σοβαρότατη τράπεζα.
 
Μία από τα ίδια κι εγώ για πρώην marfin και νυν λαϊκή (cpb):
Έχω ένα επαγγελματικό δάνειο, ένα leasing, ένα καταναλωτικό δάνειο και ένα στεγαστικό. Το επαγγελαμτικό δεν πληρώθηκε στις 19 γιατί η τράπεζα ήταν κλειστή. Το επαγγελματικό είναι για 25 και το στεγαστικό στις 27. Άντε να δούμε. Εκτός των άλλων μπαίνει και ο μισθός εκεί...
 
Οικονομολόγος δεν χρειάζεται να είσαι, αρκεί να το δηλώσεις.
 
Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Μία από τα ίδια κι εγώ για πρώην marfin και νυν λαϊκή (cpb):
Έχω ένα επαγγελματικό δάνειο, ένα leasing, ένα καταναλωτικό δάνειο και ένα στεγαστικό. Το επαγγελαμτικό δεν πληρώθηκε στις 19 γιατί η τράπεζα ήταν κλειστή. Το επαγγελματικό είναι για 25 και το στεγαστικό στις 27. Άντε να δούμε. Εκτός των άλλων μπαίνει και ο μισθός εκεί...


Είναι αρκετός κόσμος.

Ιδιαίτερα από δάνεια εργατικής κατοικίας..
 
Το να τους χρωστάς δεν είναι το μείζον,κάτω απο προϋποθέσεις μπορεί η αναμπουμπούλα να δώσει ανάσες σε κόσμο που κυνηγάνε...Το να σου χρωστάνε είναι το θέμα...
 
Ναί όντως αυτό είναι ένα θέμα,αλλά δεν νομιμοποιούνται νομίζω να απαιτήσουν κάτι τέτοιο,δεδομένου ότι δεν ευθύνονται οι πελάτες τους...Κανένας νομικός;Υπάρχει σχετική νομολογία;Τι προβλέπεται;

Η μήπως είναι θέμα πολιτικής απόφασης,όταν τα υποκαταστήματα περάσουν σε νέο καθεστώς;