Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Πάντως όταν δεν μπόρεσα να πληρώσω την κάρτα στην Citibank εγκαίρως λόγω απεργίας των τραπεζικών, μου χρέωσαν τόκους κανονικά. Bye-bye!
 
Ενα άλλο ερώτημα για τα δάνεια είναι αν θα διατηρήσουν το επιτόκιό τους ή αυτό θα προσαρμοστεί στα επιτόκια των τραπεζών που θα απορροφήσουν της κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.
 
Ανακοινώθηκε πρίν λίγο,ότι έκλεισε η μεταφορά των Κυπριακών υποκαταστημάτων σε ελληνικές τράπεζες,με συμφωνία μεταξύ Σαμαρά κι Αναστασιάδη.

Μένει να ακούσουμε σε ποιές και κάτω απο ποιούς όρους.
 
Τελικά περνάνε όλα τα Κυπριακά υποκαταστήματα(ΚΥΠΡΟΥ-ΛΑΪΚΗ) εκτός των αντίστοιχων της Ελληνικής Τράπεζας,που παραμένει ενεργή ως έχει.

Θα ανήκουν σε Πειραιώς ή στην ΑΛΦΑ...Στις 16:00 θα ξέρουμε σε ποιά απο τις δυό.
 
Τι έλεγε ο Τρισέ το 2008 για την ένταξη της Κύπρου στο ευρώ…

18 Ιανουαρίου 2008, Ζαν Κλοντ Τρισέ: “Για μια μικρή, ανοιχτή οικονομία όπως αυτή της Κύπρου, η υιοθέτηση του υρώ της παρέχει προστασία από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική αναταραχή” !

Είναι γάτοι μιλάμε... :Banane0:

181220121821_258.jpg
 
Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Πάντως όταν δεν μπόρεσα να πληρώσω την κάρτα στην Citibank εγκαίρως λόγω απεργίας των τραπεζικών, μου χρέωσαν τόκους κανονικά. Bye-bye!

Προσπάθησες να επικοινωνήσεις μαζί τους;
Το λέω γιατί κάποια χρόνια πριν μου είχαν βάλει τόκους,γιατί τα ελτά είχαν ξεχάσει την πόρτα μου!
Είχα μιλήσει μαζί τους,τους εξήγησα και τους αφαίρεσαν!
 
Soviet Union of Neoliberal Europe vs Private Banking in Cyprus...

του Πετρου Σταυρου, απο το Red NoteBook...


Ποτέ ή σχεδόν ποτέ κανένας επιχειρηματίας ή καπιταλιστής του χρήματος δεν παραπονέθηκε ότι ο τουριστικός τομέας είναι υπερανεπτυγμένος

ή ότι το εμπόριο και οι υπηρεσίες δεν μπορεί να είναι το 70% και το 80% μιας οικονομίας ή ότι ο ιδιωτικός τραπεζικός τομέας είναι πενταπλάσιος του “κανονικού” του μεγέθους. Αντίθετα, διαμαρτυρόταν για την υψηλή φορολογία στην επιχειρηματικότητα, τις μεγάλες εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, τις ανελαστικές αγορές εργασίας, τους υψηλούς κατώτατους μισθούς, το τεράστιο και αναποτελεσματικό δημόσιο, την ανύπαρκτη απελευθέρωση των αγορών κλπ.

Έρχεται λοιπόν τώρα το eurogroup, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ και λένε το αδιανόητο για “καπιταλιστικά χείλη”. Ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου είναι “υπερδιογκωμένος”, ξεχνώντας να μας επισημάνουν ότι η εν λόγω υπερδιόγκωση προήλθε από μια συγκεκριμένη καπιταλιστική αξία, την απελευθερωμένη τραπεζική αγορά των ιδιωτικών τραπεζικών ιδρυμάτων. Αυτό ακριβώς ξένισε και τον Μεντβέγιεφ όταν επεσήμανε τη “σοβιετική” λογική πίσω από την παράλογη απαίτηση των Ευρωπαίων, θέλοντας να πει πως είναι παράξενο για θεσμούς των δυτικών οικονομιών να ενδιαφέρονται για τα μεγέθη τομέων η κλάδων της οικονομίας. Για αυτά ενδιαφερόντουσαν οι σοβιετικοί με τα πενταετή πλάνα τους και όχι οι δυτικοί με τις “ελευθερίες” οικονομίες.

Δυστυχώς θα απογοητεύσουμε τον Μεντβέγιεφ. Οι δυτικοί του eurogroup και της ΕΚΤ δεν έγιναν ξαφνικά οπαδοί και ρέκτες του σοβιετικού μοντέλου. Στο μυαλό τους έχουν δύο βασικούς λόγους που θέλουν να υπερασπίσουν. Ο πρώτος λόγος (ratio) είναι το εισόδημα (ζήτηση) των χωρών του ευρωπαϊκού νότου (ελλειμματικές χώρες) να μειώνεται ή τουλάχιστον να αυξάνεται με πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με το εισόδημα (ζήτηση) των χωρών του βορρά (Πλεονασματικές χώρες). Ο δεύτερος λόγος (ratio) είναι το εισόδημα (ζήτηση) της Ευρώπης συνολικά να μειώνεται ή τουλάχιστον να αυξάνεται με πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με το εισόδημα (ζήτηση) των άλλων καπιταλιστικών πόλων. Με την αυστηρή τήρηση αυτών των δύο λόγων, στο διηνεκές, θα τηρείται η συνθήκη του είδους της ανταγωνιστικότητας που αυτοί πιστεύουν. Είναι ηλίου φαεινότερον πως οι τραπεζικοί παράδεισοι, από κάποιο σημείο και μετά, επιφέρουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα “ευμάρειας” που δυναμιτίζουν το νέο υπόδειγμα ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης. Έτσι, η ίδια η απελευθερωμένη τραπεζική αγορά μεταμορφώνεται σε διαρθρωτικό πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί.

Έτσι, οι ηγεμονικές δυνάμεις της Ευρώπης έχουν αποφασίσει με ποιο τρόπο θα ανταγωνιστούν τους άλλους καπιταλιστικούς πόλους και με ποιο τρόπο θα βγουν από την κρίση. Ο βαθμός εκμετάλλευσης της εργασίας στην Ευρώπη θα πρέπει να αυξάνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι στις άλλες Ηπείρους και συνεπακόλουθα ο βαθμός εκμετάλλευσης της εργασίας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου θα πρέπει να αυξάνεται πιο γρήγορα σε σχέση με την εκμετάλλευση της εργασίας στις χώρες του βορρά. Με την απόκλιση στα μεγέθη εκμετάλλευσης θα επιφέρουμε σύγκλιση στα μεγέθη της ανταγωνιστικότητας. Ακόμα και καπιταλιστικά μοντέλα ανάπτυξης και διαβίωσης που ισχύουν και εμποδίζουν την παραπάνω στρατηγική θα πρέπει με “σοβιετικό” τρόπο να παραμεριστούν.

http://www.ackaretsos.gr/index.php/2010-06-09-20-04-09/4094-axil
 

Τι ωραία που παίζουν με τα νούμερα...


Με 800.000 πληθυσμό, το 8% είναι 64.000 άτομα.
Δηλαδή 64.000 άτομα έχουν το αμύθητο ποσό των 8.5 δις στην κατοχή τους, δηλαδή από 130.000 ο καθένας.
Περίπου όσα βγάζει σε ένα χρόνο ο καθένας από τους βολευτές μας δηλαδή...
Θα μου πεις τώρα, υπάρχουν κάποιοι όπως οι παραπάνω που έχουν από μισό δις ο καθένας...
Άρα, σε αυτό το 8% είναι και άνθρωποι στον αντίποδα, που έχουν... ένα χιλιάρικο στο λογαριασμό τους;

Όσο για τα εκκλησιαστικά ιδρύματα, όταν αυτά υποστηρίζουν τον λαό τις δύσκολες στιγμές, καλώς έχουν περιουσία.
Ας μην συγκρίνουμε τα δικά τους με τα δικά μας.
Απέχουν.
 
Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Προσπάθησες να επικοινωνήσεις μαζί τους;
Το λέω γιατί κάποια χρόνια πριν μου είχαν βάλει τόκους,γιατί τα ελτά είχαν ξεχάσει την πόρτα μου!
Είχα μιλήσει μαζί τους,τους εξήγησα και τους αφαίρεσαν!

Αυτο ισχυει σε πολλες περιπτωσεις. Πολλακις κανουν τους ανηξερους και χρεωνουν πραγματα
τα οποια αν επικοινωνησεις μαζι τους τα αφαιρουν. Το εκαναν κατα κορον με τα ετησια εξοδα των πιστωτικων καρτων. Αν επικοινωνουσες μαζι τους και τους ελεγες "η Χ τραπεζα μου δινει καρτα με δωρεαν συνδρομη εφ ορου ζωης" σου εκαναν αντιλογισμο και αυτα που σου ειχαν χρεωσει. Το ιδιο ισχυει για χρεωθεντες τοκους
απο υπαιτιοτητα της τραπεζας. Αρκει να τους δωσεις να καταλαβουν οτι δεν προκειται να το αφησεις...
 
ΥΠΟΙΚ: Διασφαλίζονται οι καταθέσεις των πολιτών
Από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε πως ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.
«Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


http://www.naftemporiki.gr/finance/story/630345
 
Διασφαλίζεται απο ποιον?
Απο τις χρεωκοπημένες ελληνικές τράπεζες?
Απο τον Στουρναρα?
Απο την Ελλάδα?
Μια χώρα που δεν κόβει το δικό της χρήμα εγγυάται τις καταθέσεις πατώντας που? Στην αξιοπιστία και στην αλληλεγγύη της ΕΕ ? :Banane0:

Κρεσεντο μ@λ@κι@ς.
 
Last edited:
Ο Δελαστίκ για την Κύπρο...
(copy/paste)


" Γιώργος Δελαστίκ: Οι Κύπριοι ψήφισαν, η Κύπρος εάλω

20/03/2013 - 13:44

Share on print Share on email | Share on facebook Share on myspace Share on google Share on twitter

Οι Κύπριοι γνωρίζουν πολύ καλά τις θέσεις του Ν. Αναστασιάδη και ψηφίζοντάς τον τις ενέκριναν...

Γιώργος Δελαστίκ: Οι Κύπριοι ψήφισαν, η Κύπρος εάλω

Η πιο επιζήμια προεδρική θητεία για την Κύπρο και το λαό της στη διάρκεια του μισού αιώνα που η Μεγαλόνησος είναι ανεξάρτητο κράτος αποδείχτηκε τελικά η πενταετής διακυβέρνηση του ηγέτη του αριστερού ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια. Τη ζημιά που έκανε ουδείς μπορούσε να τη διανοηθεί μέχρι πέρσι, όταν όλοι τη διαπιστώσαμε εμπράκτως.


Η εκλογή ως προέδρου του Δ. Χριστόφια συνοδεύτηκε από φόβους υπερβολικών υποχωρήσεων προς την Τουρκία στο Κυπριακό. Αυτοί οι φόβοι δεν επαληθεύτηκαν. Αντιθέτως, κανένας δεν φανταζόταν ότι ο Δ. Χριστόφιας θα υποχωρούσε στην ασφυκτική πίεση των χρεοκοπημένων κυπριακών τραπεζών και θα ζητούσε ο ίδιος να υπαχθεί η Κύπρος σε καθεστώς υποτέλειας και να ξαναγίνει ουσιαστικά αποικία, αυτή τη φορά της Γερμανίας, μέσω Μνημονίου.


Κι όμως, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό προχώρησε σε αυτή την κίνηση, η οποία στην περίπτωση της Κύπρου συνεπιφέρει όχι μόνο την οικονομική εξαθλίωση των Κυπρίων, αλλά και τη σχεδόν αναπότρεπτη υποταγή της Λευκωσίας στις απαιτήσεις της Άγκυρας αναφορικά με το Κυπριακό.


Διπλός όλεθρος, κοινωνικός και εθνικός, είναι το αποτέλεσμα της θητείας του Δ. Χριστόφια ως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όσο για το ότι η ΕΕ αρνήθηκε να υπογράψει το Μνημόνιο μαζί του αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το τυμπανιαίο πολιτικό πτώμα του Δ. Χριστόφια της ήταν πλέον άχρηστο. Προτιμούσε να επιβάλει τους όρους της υποτέλειας στον πρόθυμο αντικαταστάτη του Χριστόφια.





Η δειλία του ΑΚΕΛ


Τόσο ο απερχόμενος στο πολιτικό πυρ το εξώτερον Δ. Χριστόφιας όσο και πρωτίστως η υπόλοιπη ηγεσία του ΑΚΕΛ επέδειξαν απαράδεκτη πολιτική δειλία στο να αναλάβουν την ευθύνη των εγκλημάτων που διέπραξαν εις βάρος της Κύπρου και του λαού της.


Ο Χριστόφιας προσωπικά την... «έκανε με ελαφρά πηδηματάκια» και δεν διεκδίκησε την επανεκλογή του, ελπίζοντας ότι σύντομα θα ξεχαστεί η επαίσχυντη διακυβέρνησή του, χωρίς ο ίδιος να υποστεί καμιά συνέπεια για τα πολιτικά πεπραγμένα του.


Ακόμη πιο αχαρακτήριστη όμως είναι η στάση του ΑΚΕΛ, το οποίο επιδιώκοντας και αυτό να ελαχιστοποιήσει τις πολιτικές επιπτώσεις της διακυβέρνησης Χριστόφια δεν έβαλε καν υποψήφιο (!) στις προεδρικές εκλογές κάποιο στέλεχος του κόμματος. Επέλεξε να προωθήσει έναν άχρωμο υποψήφιο της πλάκας, ονόματι Σταύρο Μαλά, που δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να εκλεγεί πρόεδρος, κλείνοντας έτσι το μάτι στην κυπριακή Δεξιά ότι της παραδίδει αμαχητί την εξουσία, προκειμένου να συνεχίσει εκείνη με πολύ πιο άγριες μορφές την ολέθρια πολιτική Χριστόφια.





Εκλογές-ταφόπλακα


Έτσι ακριβώς εξελίχθηκαν τα πράγματα την Κυριακή. Ο Δ. Χριστόφιας υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας που φυγομάχησε και δεν διεκδίκησε καν την εκλογή του. Ο Στ. Μαλάς, ο υποψήφιος με την υποτιθέμενη «ευρύτερη απήχηση», δεν πήρε ούτε καν τις ψήφους των ψηφοφόρων του... ΑΚΕΛ!


Το 32% των ψήφων είχε πάρει το ΑΚΕΛ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ούτε καν στο 27% δεν έφτασε ο Μαλάς την Κυριακή! Έχασε, δηλαδή, 5 εκατοστιαίες μονάδες από τις ψήφους του ΑΚΕΛ και, αν υπολογιστεί ότι τον ψήφισαν και κάποιοι άλλοι, προσωπικής του επιρροής, δεν αποκλείεται ακόμη και ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ να μην ψήφισε Μαλά, ποσοστό ούτως ή άλλως πρωτοφανούς ανυπακοής της εκλογικής βάσης αριστερού κόμματος προς τη γραμμή της ηγεσίας.


Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι πολλοί ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ αρνήθηκαν ακόμη και να προσέλθουν στις κάλπες, διαφωνώντας ριζικά ή έχοντας απογοητευτεί από τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματός τους και τον τρόπο που κυβέρνησε αυτά τα πέντε χρόνια με το ερεβώδες τέλος. Το 2008, στις προηγούμενες, δηλαδή, προεδρικές εκλογές όπου εξελέγη ο Δ. Χριστόφιας, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 89,6%. Αντιθέτως, την Κυριακή έπεσε 6,5 εκατοστιαίες μονάδες και περιορίστηκε στο 83,1%.


Νικητής στον α' γύρο και βέβαιος πρόεδρος μετά και τον τυπικό β' γύρο της Κυριακής που έρχεται είναι ο δεξιός Νίκος Αναστασιάδης του Δημοκρατικού Συναγερμού, του ΔΗΣΥ, ο οποίος συγκέντρωσε το 46,5% των ψήφων έναντι του 26,9% του Σταύρου Μαλά και του 24,9% του Γιώργου Λιλλήκα.





Χειρότεροι κι απ’ τον Χριστόφια!

Χαρακτηρίσαμε την προεδρική θητεία Χριστόφια ως την πιο επιζήμια για την Κύπρο και τους Κύπριους στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά δυστυχώς νομίζουμε ότι αυτό θα ισχύσει μόνο μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του Νίκου Αναστασιάδη!


Μακάρι τα έργα του να μας διαψεύσουν, αλλά οφείλουμε να πούμε ότι ο εν αναμονή μέχρι την Κυριακή νέος πρόεδρος της Κύπρου έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί πολύ... χειρότερος από τον Δημήτρη Χριστόφια! Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, όσο επώδυνη κι αν ακούγεται. Ισχύει όμως πάντοτε το «αρχή άνδρα δείκνυσι» γι’ αυτό και θα χρειαστεί να περιμένουμε για να κρίνουμε από τα αυριανά έργα και όχι από τα σημερινά λόγια και τις διαφαινόμενες προθέσεις.


Ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν, πάντως, ένθερμος, φανατικός υποστηρικτής του Σχεδίου Ανάν και πολέμησε με λύσσα, όσο περνούσε απ’ το χέρι του, για την αποδοχή από τον κυπριακό λαό του κατάπτυστου αυτού σχεδίου. Ευτυχώς τότε, το 2004, απέτυχε παταγωδώς. Φοβόμαστε όμως ότι τώρα θα επιχειρήσει να πάρει τη ρεβάνς – όπως έκανε, άλλωστε, και ο άλλος διαπρύσιος υποστηρικτής του Σχεδίου Ανάν το 2004, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τότε έχασε, αλλά εκδικήθηκε τους Έλληνες και την Ελλάδα το 2009, όταν κέρδισε τις εκλογές και εκμηδένισε το διεθνές κύρος της χώρας μας μέσω της υπαγωγής της σε καθεστώς μνημονιακής υποτέλειας.


Από πλευράς πολιτικών θέσεων, ο Αναστασιάδης είναι απείρως χειρότερος από τον Χριστόφια και σίγουρα ο κατά πολύ πιο επικίνδυνος από τους υποψήφιους προέδρους των εκλογών αυτών. Έχει επίσης ταχθεί αναφανδόν υπέρ της ένταξης της Κύπρου σε καθεστώς Μνημονίου, αποδέχεται ενθουσιωδώς το ξεπούλημα της κυπριακής κρατικής περιουσίας και το δραστικό περιορισμό των μισθών και των συντάξεων των Κυπρίων, όπως και τις μαζικές απολύσεις από το δημόσιο τομέα.





Ενθουσιασμός επικυρίαρχων


Αν ο Αναστασιάδης αφεθεί να πραγματοποιήσει όσα έχει διακηρύξει, δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο στην Κύπρο! Δεν θα υπάρχει καν η Κυπριακή Δημοκρατία στο τέλος της θητείας του, θα έχει αντικατασταθεί από άλλο κρατικό μόρφωμα, από άλλο κράτος όπως αυτό που προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν. Κράτος εξαρτώμενο από την Τουρκία και στο έλεος της Άγκυρας. Ευχόμαστε ολόψυχα να εμποδιστεί να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους. Δεν είμαστε όμως βέβαιοι ότι αυτό θα συμβεί.


Ακόμη κι αν δεν κατορθώσει, πάντως, ο Αναστασιάδης να ξεπουλήσει την Κύπρο στους Τούρκους, οι οποίοι πανηγυρίζουν προκαταβολικά για την εκλογή του, οι Κύπριοι αποκλείεται να γλιτώσουν την επιστροφή τους στις κοινωνικές συνθήκες της αποικιοκρατίας – με «αποικιοκράτες» αυτή τη φορά τους Γερμανούς, όχι τους Άγγλους.


Οι Γερμανοί και οι άνθρωποί τους πλέουν φυσικά σε πελάγη ευτυχίας για την εκλογή του Αναστασιάδη. Ο Γερμανός μεγαλοτραπεζίτης Γιοργκ Άσμουσεν δήλωσε ενθουσιασμένος που επιτέλους έχουν στην Κύπρο κάποιον με τον οποίο μπορούν να συζητήσουν σοβαρά ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων – δηλαδή κάποιον που να συναινεί ασμένως στη λεηλασία του κυπριακού δημόσιου πλούτου!


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) της Ευρωδεξιάς, Βίλφριντ Μαρτένς, δήλωσε επίσης περιχαρής που οι Κύπριοι εκλέγουν πρόεδρο κάποιον «ο οποίος εμπνέει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη».





Χωρίς φίλους η Λευκωσία


Είτε μας αρέσει είτε όχι –και φυσικά δεν μας αρέσει καθόλου–, ο Νίκος Αναστασιάδης θα εκλεγεί πρόεδρος της Κύπρου δημοκρατικότατα, χωρίς ούτε καν να έχει εξαπατήσει το λαό με ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις, κρύβοντας το αληθινό του πρόσωπο και τις πραγματικές του προθέσεις.


Οι Κύπριοι γνωρίζουν πολύ καλά τις θέσεις του Ν. Αναστασιάδη και ψηφίζοντάς τον τις ενέκριναν. Γνώριζαν επίσης άριστα τι σημαίνει Μνημόνιο λόγω των δεινών της Ελλάδας κι όμως προτίμησαν το μνημονιακό Αναστασιάδη. Λογικό, τίμιο και δίκαιο είναι να υποστούν τώρα τις συνέπειες της επιλογής τους. Θα τις υποστούν δε χωρίς φίλους και συμμάχους, μάλλον χωρίς τους παραδοσιακούς τους φίλους και συμμάχους στη διεθνή σκηνή και στην Ελλάδα.


Η εκλογή Αναστασιάδη αλλάζει όλα τα δεδομένα. Σύμμαχος της Λευκωσίας πλέον θα είναι οι τουρκόφιλοι, οι εθελόδουλοι, οι τραπεζίτες και όλοι αυτού του φυράματος. Οι «γερμανοτσολιάδες» θα έχουν πλέον και στην Κύπρο το πάνω χέρι. Τα εκατομμύρια Έλληνες που υποστήριζαν σθεναρά την ανεξαρτησία της Κύπρου και βοηθούσαν τον πολύπαθο λαό της στις δύσκολες ώρες, που ανέκαθεν ήταν πάρα πολλές, τώρα περνούν στο περιθώριο, όπως και χώρες όπως η Ρωσία που τη στήριζαν αποφασιστικά.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 175, 21/02/2013. "


http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=56564&category_id=100
 
Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Αυτο ισχυει σε πολλες περιπτωσεις. Πολλακις κανουν τους ανηξερους και χρεωνουν πραγματα
τα οποια αν επικοινωνησεις μαζι τους τα αφαιρουν. Το εκαναν κατα κορον με τα ετησια εξοδα των πιστωτικων καρτων. Αν επικοινωνουσες μαζι τους και τους ελεγες "η Χ τραπεζα μου δινει καρτα με δωρεαν συνδρομη εφ ορου ζωης" σου εκαναν αντιλογισμο και αυτα που σου ειχαν χρεωσει. Το ιδιο ισχυει για χρεωθεντες τοκους
απο υπαιτιοτητα της τραπεζας. Αρκει να τους δωσεις να καταλαβουν οτι δεν προκειται να το αφησεις...
Γιώργο,στους πονηρούς πρέπει να φέρεσαι με πονηριά,τα παραπάνω τα έχω πράξει,όπως τα λες!
 
Ενα άλλο ερώτημα για τα δάνεια είναι αν θα διατηρήσουν το επιτόκιό τους ή αυτό θα προσαρμοστεί στα επιτόκια των τραπεζών που θα απορροφήσουν της κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.

Προφανώς και θα προσαρμοστούν στα ανάλογα της τράπεζας Πειραιώς.

Οπως άμεσα προσαρμόστηκαν τα επιτόκια που έδινε π.χ. στις προθεσμιακές η Εμπορική (τα καλύτερα της αγοράς τα τελευταία χρόνια) στα επίπεδα της Alpha μετά την εξαγορά.....
 
Προφανώς και θα προσαρμοστούν στα ανάλογα της τράπεζας Πειραιώς.

Οπως άμεσα προσαρμόστηκαν τα επιτόκια που έδινε π.χ. στις προθεσμιακές η Εμπορική (τα καλύτερα της αγοράς τα τελευταία χρόνια) στα επίπεδα της Alpha μετά την εξαγορά.....

Αυτό πως γίνετai από τη στιγμή που υπάρχει υπογεγραμμενη δανειακή σύμβαση? Το επιτρέπει ο νομος στην Ελλάδα? Για τις προθεσμιακές, φαντάζομαι η αλλαγή έγινε μετά τη λήξη τους?
 
...... Για τις προθεσμιακές, φαντάζομαι η αλλαγή έγινε μετά τη λήξη τους?

Ναι βρε, ίσως δεν το διατύπωσα καλά. Εννοείται πως αναφέρομαι σε νέες προθεσμιακές....


Edit: Τώρα είδα ότι ο Φώτης αναφέρεται σε επιτόκια χορηγήσεων. Εγώ είχα κατά νου τα επιτόκια καταθέσεων......
 
Last edited:
Προφανώς και θα προσαρμοστούν στα ανάλογα της τράπεζας Πειραιώς.

Οπως άμεσα προσαρμόστηκαν τα επιτόκια που έδινε π.χ. στις προθεσμιακές η Εμπορική (τα καλύτερα της αγοράς τα τελευταία χρόνια) στα επίπεδα της Alpha μετά την εξαγορά.....

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Το επιτόκιο ενός δανείου ορίζεται από τη σύμβαση που υπογράφτηκε. Η οποία λογικά εξακολουθεί να δεσμεύει την Πειραιώς και μετά την εξαγορά των καταστημάτων Κύπρου και Λαϊκής.

εδιτ: qwerty1gr μαζί γράφαμε.