Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Δεν παρεξηγουμε Κωνσταντινε :)

Δεν ξερω ποιος εχει γραψει τις μεγαλυτερες αρλουμπες, αλλα σου απαντησα στο νημα της Προτον.

Παρεμπιπτοντως, ξερεις κανεναν που να εχασε τις καταθεσεις του απο την Προτον?? Εγω ΚΑΝΕΝΑΝ.

Το θεμα εδω ειναι η ασφαλεια των καταθεσεων. Εσυ πιστευεις οτι οι καταθεσεις μας κινδυνευουν? Πιστευεις τον παπαδημο και τον σαμαρα?

Μπορεις να το τεκμηριωσεις για να το καταλαβω και γω αν εχεις την καλωσυνη?

Αμέ.. Τα χρέη της πρότον μεταφέρθηκαν στην "υπο εκκαθάριση - παλιά πρότον" που εντάχτηκε στο ΤΧΣ. Δηλαδή τα φορτωθήκαμε εμείς, μιας και το ταμείο χρηματοδοτείται από τα δάνεια. Η νεα πρότον είναι ελεύθερη βαρών. Πόσες πρότον μπορεί να αντέξει ο φορολογούμενος?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις

Μπά..Απλά σου υπενθυμισα οτι γελανε και τα τσιμέντα ''πατριωταρά τής φακής'' πού ειχες και το θράσος νά ρωτάς με θλιβερό τροπο τα μέλη αν θα πολεμησουν εναντιον της Τουρκιας οταν διέσπειρες γελοιες και προβοκατόρικες ειδησεις περί επικειμένου πολέμου με την Τουρκία....Τα γραπτά σου ειναι εδώ για να ξανακάνουμε νεο στομάχι απο τα γέλια..

Για την protonbank στάγραψε ο Κωνσταντινος ο Τυροβολάς..Πάλι γελάνε τα τσιμέντα με οσα εγραψες. Και βεβαια ''ξεχασες'' οτι ο λαος πληρωνει δις για να ''σωθεί'' ο Λαυρεντιάδης..

Και σουπα οτι τα περί ''χαριτωμένων '' να τα γραφεις σε ''φιλους'' σου και οχι σε μενα...

Τέλος αν δεν φυγεις μονος σου θα φυγεις για ξεκουραση για πολύ πολυ καιρό..''Ράμπο του ελληνισμού''..

Ελπιζω να συνεννοηθήκαμε οριστικά''

Εσενα ρωτησα αν θα πολεμουσες για την Ελλαδα, πανω σε ενα σχολιο σου που μου εκανε μεγαλη εντυπωση (τοτε), αν θυμαμαι καλα, οχι τα μελη.

Περι πατριωτισμου και οικονομικων, δεν ξερω αν γελανε και τα τσιμεντα, δεν εξελαβα τετοια εκτασης αντιδρασεις, παντως εσυ φαινεται να μη γελας.

Και για να καταλαβω οριστικα, εννοεις να μην ξαναγραψω εδω? η και στο φωτογραφικο και στο φορουμ των φακων?

Ενοχλουν οι πατριωτικες και οικονομικες μου αποψεις ? Η μηπως το "θρασος" μου να απανταω σε σποντες και ειρωνειες?

Σε καθε περιπτωση δεν εχω προβλημα να 'συμμορφωθω' αρκει να καταλαβω το λογο. Οριστικα αυτη τη φορα. Αν ειμαι ανεπιθυμητος, να το ξερω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις

Αμέ.. Τα χρέη της πρότον μεταφέρθηκαν στην "υπο εκκαθάριση - παλιά πρότον" που εντάχτηκε στο ΤΧΣ. Δηλαδή τα φορτωθήκαμε εμείς, μιας και το ταμείο χρηματοδοτείται από τα δάνεια. Η νεα πρότον είναι ελεύθερη βαρών. Πόσες πρότον μπορεί να αντέξει ο φορολογούμενος?

Ετσι ειναι, καμμια αντιρρησρη, αλλα οι καταθεσεις στην Προτον, θα ηθελα να το τονισω, παρεμειναν ασφαλεις. Κανενας πελατης της Προτον δεν εχασε τα χρηματα του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι

Εσενα ρωτησα αν θα πολεμουσες για την Ελλαδα, πανω σε ενα σχολιο σου που μου εκανε μεγαλη εντυπωση (τοτε), αν θυμαμαι καλα, οχι τα μελη.

Περι πατριωτισμου και οικονομικων, δεν ξερω αν γελανε και τα τσιμεντα, δεν εξελαβα τετοια εκτασης αντιδρασεις, παντως εσυ φαινεται να μη γελας.

Και για να καταλαβω οριστικα, εννοεις να μην ξαναγραψω εδω? η και στο φωτογραφικο και στο φορουμ των φακων?

Ενοχλουν οι πατριωτικες και οικονομικες μου αποψεις ? Η μηπως το "θρασος" μου να απανταω σε σποντες και ειρωνειες?

Σε καθε περιπτωση δεν εχω προβλημα να 'συμμορφωθω' αρκει να καταλαβω το λογο. Οριστικα αυτη τη φορα. Αν ειμαι ανεπιθυμητος, να το ξερω.

Το νήμα που αναφερεσαι υπάρχει...Πέραν τής προπαγάνδας περί θερμού επεισοδίου με την Τουρκια που θαταν καταστροφικό για την Ελλάδα και θα βολευε την Κυβέρνηση Παπανδρέου ερώτησες κιολας πώς τολμάμε να λέμε πως δεν θα πολεμήσουμε σε εναν κάλπικο πολεμο και στημένο,οπως τον θεωρουσαν αλλα μέλη αλλά και εγώ προσωπικά.Το ποιος δικαιωθηκε φαινεται εκ του αποτελέσματος γιατι θερμο επεισοδιο δεν εγινε..

Πάμε παρακάτω..

Οι ''πατριωτικες'' σου ''αποψεις'' απλά προκαλουν γέλιο ,οπως αλλως τε και τα σενάρια που πούλαγες για θερμό επεισοδιο που διαψευσθηκαν παταγωδώς και ακομα γελάνε τα τσιμέντα με οσα ''προέβλεπες''..Μάλιστα ήταν τοσο εμφανές οτι ήθελες να βάλεις κράνος και να πάμε ολοι να πολεμησουμε που η προπαγάνδα εκανε μπάμ απο μακριά..

Για τις ''οικονομικες σου αποψεις'' απάντησε ο Τυροβολάς ..Επισης ακομα γελάνε τα τσιμέντα και επ´αυτών..Ηδη η απάτη proton εχει κοστισει ενα δις και κάτι στον ελληνικο λαο γιατι τα φράγκα ταδωσε το Κράτος ..Για την συγκάλυψη του σκανδάλου απο τον Βενιζέλο εχουν γραφτεί πολλά σε έγκυρες εφημεριδες.

Εξηγησα οτι ποστάκια του τύπου ''χαριτωμένα οσα λές'' σε αυτους που γνωριζεις ,οχι σε μενα..

Αν εισαι ανεπιθυμητος???
Εξαρταται..Οπως το πάρεις....

First Business Bank; :hmmmm2:

Δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοια τράπεζα. Προφανώς προσπαθούν να αντλήσουν ρευστότητα.......

Υπάρχει και μάλιστα εδώ πάει καλά (στην Αλεξάνδρας για όποιον ξέρει).
Το 12μηνο είναι κάπως αν και πλέον όποιος θέλει σπάει χωρίς πέναλτι.

όλοι οι τόκοι φορολογούνται με 10% ετήσιο
εννοείται πως τα επιτόκια που διαφημίζουν όλες οι τράπεζες είναι μεικτά

Ετσι ειναι, καμμια αντιρρησρη, αλλα οι καταθεσεις στην Προτον, θα ηθελα να το τονισω, παρεμειναν ασφαλεις. Κανενας πελατης της Προτον δεν εχασε τα χρηματα του.

Ισχυει αυτο. Περιεργως αλλα ισχυει.

Αν γινοταν σε μεγαλυτερη κλιμακα πιθανον και να βαραγε το κανονι. Παντως σε ενα μικρο μαγαζι που το συστημα αντεχε να το στηριξει το στηριξε.

Δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοια τράπεζα. Προφανώς προσπαθούν να αντλήσουν ρευστότητα.......

Αυτο ειναι πρεπει να φοβαται καθε καταθετης. Αν παρει το ρισκο κερδιζει κατι παραπανω.

μεγαλο το ρισκο για τις μερες μας...

η Proton σωθηκε για να μην δημιουργησει bank run...

δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορει το συστημα να σωζει συνεχεια αδυναμες τραπεζες με κατεστραμενους ισολογισμους για παντα...

προσοχη...

Οχι απαραίτητα για μεγάλα ποσά. Η Εμπορική π.χ. αυτή τη στιγμή για προθεσμιακή κατάθεση ποσού 20.000 ευρώ δίνει μικτό επιτόκιο 4,30% - 4,40%...

http://www.emporiki.gr/cbg/gr/custo...eCustomers&cabinet=Customers_Services&lang=gr

το επιτοκιο ειναι αντιστροφως αναλογο του προβληματος ρευστοτητας που εχει ο καθενας...

αν καποιος θελει να παρκαρει τα χρηματα του σε μια ΑΕ που εχει βγει απ´το χρηματιστηριο προσφατα, ας το κανει...

Πολυ δικος μου ανθρωπος που ειναι Τμηματαρχης στην Νομικη Υπηρεσια του Τ.ΠκΔανειων , και λεει οτι και εκει οι καταθεσεις μεχρι του ποσου των 100,000Ε ειναι εγγυημενες.

απο που ειναι εγγυημενες οι καταθεσεις του παρακαταθηκων?

απο το χρεωκοπημενο ελληνικο δημοσιο???

γιατι απο το ταμειο εγγυησεως καταθεσεων καταθεσεων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παντως...

ας μας διαφωτισει ο ανθρωπος να μαθαινουμε κι εμεις...

paИ-baL;1056366980 said:
το επιτοκιο ειναι αντιστροφως αναλογο του προβληματος ρευστοτητας που εχει ο καθενας...

αν καποιος θελει να παρκαρει τα χρηματα του σε μια ΑΕ που εχει βγει απ´το χρηματιστηριο προσφατα, ας το κανει...

Ειναι λογικο αυτο που λες για την ρευστοτητα.
Να σε ρωτησω κατι ομως? Ποια θεωρεις πιο επισφαλη τραπεζα, μια μικρη τραπεζα, οπως την Πανελληνια τραπεζα πχ, που δινει επιτοκια κοντα στο 6% η μια μεγαλη, την Τραπεζα Πειραιως πχ, που δινει τα μισα? Μηπως η υγεια του δανειακου πορτοφολιου καθε τραπεζας ειναι πιο ασφαλης δεικτης αξιολογησης μιας τραπεζας απο το υψος του επιτοκιου καταθεσης?

Αναφορικα με την Εμπορικη, γιατι θεωρεις κακο που βγηκε απο το χρηματιστηριο? Αυτος δεν ηταν ο σκοπος ευθυς εξ'αρχης των Γαλλων? Η Εμπορικη εχει την καλυτερη αξιολογηση στην Ελλαδα (την αξιολογηση της Μητρικης), γιατι λοιπον να ειναι πιο επισφαλεις οι καταθεσεις στην Εμπορικη απο οποιαδηποτε αλλη Ελληνικη τραπεζα? Οι Γαλλοι (Credit Agricole) δεν θα αφηναν ποτε την Εμπορικη να σκασει διοτι διακυβευεται το ονομα της και η αξιοπιστια της σε ολα τα μερη του κοσμου που εχει θυγατρικες.

Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Η μετοχική σύνθεση της FBBank:

Οικογένεια Ρέστη 51%
Αγροτική Τράπεζα 49%

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι

Το νήμα που αναφερεσαι υπάρχει...Πέραν τής προπαγάνδας περί θερμού επεισοδίου με την Τουρκια που θαταν καταστροφικό για την Ελλάδα και θα βολευε την Κυβέρνηση Παπανδρέου ερώτησες κιολας πώς τολμάμε να λέμε πως δεν θα πολεμήσουμε σε εναν κάλπικο πολεμο και στημένο,οπως τον θεωρουσαν αλλα μέλη αλλά και εγώ προσωπικά.Το ποιος δικαιωθηκε φαινεται εκ του αποτελέσματος γιατι θερμο επεισοδιο δεν εγινε..

Πάμε παρακάτω..

Οι ''πατριωτικες'' σου ''αποψεις'' απλά προκαλουν γέλιο ,οπως αλλως τε και τα σενάρια που πούλαγες για θερμό επεισοδιο που διαψευσθηκαν παταγωδώς και ακομα γελάνε τα τσιμέντα με οσα ''προέβλεπες''..Μάλιστα ήταν τοσο εμφανές οτι ήθελες να βάλεις κράνος και να πάμε ολοι να πολεμησουμε που η προπαγάνδα εκανε μπάμ απο μακριά..

Για τις ''οικονομικες σου αποψεις'' απάντησε ο Τυροβολάς ..Επισης ακομα γελάνε τα τσιμέντα και επ´αυτών..Ηδη η απάτη proton εχει κοστισει ενα δις και κάτι στον ελληνικο λαο γιατι τα φράγκα ταδωσε το Κράτος ..Για την συγκάλυψη του σκανδάλου απο τον Βενιζέλο εχουν γραφτεί πολλά σε έγκυρες εφημεριδες.

Εξηγησα οτι ποστάκια του τύπου ''χαριτωμένα οσα λές'' σε αυτους που γνωριζεις ,οχι σε μενα..

Αν εισαι ανεπιθυμητος???
Εξαρταται..Οπως το πάρεις....

Σπύρο δεν είναι μόνο η προτον. Προηγήθηκε η Ασπίς - έγινε σε μια νύχτα Τbank - τη φορτώθηκε το ταμιευτήριο. Πόσα έφαγε ο Ψωμιάδης, πόσο μέσα ήταν το καφενείο της Ασπίς, κανείς δε μας είπε!!
Ενώ αν είχανε πιάσει κανένα δημόσιο υπάλληλο να παίρνει μολύβια για το σπίτι, θα είχε βουίξει ο.. Σκάι με το πόσα εκατομμύρια το χρόνο μας βάζει μέσα το σπάταλο κράτος (1 εκ υπάλληλοι χ τόσα μολύβια να βουτάει ο καθένας + ξύστρες και γόμες κλπ. )

Ο καλός ιδιωτικός τομέας τα τρώει μαζεμένα και με στυλ: Μας στέλνει μετά το λογ/σμό. Ούτε καν ένα "ουπς! σόρυ". Μας εκβιάζουν κι από πάνω οι θεσμικοί κλέφτες, ότι θα καταρεύσει το σύστημα.

Και έχουν και δίκιο, γιατί εδω και 20+ χρόνια, έχουν στήσει μαζί με τους αγορασμένους πολιτικούς ένα σύστημα κανόνων που μας κρατάει όμηρους.

Να σκεφτείς μόνο ότι επειδή ο νόμος για τα αποθεματικά των ταμείων - που είναι παλιός - έβαζε όριο στο ποσοστό των διαθεσίμων που μπορούν να γίνουν μετοχές, τα λαμόγια παίζανε παράγωγα!! Τυπικά νόμιμο, πρακτικά με το ίδιο ή και μεγαλύτερο ρίσκο από τις μετοχές.

Χώρια που ακόμα και το ότι επέτρεψαν μετοχές με τα λεφτά του κόσμου, σηκώνει πολλές κλωτσιές..
Όποιος θέλει να "κονομήσει" από το χρηματιστήριο, να πάρει τα ρίσκα με δικά του λεφτά. Όχι με τα δικά μου, χωρίς να το ξέρω κιόλας.

Και καθόμαστε και συζητάμε σοβαρά - τρομάρα μας - για τράπεζες και κουραφέξαλα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν

Σπύρο δεν είναι μόνο η προτον. Προηγήθηκε η Ασπίς - έγινε σε μια νύχτα Τbank - τη φορτώθηκε το ταμιευτήριο. Πόσα έφαγε ο Ψωμιάδης, πόσο μέσα ήταν το καφενείο της Ασπίς, κανείς δε μας είπε!!
Ενώ αν είχανε πιάσει κανένα δημόσιο υπάλληλο να παίρνει μολύβια για το σπίτι, θα είχε βουίξει ο.. Σκάι με το πόσα εκατομμύρια το χρόνο μας βάζει μέσα το σπάταλο κράτος (1 εκ υπάλληλοι χ τόσα μολύβια να βουτάει ο καθένας + ξύστρες και γόμες κλπ. )

Ο καλός ιδιωτικός τομέας τα τρώει μαζεμένα και με στυλ: Μας στέλνει μετά το λογ/σμό. Ούτε καν ένα "ουπς! σόρυ". Μας εκβιάζουν κι από πάνω οι θεσμικοί κλέφτες, ότι θα καταρεύσει το σύστημα.

Και έχουν και δίκιο, γιατί εδω και 20+ χρόνια, έχουν στήσει μαζί με τους αγορασμένους πολιτικούς ένα σύστημα κανόνων που μας κρατάει όμηρους.

Να σκεφτείς μόνο ότι επειδή ο νόμος για τα αποθεματικά των ταμείων - που είναι παλιός - έβαζε όριο στο ποσοστό των διαθεσίμων που μπορούν να γίνουν μετοχές, τα λαμόγια παίζανε παράγωγα!! Τυπικά νόμιμο, πρακτικά με το ίδιο ή και μεγαλύτερο ρίσκο από τις μετοχές.

Χώρια που ακόμα και το ότι επέτρεψαν μετοχές με τα λεφτά του κόσμου, σηκώνει πολλές κλωτσιές..
Όποιος θέλει να "κονομήσει" από το χρηματιστήριο, να πάρει τα ρίσκα με δικά του λεφτά. Όχι με τα δικά μου, χωρίς να το ξέρω κιόλας.

απο που αραγε επαιρνε πιστοποιητικα ο ομιλος της Ασπιδος?
κατα τα λοιπα συμφωνω.

Συμφωνώ σε ολα...

Επισης ισχυει ή δεν ισχυει οτι προς το παρον το Δημοσιο ,δηλαδή οι φορολογούμενοι χρεωθηκαν 1,1 δίς για την proton??Eπειδή δεν ειδα πουθενά να το αναφέρει αυτό ο Ελληναράς και συνεχιζει να κανει τον ειδημονα.

Επισης εξέδοσε ''διαταγμα'' ο Βενιζέλος μεσα σε μια νύκτα οπου ''αθώωνε '' ολους τους οικονομικούς Υπουργους απο το 97 εως σήμερα (για να σωσει τον εαυτο του πρωτο πρώτο)με κριτηριο πώς οτι έκαναν το έκαναν για το συμφερον της ''πατρίδας'' (τους)??

Ουτε αυτό το ειδα γραμένο.

Για να ειμαστε και σαφεις δηλαδή απέναντι σε ανίδεο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν

Συμφωνώ σε ολα...

Επισης ισχυει ή δεν ισχυει οτι προς το παρον το Δημοσιο ,δηλαδή οι φορολογούμενοι χρεωθηκαν 1,1 δίς για την proton??Eπειδή δεν ειδα πουθενά να το αναφέρει αυτό ο Ελληναράς και συνεχιζει να κανει τον ειδημονα.

Επισης εξέδοσε ''διαταγμα'' ο Βενιζέλος μεσα σε μια νύκτα οπου ''αθώωνε '' ολους τους οικονομικούς Υπουργους απο το 97 εως σήμερα (για να σωσει τον εαυτο του πρωτο πρώτο)με κριτηριο πώς οτι έκαναν το έκαναν για το συμφερον της ''πατρίδας'' (τους)??

Ουτε αυτό το ειδα γραμένο.

Για να ειμαστε και σαφεις δηλαδή απέναντι σε ανίδεο.

Το 'εξεδοσε' με Ω κ. Σουρλα :)

To θεμα μας στο συγκεκριμενο νημα, αν δεν κανω λαθος, ειναι εαν κινδυνευουν οι καταθεσεις. Το οτι επιβαρυνεται ο Ελληνικος λαος ειναι ηλιου φαεινοτερο.

Ουτε ειμαι ουτε κανω τον ειδημονα, την γνωμη μου εκφραζω με βαση την οποια λογικη διαθετω.

Οσο για το νεο μου κοσμητικο 'ανιδεος' δεν με ενοχλει διοτι..μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι :))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κ

Το 'εξεδοσε' με Ω κ. Σουρλα :)

To θεμα μας στο συγκεκριμενο νημα, αν δεν κανω λαθος, ειναι εαν κινδυνευουν οι καταθεσεις. Το οτι επιβαρυνεται ο Ελληνικος λαος ειναι ηλιου φαεινοτερο.

Ουτε ειμαι ουτε κανω τον ειδημονα, την γνωμη μου εκφραζω με βαση την οποια λογικη διαθετω.

Οσο για το νεο μου κοσμητικο 'ανιδεος' δεν με ενοχλει διοτι..μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι :))

Ποιος στοπε το Ω ?ο Αδωνις??

http://analogion.com/forum/archive/index.php?t-20674.html..Για δες εδώ ..Ακομα και οι παπαδες με ο το γραφουν...Ασε ρε εξυπνάκια Ελληναρά της πλάκας..που πηγες να κανεις και τον ''εξυπνο''..
Αναμένομεν ακομα περι του 1 δις της Proton και του νομου Βενιζέλου.

Και αλλη εξυπναδουλα δεν εχει...το καταλαβες??

Last edited: