Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν

απο που αραγε επαιρνε πιστοποιητικα ο ομιλος της Ασπιδος?
κατα τα λοιπα συμφωνω.

Η τραπεζα της Ελλαδος νομιζω οτι ειναι υπευθυνη για τον ελεγχο των τραπεζων...προφανως δεν εκανε την δουλεια της σωστα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν

Η τραπεζα της Ελλαδος νομιζω οτι ειναι υπευθυνη για τον ελεγχο των τραπεζων...προφανως δεν εκανε την δουλεια της σωστα.
Τωρα τελευταια ανελαβε η Τραπεζα της Ελλαδος.
Τοτε ηταν καποια υπηρεσια καποιου Υπουργειου!
αυτες ειναι θεσεις ,θα τους χρυσωνε ο μεγαλος,φυσικα ολοι αυτοι κυκλοφορουν ελευθεροι και πιθανον να φωναζουν για μειωσεις μισθων,
μη σου πω οτι κατεβαινουν και στο Συνταγμα!

αυτες ειναι θεσεις ,θα τους χρυσωνε ο μεγαλος,φυσικα ολοι αυτοι κυκλοφορουν ελευθεροι και πιθανον να φωναζουν για μειωσεις μισθων,

Υπηρεσια καποιου υπουργειου?? Αν ειναι δυνατον, ειναι απιστευτο αν ειναι ετσι!! Αλλη μια παγκοσμια πρωτοτυπια!!

Και ποιός ελέγχει την Τ.τ.Ε? Κανένας!
Είναι μέρος των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών που .. αυτορυθμίζονται!! Γιατί - σου λέει - τα οικονομικά είναι σοβαρή επιστήμη, τεχνοκρατικό πράμα δηλαδή και φυσικά δεν θα κάναμε δημοσκόπηση για το πόσο μήκος πρέπει να έχει ο επιταχυντής στο cern, γιατί να ρωτήσουμε το πόπολο πώς πρέπει να γίνεται η οικονομική διακυβέρνηση που αφορά άμεσα τη ζωή του?

Όλα ωραία και "επιστημονικά" τεκμηριωμένα. Κάπως έτσι - αν ευσταθεί αυτό που γράφει ο Βαρουφάκης - η αμερικάνικη κεντρική τράπεζα δεχόταν η κεφαλαιακή επάρκεια των αμερικάνικων τραπεζών, να καλύπτεται με CDO βαθμολογημένα με ΑΑΑ (από τους οίκους αξιολόγησης, τους οποίους πληρώνει ο εκδότης του "χαρτιού" για να του το βαθμολογήσει!!!!). Τα θεωρούσε δηλαδή ρευστό.
Τη συνέχεια την ξέρετε.

Κάθε τράπεζα έχει κι από μια εταιρία "ειδικού σκοπού" -investment κάτι, -assets τάδε, όπου ξεφορτώνει το τζόγο για να μη φαίνεται στους ισολογισμούς της.

Αυτές έχουν έδρα συνήθως στο Τζέρσι, την Κύπρο και πάει λέγοντας. Οι συγκεκριμένες "χώρες" δεν δίνουν οικονομικά στοιχεία για κανέναν και για τίποτα!! Τα hedge funds, τα οποία εδρεύουν σχεδόν όλα σε τέτοιους παραδείσους εχεμύθειας, δεν ήταν μέχρι πρότεινος υποχρεωμένα να δημοσιεύουν ούτε ισολογισμό ούτε καν αποτελέσματα.
Εσχάτως σε αυτούς προστέθηκε και το .. Βανουάτου (δεν έχουν το θεό τους..), αγαπημένο offshore κέντρο των γαλλικών τραπεζών. Είδα κι έπαθα να βρω στο χάρτη που είναι. Πάντως μια εταιρία εκεί, είναι το όνειρο του κάθε μαφιόζου:
http://www.lowtax.net/lowtax/html/jvaoltr.html

Ούτε οι ίδιοι οι τραπεζίτες δεν ξέρουν τι αξίζουν τα κ...χαρτα που έχουν μαζέψει.

Μη μου λέτε λοιπόν για ελέγχους, Ττ.Ε και κουραφέξαλα...
50-100 άνθρωποι σε μια χώρα, θα ελέγξουν τα χιλιάδες τζιμάνια του χρηματοπιστωτικού τομέα (παίρνουν τους καλύτερους-τους χρυσοπληρώνουν) που καθημερινά στέλνουν δις σε όλο τον πλανήτη περνώντας τα πρώτα μέσα από 3-4 εταιρίες και τοποθετώντας τα σε "προϊόντα" (τι ύβρις η χρήση αυτής της λέξης για τον κοπανιστό αέρα) που μέχρι και οι δημιουργοί τους δύσκολα τα καταλαβαίνουν πλήρως, τόσο πολύπλοκα που είναι

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κ

Ο προεδρος της Τραπεζας της Ελλάδας που θα παει??Σε ποια φυλακή??Συνεργαστηκε ναι ή οχι με τον Βενιζέλο για την προσπαθεια συγκάλυψης της Proton bank ?..:ADFADF1::ADFADF1:

Ελα ρε τους αλητες που κατεβαινουν και στο Συνταγμα ,δεν ντρέπονται..

Τελικά η συνεργασια Βοριδη και δωσιλογου Παπανδρεου παει μια χαρά....Φασιστες και Χρυσαυγίτες τού ''εκσυγχρονισμού'' μαζι για νεα Μακρονήσια..:firstprize::firstprize:

Oλο τον Μνημονιακο συρφετό που θα τον στήσουν αρα γε??Σε μουσειο??:ADFAD2::ADFAD2:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κ

Υπηρεσια καποιου υπουργειου?? Αν ειναι δυνατον, ειναι απιστευτο αν ειναι ετσι!! Αλλη μια παγκοσμια πρωτοτυπια!!

Μακάρι να ήταν έτσι.. Βλέπω έχεις και άποψη (από το Μπάμπη θα την άκουσες φαντάζομαι), για το ποιός πρέπει να ελέγχει τις τράπεζες.. Δες το ποστ μου παραπάνω.

Σπύρο, αύριο σου'ρχομαι στο ιατρείο. Θα κάνουμε μαζί συνεδρία με κανα δυό ασθενείς.. Μη με βλέπεις έτσι.. εκπαιδευτικό. Θα χρησιμοποιήσω τη ... λογική μου!

Ειναι λογικο αυτο που λες για την ρευστοτητα.
Να σε ρωτησω κατι ομως? Ποια θεωρεις πιο επισφαλη τραπεζα, μια μικρη τραπεζα, οπως την Πανελληνια τραπεζα πχ, που δινει επιτοκια κοντα στο 6% η μια μεγαλη, την Τραπεζα Πειραιως πχ, που δινει τα μισα? Μηπως η υγεια του δανειακου πορτοφολιου καθε τραπεζας ειναι πιο ασφαλης δεικτης αξιολογησης μιας τραπεζας απο το υψος του επιτοκιου καταθεσης?

δεν λεμε στην πραγματικοτητα κατι διαφορετικο...

δεικτες θελουν να φτιαξουν... τιποτα αλλο...

και επειδη δεν μπορουν να αντιλογισουν τις χρηματοδοτησεις που ρυθμιζουν κατα κορον...

δινουν γη και υδωρ στις καταθεσεις...

λες και θα τους πει κανεις τιποτα αν γραψουν ζημιες λογω επιτοκιων το 2012...

στην Ελλαδα ειμαστε...

κοιταει κανεις κανενα ισολογισμο ανωνυμης εταιρειας πριν της εμπιστευτει το κομποδεμα του???

κοιταει κανεις δεικτες πριν αγορασει την μετοχη που ακουσε να ψιθυριζει ο διπλανος στο metro???

Αναφορικα με την Εμπορικη, γιατι θεωρεις κακο που βγηκε απο το χρηματιστηριο? Αυτος δεν ηταν ο σκοπος ευθυς εξ'αρχης των Γαλλων? Η Εμπορικη εχει την καλυτερη αξιολογηση στην Ελλαδα (την αξιολογηση της Μητρικης), γιατι λοιπον να ειναι πιο επισφαλεις οι καταθεσεις στην Εμπορικη απο οποιαδηποτε αλλη Ελληνικη τραπεζα? Οι Γαλλοι (Credit Agricole) δεν θα αφηναν ποτε την Εμπορικη να σκασει διοτι διακυβευεται το ονομα της και η αξιοπιστια της σε ολα τα μερη του κοσμου που εχει θυγατρικες.

δεν ξερω τι ηθελαν να κανουν ευθυς εξ´αρχης οι γαλλοι...

φανταζομαι μονο ποσο γρηγορα θα ηθελαν να ξεφορτωθουν την εμπορικη τωρα...

...

Την έχω καταβρεί με το ... Βανουάτου:

"Vanuatu Exchange Control

There are no exchange controls in Vanuatu. Bank accounts may be in any currency, and international transfers are free of all controls."

Πιο κάτω:

"Companies formed under the Companies Act may be 'exempted' (from public disclosure requirements) if they do not:

conduct business in Vanuatu other than in pursuance of their international business;
offer shares to the public in Vanuatu; or
own an interest in any non-exempt companies operating in Vanuatu."

Η υπογράμμιση δική μου.

Και βεβαίως:

"Exempted companies are the usual form of choice for offshore financial institutions"

Τι να ελέγξει ποιά "αρχή" τρομάρα σας? Αυτή που δέχεται να υπάρχουν συνέργειες μεταξύ της τράπεζας (που έχει τα λεφτά σου) και του παραπάνω παράδεισου των πειρατών?

Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Εχεις δημοσια παρατηρηση ''Χιώτη'''..

Στο επομενο post ''διαμαρτυρια'' πας για ξεκουραση..

Τελος ο ''διαλογος''.

Διεγραψε με ΤΩΡΑ.

Το να διαγραφεις και παλι τις απαντησεις μου, επειδη σε ενοχλουν η σε δυσκολευουν, ειναι τουλαχιστον φτηνο και καθιστουν τον ΔΙΑΛΟΓΟ μονολογο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Διεγραψε με ΤΩΡΑ.

Το να διαγραφεις και παλι τις απαντησεις μου, επειδη σε ενοχλουν η σε δυσκολευουν, ειναι τουλαχιστον φτηνο και καθιστουν τον ΔΙΑΛΟΓΟ μονολογο.

Ποιος σου ειπε οτι υπάρχει διάλογος...??Διάλογος με πλασιέ ''πατρίδας'' και πολεμοκάπηλους που ρωτούσαν αν θα πολεμήσουμε με την Τουρκιά δεν υπάρχει..

Επίσης φτηνές εξυπνάδες και ''δηθεν διαμαρτυριες'' δεν επιτρέπονται...Μονον αυτο διεγράφη(δηλαδή ενα ποστ) ,οποτε εισαι και ψεύτης...Αυτα να τα κανεις με τους ''φίλους '' σου'' ..........Καμιά απαντηση σου δεν δυσκολευει γιατι εδώ και πολύ καιρό τα γραπτά σου οχι μονον εχουν διαψευσθεί εντελώς αλλα παραμένουν παρόντα και το μονον που εχουν δημιουργήσει ειναι ιλαρότητα μέ τις πολεμοχαρείς προτροπές σου για πολεμο με τους γειτονες..
Για την Protonbank τάπαμε..

Ραντεβού σε 7 μέρες...

Υ.Γ.
Επίσης οπως θα διαπιστώσεις αμα ξαναμπείς , υπόδειξη περί λάθους χρήσης τής προστακτικής δέν έγινε..

Τέλος του off topic..

Kαι οταν επανέλθεις φροντισε νάσαι αρκούντως προσεκτικότερος γενικώς.

Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Διεγραψε με ΤΩΡΑ.

η αύξηση στις σύνθετες λέξεις μπαίνει μόνο στην οριστική. Στην υποτακτική και προστακτική δεν μπαίνει. Επομένως έχουμε διέγραφα, να διαγράψω, διάγραψέ με.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Επιστροφή στο θέμα.
Με λίγο ψάξιμο είδα οτι είναι πολύ εύκολο να ανοιχτεί λογαριασμός στην τράπεζα Κύπρου.
Πρώτα σε υποκατάστημα εδώ και αμέσως μετά στην Κύπρο και να μεταφερθούν τα χρήματα στην Κύπρο.
Το θέμα είναι πως είναι τα πράγματα στην Κύπρο υπάρχει σταθερότητα ή βαδίζουν κι αυτοί σιγά από το κακό στο χειρότερο;

Επειδή στο φόρουμ υπάρχουν και μέλη από την Κύπρο αν μας διαβάζουν ας μας πουν τη γνώμη τους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

να σε ρωτήσω κάτι Θωμά, με κάθε σεβασμό και καμιά διάθεση επίθεσης ή ειρωνείας. Παιδιά έχεις; Κι αν έχεις και μεγαλώσουν και σε ρωτήσουν, εσύ τί έκανες το 2012 πατέρα; Θα τους πεις ότι εγώ τη μέρα του δεύτερου μνημονίου είχα στο μυαλό μου και ζητούσα πληροφορίες πώς θα βγάλω τα χρήματά μου στο εξωτερικό;

Αλήθεια νομίζεις ότι όλοι αυτοί που ήταν εκεί έξω και διαμαρτύρονταν έχουν ήδη βγάλει τα χρήματά τους έξω; Μήπως το όλο σκηνικό δεν σε αφορά καθόλου, ή μάλλον απλώς σε ενοχλεί όπως ενοχλεί και τον apo1 ? Αυτό που κάνεις δεν στρέφεται μόνο εναντίον των τραπεζών, που όντως ισχύει, αλλά κι εναντίον του κοινωνικού συνόλου.

Θα μου πείς ότι τα χρήματα πηγαίνουν και πάλι σε Έλληνες. Δεκτόν....

αλλά από εκεί και πέρα βλέπω μια συμπεριφορά εντελώς ατομικιστική και καθόλου αλληλέγγυα με το κοινωνικό σύνολο.

να σε ρωτήσω κάτι Θωμά, με κάθε σεβασμό και καμιά διάθεση επίθεσης ή ειρωνείας. Παιδιά έχεις; Κι αν έχεις και μεγαλώσουν και σε ρωτήσουν, εσύ τί έκανες το 2012 πατέρα; Θα τους πεις ότι εγώ τη μέρα του δεύτερου μνημονίου είχα στο μυαλό μου και ζητούσα πληροφορίες πώς θα βγάλω τα χρήματά μου στο εξωτερικό;

Αλήθεια νομίζεις ότι όλοι αυτοί που ήταν εκεί έξω και διαμαρτύρονταν έχουν ήδη βγάλει τα χρήματά τους έξω; Μήπως το όλο σκηνικό δεν σε αφορά καθόλου, ή μάλλον απλώς σε ενοχλεί όπως ενοχλεί και τον apo1 ? Αυτό που κάνεις δεν στρέφεται μόνο εναντίον των τραπεζών, που όντως ισχύει, αλλά κι εναντίον του κοινωνικού συνόλου.

Θα μου πείς ότι τα χρήματα πηγαίνουν και πάλι σε Έλληνες. Δεκτόν....

αλλά από εκεί και πέρα βλέπω μια συμπεριφορά εντελώς ατομικιστική και καθόλου αλληλέγγυα με το κοινωνικό σύνολο.

Συμφωνώ και γω.
Σε τελική ανάλυση, δεν είμαστε οικονομικοί αναλυτές.
Όποιος ενδιαφέρεται ας πάει σε μια τραπεζα να μάθει ...

Για να πω και εγώ τον πόνο μου ή Ευρώπη και γενικά ο κόσμος έχει φτάσει σε σταυροδρόμι, έχει δυο επιλογές. Η θα κάνει τα πάντα για να διορθώσει το σύστημα που έχει φτιάξει (αν είναι εφικτό και αυτό) ή θα κοιτάξει να σώσει ο καθένας την πάρτη του. Αν επιλεγεί η πρώτη τα λεφτά δεν κινδυνεύουν σε όποια χώρα και αν βρίσκονται. Αν επιλέξουν τη δεύτερη το τσουνάμι που επίκειται δεν πρόκειται να το σταματήσουν παγκόσμια, θα παρασύρει τα πάντα για να γεννηθεί το καινούργιο. Στην δεύτερη περίπτωση δεν νομίζω να καταφέρει κανείς να σώσει τα λεφτά όπου και αν βρίσκονται. Προσωπικά με τα λίγα λεφτά που έχω προσπαθώ να φτιάξω λίγο το σπίτι στο χωριό γιατί νομίζω ότι θα μου χρειαστεί. Φυσικά ούτε οικονομολόγος είμαι ούτε από τράπεζες ξέρω.

Επιστροφή στο θέμα.
Με λίγο ψάξιμο είδα οτι είναι πολύ εύκολο να ανοιχτεί λογαριασμός στην τράπεζα Κύπρου.
Πρώτα σε υποκατάστημα εδώ και αμέσως μετά στην Κύπρο και να μεταφερθούν τα χρήματα στην Κύπρο.
Το θέμα είναι πως είναι τα πράγματα στην Κύπρο υπάρχει σταθερότητα ή βαδίζουν κι αυτοί σιγά από το κακό στο χειρότερο;

Επειδή στο φόρουμ υπάρχουν και μέλη από την Κύπρο αν μας διαβάζουν ας μας πουν τη γνώμη τους.

συνηθως... εκει που πανε ΟΛΟΙ...

την πατανε...

(βλ. Χρηματιστηριο, ακινητα...)

Επιστροφή στο θέμα.

Βασ. Σοφίας 23Α το υποκατάστημα της Deutche Bank στην Ελλάδα. Πήγαινε εκεί και ρώτα....

Είχε φίλος κανά δυο μύρια κάβα (μαύρα εννοείται) και τα πήγε τα μισά στο μπραζιλ και τα άλλα μισά στο πάναμα.
Και αυτό επειδής κάποιος που ξέρει... του είπε ότι στο σουής τα πάνε οι χωριάτες και οι ερασιτέχνες...
Στη δε σάιπρους, επειδής ρώτησε του είπε ότι τα πάνε οι εντελώς αγράμματοι καρακίτς που δεν ξέρουν να μιλήσουν αγγλικά και φραντσέζικα.