Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Γουστάρω τελικά να πτωχευσουμε και να βγουν οι ''πολιτισμενοι'' φασιστες της Ευρώπης και να πουν οτι κατάσχονται ολες οι καταθεσεις και των ιδιωτών λογω οφειλών του δημοσιου..

Εκει να δεις τι θα παθουν οσοι πανηγυριζουν που και καλά ''σωθηκαν'' οι καταθεσεις τους σημερα..ξεχνώντας τι σημαινει Βρεττανικο δικαιο

Μερικοι δεν βάζουν μυαλο με τίποτα αλλά ουτε ενημερωνονται...

Ασε που πηξαμε στούς ''πατριώτες'' που βγαζουν λεφτά εξω απο την Ελλάδα ..

Χαριτωμενα τα λες αλλα το οτι "γουσταρεις" να πτωχευσουμε δεν βοηθαει και ειναι ασχετο με την ερωτηση του νηματος.
Εδω ενα μελος που ανησυχει δικαιολογημενα για τις οποιες αποταμιευσεις εχει ανοιξε ενα νημα κανωντας καποιες ερωτησεις.

Εχουμε λοιπον απο την μια πλευρα ανθρωπους που προσπαθουν να του απαντησουν και απο την αλλη ανθρωπους που ειρωνευονται και μικροπολιτικολογουν με την αγωνια του.
Θα βοηθουσε ισως, μιας και υπονοεις οτι εισαι γνωστης του Βρετανικου δικαιου, να πεις πως και εαν μπορει να εκτελεστει πρακτικα σε μια αλλη χωρα.

Αυτοι που βγαζουν τα χρηματα τους εξω ειναι οι μαυραγοριτες και τα λαμογια πασης φυσεως ΑΛΛΑ και ανθρωποι που ανησυχουν πραγματικα.
Η σποντα σου περι πατριωτισμου αν και αστεια ηταν αναμενομενη, αλλα δεν την σχολιαζω μιας και εβαλες εισαγωγικα.

Τελος εγω δεν ανησυχω για την ασφαλεια των καταθεσεων στις Ελληνικες τραπεζες γιατι πιστευω ακραδαντα οτι ουτε στην δραχμη γυριζουμε ουτε οι τραπεζες θα κινδυνεψουν. Κορακας κορακου ματι ΔΕΝ βγαζει.

@Θωμάς:

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πας μία βόλτα σε μία τράπεζα. Ολα αυτά που ρωτάς άνετα θα στα απαντήσουν εκεί.
Σε γενικές γραμμές δεν χρειάζεται να επισκεφθείς τη χώρα στην οποία επιθυμείς να ανοίξεις λογαριασμό, αλλά ούτε να ταξιδέψεις στη χώρα αυτή για να πραγματοποιήσεις οποιαδήποτε τραπεζική συναλλαγή. Και θα εκπλαγείς με το ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού. Ζήτησε απαραίτητα να ενημερωθείς για τα θέματα φορολογίας στην χώρα που θα ανοίξεις το λογαριασμό. Θα σου ζητηθούν κάποια έγγραφα (απαραίτητα θα πρέπει να έχεις διαβατήριο σε ισχύ).

Οι περισσότεροι τραπεζικοί λογαριασμοί που παρέχονται μέσω των νόμιμων διαδικασιών σου επιτρέπουν να εκτελέσεις όλες τις τραπεζικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου, e-mail, ταχυδρομείου, φαξ ή και τηλεφώνου.

Ανάλογα με την τράπεζα υπάρχει ελάχιστο ποσό κατάθεσης για άνοιγμα λογαριασμού στο εξωτερικό. Επίσης θα πρέπει να ξεχάσεις επιτόκια της τάξης του 4-5% που προσφέρουν αυτή τη στιγμή οι Ελληνικές τράπεζες για προθεσμιακές καταθέσεις.

Μια έξυπνη επένδυση (αν δεν έχεις ανάγκη τα χρήματα για τα επόμενα 2-3 χρόνια) με καλές συνήθως αποδόσεις, είναι η αγορά ομολόγων κάποιας μεγάλης τράπεζας π.χ. Deutsche Bank ή ΝΒΒ μέσω θεματοφύλακα με έδρα στο εξωτερικό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθεις στην τράπεζα που θα απευθυνθείς.

αγορα ομολογων δεν ξερω ... επικινδυνα πραγματα

για το πρωτο : αν δεν προκειται για ελληνικα τραπεζα που εχει θυγατρικη εξω , η για ξενη μητρικη τραπεζα που εχει θυγατρικη εδω μαλλον θα πρεπει να επισκεφθεις αυτοπροσωπως την χωρα αυτη να πας ο ιδιος στο καταστημα της τραπεζας να συμπληρωσεις εκει τα χαρτια και να κανεις την καταθεση ( εχουν ελαχιστο οριο νομιζω απο ορισμενες ως αρκετες χιλιαδες )

αν ομως βρεις ελληνικη τραπεζα με θυγατρικη εξω , η ξενη μητρικη με θυγατρικη εδω μπορουν να σου ανοιξουν αυτοι το λογ/μο ( με διαφοροποιησεις ) αλλα απαξ και ανοιχτει ο λογ/μος θα πρεπει να επικοινωνεις μονο με την ξενη (πλεον ) τραπεζα στην οποια ειναι και ο λογ/μος . Η τραπεζα απο την οποια '' φευγουν '' ( εμπλεκεται μονο στο ανοιγμα του λογ/μου στο εξωτερικο νομιζω ) οποτε δεν εχει καμια δουλεια πλεον . Δεν εχεις καμια σχεση μαζι τους πλεον ( ως προς αυτα που εφυγαν )

που σημαινει διεθνεις κλησεις , e-mail κ.λ.π.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Χαριτωμενα τα λες αλλα το οτι "γουσταρεις" να πτωχευσουμε δεν βοηθαει και ειναι ασχετο με την ερωτηση του νηματος.
Εδω ενα μελος που ανησυχει δικαιολογημενα για τις οποιες αποταμιευσεις εχει ανοιξε ενα νημα κανωντας καποιες ερωτησεις.

Εχουμε λοιπον απο την μια πλευρα ανθρωπους που προσπαθουν να του απαντησουν και απο την αλλη ανθρωπους που ειρωνευονται και μικροπολιτικολογουν με την αγωνια του.
Θα βοηθουσε ισως, μιας και υπονοεις οτι εισαι γνωστης του Βρετανικου δικαιου, να πεις πως και εαν μπορει να εκτελεστει πρακτικα σε μια αλλη χωρα.

Αυτοι που βγαζουν τα χρηματα τους εξω ειναι οι μαυραγοριτες και τα λαμογια πασης φυσεως ΑΛΛΑ και ανθρωποι που ανησυχουν πραγματικα.
Η σποντα σου περι πατριωτισμου αν και αστεια ηταν αναμενομενη, αλλα δεν την σχολιαζω μιας και εβαλες εισαγωγικα.

Τελος εγω δεν ανησυχω για την ασφαλεια των καταθεσεων στις Ελληνικες τραπεζες γιατι πιστευω ακραδαντα οτι ουτε στην δραχμη γυριζουμε ουτε οι τραπεζες θα κινδυνεψουν. Κορακας κορακου ματι ΔΕΝ βγαζει.

Υπαρχεις??? Δεν τοξερα.Καιρο τωρα δεν τοχα προσεξει...

Τα ''χαριτωμένα'' στους κολλητους σου τους Ελληναράδες.. Το Βρεττανικο δικαιο ειναι προδοσια..Εσύ ενας τοσο μεγαλος οπαδος του πατριωτισμου δεν το γνωριζεις??

Λοιπον..Οπως θεωρώ οτι οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματιες που βγαζουν τα λεφτα τους στην Ελβετια βλάπτουν την χώρα τους το ιδιο θεωρώ για την τρομοκρατια που ασκουν τα καναλια περι χρεωκοπιας.

Πάνε τωρα να μας ξαναγραψεις οτι ετοιμαζεται πολεμος με την Τουρκια οπως μας εγραφες επι καιρό και γέλασαν και τα τσιμέντα με την ''προβλεψή'' σου

Αν ομως βρεις ελληνικη τραπεζα με θυγατρικη εξω, η ξενη μητρικη με θυγατρικη εδω μπορουν να σου ανοιξουν αυτοι το λογ/μο ( με διαφοροποιησεις) αλλα απαξ και ανοιχτει ο λογ/μος θα πρεπει να επικοινωνεις μονο με την ξενη (πλεον) τραπεζα στην οποια ειναι και ο λογ/μος....

Αγαπητέ, ελληνικά μιλάμε, δεν έγραψα κάτι διαφορετικό......

Οποιος ενδιαφέρεται ας πάει σε μία τράπεζα να πάρει πληροφορίες.

Καταλαβαίνω την ανησυχία ανθρώπων που έχουν καταθέσεις και γι' αυτό προσπάθησα να πω τη γνώμη μου χωρίς αξιολόγηση προθέσεων. Είναι όμως σημαντικό να τονιστεί, πως εκτός από πολύ χαμηλότερες αποδόσεις σε σχέση με τις ελληνικές τράπεζες, η κλιμάκωση της τάσης για φυγή των καταθέσεων στο εξωτερικό θα φέρει τράπεζες και χώρα πιο κοντά στη χρεωκοπία.

Όσοι λοιπόν επικαλούνται τον πατριωτισμό και κόπτονται για την ανάγκη ανάληψης θυσιών (μέσω μνημονίων ή όχι), για να σωθεί η χώρα από τη χρεωκοπία, καλό είναι να το σκεφτούν λίγο πιο ψύχραιμα. Από τους κεφαλαιοκράτες και τους τραπεζίτες δεν περιμένω φυσικά καμία πατριωτική ευαισθησία, γιατί ως γνωστόν το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. :rolleyes: Θα 'χε πολύ ενδιαφέρον αν δημοσιεύονταν ποτέ στοιχεία για το που έχουν τις καταθέσεις τους οι τραπεζίτες των τραπεζών μας. Στις τράπεζες τους πάντως, αμφιβάλλω... :rolleyes:

Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Θα 'χε πολύ ενδιαφέρον αν δημοσιεύονταν ποτέ στοιχεία για το που έχουν τις καταθέσεις τους οι τραπεζίτες των τραπεζών μας. Στις τράπεζες τους πάντως, αμφιβάλλω... :rolleyes:

Ακομα περισσοτερο ενδιαφερον θα ειχε το που εχουν τις καταθεσεις τους οι ...πολιτικοι ποντικοι.

Προφανως στις χωρες που εχουν σχεδιασει να μεινουν στο plan B.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά μετά τις απίθανες αρλούμπες που έχεις γράψει στο θέμα για την proton bank, οι οποίες φυσικά διαψεύστηκαν οικτρά, πρέπει να έχεις πολύ γερά νεύρα για να επανέρχεσαι με εκφράσεις του τύπου "εγώ δεν ανησυχώ για την ασφάλεια των καταθέσεων..."

Όσο ξέρω εγώ από ορειβασία, ξέρεις κι εσύ από οικονομικά....

Επίσης θα πρέπει να ξεχάσεις επιτόκια της τάξης του 4-5% που προσφέρουν αυτή τη στιγμή οι Ελληνικές τράπεζες για προθεσμιακές καταθέσεις.

Γιατί βρε Κώστα, εδώ που το βρίσκεις?

Καθαρό είναι στο 1,95 με 2,25.

Καλά μη δείτε εσείς Ελληνορθόδοξο συμφορουμίτη δεξιών φρονημάτων, να πέσετε να τον φάτε γιατί είπε μια γνώμη!
Το πιθανότερο είναι πως τζάμπα το ψάξιμο για ασφαλή διέξοδο, τουλάχιστον όταν μιλάμε για τα συνήθη ποσά λίγων χιλιάδων που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να αποταμιεύσει η μέση Ελληνική οικογένεια, με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας πάντα!
Εδώ βρήκαν ...νομιμότατο τρόπο να μας χαρατσώσουν επειδή έχουμε ηλεκτρικό στο σπίτι, λέτε να κολώσουν και να μην επινοήσουν μια τέτοιου τύπου νομοθεσία, όταν πρόκειται να βάλλουν χέρι σε μετρητά;
Εκτός από το ότι, όπως είπαν κι άλλοι, σε μερικούς μήνες από τη στιγμή που θα ανακοινωθούν οι νέοι μισθοί, οι όποιες οικονομίες θα καταναλωθούν για τα βασικά...
Πάντως για να δώσω κι εγώ μια ιδέα, αν κάνει κάποιος λογαριασμό τραπέζης εδώ σε άλλο νόμισμα, π.χ. δολάρια, δεν νομίζω ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να μετατρέψει το συνάλλαγμα που έχει, σε περίπτωση αλλαγής του εθνικού νομίσματος. Ή κάνω λάθος;
Προσωπική μου γνώμη πως ΔΕΝ πρόκειται να βγούμε ποτέ από το ευρώ, τουλάχιστον όσο υφίσταται στην υπόλοιπη Ευρώπη, το νόμισμα αυτό είναι το εργαλείο για απόλυτο οικονομικό έλεγχο και εκμετάλλευση των πιο αδύναμων χωρών, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν το όπλο τους οι ισχυροί και να μας επιτρέψουν ένα τέτοιο βαθμό ελευθερίας-αυτονομίας.

Last edited:
Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Δεν πήγα σε τράπεζα να ρωτήσω γιατί είναι σαν να πηγαίνεις σε κατάστημα με ρούχα να ρωτήσεις αν ξέρουν κανένα καλό μαγαζί να αγοράσεις παντελόνι!
Έμαθα σήμερα από μια φίλη μου που ο αδελφός της είναι γιατρός, οτι αρκετοί συνάδελφοί του, που οσο να 'ναι ένα μικρό κομπόδεμα το έχουν, εβάλαν τα χρήματά τους στο συνεργατικό ταμιευτήριο δασκάλων Κύπρου.

http://www.coopdaskalon.com/

Υπάρχει τρόπος να ανοιχτεί λογαριασμός από εδώ μα μια επιβάρυνση 300 ευρώ. Τόσο κοστίζει περίπου και να πας εκεί!
Θα μάθω περισσότερες λεπτομέρειες θα διαβάσω και το site να δούμε τι γίνεται με αυτή την περίπτωση.

Γιατι αν πεσει το Ελληνικο τραπεζικο συστημα ειστε βεβαιοι οτι δεν θα παρασυρει μαζι με αλλα και των Κυπριων ?

Γιατί βρε Κώστα, εδώ που το βρίσκεις?

Καθαρό είναι στο 1,95 με 2,25.

Οχι βρε, οι προθεσμιακές καταθέσεις αυτή τη στιγμή δίνουν καθαρό επιτόκιο περίπου 4%, και περισσότερο για ποσά μεγαλύτερα των 50.000 ευρώ. Και όχι σε μία μόνο τράπεζα......

Οχι βρε, οι προθεσμιακές καταθέσεις αυτή τη στιγμή δίνουν καθαρό επιτόκιο περίπου 4%, και περισσότερο για ποσά μεγαλύτερα των 50.000 ευρώ. Και όχι σε μία μόνο τράπεζα......

Φιλος μου οικονομικος συμβουλος παντως για το θεμα των επιτοκιων καταθεσεων μου εχει πει το εξης :

Oσο μεγαλυτερο επιτοκιο δινει μια τραπεζα τοσο περισσοτερη αναγκη για ρευστο εχει και αρα ειναι σε δεινοτερη θεση στην αγορα.....

Σκεφθειτε το απλα . Αληθευει δεν αληθευει....

υγ

Αν και τα γεγονοτα της Proton Bank εδειξαν οτι ακομα το κρατος προστατευει τις τραπεζες παση θυσια.....

Φιλος μου οικονομικος συμβουλος παντως για το θεμα των επιτοκιων καταθεσεων μου εχει πει το εξης :

Oσο μεγαλυτερο επιτοκιο δινει μια τραπεζα τοσο περισσοτερη αναγκη για ρευστο εχει και αρα ειναι σε δεινοτερη θεση στην αγορα.....

Σκεφθειτε το απλα . Αληθευει δεν αληθευει....

υγ

Αν και τα γεγονοτα της Proton Bank εδειξαν οτι ακομα το κρατος προστατευει τις τραπεζες παση θυσια.....
Καλησπερα σε ολους σας.
Το μεγαλυτερο επιτοκιο το δινει το Παρακαταθηκων και Δανειων.
2,95% καθαρα σε λογαριασμους Ταμιευτηριου και 6,30% σε 16μηνο λογαριασμο ανω των 5,000Ε. Μεσος ορος περιπου 5,15%
Ειναι η μοναδικη ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, δεν ειναι στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,και δινει ΔΑΝΕΙΑ μονο σε Δημοσιους Υπαλληλους και Στρατιωτικους.
Αρα δεν εχει στο Χαρτοφυλακιο της ΤΟΞΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ σε ιδιωτες.
Η Τελευταια Τραπεζα που ενδεχομενως Χρεωκοπησει θα ειναι το ΠκΔανειων.

Οσο για τους λογαριασμους Εξωτερικου, σας μεταφερω προσωπικη μου περιπτωση.
Σε προσπαθεια της αδελφης μου στο Vancouver να μου ανοιξει λογαριασμο,η απαντησις ηταν οτι πρεπει να παω αυτοπροσωπως εκει
για Face Control,παρ'ολο που τους ειπα οτι τα χρηματα θα πηγαιναν εκει με Τραπεζικη Επιταγη,και οχι CASΗ ,για το φοβο του Money Laundering.
Ακομη και στη Βουλγαρια πρεπει να πας αυτοπροσωπως.

Απ'οτι ξερω μονο η ALPHA BANK, που πηγαινεις στα Κεντρικα της Αθηνας ,ανοιγεις ενα λογαριασμο με 300Ε.
Τα στελνουν στη Κυπρο,αυτοι σου στελνουν τον αριθμο λογαριασμου σου,και τοτε πηγαινεις σε οποιοδηποτε υποκαταστημα της ALPHA και στελνεις οσα χρηματα εχεις.

Αλλα εχω την αισθηση οτι και η Κυπρος ειναι στην ιδια κατηγορια με εμας.
Επειδη ειμαι συνταξιουχος ναυτικος,πιστευω οτι μονο στις Σκανδιναυικες χωρες-Γερμανια-Ολλανδια-Καναδα και ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Σιγουροτατα),τα χρηματα σας ειναι υπερασφαλη

Βαγγελης................

Last edited:
Φίλοι μου. Οι καταθέσεις κινδυνεύουν. Έχουν δοθεί όλα τα "μηνύματα", για το τι έρχεται. Αλίμονο σε αυτούς που εμπιστεύονται ακόμα "φούσκες".

Re: Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Δεν πήγα σε τράπεζα να ρωτήσω γιατί είναι σαν να πηγαίνεις σε κατάστημα με ρούχα να ρωτήσεις αν ξέρουν κανένα καλό μαγαζί να αγοράσεις παντελόνι!
Έμαθα σήμερα από μια φίλη μου που ο αδελφός της είναι γιατρός, οτι αρκετοί συνάδελφοί του, που οσο να 'ναι ένα μικρό κομπόδεμα το έχουν, εβάλαν τα χρήματά τους στο συνεργατικό ταμιευτήριο δασκάλων Κύπρου.

http://www.coopdaskalon.com/

Υπάρχει τρόπος να ανοιχτεί λογαριασμός από εδώ μα μια επιβάρυνση 300 ευρώ. Τόσο κοστίζει περίπου και να πας εκεί!
Θα μάθω περισσότερες λεπτομέρειες θα διαβάσω και το site να δούμε τι γίνεται με αυτή την περίπτωση.
Ετσι εκανε και ενας γιατρος στην Τριπολη και του κατασχεσαν 8.000.000 ευρω!!!!!!!