Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

αααα

νταξ τότε .............



πες το από την αρχή και προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να πει ο ποιητής .................
 
Αν διαφωνεις τοτε πιστευεις οτι η αγορα ακινητων, το χρηματιστηριο και η επιχειρηματικοτητα θα αρχισουν να κινουνται θετικα μετα το 2020. Αν ειναι ετσι, τη βαψαμε ολοι..
Πιστευεις οτι τα Ελλ. ομολογα θα κινηθουν μετα το 20???????? Συγνωμη αλλα που τα διαβαζεις αυτα;
 
Πιστευεις οτι τα Ελλ. ομολογα θα κινηθουν μετα το 20???????? Συγνωμη αλλα που τα διαβαζεις αυτα;

Πιστευω οτι η Ελληνικη οικονομια θα κινηθει πολυ γρηγοροτερα απο οταν θα μπορεσει το Ελληνικο κρατος να αντλησει ρευστοτητα απο τη διεθνη αγορα οπως πριν το 2009.
 
το 9 και το 10 η απόδοσοση ήταν αν δεν κάνω λάθος από 5 - 5,5% και πάνω ....

άλλοι το έβλεπαν σαν τοποθέτηση για ασφάλεια και άλλοι για μεγάλη απόδοση , το θέμα είναι ποιός την πληρώνει στο τέλος .....
το πάθημα του χρηματιστηρίου δεν έγινε μάθημα για πάρα πολύ κόσμο .......

Κάπου εκεί κυμαίνονταν οι αποδόσεις των ομολόγων το 2009. Ομως διαφωνώ λίγο στο λόγο που κάποιος επέλεξε τότε να αγοράσει ομόλογα Ελληνικού δημοσίου. Ο βασικός λόγος ήταν η ασφάλεια και όχι η απόδοση. Και αυτό διότι τη χρονιά εκείνη έβρισκες απίστευτες αποδόσεις στις προθεσμιακές καταθέσεις όλων σχεδόν των τραπεζών. Ολες είχαν ειδικούς όρους και έδιναν εξωπραγματικά επιτόκια (ακόμη και πάνω από 7,5%) αν τους έφερνες νέο χρήμα. Είχα προθεσμιακή στην Εμπορική με επιτόκιο 6,50% και έκανα το λάθος να βάλω διάρκεια 1 έτος και όχι 2. Την επόμενη χρονιά το επιτόκιο ήταν κάπου στο 2,5%.

Αν μιλούσα για τζόγο με ομόλογα, αυτό θα αφορούσε όσους αγόρασαν το 2011.....
 
Ο κίνδυνος δέσμευσης του 10% ή 20% των καταθέσεων δεν είναι υπαρκτός σε αυτή την φάση –
Αλλά αν η Ελλάδα αποτύχει και δεύτερη φορά οι καταθέτες θα πρέπει να ανησυχούν…


25/03/12 - 15:25

(upd4)Παρά τα σενάρια, τις φήμες, τις εκτιμήσεις, τις απόψεις περί κινδύνου δέσμευσης των καταθέσεων κατά 10% έως 20% ανά λογαριασμό ή καταθέτη δεν έχουν βάση.
Όσοι τα διακινούν περισσότερο μεταφράζουν τον προσωπικό τους φόβο σε κοινωνικό φόβο, περισσότερο εξωτερικεύουν ενδόμυχες ανησυχίες παρά γνωρίζουν σχέδια δέσμευσης καταθέσεων.

http://www.bankingnews.gr/component...τερη-φορά-οι-καταθέτες-θα-πρέπει-να-ανησυχούν
 
Και μετα το 50% και θα λεμε παλι καλα που απο τα 100 ευρω που εχουμε στην τραπεζα μας εμειναν τα 50.

Ειναι επιτυχια οπως και να το δεις.
 
Στα 10 δισ. ευρώ η εκροή των καταθέσεων το πρώτο δίμηνο του 2012


B2E28032391D0463C65EC33298CFF039.jpg



Περίπου 4,7 δισ. ευρώ απέσυραν από τις τράπεζες τον Φεβρουάριο επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος των καταθέσεων να περιοριστεί στα 164,3 δισ. ευρώ από 169 δισ.ευρώ που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Από την αρχή του έτους το σύνολο των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών έχει μειωθεί κατά περίπου 10 δισ. ευρώ, οξύνοντας έτσι το πρόβλημα ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2011 το απόθεμα των καταθέσεων εμφανίζει μείωση της τάξεως του 19%, η οποία είναι η μεγαλύτερη (σε ετήσια βάση) των τελευταίων μηνών.

Οι μεγαλύτερες εκροές καταθέσεων παρατηρούνται στα νοικοκυριά όπου το συνολικό τους ύψος έχει πλέον περιοριστεί στα 138,5 δισ. ευρώ από 142 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου.
 
Και φυσικα αυτες οι τελευταιες εκροες γινονται για να αντισταθμισουν τις ελλειψεις των ανεργων νοικοκυριων. Οταν σωθουν και αυτες τοτε η βουλγαροποιηση θα εχει πετυχει.
 
Έκαναν φτερά τα 120.000 ευρώ που έκρυψε στον κήπο​

Ένας συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος φοβούμενος την οικονομική κρίση σήκωσε από τον τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό των 120.000 ευρώ.

Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του και αφού τα κάλυψε με αλουμινόχαρτο και νάιλον, τα έθαψε στο χώμα ανάμεσα από την κουζίνα και το μπάρμπεκιου, ώστε να τα επιβλέπει από το παράθυρο.

Η περίφραξη ήταν ψηλή, ενώ υπήρχε κι ένα μεγαλόσωμο ντόμπερμαν, που φυλούσε όλον τον χώρο.

Ο 65χρονος ήταν σίγουρος πως όταν τα έθαβε δεν τον είχε δει κανείς.

Ο συνταξιούχος έλειψε για λίγες ημέρες από το σπίτι του και όταν επέστρεψε τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Κάποιος είχε σκάψει στο σημείο και του είχε πάρει όλα τα χρήματα. Ο συνταξιούχος υπέστη σοκ. Αρχικά σκέφτηκε να καταφύγει στην Ασφάλεια για να καταγγείλει την κλοπή και να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, όμως αποφάσισε να απευθυνθεί σε ιδιωτικό ερευνητή με την ελπίδα ο ένοχος να βρεθεί πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Espresso της Κυριακής» ο ντεντέκτιβ Νίκος Πελεκάσης αμέσως πήγε στο σπίτι του. Ο συνταξιούχος βρισκόταν στα πρόθυρα αυτοκτονίας γιατί εξαφανίστηκαν οι κόποι ζωής δύο ατόμων. Οι δικοί του, αλλά και της γυναίκας του, που την είχε χάσει πρόσφατα. «Από την έρευνα που έκανα στο μικρό σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης αλλά ούτε αναρρίχησης στο τρία στρέμματα περιφραγμένο κτήμα» τόνισε και πρόσθεσε:

«Θέλοντας να φυλάξω ανέπαφο τον χώρο, δέσαμε τον φύλακα σκύλο καιι ανέθεσα τη φύλαξη σε συνεργάτες μου μέχρι το πρωί. Την επομένη μεταβήκαμε με τους συνεργάτες μου και από την έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι ο δράστης δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα υπάρχοντα εργαλεία παρά μόνο τα χέρια του. Εντύπωση μας έκανε ο τρόπος που σκόρπισε το χώμα. Ψάχνοντας σχολαστικά στο κτήμα βρήκαμε υπολείμματα από το αδιάβροχο νάιλον περιτύλιγμα του πακέτου, το οποίο έφερε δαγκωνιές από τον σκύλο. Εκεί βεβαιώθηκε και η ταυτότητα του δράστη. Αναζητήσαμε το πακέτο αλλά δεν βρέθηκε. Τελικώς σκεφτήκαμε μήπως το έθαψε όπως τα κόκκαλα και έτσι επιστρατεύσαμε ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης αλουμινόχαρτου και εντοπίσαμε το ακριβές σημείο όπου το ντόμπερμαν τα έθαψε.

Με βάση τα περιστατικά του παρελθόντος τα οποία κλήθηκα να ερευνήσω, κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία να γνωρίζουμε πως μπορεί τα χρήματα στην τράπεζα να κινδυνεύουν ενδεχομένως από πτώχευση, όμως δεν πρέπει να αγνοούμε άλλους κινδύνους -πέραν της κλοπής- σχετιζόμενους με τον χώρο που τα φυλάμε σε περιπτώσεις όπως αυτή» είπε χαρακτηριστικά.

Τελικά μετά τη θετική έκβαση της υπόθεσης, ο 65χρονος πήρε τα χρήματα και τα επέστρεψε στην τράπεζα.


Πηγή



Προσωπικά θα συμβούλευα τον σκύλο να δηλώσει χρησικτησία αφού αποδεδειγμένα εκείνος ζει στον κήπο και όχι το αφεντικό του! :flipout:
Βρε λαχτάρα...
 
Τι σημαίνουν για τις καταθέσεις οι ζημιές σοκ των τραπεζών ύψους 28 δισ. ευρώ


ΠΗΓΗ: Banks' News

Άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι η ασφάλεια των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, καθώς αν κάτι «στραβώσει» υπάρχει κίνδυνος επεισοδίου.
Οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς) λόγω των απομειώσεων από το PSI που έφτασαν τα 25 δισ. ευρώ, εμφάνισαν το 2011 ζημιές συνολικού ύψους 28 δισ. ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι τα ίδια κεφάλαιά τους εξανεμίστηκαν, το συστημικό επεισόδιο αποσοβήθηκε μετά την παρέμβαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο εγγυήθηκε την αναπλήρωση των 18 δισ. ευρώ που ήταν αναγκαία.

Προσωρινή στήριξη


Η στήριξη που παρασχέθηκε στην παρούσα φάση με αυτόν τον τρόπο είναι προσωρινή, καθώς απομένουν να διευκρινιστούν μία σειρά από ζητήματα, από τα οποία θα καθοριστούν οι τελικές ανάγκες σε κεφάλαια έως και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγο για ένα έλλειμμα κεφαλαίων της τάξης των 25 δισ. ευρώ, το οποίο θα πρέπει να καλύψουν οι τέσσερις μεγαλύτεροι τραπεζικοί όμιλοι.
Τα κεφάλαια αυτά θα εισφερθούν κατά πάσα πιθανότητα κατά 90% από το ΤΧΣ και κατά 10% από τους ιδιώτες μετόχους.

Το διακύβευμα των εκλογών

Βάση των συμφωνιών σε επίπεδο ΕΕ, η Ελλάδα θα λάβει 50 δισ. ευρώ από το δεύτερο πακέτο στήριξης των 130 δισ. ευρώ για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών.
Τα κεφάλαια αυτά, τα οποία κατά την Τράπεζα της Ελλάδος θεωρούνται υπέρ - αρκετά, είναι εξασφαλισμένα υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθεί το δεύτερο μνημόνιο.
Ως εκ τούτου, η διάθεσή τους για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα καταστεί αβέβαιη σε περίπτωση που δεν εκλεγεί μία κυβέρνηση που θα έχει τη βούληση, αλλά και τη δυνατότητα, να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με τους ευρωπαίους εταίρους.

Η ασφάλεια των καταθέσεων

Εφόσον, το δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο «τρέξει» κανονικά, οι κίνδυνοι για τις τράπεζες και κατ´ επέκταση για τις καταθέσεις περιορίζονται αισθητά, καθώς το ΤΧΣ θα παράσχει τα αναγκαία κεφάλαια για τη στήριξή τους.
Η κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών θα βελτιώσει εκτός από τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και την εμπιστοσύνη των καταθετών απέναντι στο σύστημα, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε εισροές καταθέσεων που σήμερα βρίσκονται εκτός αυτού.

Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστούν οι μεγάλες τράπεζες. Τι γίνεται όμως με τις μικρότερες;

Οι τράπεζες που δε θα κριθούν βιώσιμες από την τρόικα και την Τράπεζα της Ελλάδος θα έχουν δύο επιλογές:

1) Θα διασπώνται σε «καλή» και «κακή», με την πρώτη να εξυγιαίνεται με τη στήριξη του ΤΧΣ και στη συνέχεια να λειτουργεί αυτόνομα ή να συγχωνεύεται με κάποια μεγαλύτερη

2) Θα μπαίνει οριστικό «λουκέτο», με το ΤΧΣ να εγγυάται τη μεταφορά των καταθέσεων και των υγιών στοιχείων του ενεργητικού σε άλλη τράπεζα
Η εγγύηση των 100.000 ευρώ

Και στις δύο περιπτώσεις η νομοθεσία ορίζει ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες έως και τις 100.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο ανά τράπεζα.
Ωστόσο, εκτιμάται ότι η λύση που θα επιλεγεί θα διασφαλίζει το σύνολό τους, καθώς η παραμικρή απώλεια αποταμίευσης είναι δυνατόν να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς σε ολόκληρο το σύστημα.
Ως εκ τούτου, το πλέον πιθανό σενάριο σε περίπτωση που αποφασιστεί η ανάκληση άδειας σε κάποια τράπεζα, είναι το δημόσιο να μεταφέρει το σύνολο των καταθέσεών της σε ένα άλλο ίδρυμα, είτε πρόκειται για τη νέα «καλή» τράπεζα που θα προκύψει ή για άλλη εμπορική τράπεζα.

Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί το 100% των καταθέσεων, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να προκληθεί αναστάτωση στο αποταμιευτικό κοινό, δημιουργώντας προβλήματα και σε υγιή πιστωτικά ιδρύματα.
Η λύση αυτή επελέγη σε όλες τις περιπτώσεις ανάκλησης άδειας τους προηγούμενους μήνες (Proton Bank, T Bank, συνεταιριστικές Λέσβου – Λήμνου, Αχαϊκής, Λαμίας), ανεξάρτητα από το γεγονός ότι σε κάθε μία από αυτές ακολουθήθηκε άλλη διαδικασία διάσωσης ή «λουκέτου».Οι καταθέσεις δεν έπαθαν το παραμικρό.

http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/5626------------28---
 
Η αληθεια ειναι οτι οι καταθεσεις δεν φαινεται να κινδυνευουν απο αστοχια μιας τραπεζας αλλα μονο απο μετατροπη του ευρω σε Εθνικο νομισμα.

Εκεινο το '(ετερο)φωτισμενο' παιδακι απο την Ολλανδια που πηρε και βραβειο αν δεν κανω λαθος ειπε οτι οι Ελληνες πρεπει να ανταλλαξουν ολα τα ευρω τους με δραχμες, και τα ευρω τους να ξεπληρωσουν το χρεος...

Απο τρελλο κι απο 'μικρο' μαθαινεις την αληθεια.
 
Κι όμως οι καταθέσεις άρχισαν να αυξάνονται

XRHMATA3_457_355.jpg


Κάποιοι βλέπουν φως στο τούνελ και κυρίως σταμάτησε αυτή η παραφιλολογία με τις απανωτές ημερομηνίες για έξοδο της χώρας απ' το ευρώ. Κάπως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι απ' τη δανειακή σύμβαση και μετά και παρά το νέο μνημόνιο και τις νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις που επέφερε, οι καταθέσεις έστω και λίγο κατά 0,50% αυξήθηκαν.

Έτσι απ' τα 170,1 δισ. ευρώ που ήταν τον Φεβρουάριο και μετά από πτώση 2,7% είχαμε μια αύξηση της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.
Την ίδια ώρα στις άλλες χώρες του Νότου της Ευρώπης όπου η κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα οι καταθέσεις σημείωσαν τον Μάρτιο μείωση (1,8%) στην Πορτογαλία, ενώ σταθερές παρέμειναν σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία
 
Κι όμως υπάρχουν σκυλιά που τρώνε ότι λεφτά βρούνε και πρέπει να τα προσέχετε!

TAMATA2.jpg


image005.jpg


850d1567a111c5cd156adf53361071ef.jpg