Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Re: Απάντηση: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

Μην το γελας καθολου.

Αυτο ειναι το μελλον στις συναλλαγες...
Το θεμα ειναι ολες οι συναλλαγες,εαν ειναι δυνατον,να γινονται ηλεκτρονικα για λογους φοροδιαφυγης.
Ο τροπος εχει σχεσει με την τεχνολογια και την πρακτικοτητα καθε λυσης.

@apo1, δεν γίνεται όλες οι συναλλαγές να γίνονται ηλεκτρονικά..... για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξουν πολλά, πάρα πολλά.....

Και για τα τιμολόγια που έγραψες πιο πάνω οι μαιμουδιές γίνονται ακόμα.......

@apo1, δεν γίνεται όλες οι συναλλαγές να γίνονται ηλεκτρονικά..... για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξουν πολλά, πάρα πολλά.....

Και για τα τιμολόγια που έγραψες πιο πάνω οι μαιμουδιές γίνονται ακόμα.......
Eνταξει οι μεγαλυτερες ισως σε πρωτη φαση...
Τα ποσα ανω των τριων χιλιαδων μονο μεσω τραπεζης ειναι πολυ σωστο μετρο,δυσκολεψε παρα πολυ τα μαιμου,ξερω του σου λεω!

Αποτερος σκοπος της κρισης και των μετρων που εφαρμοζουν ειναι:
1) Αρπαγη ολων των αποταμιευσεων των μικροκαταθετων(οι μεγαλοκαταθετες και οι τραπεζες ηταν ειναι και θα ειναι το ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ)
2) Αποζουμιζοντας ο,τι ρευστο υπαρχει σειρα εχουν οι ιδιοκτησιες!!!!!!
Αρα μην μας ακουγονται περιεργα ολα τα παραπανω που οι συμφορουμιτες επισημαιμουν

Δεν το καταλαβα
αστειακι η σοβαρα;

Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δεχτώ ως σοβαρή πρόταση το "πλαστικό χρήμα".
Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν το χρήμα από "υλικό", οι τράπεζες το μετέτρεψαν σε "αέρα".
Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε και όχι με δικαιολογία την αδυναμία του κράτους στην επιβολή των οικονομικών νόμων να το επιτείνουμε.

Πιθανη μεταστροφη απο το "αεριτζηδικο χρημα"στο αληθινο μαλλον απαιτει ολοκληρωτικη καταρρευση του συστηματος οπως το ξερουμε.

Οχι οτι αυτο ειναι κακο. Απλα αναρωτιεται κανεις για τις συνεπειες του σοκ.Καποια στιγμη ομως θα γινει και πρεπει να γινει....

ιδιώτης έχει λεφτά σε α) τράπεζα (πχ απο το εφάπαξ), να πούμε ένα ποσό 20.000Ε δεν του αρέσει το επιτόκιο στην τράπεζα που είναι και τα μεταφέρει σε άλλη. Στο δρόμο το μετανιώνει και κρατάει τα μισά, τα 10.000Ε και κάνει κατάθεση τα υπόλοιπα δέκα, στη β) τράπεζα.

ιδιώτης έχει λεφτά σε α) τράπεζα (πχ απο το εφάπαξ), να πούμε ένα ποσό 20.000Ε δεν του αρέσει το επιτόκιο στην τράπεζα που είναι και τα μεταφέρει σε άλλη. Στο δρόμο το μετανιώνει και κρατάει τα μισά, τα 10.000Ε και κάνει κατάθεση τα υπόλοιπα δέκα, στη β) τράπεζα.

No problem.

Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

και;

Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δεχτώ ως σοβαρή πρόταση το "πλαστικό χρήμα".
Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν το χρήμα από "υλικό", οι τράπεζες το μετέτρεψαν σε "αέρα".
Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε και όχι με δικαιολογία την αδυναμία του κράτους στην επιβολή των οικονομικών νόμων να το επιτείνουμε.
Αντε να στο κανω πιο λιανα!
Δεν εννοω πιστωτικες καρτες ,αλλα καρτες που θα εχουν συνδεση με τον λογαριασμο ,θα ειναι δηλαδη ουσιαστικα μετρητα.

Re: Απάντηση: Re: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;

ένας τρόπος αν θες να κάνεις ανάλυψη χρημάτων για ποσά πάνω από 3οοοΕ
Μπορεις να τραβας και απο το ΑΤΜ 800 ευρω καθε μερα!

Αντε να στο κανω πιο λιανα!
Δεν εννοω πιστωτικες καρτες ,αλλα καρτες που θα εχουν συνδεση με τον λογαριασμο ,θα ειναι δηλαδη ουσιαστικα μετρητα.

Ως εκεί "μου κόβει", δε χρειάζεται να το κάνεις λιανά.
Το πρόβλημα δεν είναι αν θα έχω στην τσέπη μου πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Το πρόβλημά μου είναι ότι δε θέλω οι συναλλαγές μου να περνάνε "με το στανιό" μέσα από τα χέρια του κάθε τραπεζίτη με τη δικαιολογία της φορολογίας.
Να βρει άλλους τρόπους το κράτος που δεν θα εμπλέκονται τρίτοι άσχετοι. Και οι τράπεζες να έχουν αιτιολογημένα ΟΛΑ τα χρήματα που δανείζουν. Όχι αέρα κοπανιστό.

Ως εκεί "μου κόβει", δε χρειάζεται να το κάνεις λιανά.
Το πρόβλημα δεν είναι αν θα έχω στην τσέπη μου πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Το πρόβλημά μου είναι ότι δε θέλω οι συναλλαγές μου να περνάνε "με το στανιό" μέσα από τα χέρια του κάθε τραπεζίτη με τη δικαιολογία της φορολογίας.
Να βρει άλλους τρόπους το κράτος που δεν θα εμπλέκονται τρίτοι άσχετοι. Και οι τράπεζες να έχουν αιτιολογημένα ΟΛΑ τα χρήματα που δανείζουν. Όχι αέρα κοπανιστό.
Το να μην ξερεις κατι δεν σημαινει οτι δεν σου κοβει,δεν υπονοουσα κατι τετοιο! νη μου βαζεις τετοιες προθεσεις!!!
Τα χρηματα στον καπιταλισμο παιρνανε απο τις Τραπεζες αν βρεθει αλλος τροπος εδω ειμαστε!
Σου ξαναλεω οτι δεν μιλαω για δανεια! αλλα για μετρητα...
Το θεμα της φοροδιαφυγης που πιστευω οτι θα συμφωνεις ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα προβληματα ,οσο περισσοτερο περναει μεσω παραστατικων,
δηλαδη ηλεκτρονικη μορφη,επιταγες κ.λ.π τοσο και θα μειωνεται...

Το να μην ξερεις κατι δεν σημαινει οτι δεν σου κοβει,δεν υπονοουσα κατι τετοιο! νη μου βαζεις τετοιες προθεσεις!!!
Τα χρηματα στον καπιταλισμο παιρνανε απο τις Τραπεζες αν βρεθει αλλος τροπος εδω ειμαστε!
Σου ξαναλεω οτι δεν μιλαω για δανεια! αλλα για μετρητα...
Το θεμα της φοροδιαφυγης που πιστευω οτι θα συμφωνεις ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα προβληματα ,οσο περισσοτερο περναει μεσω παραστατικων,
δηλαδη ηλεκτρονικη μορφη,επιταγες κ.λ.π τοσο και θα μειωνεται...

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να περνάει το μετρητό από τις τράπεζες...
Για τη φοροδιαφυγή, αν σου φορολογούν με 10 διαφορετικούς φόρους το ίδιο εισόδημα, ή ακόμα χειρότερα, σου φορολογούν και πράγματα που δε σου δίνουν εισόδημα (πχ. αυτοκίνητο), τότε καλά κάνει ο κόσμος και φοροδιαφεύγει.
Να γίνει δίκαιη φορολόγηση και σε αυτό δεν θα βοηθήσουν οι τράπεζες.

Μάλλον δεν ισχύουν τα ίδια σε όλες τις τράπεζες

Φίλος πήγε την Παρασκευη το πρωι στην Εθνικη, ζήτησε να αναληψει όλα τα χρήματα του απο τον λογαριασμό του, του είπαν να παει στις 1 το μεσημέρι, πήγε και έφυγε με 24.000.
Χωρίς "μα - μου", και χωρίς καμία περίεργη χαρτουρα.

Εδώ και 3 χρόνια δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα. Όλοι οι μικροκαταθέτες που έχω συζητήσει έχουν τα χρήματα τους ή σπίτι, ή σε θυρίδες, ή σε λίρες.
Αναιρέθηκε η βασική αρχή για τους εργαζόμενους, του τραπεζικού συστήματος. Εργάζομαι και τα λίγα που περισεύουν τα καταθέτω στην Τράπεζα.
Ούτε εργάζομαι , ούτε περισσεύουν, ούτε καταθέτω στην Τράπεζα.

Μάλλον δεν ισχύουν τα ίδια σε όλες τις τράπεζες

Φίλος πήγε την Παρασκευη το πρωι στην Εθνικη, ζήτησε να αναληψει όλα τα χρήματα του απο τον λογαριασμό του, του είπαν να παει στις 1 το μεσημέρι, πήγε και έφυγε με 24.000.
Χωρίς "μα - μου", και χωρίς καμία περίεργη χαρτουρα.

Κακώς. Έπρεπε να τ' αφήσει στην τράπεζα για να βοηθήσει τον κ. Στρατούλη στην ανάπτυξη της χώρας. Να δώσει καταναλωτικά δάνεια η νέα κυβέρνηση του Σύριζα στον κόσμο για να κινηθεί η αγορά, στεγαστικά για να αποκτήσουν σπίτια οι πολίτες και να δίνει και 100 το μήνα στο κράτος για να βρεθούν επίσης χρήματα, όπως ανέφερε ο κ. Γλέζος.

thumb3_orange_parrot.jpg

Από το Ετυμολογικό Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Μπαμπινιώτης), πληροφορούμαστε ότι το «παπαγαλίζω» εμφανίζεται το 1889 ως λόγια λέξη.
Το ουσιαστικό «παπαγάλος» από το οποίο παράγεται ετυμολογείται από το ισπανικό «papagayo», ή το ιταλικό «papagallo» που αποτελεί σύνδεση της μεσαιωνικής ονομασίας «παπαγάς» που προέρχεται από το αραβικό babag^α και δηλώνει το εξωτικό αυτό πουλί και του ιταλικού «gallo» που σημαίνει πετεινός, κόκορας.

Με την ίδια σημασία αναφέρεται και το ρήμα «ψιττακίζω» της μεσαιωνικής ελληνικής, που αρχικά σήμαινε «φλυαρώ» και παράγεται από το ουσιαστικό «ψιττακός»= παπαγάλος της αρχαίας ελληνικής.

Εκτός από το ρήμα, η λέξη παπαγάλος σχηματίζει αρκετά παράγωγα ουσιαστικά που έχουν αντίστοιχη σημασία: «παπαγαλία», «παπαγαλιστί», «παπαγάλισμα», ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύγχρονη έννοια της λέξης «παπαγαλάκια», που δηλώνει αυτούς που αναπαράγουν και διαδίδουν φήμες, προκειμένου να επηρεάσουν την κοινή γνώμη για ίδιον όφελος.