Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Έχω το ίδιο gimbal και πάντα βάζω στο off τη σταθεροποίηση του κινητού.
Απλά να ξέρεις ότι το gimbal είναι μια βοήθεια δεν είναι για να κάνεις κωλοτούμπες. Όσο λιγότερες κινήσεις τόσο το καλύτερο.

Να ρωτήσω αν χρησιμοποιείς gcam για βίντεο;
Γιατί δεν βλέπω επιλογή για σταθεροποίηση στη gcam...

Γενικά είναι καλύτερα η στοκ καμερα στο βιντεο;

Σημερινή με το P30, κροπαρισμένη και λιγο στο snapseed τα highlights/contrast.

IMG_20200410_111924_1-02.jpeg

Η Apple παρουσίασε το νέο κινητό της Iphone SE...περιέργως μου φαίνεται πολύ καλή πρόταση, τιμούλα στην Ελλάδα θα ξεκινάει από 500 ευρώ. Είναι μικρό με οθόνη 4,7 ιντσών, αδιάβροχο, μεταλλικό, με τον απίστευτα γρήγορο επεξεργαστή του Iphone 11, έχει καλή μπαταρία από ότι φαίνεται, true tone στην οθόνη που είναι must, ασύρματη φόρτιση και στα τις κάμερας που μας ενδιαφέρει έχει μόνο μια κάμερα μεν άλλα με OIS, saphire crystal και τραβάει και βίντεο 4Κ60p με στερεοφωνική εγγραφή ήχου, όχι και άσχημα!!!... όποιος θέλει μικρό τηλέφωνο νομίζω είναι καλή λύση αν προσθέσεις ότι θα έχεις και υποστήριξη στο λειτουργικό για μια 5ετία και χωρίς να δώσεις μια περιουσία. Βασικά νομίζω ότι το τηλέφωνο θα ξεπουλήσει..
https://www.apple.com/iphone-se/

Υ.Γ. Πέρα από βίντεο που θα είναι πολύ καλό, αν τραβάει και καλές φώτος θα με ενδιέφερε σαν δεύτερη και μαζεμένη συσκευή.
Υ.Γ. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι τα bezels είναι τεράστια και θα μπορούσαν άνετα να χωρέσουν στο ίδιο μέγεθος 5αρα οθόνη ή και 5,2....άλλα αν το έκαναν απλά θα χαντάκωναν εντελώς τα 11αρια.

Κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες ένα port της Google camera go, δηλαδή μιας απλοποιημένης έκδοσης της gcam που μπορεί να περαστεί σε κάθε android κινητό.
Την πέρασα στο note 8 και έχω τραβήξει κάποια δείγματα αλλά είμαι ακόμη στη χώνεψη και δεν έχω κουράγιο να τα ανεβάσω.
Ρίξε του μια ματιά δεν κοστίζει τίποτα.
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog1111/

Και ένα σχετικό άρθρο.
https://www.google.com/amp/s/9to5google.com/2020/04/16/google-camera-go-hands-on/amp/

ειναι μια πολυ απλοποιημενη εκδοση της gcam, κυριως για low end κινητα.

Για οποιον μπορει να περασει κανονικα την gcam δεν αξιζει το κοπο, τ αποτελεσματα ειναι κατωτερα...αλλαγια οποιον εχει πολυ low end κινητο kai δεν υπαρχει γι αυτον μια ειδικη εκδοση gcam , ειναι μια εναλλακτικη.

Η Apple παρουσίασε το νέο κινητό της Iphone SE...περιέργως μου φαίνεται πολύ καλή πρόταση, τιμούλα στην Ελλάδα θα ξεκινάει από 500 ευρώ. Είναι μικρό με οθόνη 4,7 ιντσών, αδιάβροχο, μεταλλικό, με τον απίστευτα γρήγορο επεξεργαστή του Iphone 11, έχει καλή μπαταρία από ότι φαίνεται, true tone στην οθόνη που είναι must, ασύρματη φόρτιση και στα τις κάμερας που μας ενδιαφέρει έχει μόνο μια κάμερα μεν άλλα με OIS, saphire crystal και τραβάει και βίντεο 4Κ60p με στερεοφωνική εγγραφή ήχου, όχι και άσχημα!!!... όποιος θέλει μικρό τηλέφωνο νομίζω είναι καλή λύση αν προσθέσεις ότι θα έχεις και υποστήριξη στο λειτουργικό για μια 5ετία και χωρίς να δώσεις μια περιουσία. Βασικά νομίζω ότι το τηλέφωνο θα ξεπουλήσει..
https://www.apple.com/iphone-se/

Υ.Γ. Πέρα από βίντεο που θα είναι πολύ καλό, αν τραβάει και καλές φώτος θα με ενδιέφερε σαν δεύτερη και μαζεμένη συσκευή.
Υ.Γ. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι τα bezels είναι τεράστια και θα μπορούσαν άνετα να χωρέσουν στο ίδιο μέγεθος 5αρα οθόνη ή και 5,2....άλλα αν το έκαναν απλά θα χαντάκωναν εντελώς τα 11αρια.

Πολύ ενδιαφέρον.... βρε λές να την κάνουμε απο τα Android ??? Αμα το βίντεο ειναι με OIS ίσως ειναι μια ωραία λύση, γιατί η Huawei οσο κορυφή ειναι στην φώτο, στο βίντεο χωλένει..

Καλά είμαστε, μετά θα θες και ipad και imac και δε θα σου φτάσουν τα κουκιά για να φας.
Πέρα από την μικρή οθόνη και η μονή sim για εμένα είναι dealbreak.
Πάντως ότι και να λέμε τα video και οι φώτο που έχω πάρει από την Χ-Τ20 δεν συγκρίνονται με κανένα κινητό.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Καλά είμαστε, μετά θα θες και ipad και imac και δε θα σου φτάσουν τα κουκιά για να φας.
Πέρα από την μικρή οθόνη και η μονή sim για εμένα είναι dealbreak.
Πάντως ότι και να λέμε τα video και οι φώτο που έχω πάρει από την Χ-Τ20 δεν συγκρίνονται με κανένα κινητό.

Προφανώς Παναγιώτη δεν υπάρχει σύγκριση κανονικής μηχανής με κινητό. Το θέμα είναι, ότι επειδή έχω την εμπειρία, τα iphone έχουν καταπληκτικό 4Κ βίντεο. Δεν υπάρχει σχέση με τα android κινητά ίσως με εξαίρεση κάποια galaxy s10 και αν.
Οταν είχα το iphone 11 το μόνο που πραγματικά με εντυπωσίασε ήταν το βίντεό του, σε καλό φως μπορώ να πω ότι ήταν ανώτερο από την Fuji X-E3 (και σε ποιότητα εικόνας, και σε σταθεροποίηση και αισθητά καλύτερα και σε εστίαση), το βράδυ δυστυχώς μαύρα χάλια.
Οπότε στην συγκεκριμένη περίπτωση με αρχική τιμή 500 ευρώ παίρνεις ένα πλήρες τηλέφωνο με κορυφαία βιντεοκάμερα 4Κ60p (Και με ois) και με τον κορυφαίο επεξεργαστή της αγοράς.
Ναι είναι μικρό κλπ. άλλα να λέμε την αλήθεια προσωπικά για browsing/βίντεο κλπ. χρησιμοποιώ ή Tablet 10αρι ή το Laptop δεν την παλεύω ούτε στις 6-6,5 οθόνες των κινητών, μου φαίνονται πολύ μικρές για αυτό που θέλω.

Υ.Γ. Για tablet είναι μονόδρομος η Apple, εντάξει δεν είναι και τόσο ακριβά, το βασικό 10ρι ξεκινάει από 320 ευρώ, μια χαρά...εδώ ζητάει η Samsung για το τραγικό και πιο αργό και από replay tab A 200 ευρώ..

Πολύ ενδιαφέρον.... βρε λές να την κάνουμε απο τα Android ??? Αμα το βίντεο ειναι με OIS ίσως ειναι μια ωραία λύση, γιατί η Huawei οσο κορυφή ειναι στην φώτο, στο βίντεο χωλένει..

Εχει και OIS η κάμερά του με πολύ καλή σταθεροποίηση (ίσως την καλύτερη της αγοράς σε βίντεο) αν είναι ίδια φυσικά με τα 11αρια. Για την Huawei έχεις δίκιο, το p30pro που είχα σε βίντεο ήταν απλά μέτριο, σε φώτο βέβαια μάλλον το καλύτερο κινητό που έχω πιάσει.

Προσωπικά το σκέφτομαι σοβαρά να πάρω το iphone SE, αν το βρώ μέσω δουλειάς, χωρίς ΦΠΑ ή σε λίγο καιρό κλπ. και πιο οικονομικά μάλλον θα το πάρω. Κουράστηκα με τις παντόφλες κινητά. Θα έχω ένα μικρό κινητό για τις βασικές δουλειές μου + κορυφαίο 4κ60p βίντεο και το Tablet για όλα τα υπόλοιπα (έτσι και αλλιώς λόγω δουλειάς κουβαλάω παντού πλέον το Tablet μου και δεν χρησιμοποιώ το κινητό πλέον πέρα από κλήσεις, μηνύματα κλπ.)

Μέ όλο τόν σεβασμό πρός τούς διαχειριστές όταν σβήνουνε ένα μηνυμα αξιολογώντας το καλό θά ήταν νά τό μεταφέρουν στό κατάλληλο νήμα.Πιστεύω ότι έχω τό δικαίωμα ώς φίλος τής φωτογραφίας νά γνωρίζω τί γράφω άναφορικά γιά τήν ποιότητα πού αποδίδουν τά κινητά άλλά λόγω τού ότι ύπάρχουν μέλη πού έχουν άλλάξει πολλές συσκευές καί έμπιστεύομαι τήν γνώμη τους καί τήν έμπειρία τους γενικά σέ ios καί android ρωτάω γιά τήν συνεργασία καί τίς έπιδόσεις τών κινητών μέ τάμπλετ ή pc πού νομίζω ότι είναι καλό γιά όλους πού θέλουμε κάτι παραπάνω νά έξελίσσεται ή ροή τού νήματος.Οπότε θεωρώ καλό νά άφήνουμε νά προχωράει ή συζήτηση μεταξύ τών μελλών λίγο παραπέρα άπό τόν τίτλο τού νήματος.Σάς εύχαριστώ πολύ γιά τήν βοήθεια πού προσφέρετε πάντα καί τόν κόπο σας:grinning-smiley-043.θά παρακαλούσα νά μήν θεωρηθεί ώς ύπόδειξη άλλά ώς πρόταση καί μόνο.

Φιλε Timaio αν ηξερες ποση διαχειριση και τακτοποιηση γινεται καθημερινα δεν θα το ελεγες αυτο.

Χρειαζομαστε ολων την βοηθεια . Αφου ισως εχετε επιγνωση οτι γραψατε κατι εκτος τοπου αν δειτε κατι να διαγραφεται για το οποιο δεν ειχατε γραψει κατι που σας πηρε πολυ χρονο καντε τον κοπο και ξαναγραψτε το στην αρμοδια κατηγορια αν δειτε και δεν μεταφερεται.

Ευχαριστουμε πολυ

Νάθ σ'ευχαριστώ πολύ γιά τήν διευκρίνηση καί τού Κώστα(kbouk)γιά τήν μεταφορά τού μηνύματος στό κατάλληλο νήμα.Καλή έπιτυχία στό πραματικά σδύσκολο έργο πού έπιτελείται άπ'όλους σας στή διαχείριση σέ όλες τίς κατηγορίες.:grinning-smiley-043

Ο τίτλος του νήματος είναι "Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση", παρακαλώ αν θέλετε γενική κουβέντα περί κινητών επισκεφθείτε την κατάλληλη κατηγορία εδώ.

To βιντεάκι που ακολουθεί αφορά το βιντεο και την φωτογραφία του νέου iPhone SE και το συγκρίνει με το νεωτερο 11 και το παλαιότερο XR :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.