Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

να πω οτι το netflix, καταφερα να το εγκαταστησω, απο καποιο παλιοτερο apk που βρηκα.
Λυσεις γενικα βρισκονται, αλλα θελει ψαξιμο .

Και ειναι κριμα γιατι χαντακωνουν ενα πολυ καλο (και οχι μονο φωτογραφικα) κινητο.

Και σχεδιαση πολυ ωραια, κι εχει οτι χρειαστεις... αδιαβροχο, ασυρματη και αντιστροφη ασυρματη φορτιση, γρηγορη φορτιση, πολυ καλη OLED οθονη και με 90 Hz, κλπ
Στο μονο που υστερει λιγο ειναι ο ηχος, εχει μονο ηχειο αλλα καλη ενταση και ποιοτητα.

Και ισως λιγο το οτι εχει μεγαλη μπροστινη τρυπα... εχει ομως πολυ καλο face id , παρομοιο μ αυτο της apple.

Ξεχασα ν αναφερω επισης, οτι εχει (και με διαφορα) τη καλυτερη selfie!

Η γυναικα μου τη λατρεψε...πρωτη φορα την ειδα (σχεδον) ετοιμη ν αποχωριστει το iphone της ! :p

Εχει ωραια χρωματα και πολυ καλο beauty mode.
Μπορεις να το κλεισεις τελειως ή να το ρυθμισεις αναλογα και το αποτελεσμα ειναι απροσμενα καλο!

Ειδικα για γυναικες ειναι απιστευτο...μεχρι και μακιγιαζ κανει !

Κοίτα δεν περίμενα κάτι λιγότερο από την Huawei, Και το p30 pro (καμία σχέση με το μέσο κινέζικο κινητό) που είχα παλιότερα ήταν ένα εξαιρετικό κινητό αν εξαιρέσεις το βίντεο και τον ευρυγώνιο, και αυτά τα 2 ήταν οι βασικοί λόγοι που το έδωσα και τώρα φαίνεται να έχουν διορθωθεί/βελτιωθεί. Λόγω των θεμάτων με την Google πράγματι το βρίσκεις σε χαμηλές σχετικά τιμές και όσο περνάει ο καιρός θα το βρίσκεις και πιο φτηνά.

Από τις υπηρεσίες μόνο google maps Και να μπορώ να μπαίνω στο gmail με απασχολεί. Τα υπόλοιπα δεν με απασχολούν καθόλου, youtube, netflix Κλπ. μόνο σε μεγάλες οθόνες των tablet, δεν βλέπω με τίποτα σε κινητό, περίπου το ίδιο και σε Browsing, σπάνια κάνω browsing με το κινητό.

Υ.Γ. Δεν έχω εγκαταστήσει σε κανένα κινητό μου Netflix!!

κι εγω αυτο σκεφτηκα κι εδωσα τον samyang 18mm.

Δεν υπαρχει κατι που να με ενοχλησε, ουτε CA, ουτε βινιετα, πολυ sharp ακρα, ελαχιστες (εως ανυπαρκτες) παραμορφωσεις.

Απλα , οπως ειπα, δεν ειναι τοσο εντυπωσιακο το εστιακο μηκος, επειδη ειναι κοντα με το κυριο φακο στα 25μμ.

Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα... αλλα αν σου αρκουν τα 18μμ....βουρ! :p

Κοίτα δεν θα μας χάλαγε π.χ. να ήταν 14-15mm, άλλα μια χαρά είναι τα 18mm και όπως είπες δεν βρίσκω κάτι να με ενοχλεί, βάζοντας και στην εξίσωση την καλή απόδοση και στον τηλεφακό, σκέφτομαι να δώσω 2 φακούς ευρυγώνους που έχω + 1 τηλεφακό και να πάρω το p40 pro...αν μπορείς Γιάννη πες μας και για το βίντεο, καθώς είναι το κερασάκι στην τούρτα, τώρα που καλόμαθα στο βίντεο του Iphone SE δεν θέλω να ξαναπέσω στην μετριότητα.

Υ.Γ. Καλά έκανες και έδωσες τον Samyang, με τέτοια επίδοση από το κινητό δεν έχει νόημα να τον έχεις.

Υ.Γ. Στο μεταξύ ωραίο και το Bokeh στις φώτος που έβαλες, σίγουρα όχι στο επίπεδο καλής μηχανής με φωτεινό φακό άλλα είναι κοντά, ενώ και τα 250mm στέκονται σχετικά καλά και δεν το περίμενα....μπράβο στην Huawei, φαντάσου το πιο ακρινό P40 τι θα κάνει στον τηλεφακό!!

ας παμε και στο βιντεο... θα βαλω μερικα δειγματα , κυριως για τη σταθεροποιηση .

Σαν ποιοτητα βιντεο ειναι καλη, ωραια χρωματα, σχετικα μικρο bitrate (20-30 Mb/sec)

Το βιντεο ειναι πολυ πιο απαιτητικο απο τη φωτογραφια, και τουλαχιστον στα ματια μου εχει καποια θεματα (οπως ολα σχεδον τα android)

Το π40 προ "προσπαθει" πολυ με τη σταθεροποιηση και εχει τα γνωστα θεμτα με jiiter στο ημιφως/λιγο φως και με τα αποτομα "τιναγματα" ακομα και με μικρες κινησεις.
Το κανουν τα περισσοτερα κινητα , για να εχεις πολυ σταθερο πλανο, αλλα υπερβαλλουν και η ¨διορθωση¨που κανουν , εχει (για μενα) αντιαισθητικο αποτελεσμα.
Aυτο λυνεται με τη χρηση gimbal, αλλα θα ηθελα να την αποφυγω, γιατι οσες φορες πηρα gimbal το αφηνα σπιτι.

Σε 60π η ποιοτητα πεφτει καπως , δεν ειναι ανταξια των φακων που εχει το κινητο.
Εδω παιζει τεραστιο ρολο το software και η εμεπειρια.... ακομα το iphone εδω ειναι ΒΑΣΙΛΙΑΣ !

Δεν εχει επισης τοσο καλο HDR (οσο το iphone) αλλα δεν ενοχλει τοσο αυτο.

Επισης, αν και μπορεις να αλλαξεις καμερες κατα τη διαρκεια ληψης, γινεται με περιεργο τροπο, σερνεις το δαχτυλο σε ενα δεικτη , που ομως δεν γινεται ομαλα , εχει πηδηματα οταν περναει απο φακο σε φακο, και δεν εχει και στραθερη χρωματικη αποδοση.
Η καλυτερη λυση ειναι να τραβας μονο με το συγκεκριμενο φακο, και αν θες ν αλλαξεις φακο να σταματας , ν αλλαζεις και να ξαναξεκινας την εγγραφη.
ειναι δυσκολο να πετυχεις το ακριβες εστιακο μηκος που θελεις με το συρσιμο... και δυστυχως τα ενδιαμεσα εστιακα μηκη ειναι μεσω interpolation και δεν εχουν καλη εικονα.

Ολ αυτα τα εχω δει σε καθε android Κινητο (οσα μπορουν να το κανουν αυτο βεβαια, το χιαομι δεν μπορει πχ) και θελουν ΠΟΛΥ δουλεια ακομα .

Θα εντυπωσιασει βεβαια το μεσο χρηστη κι ευκολα μαλιστα, αλλα οχι εμενα.

Το βραδυνο δεν μου ειπε κατι, οπως σε κανενα κινητο (ακομα).

Ισως να ειναι και το μονο μειον των κινητων για μενα αυτη τη στιγμη.

Κατι αλλο ακομα που μ ενοχλει πολυ....οι τριτες εφραμογες για βιντεο , οπως το περιφημο FILMIC PRO δεν λειτουργουν καλα , ουτε στο χιαομι ουτε στο huawei.

Ειτε θα λειπει η υποστηριξη σταθεροποιησης (στο huawei), ειτε θα λειπει η υποστηριξη των υπολοιπων φακων (οπως στο χιαομι), ειτε θα λειπει το 4κ 60π (και στα 2 !!!) .
Στην ουσια ειναι αχρηστπ, εκτος αν θελεις να τραβας σε τριποδι και μονο 4κ 30π :drool:

Οι εφαρμογες επισης για editing ειναι για κλαματα, αλλα αυτο το προσπερναμε.

Τελος , ν αναφερω παλι τη πολυ καλη selfie και στο βιντεο και με πολυ καλη σταθεροποιηση .
Υποδειγματικη θα ελεγα....απο τα καλυτερα βιντεο που εχω δει σε selfie mode.

Eδω μερικα δειγματα (περπατουσα οσο πιο προσεκτικα γινεται)

ΥΓ... να πω εδω, οτι το χρωματικο προφιλ του κινητου , μου θυμιζει λιγο FUJI και μου αρεσε γενικα.:SFGSFGSF:

super wide 4k 60p

https://www.youtube.com/watch?v=n2oZ0VeJngY

super wide 4k 30p

https://www.youtube.com/watch?v=GQd06xy6zqo

normal lens 4k 60p

https://www.youtube.com/watch?v=yu2LF3039_k

normal lens 4k 30p

https://www.youtube.com/watch?v=FtQaV9IscwY

stairs 4k 30p

https://www.youtube.com/watch?v=NXLjGuCRLAs

nature 4k 30p

https://www.youtube.com/watch?v=EplI0lMRwwQ

Γιάννη το ξαναγράφω, είσαι αρχηγός και μας γλυτώνεις από πολλά χρήματα με τη βοήθεια που μας δίνεις, ίσως θα έπρεπε και να σε πληρώναμε.
Ευχαριστούμε και πάλι για τα αναλυτικά σου δείγματα σε φωτογραφία και βίντεο.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

+1000

Γιάννη το ξαναγράφω, είσαι αρχηγός και μας γλυτώνεις από πολλά χρήματα με τη βοήθεια που μας δίνεις, ίσως θα έπρεπε και να σε πληρώναμε.
Ευχαριστούμε και πάλι για τα αναλυτικά σου δείγματα σε φωτογραφία και βίντεο.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

κι εγω αυτο σκεφτηκα κι εδωσα τον samyang 18mm.

Δεν υπαρχει κατι που να με ενοχλησε, ουτε CA, ουτε βινιετα, πολυ sharp ακρα, ελαχιστες (εως ανυπαρκτες) παραμορφωσεις.

Απλα , οπως ειπα, δεν ειναι τοσο εντυπωσιακο το εστιακο μηκος, επειδη ειναι κοντα με το κυριο φακο στα 25μμ.

Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα... αλλα αν σου αρκουν τα 18μμ....βουρ! :p

Για να καταλάβω τι ακριβώς κοιτάτε παιδιά , οι παραμορφώσεις στην 1η και 2η φωτό στα 18mm και στα 24mm και μάλιστα σε αρκετά μακρινό σχετικά θέμα με τις κολώνες δεξιά αριστερά και στο κέντρο είναι πιστεύετε φυσιολογικές ?

Να πω την μαύρη αλήθεια και μην το παρεξηγήσετε που το ρωτάω αναρωτιέμαι για ποιο λόγο ψάχνετε το θέμα του υπερευρυγωνιου φακού αν η απόδοση στη γεωμετρία δεν απασχολεί τόσο. Ασυζητητί βέβαια βλέπω από τα δείγματα οτι υπερευρυγωνιος του συγκεκριμένου τηλεφώνου είναι καλύτερος , αλλά για να ειμαστε σίγουροι πρέπει πάντα να γίνονται δίπλα δίπλα συγκρίσεις και ειδικά σε κοινες εστιακές.

Ορθη επιλογή κατεμε που κρατάνε το αρχείο στα 12Mp , το αρχείο είναι λογικά πιο συμπαγές και χωρίς artifacts και με πιο σωστή χρωματική πληροφορία και πιθανολογω και χαμηλότερο θόρυβο στα βραδυνα. Δεν βάζουν προτεραιτότητα την ανάλυση ούτε να κοντραριστούν με αισθητήρες υψηλής ανάλυσης και αυτό για εμένα δείχνει οτι κάνουν σοβαρή δουλειά.

εγω παντως δε βλεπω παραμορφωση ορατη Κωστα.

Δεν ειναι ολα τα δειγματα οριζοντιοποιημενα ... δηλ. δεν ειχα τη μηχανη με σωστο οριζοντα παντα (ειτε με κλιση προς τα πανω , ειτε προς τα κατω) , γι αυτο τα βλεπεις παραμορφωμενα (απο προοπτικη και οχι γεωμετρια)
Αν ηταν ολα σε τριποδι , ειτε σωστα τραβηγμενα , δε θα εβλεπες καμια παραμορφωση.

Καποια δειγματα μετα, που τα τραβηξα ετσι, δεν εχουν απολυτως τιποτα.

Και ο samyang που ειχα , ετσι ακριβως ηταν (και χειροτερα)

πχ αυτο το δειγμα που ειναι καπως σωστο ( τραβηξα οσο πιο οριζοντια μπορουσα) ειναι μια χαρα απο γεωμετρια στα 18mm, εχει μεν μια μικρη στο κεντρο βαρελοειδης, αλλα διορθωνεται ευκολα.

f2ITRtP.jpg

το ιδιο και αυτη....

tQLoRna.jpg

ο αισθητηρας ειναι πραγματικα διαμαντι και δυστυχως χαντακωνεται απο το μετριο software στο βιντεο

Δειτε ποσο ωραια εικονα εχεις με filmic pro, 4k 30p (δεν ανεβαινει στα 60) και με φλατ profile που σου δινει τη δυνατοτητα για πολυ καλο καλο post.
Τραβαει με 100 Mb/sec κι εχει πολυ μεγαλο DR και η εικονα ειδικα απο το κυριο φακο ειναι ισαξια με ακριβες μηχανες.

δυστυχως δεν λειτουργει ο σταθεροποιητης στο filmic pro, ετσι εκανα οτι μπορουσε στο Davinci .

https://youtu.be/PxI0RvYs15Y

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Οκ αυτά είναι πολϋ καλύτερα.

Στο ευρυγώνιο είναι σημαντικό να κρατάς σωστά το τηλέφωνο ως προς τον ορίζοντα για να βγάζουμε σωστά συμπεράσματα.

Ναι, δεν ήταν ευκολο.... Έχει και κάποια βοηθεια με τεχνητό ορίζοντα το κινητό , αλλά ο ήλιος ήταν πολύ έντονος και κουβαλούσα και πολύ εξοπλισμό ....είχα και τη Σόνυ με φακούς κλπ.

Επίσης πολλοί με κοίταζαν λίγο περίεργα...ξέρεις τώρα πως είναι και βιαζομουν .

Οι τελευταίες φωτογραφίες είναι πραγματικά πολύ καλές, αν εξαιρέσουμε κάποιες έκδηλες εκτροπές. Το θέμα του handling βέβαια είναι γνωστό, θέλει προπόνηση για να κρατάς σωστά και να τραβάς φωτογραφίες με μια συσκευή γενικής χρήσης, αλλά αυτό είναι "αλλουνού παππά ευαγγέλια" - εδώ κρίνουμε το IQ...

Για να καταλάβω τι ακριβώς κοιτάτε παιδιά , οι παραμορφώσεις στην 1η και 2η φωτό στα 18mm και στα 24mm και μάλιστα σε αρκετά μακρινό σχετικά θέμα με τις κολώνες δεξιά αριστερά και στο κέντρο είναι πιστεύετε φυσιολογικές ?

Να πω την μαύρη αλήθεια και μην το παρεξηγήσετε που το ρωτάω αναρωτιέμαι για ποιο λόγο ψάχνετε το θέμα του υπερευρυγωνιου φακού αν η απόδοση στη γεωμετρία δεν απασχολεί τόσο. Ασυζητητί βέβαια βλέπω από τα δείγματα οτι υπερευρυγωνιος του συγκεκριμένου τηλεφώνου είναι καλύτερος , αλλά για να ειμαστε σίγουροι πρέπει πάντα να γίνονται δίπλα δίπλα συγκρίσεις και ειδικά σε κοινες εστιακές.

Ορθη επιλογή κατεμε που κρατάνε το αρχείο στα 12Mp , το αρχείο είναι λογικά πιο συμπαγές και χωρίς artifacts και με πιο σωστή χρωματική πληροφορία και πιθανολογω και χαμηλότερο θόρυβο στα βραδυνα. Δεν βάζουν προτεραιτότητα την ανάλυση ούτε να κοντραριστούν με αισθητήρες υψηλής ανάλυσης και αυτό για εμένα δείχνει οτι κάνουν σοβαρή δουλειά.

Προσωπικά Κώστα, δεν με απασχολεί σε μεγάλο βαθμό η γεωμετρία στους ευρυγώνιους, οκ με απασχολεί άλλα όχι σε μεγάλο βαθμό, σκέψου ότι ο αγαπημένος μου ευρυγώνιος είναι ο 7artisans fisheye 7,5mm και δεν με απασχόλησε ποτέ να ''ισιώσω'' την φώτο. Βασικά αυτό που με απασχολεί κυρίως σε έναν ευρυγώνιο είναι να είναι sharp από άκρη έως άκρη (όσο γίνεται αυτό) και ο συγκεκριμένος του p40 pro είναι κοντά σε αυτό που θέλω και στα ίδια σχεδόν πλαίσια με dedicated ευρυγώνιο φακό μηχανής. Τώρα από εκει και πέρα ο καθένας έχει τα δικά του γούστα.

ο αισθητηρας ειναι πραγματικα διαμαντι και δυστυχως χαντακωνεται απο το μετριο software στο βιντεο

Δειτε ποσο ωραια εικονα εχεις με filmic pro, 4k 30p (δεν ανεβαινει στα 60) και με φλατ profile που σου δινει τη δυνατοτητα για πολυ καλο καλο post.
Τραβαει με 100 Mb/sec κι εχει πολυ μεγαλο DR και η εικονα ειδικα απο το κυριο φακο ειναι ισαξια με ακριβες μηχανες.

δυστυχως δεν λειτουργει ο σταθεροποιητης στο filmic pro, ετσι εκανα οτι μπορουσε στο Davinci .

https://youtu.be/PxI0RvYs15Y

Κατατοπιστικότατος Γιάννη για άλλη μια φορά!!! Με το filmic pro πράγματι βγάζεις ωραία αποτελέσματα, αυτά του κινητού που είναι απευθείας δεν με ξετρέλαναν άλλα και πάλι είναι αρκετά καλά για κινητό.

Last edited by a moderator:
Είναι κρίμα που δεν βάζουν κάποιες επιλογές οι εταιρείες και στο βίντεο...πχ ποιότητα (bitrate) , οξύτητα, κοντραστ, κορεσμό κλπ.
Με μερικές τέτοιες επιλογές θα μπορούσες ν απογείωσεις την απόδοση του κινητού.
Το filmic μπορεί, αλλά δεν υποστηρίζεται σωστά στα περισσότερα Android.

Σε επικοινωνία με την εταιρεία του filmic , πολλές φορές, για όλα τα Android που είχα, μου είπαν ακριβώς το ίδιο πράγμα.....ότι οι εταιρείες δεν δίνουν στους devs τα api , είτε για σταθεροποίηση είτε για τους φακούς, είτε για το 4κ ....μόνο η Apple τα δίνει απλόχερα.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Ετοιμάζω και νέα παρουσίαση....stay tuned!

Είναι κρίμα που δεν βάζουν κάποιες επιλογές οι εταιρείες και στο βίντεο...πχ ποιότητα (bitrate) , οξύτητα, κοντραστ, κορεσμό κλπ.
Με μερικές τέτοιες επιλογές θα μπορούσες ν απογείωσεις την απόδοση του κινητού.
Το filmic μπορεί, αλλά δεν υποστηρίζεται σωστά στα περισσότερα Android.

Σε επικοινωνία με την εταιρεία του filmic , πολλές φορές, για όλα τα Android που είχα, μου είπαν ακριβώς το ίδιο πράγμα.....ότι οι εταιρείες δεν δίνουν στους devs τα api , είτε για σταθεροποίηση είτε για τους φακούς, είτε για το 4κ ....μόνο η Apple τα δίνει απλόχερα.

Για αυτό το λόγω Γιάννη αρκετοί που τους ενδιαφέρει το βίντεο πάνε σε Iphone Και όχι σε Android, δυστυχώς σε Android δεν μπορείς να έχει κάτι ανάλογο...κρίμα, ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση στο μέλλον, γενικότερα πάντως ανεξάρτητα αν κάποιος είναι fan ή όχι της Apple, ενώ πολλές φορές έχει χειρότερο Hardware όσον αφορά τα οπτικά, τα ξεζουμίζει τόσο και εκμεταλλεύεται στο maximum το hardware που υπερκαλύπτει αρκετές φορές το όποιο μειονέκτημα έχει στα χαρτιά/specs.

Υ.Γ. Αναμένουμε Γιάννη.....βρε συ δεν ανοίγεις ένα blog/youtube channel Κλπ??? αφού το έχεις!!!

Για αυτό το λόγω Γιάννη αρκετοί που τους ενδιαφέρει το βίντεο πάνε σε Iphone Και όχι σε Android, δυστυχώς σε Android δεν μπορείς να έχει κάτι ανάλογο...κρίμα, ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση στο μέλλον, γενικότερα πάντως ανεξάρτητα αν κάποιος είναι fan ή όχι της Apple, ενώ πολλές φορές έχει χειρότερο Hardware όσον αφορά τα οπτικά, τα ξεζουμίζει τόσο και εκμεταλλεύεται στο maximum το hardware που υπερκαλύπτει αρκετές φορές το όποιο μειονέκτημα έχει στα χαρτιά/specs.

Υ.Γ. Αναμένουμε Γιάννη.....βρε συ δεν ανοίγεις ένα blog/youtube channel Κλπ??? αφού το έχεις!!!

Το έχω σκεφτεί....ψάχνω χορηγό! :p

Xiomi mi 10 pro?
:drummer: