Εντάξει ο Νίκος λέγοντας bokeh εννοεί προφανώς το ρηχό βάθος πεδίου και όχι την ποιότητα του ξεφονταρισματος.
Και ναι προφανέστατα όσο μεγαλώνει ο αισθητήρας στα smartphone σε συνδυασμό με τα ανοιχτά διαγράμματα 1.5-1.7F που έχουν, το βάθος πεδίου είναι ρηχό σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Όσον αφορά την ποιότητα του ξεφονταρισματος ( όρος "ωραιο bokeh" ) σίγουρα δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα καλά οπτικά των μεγάλων μηχανών, γιατί αυτο μέχρι προσφάτως εξαρτωταν καθαρά από τα οπτικά.
Πλέον όμως όχι τόσο και όσο περνάει ο καιρός με ειδικούς αλγόριθμους κι πανίσχυρους επεξεργαστές αυτό θα αποτελεί παρελθόν, και είναι κάτι που ήδη βλέπουμε με τα portrait modes (live focus κλπ ανάλογα πως το βαφτίζει η κάθε εταιρεια) που στο ξεφοντάρισμα έχει πάρα πολλές επιλογές εξομοίωσης οπτικών με renderings όπως σύγχυση, anamorphic, σφαιρικά, χρωματικές εκτροπές και πολλά αλλα τα οποία επιλέγεις πριν η και μετά τη φωτογραφία.
Και όλα αυτά εξελίσσονται εκθετικά, που σημαίνει ότι δεν θα αργήσει o καιρός που δεν θα μπορούμε να διακρίνουμε διαφορές σε μια φωτο αν το αποτέλεσμα οφείλεται στα οπτικά(dslr/mirrorless) ή σε computational (smartphone).
Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελικά φέτος αξίζει η αγορά του note 20 plus?
Το note δεν είδα να πέσει η τιμή του γενικά. Με αυτονομία το φετινό τι λέει; πρέπει να περιμένουμε να κυκλοφορισει λογικάΤο Note 20 το απλό δεν αξίζει σίγουρα στα λεφτά που θα το πουλάνε, το Ultra ναι αξίζει....το βασικό μου θέμα που έχω με τα κινητά είναι ότι έχουν τεράστια απαξίωση σε σύντομο χρονικό διάστημα μάλιστα, αγοράζεις κάτι τώρα π.χ. 700 ευρώ και σε 6 μήνες το βρίσκεις ακόμα και στα 400....όταν βγαίνουν το ένα μοντέλο πάνω στο άλλο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα λογικό βέβαια είναι να συμβαίνει αυτό. Αpple και Samsung (τα καλά τις τηλέφωνα) κρατάνε πιο πολύ βέβαια τις τιμές τους σε βάθος χρόνου.
Το note δεν είδα να πέσει η τιμή του γενικά. Με αυτονομία το φετινό τι λέει; πρέπει να περιμένουμε να κυκλοφορισει λογικά
Το ασύρματο dex μεγάλο ατού για οι κινητό και ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος με sd πάει μέχρι 1 τεραΟλα λίγο πολύ πέφτουν ή εξαφανίζονται από τα μαγαζιά και μένουν σε λίγα με υψηλές τιμές. Η αυτονομία θα είναι καλή όχι βέβαια κορυφαία με την μπαταρία 4.500 που έχει, εμένα προσωπικά πιο πολύ με απασχολεί ο Exynos 990 που έρχεται μαζί με την συσκευή στην Ελλάδα παρά η μπαταρία του....φοβερό κινητό πάντως με το ανάλογο κόστος δε.
ειναι με τη στοκ εφραμογη ?
Ο ουρανος εχει αρκετο θορυβο, και μαλλον χρειαζεσαι gcam ... αλλα η λεπτομερεια ειναι εντυπωσιακη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.