@ Vavmakoulas, είναι super λύση το Note 20 Ultra, και όχι το απλό με αυτά που ζητάνε, σίγουρα θα είναι κοντά στην rx100 σε πολλούς τομείς, και σε κάποιους θα είναι και ανώτερο, εχώ δει τεστ και το έχω κοιτάξει αναλυτικά. Αν ήταν να αντικαταστήσεις μηχανή με μεγαλύτερο αισθητήρα θα ήθελε σκέψη, άλλα rx100 με αισθητήρα 1 ίνστας σίγουρα σαν πακέτο μπορεί να σταθεί επάξια, θα έλεγα προχώρα το. Ισως μόνο να υστερεί στα πολλά mm του φακού καθώς η rx100 έχει καθαρό ζουμ μέχρι τα 200mm με καλή σταθεροποίηση και από τον αισθητήρα της 1 ίντσας....άλλα μέχρι εκει. Μην ξεχνάμε ότι πέρα από φωτογραφική ένα κινητό κάνει και ένα σκασμό άλλα πράγματα και μπορεί πιο εύκολα κάποιος να ''χωνέψει'' το υψηλό του κόστος. Αν είσαι οκ με το κόστος τότε τα αξίζει σίγουρα. Το Xiaomi mi10 που πήρα αυτές τις μέρες πάντως στα σχεδόν 550 ευρώ δεν τα μετάνιωσα καθόλου.
@Nicksoti, δεν έχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με sony κινητά εδώ και πάνω από 5 χρόνια οπότε δεν τα γνωρίζω καθόλου. Το κινητό που αναφέρεις το κοίταξα, φαίνεται πολύ τίμιο για τα λεφτά του. Γενικά μην σνομπάρουμε παλιά τηλέφωνα και μην κολλάμε μόνο με τα καινούρια. Βρίσκεις τηλέφωνα ναυρχίδες παλιότερα σε τιμές χώμα που σε πολλούς τομείς είναι ανώτερα από νέα midrage τηλέφωνα. Στα του Χ φαίνεται καλά εξοπλισμένο, βέβαια για να πούμε την αλήθεια παρά είναι παλιό πλέον, 4 χρόνια στον κόσμο των κινητών αντιστοιχεί σε σχεδόν 10 στπν κόσμο των φωτογραφικών μηχανών. Βέβαια με την τιμή που θα το πάρεις γύρω στα 100 ευρώ, δεν θα χάσεις κάτι, αν σου βγει θα κάνεις την δουλειά σου με ελάχιστα χρήματα, αν όχι μπορείς πάντα να το δώσεις σε αγγελία σε παρόμοια τιμή που το πήρες (80-100 eευρώ), win win η κατάσταση. Προσωπικά έτσι πήγα και εγώ με το Xiaomi mi 8, πήρα μια σχετικά φτηνή ναυρχιδα 2ετίας στα 180 ευρώ για να δω τι ψάρια πιάνει και αν με καλύπτει σε αυτά που θέλω, έμεινα πολύ ευχαριστημένος, σαν πακέτο, παραπάνω από αυτά που ήλπιζα!! και έτσι προχώρησα άμεσα σε φρέσκια ναυρχίδα το mi 10 και δεν το μετάνιωσα.
@Dimtz και καλά κάνεις, λίγα πράγματα πλέον μπορεί να σου προσφέρει μια μηχανή παραπάνω από ένα κινητό, και αυτά μόνο αν έχεις καλή μηχανή και καλούς φακούς, αν έχεις σχετικά entylevel ή παλιό μοντέλο με κιτ φακό, άστο καλύτερα, ένα καλό κινητό την αντικαθιστά μια χαρά. Εξαιρώ φυσικά την όλη εμπειρία χρήσης που είναι άλλη φάση σε μηχανή, αν και αυτό δεν απασχολεί όλους.
@Γιάννη, έτσι ακριβώς, προσωπικά έχω πλέον πάνω από 20 μέρες που έχω να ακουμπήσω μηχανή, την άλλη εβδομάδα που φεύγω πάλι για διακοπές πάλι δεν θα πάρω μηχανή μαζί μου, μόνο το κινητό και ένα powerbank Και είμαι έτοιμος....
Επιπλέον τώρα που αρκετοί είμαστε εκτός από την βάση μας προτείνω και το παρακάτω powerbank της Xiaomi, είναι φτηνό το βρίσκεις από 13 ευρώ έως 20 ευρώ σε μεγάλες αλυσίδες, έχει καλή κατασκευή, φορτίζει άνετα οποιοδήποτε κινητό μέχρι 2 φορές, έχει παράλληλη φόρτιση για 2 κινητά μαζί, γρήγορη φόρτιση μέχρι 18w, δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα, έχει σχετικά μαζεμένο μέγεθος και βάρος. Οτι πρέπει για σύντροφος του κινητού μας (και όχι μόνο καθώς φορτίζει και μηχανές που έχουν φόρτιση από usb) για τις φωτογραφικές εξορμήσεις μας το καλοκαίρι και ξεχνάς το θέμα μπαταρίας.
https://www.skroutz.gr/s/21905110/Xiaomi-Mi-18W-Fast-Charge-PowerBank-3-10000mAh-Μαύρο.html