Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Ευχαριστούμε. Στα 108mp τι μέγεθος βγαίνει η jpg φωτογραφία;

Στο Xiaomi Mi10 που έχω και έχει τον ίδιο αισθητήρα samsung 108mp, το αρχείο 108mp σε Jpeg είναι από 14mb έως και 20mb, δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι σε ρυθμίσεις για να είχες μεγαλύτερο ή και μικρότερο αρχείο, και είναι όπως είπε ο φίλος μας παραπάνω εντυπωσιακό σε καλό φωτισμό, με τρελή λεπτομέρεια. Προσωπικά και για μένα από τότε που απέκτησα το κινητό, δεν έχω ξανακουμπήσει φωτογραφική μηχανή, λίγο έπιασα μια Panasonic G9 φίλου που κάναμε κάποιες συγκρίσεις με το κινητό και μου φάνηκε τόσο απαρχαιωμένη με την μινιατούρα οθόνη....Αν πάρεις νέο κινητό κοίταξε να έχει τον αισθητήρα 108mp της Samsung ή εναλλακτικά το p40 pro της Huawei, Μην δεις κάτι πιο κάτω αν θες να έχεις τα μέγιστα από τον βασικό αισθητήρα του κινητού.

Ευχαριστούμε. Στα 108mp τι μέγεθος βγαίνει η jpg φωτογραφία;
Σου απαντησε ο φιλος karamela παραπανω για τον ογκο του 108mp αρχειου. Απλα εγω να προσθεσω για να μην γινετε παρανόηση, οτι παρολο τα 108mp ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν παιρνουμε την λεπτομερεια κ ποιοτητα ενος αρχειο μιας hasselblad 100mp ! Θα ελεγα οτι η λεπτομερεια αγγιζει τα 30 με 40 mp μιας μηχανης με μεγαλο αισθητηρα. Συγκεκριμενα μιας και εκανα μια προχειρη σύγκριση με FF 24mp (sony rx1r) η λεπτομέρεια του samsung (σε καλο φως πάντα) είναι ελαφρώς καλύτερη.

Στάλθηκε από το Samsung Note 20 Ultra

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Σου απαντησε ο φιλος karamela παραπανω για τον ογκο του 108mp αρχειου. Απλα εγω να προσθεσω για να μην γινετε παρανόηση, οτι παρολο τα 108mp ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν παιρνουμε την λεπτομερεια κ ποιοτητα ενος αρχειο μιας hasselblad 100mp ! Θα ελεγα οτι η λεπτομερεια αγγιζει τα 30 με 40 mp μιας μηχανης με μεγαλο αισθητηρα. Συγκεκριμενα μιας και εκανα μια προχειρη σύγκριση με FF 24mp (sony rx1r) η λεπτομέρεια του samsung (σε καλο φως πάντα) είναι ελαφρώς καλύτερη.

Στάλθηκε από το Samsung Note 20 Ultra

Σωστός, εννοείται ότι το αρχείο των 108mp δεν συγκρίνεται με 108mp κανονικής μηχανής, άλλα όπως είπες μηχανής 30-40mp....πρόχειρα που έκανα σύγκριση αρχείου 20Mp από Panasonic G9 με φακό καλό μάλιστα (Panasonic 15mm) το αρχείο των 108mp του κινητού του ρίχνει για πλάκα όσον αφορά την λεπτομέρεια, μιλάμε πάντα σε καλό φως.

Δείγμα σημερινο απο το νέο Sony Xperia 5 II
To μοντέλο τρέχει με τα χίλια.. έχουμε λίγο φώς μέσα σε δάσος, ριπή και Auto, η κάμερα του ΡΑΒΕΙ λέμε,
εχουν κάνει φοβερή δουλειά οι μηχανικοί του A-camera division στο κινητό, η δε εφαρμογή σαν να έχεις Mirrorless.

DSC_0011_BURST20201028135541322-scaled.jpg

Ανέβασα καταλάθος μικρή 500kb φώτο, εδώ η σωστή οπως βγήκε απο το Sony ( τραβάει και RAW το οποίο θα δοκιμάσω την άλλη εβδομάδα )

εδώ ένα καρέ απο την ριπή (εβγαλε καμια 20αρία)

DSC_0011_BURST20201028135541322.JPG

20201027_190258.JPG

Και εδώ μια βραδινή σε P mode,
επειδή έχω και το φοβερό Κινέζο P30 το οποίο τραβάει φοβερές βραδινές, το Sony θέλει λίγο φώς αλλά βγαζει απείρως πιο καθαρές φώτο το βράδυ απο τα Huawei.

Ελπίζω το ΣΚ να έχω χρόνο να σας ανεβάσω και άλλες, είναι πρώτα φωτογραφική καμέρα το νέο Xperia5 II και μετά κινητό! ( προβλέπεται την Fuji να την φάει η σκόνη )

Αν βάλεις στην εξίσωση οτι ειναι:
1. με Snapdragon 5G (αντι Exynos),
2. αδιάβροχο
3. Headphone Jack: ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ για όποιον σέβεται τα αυτάκια του, δεν αγοράζω κινητό χωρίς jack.
4. Dual Sim,
5. Οθόνη OLED και 120hz ΒΟΥΤΥΡΟ οθόνη (τα 60hz κινητά μου κακοφαίνονται τώρα)
6. Σχεδόν Vanilla Android, απλό καθαρό λιτό GUI (δεν μπορώ να πώ το ίδιο για τους Κινέζους)
7. ΔΕΝ-ΕΙΝΑΙ-ΚΙΝΕΖΙΚΟ :)

Εβγαλε καταπληκτικό τηλέφωνο η Sony.

Ανέβασα καταλάθος μικρή 500kb φώτο, εδώ η σωστή οπως βγήκε απο το Sony ( τραβάει και RAW το οποίο θα δοκιμάσω την άλλη εβδομάδα )

εδώ ένα καρέ απο την ριπή (εβγαλε καμια 20αρία)

Και εδώ μια βραδινή σε P mode,
επειδή έχω και το φοβερό Κινέζο P30 το οποίο τραβάει φοβερές βραδινές, το Sony θέλει λίγο φώς αλλά βγαζει απείρως πιο καθαρές φώτο το βράδυ απο τα Huawei.

Ελπίζω το ΣΚ να έχω χρόνο να σας ανεβάσω και άλλες, είναι πρώτα φωτογραφική καμέρα το νέο Xperia5 II και μετά κινητό! ( προβλέπεται την Fuji να την φάει η σκόνη )

Αν βάλεις στην εξίσωση οτι ειναι:
1. με Snapdragon 5G (αντι Exynos),
2. αδιάβροχο
3. Headphone Jack: ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ για όποιον σέβεται τα αυτάκια του, δεν αγοράζω κινητό χωρίς jack.
4. Dual Sim,
5. Οθόνη OLED και 120hz ΒΟΥΤΥΡΟ οθόνη (τα 60hz κινητά μου κακοφαίνονται τώρα)
6. Σχεδόν Vanilla Android, απλό καθαρό λιτό GUI (δεν μπορώ να πώ το ίδιο για τους Κινέζους)
7. ΔΕΝ-ΕΙΝΑΙ-ΚΙΝΕΖΙΚΟ :)

Εβγαλε καταπληκτικό τηλέφωνο η Sony.
Δε θέλω να μειώσω τον ενθουσιασμό σου αλλά βρίσκω πολύ πιο ελκυστικά τα κινέζικα xiaomi κινητά από το συγκεκριμένο Sony με τα bezel δεκαετίας.
Μικρή οθόνη, μικρή μπαταρία, μικρή μεταπωλητικη αξία και υποστήριξη ελάχιστη από gcam κτλ λόγω μικρών πωλήσεων.
Στα 900 ευρώ που είναι η πραγματική του τιμή δε θα πουλήσει ούτε μεταξύ συγγενών και φίλων, στα 600 ευρώ που είχε σε προσφορά με τα ακουστικά κάποιους μπορεί να δελεάσει.
Γενικά είναι στον πάτο η Sony στα κινητά μακάρι να ανακάμψει αλλά το βλέπω δύσκολο.
Όσον αφορά τις φωτογραφίες δε βλέπω κάτι πολύ καλύτερο από τα κινέζικα των 200 ευρώ.

Last edited by a moderator:
Κυριοι τα κινητα μας απασχολουν σε οτι λεει το νημα για τις φωτογραφικες τους αποδοσεις.

Μην μπαινουμε στον κοπο να σχολιαζουμε τα λοιπα χαρακτηριστικα τους αυτο μπορει να γινει καλλιστα στα νηματα των κινητων.

Tiniakos αφηνω το μηνυμα σου μονο και μονο για την τελευταια σου φραση για να γινει κουβεντα επ´αυτου και μονον :guitarist:

το δυνατο σημειο του σονυ φωτογραφικα (τα υπολοιπα δεν ενδιαφερουν εδω) ειναι η εστιαση και η ριπη.

Σε κινουμενο θεμα βοηθαει πολυ, σε ακινητο προφανως οχι.

Πολλοι απο μας τραβανε παιδια, σκυλια κλπ οποτε κατι τετοιο ειναι πλυ χρησιμο.

Μη ξεχναμε οτι Gcam κλπ λυσεις ειναι αχρηστες σε τετοιες καταστασεις οποτε χρειαζονται και τετοιες υλοποιησεις.

Για αυτό ακριβώς σχολίασα τα χαρακτηριστικά στο παραπάνω μου ποστ.
Στα 1000 ευρώ παίρνεις ένα κινητό με καλή εστίαση και ριπή αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερο στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.
Εναλλακτικά στα ίδια χρήματα παίρνεις το κινέζικο των 200 ευρώ που είναι ισάξιο φωτογραφικά και με τα υπόλοιπα 700-800 παίρνεις μια Rx100 η μία zv1 και καλύπτεις άριστα το ζητούμενο ριπής, εστίασης αλλά και βίντεο.

Για αυτό ακριβώς σχολίασα τα χαρακτηριστικά στο παραπάνω μου ποστ.
Στα 1000 ευρώ παίρνεις ένα κινητό με καλή εστίαση και ριπή αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερο στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.
Εναλλακτικά στα ίδια χρήματα παίρνεις το κινέζικο των 200 ευρώ που είναι ισάξιο φωτογραφικά και με τα υπόλοιπα 700-800 παίρνεις μια Rx100 η μία zv1 και καλύπτεις άριστα το ζητούμενο ριπής, εστίασης αλλά και βίντεο.

Δεν υπάρχει περίπτωση κινεζικο των 200 να βαζει καλύτερες ή ισάξιες φωτογραφίες με το 5ii . Εδώ δεν βγάζει το note 20 καλύτερες από το 5ii . Δεν έχουν νόημα τα mp . Τα 5ii και 1ii ειναι τα μονα κινητά που θα με έβαζαν σε σκέψεις, φωτογραφικα, να βάλω στην άκρη την α6000. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Στημένες φωτογραφίες σε τρίποδο σε review δεν ανταποκρίνονται στην καθημερινή χρήση.
Επίσης το κινέζικο μετά από μερικούς μήνες θα ψάχνεις να δεις γιατί σέρνεται και γιατί έχει μείνει σε έκδοση android τρία χρόνια πίσω.

την οποία φωτογραφική κατά 99.99% δεν θα την έχεις μαζί σου όταν θα την χρειαστείς. Ακυρο το παράδειγμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Γιαυτό παράγγειλα τούτο δω το τσαντάκι, https://www.amazon.de/-/en/ThinkTank-Mirrorless-10-Camera-Compact-Accessories/dp/B01N8QGTKH, θέλω να έχω τη GX9 μαζί μου, μαζί με κινητό και πορτοφόλι, πολύ σημαντικό ο μαγνήτης που έχει το κλιπ μπροστά, ώστε να μη χρειάζεται να ανοιγοκλεινεις φερμουάρ. Ελπίζω να μου ταιριάξει

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Θα κυκλοφορείς διαρκως με ενα εστω και λιγο ογκωδες τσαντακι; Χλωμο το βλεπω.