Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Virtual βιβλιοθήκη με δείγματα φωτό από το νέο κινητό της Sharp Aquos R6 με αισθητήρα 20Mpx 1” και φακό LEICA 19mm (full-frame equivalent) F1.9 Summicron.

θα κυκλοφορήσει από Ιούνιο στην Ιαπωνία και είναι το πρώτο κινητό με μεγάλο αισθητήρα μετά την προσπάθεια της Panasonic με το CM1.

1621313470160.jpeg

Περισσότερα εδώ.

Ενδιαφέρον, με δυο επιφυλάξεις: α) Τιμή (ο νοών νοείτω), και β) Απόδοση του φακού στα άκρα με τόσο μικρή απόσταση από τον αισθητήρα, ίσως γι αυτό και η επιεικώς περίεργη επιλογή εστιακής - άσχετα αν προσωπικά μου αρέσει...

edit: ξέχασα... κινητό Sharp? Στην Ελλάδα/Ευρώπη? :oops:

Ε καλά και την βιντεοκάμερα m43 με 8Κ ακόμη να τη δούμε σε ράφι ….

το κινητό για αρχή απο όσο διάβασα προορίζετε για Ανατολή

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Νομίζω το LG G6 που ανέφερε ο Γιάννης παραπάνω είναι εξαιρετικό...στο Skroutz το βρίσκεις από 400 ευρώ και από 1-2 γνωστούς μου που το έχουν μου λένε τα καλύτερα, ενώ ο επιπλέον ευρυγώνιος φακός που έχει είναι όλα τα λεφτά!!
Από εκει και πέρα πάντα μπορείς να κοιτάξεις το Samsung S7 με ίσως την κορυφαία κάμερα σε Low light σε αυτή την κατηγορία τιμής, ενώ έχει και κορυφαία εστίαση.
Καλά λόγια ακούω (χωρίς να το έχω δουλέψει) και για το HTC 10 με τιμή που ξεκινάει από κάτω τα 400 ευρώ...
Η LG αποσύρθηκε από την παραγωγή κινητών αν λέει κάτι αυτό.

Η LG αποσύρθηκε από την παραγωγή κινητών αν λέει κάτι αυτό.

Παναγιώτη νομίζω αυτό το post πρέπει να το είχα γράψει πριν χρόνια!!! χιχι....δεν ξέρω αν έγινε κανένα λάθος και ήθελες να απαντήσεις σε κάτι άλλο.....Πάντως ναι η LG μας έχει τελειώσει και λογικό με τις πωλήσεις που έκανε, κρίμα για όσους ακούγανε μουσική ήταν πολύ καλά τα LG είχαν κορυφαίους dacs που δεν βρίσκεις πλέον σε άλλα κινητά.

Μου το εμφάνισε σήμερα και λέω μα τι γράφει ο Νίκος.
Μάλλον ήταν πρωί και δεν είχα ξυπνήσει ακόμη. 😉

Χαχα το φαντάστηκα πρέπει να το είχα γράψει πριν καμιά 3ετία!! Και εγώ αν διάβαζα κάτι τέτοιο τώρα θα έλεγα μα καλά τρελός είναι αυτός!!χαχα

Έτσι για να μείνουμε εντός θέματος.
Πήρα δώρο στη μεγάλη μου κόρη ένα poco x3 Pro 8gb/256 αγορά από bestprice στα 220 ευρώ τελική τιμή.
Ενώ δεν φαίνονταν διαθέσιμο ήρθε σε 5 μέρες από ελληνικό μαγαζί στο Καρπενήσι με την νόμιμη απόδειξη του.
Στα χρήματα του το κινητό παίζει χωρίς αντίπαλο.
Πολύ γρήγορο σε όλα του και με τίμια απόδοση σε φώτο και βίντεο που δεν το περίμενα γιατί είχα ακούσει πολλά.

• Like
Reactions: karamela
Καλορίζικο Παναγιώτη, super για τα λεφτά που το πήρες. Μεγάλο ατού ο καλός επεξεργαστής και η μπόλικη 8gb ram, θα κρατηθεί γρήγορο για αρκετά χρόνια.

Ναι έχει radio αλλά θα το τσεκάρω για σιγουριά.
Έχει και υπέρυθρες, η μπαταρία είναι τούμπανο και φορτίζει σε μια ώρα πολύ γρήγορα.
Η οθόνη είναι lcd αλλά όχι σάπια.
Τα στέρεο ηχεία ευχάριστη έκπληξη.
Ο επεξεργαστής είναι φαινόμενο για τέτοια τιμή.
Φίλος έβαλε και άλλη rom και κάνει και ηχογράφηση κλήσεων.
Στο βίντεο η ηλεκτρονική σταθεροποιηση είναι σούπερ σαν gimbal.
Είναι βέβαια βαρουτσικο και ογκώδες αλλά συνηθίζεται γρήγορα.

Το νέο iPhone 13 που περιμένουμε σε περίπου 2 μήνες θα έχει ακόμα και το βασικό μοντέλο sensor shift stabilization στον βασικό φακό εγκαταλείποντας το ‘’παλιό’’ ois, πολύ καλά νέα για όσους ενδιαφέρονται για τις φωτογραφικές δυνατότητες του κινητού τους. Κάτοχος εδώ και λίγο καιρό του iPhone 12 mini και με έχει εντυπωσιάσει με την ποιοτητα εικόνας του τόσο σε φωτός όσο και σε βίντεο αλλά κυρίως με την πιστότητα και σταθερότητα που βγάζει σε αυτο το κομμάτι, εχει και το καλυτερο portrait mode της αγοράς, απλά εξαιρετικό. Γενικότερα ειδικά σε βίντεο είναι κατηγορία από μόνο του και η νέα γενιά με την ακόμα καλύτερη σταθεροποίηση απλά θα θέσει νέα Στάνταρντ….αναμένουμε…

Εδώ και ένα χρόνο περίπου δεν έχω τραβήξει σχεδόν καμία φωτογραφία με την μηχανή μου, είπα να τη δώσω και να επενδύσω σε κινητό.
Και λόγω κωρονοιου, εκδηλώσεις κλπ δε γίνονται και δεν τραβάω πια τίποτα που να χρειαζεται καλή απόδοση σε σκοτεινά και με κίνηση, είπα να πάω σε ένα καλό κινητό και να δω τι χάνω και τι κερδίζω.

Έχοντας δοκιμάσει σχεδόν όλα τα flagship, είπα να δοκιμάσω το τελευταίο μοντέλο της samsung, s21 ultra.
Το p40 pro το δοκίμασα, έχω βάλει και δείγματα, εξαιρετικό κινητό, αλλά δυστυχώς χωρίς Google services δε λέει.

Το one plus 9 pro δεν έχει τελικά την αναμενόμενη απόδοση, και το νέο sony xperia 1 είναι πολύ ακριβό και δεν είχε έρθει όταν αποφάσισα

Το ίδιο και το xiaomi mu 11 ultra.

Έτσι ημουνσ μεταξύ των γνωστών iphone 12 pro max Kai s21 ultra.

Το iphone το ξέρω καλά, είναι άψογο στο βίντεο, αλλά έχει 2 ελλει εις για μένα.
Μεγάλο ζοομ και έλλειψη macro.

Έτσι είπα να δοκιμάσω το s21 ultra, που το βρίσκεις πια σε πολύ χαμηλές τιμές, εγώ το χτύπησα στα 750 ευρώ!

Είπα να το δοκιμάσω φωτογραφικά, κυρίως λόγω της μεγάλης ευεξίας στις κάμερες.
Έχεις κάλυψη οπτική από 13 εως 250mm!
Έχεις καλή σταθεροποιηση, και πολύ καλό macro.
Έχεις επίσης πολύ καλή υπέρ ευρυγωνια καμερα, το iphone ακόμα χωλαίνει στο τομέα αυτό.

Έχει επίσης κάνει βελτιώσεις στο software ,έχει pro mode σε φώτο και βίντεο, και πολλά άλλα features όπως το directors view, που μπορείς να καταγράψει ταυτόχρονα 2 κάμερες της επιλογής σου ,ακόμα και selfie.

Έχει βελτιωθεί και στην επεξεργασία, ειδικά αν απενεργοποιησεις το auto enchance οι φώτο είναι πιο ουδέτερες ακόμα και από iphone.

Το έχω μόνο 2 μέρες οπότε τα δείγματα είναι λίγα ακόμα, θα επανέλθω όμως με περισσότερες λεπτομέρειες, αν υπάρχει ενδιαφέρον.

ΥΓ...δυστυχώς δεν μπορώ ν ανεβάσω δείγματα αυτούσια, γιατί τραβάω σε heif format που δεν υποστηρίζεται ακόμα από το site, θα τις μετατρεχω σε jpg όταν μπορέσω.

Last edited:
Macro1

Y0gRaAe

S21 macro1
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: cacau
μετετρεψα μερικες , αλλα ειναι αρκετη δουλεια και χανει λιγο σε ποιοτητα .... τεσπα (αν το ηξερα, θα τραβουσα jpg).

Εδω , η ευκολια που λεγαμε... απο super wide σε tele 10x kai 30χ ψηφιακο..

20210801_090935.jpg20210801_090932.jpg20210801_090902.jpg20210801_090902.jpg20210801_090952.jpg

• Like
Reactions: cacau and tiniakos