Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Φήμες λένε, μάλλον η ίδια η Samsung ανακοίνωσε, ότι το S25 που θα κυκλοφορήσει, θα έχει 2 τηλεφακούς.

• Like
Reactions: tiniakos
Έτσι είναι α πράγματα…. Κι εγώ πρόσφατα στις ολιγοήμερες διακοπές δεν πήρα γι πρώτη φορά καθόλου μηχανή.

Αυτο και το γεγονός ότι τελευταία δυσκολεύομαι να βγάλω φωτογραφίες με την κανονική μηχανή , ο κόσμος έχει ψιλό τρελαθεί πια….την έδωσα τη Νικον zf !
Ούτε street photo μπορούσα να τραβήξω, ούτε σπορ των παιδιών κλπ
3 φορές μέσα σε λίγους μήνες κόντεψα να πιαστώ στα χέρια με γονείς και security…. Και παραλίγο να μου σπάσουν και τη μηχανή!
Ίσως τα γράψω κάποια στιγμη σε αντίστοιχο θέμα.

Ολ αυτά με στεναχώρησαν, συν το γεγονός του όγκου και βάρους του full frame….κι έμεινα με το κινητό και μια παλιά mirrolrless για ενθύμιο.
Και εγώ τα έδωσα όλα τα φωτογραφικά Γιάννη, δεν έχω τίποτα ποια για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μόνο κινητά. Ίσως πάρω κάποια στιγμή μια φτηνή παλιά mirrorless έτσι για την εμπειρία αλλά μέχρι εκεί, μόνο σε κινητά θα επενδύω. Περιμένω και το νέο iohone 16 σε έναν μήνα.

Αυτό που περιγράφεις με την μηχανή το ζω και εγώ. Που να δεις τι γίνεται εδώ που είμαι τώρα στην Ινδία, σε κάποια μέρη μάλιστα σου απαγορεύουν να μπεις αν έχεις φωτογραφική μηχανή ενώ με το κινητό μπαίνεις και τραβάς ελεύθερα!! Χαχα. Ενώ έχουν και εισιτήριο σε πολλά αξιοθέατα που είναι για όσους θέλουν να τραβήξουν φωτός με την μηχανή ενώ οι με το κινητό δωρεάν!!!

Πάντως συνολικά με το photography kit του Xiaomi νιώθω ανετοτατα, δεν κουράζει καθόλου και βελτιώνει απίστευτα την όλη εμπειρία.

Να πουμε πάλι επίσης πόσο καταπληκτική δουλειά κάνουν οι τηλεφακοι του Xiaomi 14 Ultra. Εδώ άλλο ένα δείγμα με 10Χ ουσιαστικα στα 240mm.
1000003303.jpg

• Like
Όντως η εφαρμογή που έχει το Xiaomi 14 Ultra είναι φοβερή. Το μόνο που δεν έχω βρει είναι να κανείς επιλεκτικά επεξεργασία σε συγκεκριμένο κομμάτι της φωτογραφίας.
Διαβάζω όταν στο 15 Ultra θα βάλουν μεγαλύτερη σε χωρητικότητα μπαταρία αλλά με ένα μικρό powerbank βγαίνει άνετα η μέρα με φουλ φωτογράφιση. Αν βρεις και πρίζα σε 35 λεπτά είσαι φουλ.

Εγώ πάλι στις διακοπές φέτος και πέρσι, τα καλύτερα μου καρέ τα έχω τραβήξει με την Sony a6700 και όχι με το iPhone. Λίγο το καλύτερο καδράρισμα λόγω viewfinder (ειδικά κάτω από το έντονο φως), λίγο ο μεγάλος τηλεφακος (που δεν συγκρίνεται με οποιοδήποτε κινητό), λίγο η δυνατότητα να τραβάς κινούμενα θέματα σε πολύ δύσκολες συνθήκες (πχ πάνω σε σκάφος όταν τα παιδιά κάνουν tubes), είμαι ευτυχής που δεν άφησα τη μηχανή σπίτι. Φυσικά, το iPhone είναι πάντα στη τσέπη και έχω τραβήξει ωραίες φωτο και video, ειδικά σε αυθόρμητες στιγμές. Ειδικά στο video με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Στο παραπάνω παράδειγμα του σκάφους που κυριολεκτικά κοπανιόταν, σε sport mode το video βγήκε super smooth.

DSC03418.jpg

Όντως η εφαρμογή που έχει το Xiaomi 14 Ultra είναι φοβερή. Το μόνο που δεν έχω βρει είναι να κανείς επιλεκτικά επεξεργασία σε συγκεκριμένο κομμάτι της φωτογραφίας.
Διαβάζω όταν στο 15 Ultra θα βάλουν μεγαλύτερη σε χωρητικότητα μπαταρία αλλά με ένα μικρό powerbank βγαίνει άνετα η μέρα με φουλ φωτογράφιση. Αν βρεις και πρίζα σε 35 λεπτά είσαι φουλ.
Κατάφερα σε μια μέρα με το grip να τραβήξω 650 φωτός πριν πεθάνει η μπαταρία. Νομίζω πολύ καλό νούμερο. Σπάνια κάποιος θα τραβήξει παραπάνω φωτός σε μια μέρα. Βέβαια αν βάλουν μεγαλύτερη μπαταρία στο νέο μοντέλο είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

• Like
Δεν έχει σημασία για εμένα αλλά νομίζω ότι το αδύνατο φωτογραφικά σημείο του Xiaomi είναι η Selfie. Εκεί τα iphone φτιάχνουν καλύτερο παραμύθι.

Δεν έχει σημασία για εμένα αλλά νομίζω ότι το αδύνατο φωτογραφικά σημείο του Xiaomi είναι η Selfie. Εκεί τα iphone φτιάχνουν καλύτερο παραμύθι.
Δεν έχω τραβήξει σχεδόν ποτέ Selfie. Παίζει στο Xiaomi να μην την έχω ανοίξει καν την κάμερα αυτή ποτέ..χαχα

Αυτό πάντως που για πρώτη φορά έχω σε κινητό και απολαμβάνω είναι ο τηλεφακός του.
Απολαύστε και εσείς.
Χωρίς καμία επεξεργασία στο Pro mode αν θυμάμαι καλά.
View attachment 237120
Tίποτα όλα είναι ψέματα, placebo, απλά επειδή γράφει leica απο κάτω δημιουργεί αίσθηση ότι ειναι αριστούργημα,

Απόδειξη;

εγώ πήγα στο χωράφι σήμερα το πρωί να ποτίσω, και όπως περπατούσα, σήκωσα έτσι για πλάκα το χαζό redmi των 50 ευρώ, και έβγαλα καλύτερη φωτογραφία και μάλιστα αν βάλω και το λογότυπο απο κάτω, μη σου πω κερδίζω το National Geographic Photography Competitions 2024...... new1.jpg

Attachments

• new1.jpg
    new1.jpg
    869.1 KB · Views: 34
Ναι έχω ήδη βγάλει από 2.500 φωτός. Όπως το βλέπω θα γυρίσω με καμία 10.000..χαχα
Δεν νιώθω ότι μου λείπει κάτι με το κινητό στο ταξίδι, ίσα ίσα πιο εύκολο κουβαλημα και βγάζεις φωτός χωρίς να γίνεσαι το επίκεντρο και χωρίς να μυρίζεις "χρήμα" όπως αν κρατουσες μια μηχανή. Έχω μαζί μου και ένα ασύρματο powerbank για ώρα ανάγκης και μπορείς να βγάζεις φωτός όλη μέρα.

Έτσι και μια φωτό από το πιο γνωστό αξιοθέατο της Ινδίας το Ταζ Μαχάλ.

Την δεύτερη παρακάτω την έβαλα απλά για να δούμε πόσο καλό dynamic range έχουν πλέον τα κινητά και πόσο καλους πλέον αλγόριθμους. Φωτεινό το εξωτερικό περιβάλλον, σκοτεινό μέσα και όμως το κινητό το είδε και με το hdr αυτόματα έσωσε την φωτό χωρίς να κάψει καποιο σημειο.
View attachment 237115

View attachment 237116
Kριμα που είχε συννεφιά. Με ήλιο και μάλιστα στην φάτσα θα ήταν αριστούργημα η φωτό.

Σου αρέσει ή όχι;
Πάντως είναι Leica η φωτογραφία.
Εννοείς το ηλιοβασίλεμα;
Κάνει ότι μπορεί στην επεξεργασία, παλεύει μεταξύ θορύβου και αποθορυβοποίησης στο βάθος στον ουρανό και τα κτίρια, και τα κύματα μπροστά είναι λίγο "πλαστικά" αλλά δεν ξέρω οποιαδήποτε μηχανή τι καλύτερο θα κατάφερνε με τόσο ζουμ.
Στην ουσία και με μηχανή το ίδιο αποτέλεσμα θα είχες αφού αναγκαστικά θα έπρεπε να κάτσεις να διορθώσεις, τώρα το πήρες αμέσως και γλύτωσες την επεξεργασία.
Βρε τι είναι ο άνθρωπος, διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον, σώνει και καλά να τραβήξει όσο πιο ανάποδα μπορεί να δει τα όρια του μηχανήματος.........

Φήμες λένε, μάλλον η ίδια η Samsung ανακοίνωσε, ότι το S25 που θα κυκλοφορήσει, θα έχει 2 τηλεφακούς.

Παντα το ιδιο προβλημα ειναι ομως .

Αν δεν εχει τον καλο αισθητηρα στους εξτρα φακους ειναι δωρο αδωρο. Απλα hype για τους συμβιβασμενους.

• Like
Reactions: cacau
Kριμα που είχε συννεφιά. Με ήλιο και μάλιστα στην φάτσα θα ήταν αριστούργημα η φωτό.
Ναι η συννεφια είναι ένα θέμα αλλά με το AI του κινητού μου έφτιαξε έναν ουρανό...όπως το πάνε σε λίγα χρόνια θα μαντεύουν τα κινητά τι θέλουμε και θα το διορθώνουν μόνα τους.

1000003579.jpg

Εννοείς το ηλιοβασίλεμα;
Κάνει ότι μπορεί στην επεξεργασία, παλεύει μεταξύ θορύβου και αποθορυβοποίησης στο βάθος στον ουρανό και τα κτίρια, και τα κύματα μπροστά είναι λίγο "πλαστικά" αλλά δεν ξέρω οποιαδήποτε μηχανή τι καλύτερο θα κατάφερνε με τόσο ζουμ.
Στην ουσία και με μηχανή το ίδιο αποτέλεσμα θα είχες αφού αναγκαστικά θα έπρεπε να κάτσεις να διορθώσεις, τώρα το πήρες αμέσως και γλύτωσες την επεξεργασία.
Βρε τι είναι ο άνθρωπος, διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον, σώνει και καλά να τραβήξει όσο πιο ανάποδα μπορεί να δει τα όρια του μηχανήματος.........
Να μην ξεχνάμε ότι χάνει και σε ποιότητα λόγω συμπίεσης για να ανέβει στο site.
Είναι κάπως καλύτερη όπως τη βλέπω στο πρωτότυπο αρχείο.

Ναι η συννεφια είναι ένα θέμα αλλά με το AI του κινητού μου έφτιαξε έναν ουρανό...όπως το πάνε σε λίγα χρόνια θα μαντεύουν τα κινητά τι θέλουμε και θα το διορθώνουν μόνα τους.

View attachment 237135
Θέλει λίγο ακόμα πιο εξυπνάδα το ΑΙ. (θα έπρεπε να φαίνονται και στην αντανάκλαση τα σύννεφα😉 )

Θέλει λίγο ακόμα πιο εξυπνάδα το ΑΙ. (θα έπρεπε να φαίνονται και στην αντανάκλαση τα σύννεφα😉 )
Ισχύει...θέλει δουλίτσα ακόμα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Πιστεύω σε καμία 2ετια θα δούμε παπάδες στο κομμάτι ΑΙ στο κομμάτι της φωτογραφίας από τα κινητά.

Στο τελος απλα θα ψιθυριζετε στο ΑΙ τι φωτογραφια θα θελετε και θα σας την παρουσιαζει χωρις καν να βγαλετε το κινητο απο την τσεπη σας .

Δημιουργικοτατο :sneaky:

• Haha
  • Like
Reactions: sotiris22 and cacau
Κινητά vs μηχανές πήγαν στο κατάλληλο νήμα. Τώρα για πέστε, κανά φτηνό κινητό με υπερευρυγώνια της προκοπής υπάρχει?

• Haha
Reactions: kbouk
οχι δυστυχως.... εδω και οι ναυαρχιδες δεν εχουν τοσο καλο υπερ-ευρυγωνιο.
Δεν ενδιαφερει το κοσμο και τις εταιρειες τοσο.... ισως στο μελλον.
δινουν πολυ περισσοτερο εμφαση στους τηλεφακους (προσωπικα συμφωνω), αλλωστε ειναι και πολυ δυσκολο να εχεις καλα οπτικα σε τοσο ευρυγωνια καδρα.