Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Οπως ξερουν οι περισσοτεροι που γραφουν και διαβαζουν στην κατηγορια βιντεο δεν τραβω καθολου οποτε το αβανταζ των iphone δεν με σπρωχνει εκει.

Φωτο θα βγαλω για τη δουλεια για να μην σκονιζω και βγαζω και την μηχανη απο την τσαντα και την σπασω σε κανενα εργοταξιο , ο ευρυγωνιος γιαυτο και με ενδιαφερει συνηθως εχω θεματα εσωτερικα και εξωτερικα που κρατω για αρχειο στη δουλεια

Δεν θα τραβηξω για το χομπυ μου φωτο με το κινητο , ουτε σε καποιο ταξιδι , εχω 3-4 μηχανες και καμια δεκαρια φακους και βαλε και οσο τα ποδια μου με κρατανε θα τα κουβαλω μαζι μου. Η μεταπωλητικη αξια δεν με ενδιαφερει επισης, οτι παρω θα μεινει μαζι μεχρι να τα παιξει , μια πενταετια περιπου εκτος αν το σπασω ή το χασω (μου εχει φυγει απο τσεπη στο scooter ενα ακριβο τηλεφωνο παλια). Γιαυτο και γενικα απεφευγα να εχω κατι ακριβο πολυ

Με ενδιαφερει ομως να εχει ενημερωσεις ασφαλειας σε βαθος χρονου. Γιαυτο και κοιτω Samsung , Apple

Οποτε το κριτηριο μου ειναι τι θα βρω φθηνοτερα σε περιπου ισοτιμα χαρακτηριστικα.

Βλεπω το ULTRA s24 σε καποια μαγαζια σημαντικα φθηνοτεραo , σαν να το δινουν χωρις ΦΠΑ σε ιδιωτες. Δεν ξερω τι ακριβως παιζει. Εκει που τα αντιστοιχα iphone 15-16 pro max , Xiaomi 14-15 Ultra κρατουν τιμη πανω απο 200-300 ευρω σε διαφορα.

Θα τα δω και απο κοντα αν και δεν ειμαι πολυ περιεργος στο αν εχει καμπυλες , bezel κλπ. , περισσοτερο το βαρος , ο ογκος, και μεγαλα πισω εξογκωματα θα με επηρεασουν

Έχει δίκιο ο Νικόλας. Το AI πλέον στα xiaomi είναι φοβερό και το βασικό υποστηρίζει ελληνικά.
Ειδικά η Live μετάφραση συνομιλίας τα σπάει.
1000024896.jpg

• Like
Reactions: karamela
Αυτό το είχε βάλει η Samsung από το S23 (2023).
Θα σου γράψω πρόχειρα τι μπορώ να κάνω στο Xiaomi 14 Ultra. Διαγραφή όχι μόνο αντικειμένων, αλλά και των ανθρώπων που είναι στο κάδρο αυτόματα χωρίς να κάνεις τίποτα, και στην pro έκδοση τα ανεβάζει σε Server για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Διαγραφή καλωδίων κλπ. Από φωτό πάλι αυτόματα χωρίς να κάνω τίποτα.

Αύξηση της ανάλυσης της φωτός με αποτέλεσμα που τρίβεις τα μάτια σου.

Αλλαγή ουρανού με ότι άλλο θέλεις.

Ξεθαμπωμα με Ai και διορθώσεις ατελειών πάλι αυτόματα.

Μεγάλωμα μιας φωτό που το Ai φαντάζεται τι μπορεί να έχει δίπλα η εκάστοτε φωτό και το φτιάχνει!! Αυτό είναι hit or miss αλλά μερικές φορές σε εντυπωσιάζει με αυτό που βάζει..

Και δεκάδες άλλα πράγματα AI στο λειτουργικό όλα στα Ελληνικά…και όχι σαν τους άλλους που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τα Ελληνικά!!

Για να σοβαρεύουμε έχω δοκιμάσει και δουλέψει και εχουν περάσει από τα χέρια μου κάθε ναυαρχίδα μέχρι και HUAWEI…δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω αυτή την στιγμή που να έχει το AI, την ποιότητα φωτό και τις δυνατότητες που σου δίνει το Xiaomi 14/15 ultra…Ξεκάθαρα και απόλυτα το γράφω αυτό.

Από εκεί πέρα αυτοί που λένε για Κινεζιες τόσα ξέρουν τόσα λένε…το έγραψα και πριν έχω σπίτι IPhone 16 pro, Samsung 24 Ultra και Xiaomi 14 ultra…το Samsung το έδωσα στην σύζυγο και το IPhone το έχω σαν δεύτερο κινητό…το Xiaomi είναι ξεκάθαρα το πρώτο μου κινητό και μέχρι να βρω κάτι που να το ξεπερνάει θα μείνω με αυτό..

Υ.Γ. Ιαπωνία που πήγα το Xiaomi μου, ναι αυτή η Κινεζια, του μίλαγα στα Ελληνικά και μετέφραζε στα Ιαπωνικά και το ανάποδο…οι Ιάπωνες δεν ξέρουν οι περισσότεροι Αγγλικά και το κινητό με έσωσε!!!

• Like
Reactions: tiniakos
Οπως ξερουν οι περισσοτεροι που γραφουν και διαβαζουν στην κατηγορια βιντεο δεν τραβω καθολου οποτε το αβανταζ των iphone δεν με σπρωχνει εκει.

Φωτο θα βγαλω για τη δουλεια για να μην σκονιζω και βγαζω και την μηχανη απο την τσαντα και την σπασω σε κανενα εργοταξιο , ο ευρυγωνιος γιαυτο και με ενδιαφερει συνηθως εχω θεματα εσωτερικα και εξωτερικα που κρατω για αρχειο στη δουλεια

Δεν θα τραβηξω για το χομπυ μου φωτο με το κινητο , ουτε σε καποιο ταξιδι , εχω 3-4 μηχανες και καμια δεκαρια φακους και βαλε και οσο τα ποδια μου με κρατανε θα τα κουβαλω μαζι μου. Η μεταπωλητικη αξια δεν με ενδιαφερει επισης, οτι παρω θα μεινει μαζι μεχρι να τα παιξει , μια πενταετια περιπου εκτος αν το σπασω ή το χασω (μου εχει φυγει απο τσεπη στο scooter ενα ακριβο τηλεφωνο παλια). Γιαυτο και γενικα απεφευγα να εχω κατι ακριβο πολυ

Με ενδιαφερει ομως να εχει ενημερωσεις ασφαλειας σε βαθος χρονου. Γιαυτο και κοιτω Samsung , Apple

Οποτε το κριτηριο μου ειναι τι θα βρω φθηνοτερα σε περιπου ισοτιμα χαρακτηριστικα.

Βλεπω το ULTRA s24 σε καποια μαγαζια σημαντικα φθηνοτεραo , σαν να το δινουν χωρις ΦΠΑ σε ιδιωτες. Δεν ξερω τι ακριβως παιζει. Εκει που τα αντιστοιχα iphone 15-16 pro max , Xiaomi 14-15 Ultra κρατουν τιμη πανω απο 200-300 ευρω σε διαφορα.

Θα τα δω και απο κοντα αν και δεν ειμαι πολυ περιεργος στο αν εχει καμπυλες , bezel κλπ. , περισσοτερο το βαρος , ο ογκος, και μεγαλα πισω εξογκωματα θα με επηρεασουν
Πάρε οποίο σε βολεύει και όποιο σου κάτσει καλύτερα στο μάτι. Updates πάντως όλες οι ναυαρχίδες παίρνουν για μια τουλάχιστον 5ετια...ένα παλιό Xiaomi mi10 που έχω δώσει στον μικρό μου, είναι συσκευή 5+ ετών και ακόμα παίρνει uodates τόσο λειτουργικού όσο και security updates...ότι και να πάρεις για τουλάχιστον μία 5ετια θα είσαι καλυμμένος...μην το φοβάσαι αυτό.

Κανένας ultrawide σε κινητό δεν είναι καλός. Στο λέω εγγυημένα καθώς έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Ο καλύτερος ultrawide που έχω δει ήταν στο Huawei p40pro αλλά δεν ήταν τόσο ευρυγώνιος όπως στα υπόλοιπα κινητά. Οπότε μην περιμένεις εκεί επιδόσεις ανάλογες με μια φωτογραφική μηχανή.

Με Huawei σταματησες να ασχολεισαι ?

Λυγισες και εσυ ? (τι κριμα ρε πστη μου )
Τα πήρα όλα μέχρι το τελευταίο το 70 Pura ultra, αλλά οκ είναι καλά, αλλά πλέον υπάρχουν σοβαρές υλοποιήσεις εκεί έξω, δεν είναι ανάγκη να παλεύω με αυτά και έτσι δυστυχώς λύγισα και εγώ και αποχώρησα..κριμα

Κανένας ultrawide σε κινητό δεν είναι καλός. Στο λέω εγγυημένα καθώς έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Ο καλύτερος ultrawide που έχω δει ήταν στο Huawei p40pro αλλά δεν ήταν τόσο ευρυγώνιος όπως στα υπόλοιπα κινητά. Οπότε μην περιμένεις εκεί επιδόσεις ανάλογες με μια φωτογραφική μηχανή.

Δεν με καίει τόσο να είναι σούπερ ευρυγώνιος 12-14mm αλλά να είναι αξιοπρεπής και να ξεκινά από 18-20mm με OIS για να μπορείς να τραβήξεις και κανένα βραδυνό σε ριπή με κάποια ηλεκτρονική λειτουργία θα είμαι σούπερ ευχαριστημένος. Το ξέρω ότι είναι χάλια τα περισσότερα κινητά σε αυτό τον τομέα.

Αν η κύρια καλή κάμερα ξεκίναγε από 18-20mm εγώ θα ήμουν Οκ με την ανάλυση που έχουν αφού θα μπορούσα να κροπαρω λίγο αν χρειαζόμουν πιο νορμαλ καδρο , έτσι κιαλλιως οι παραμορφώσεις που υπάρχουν σε πιο ευρυγώνια κάδρα δεν μαζεύονται ούτε με εξαιρετικό γυαλί, δεν έχω απαιτήσεις να είναι τα άκρα τζετ αλλά όχι να είναι και λάσπη και να αναγκάζεσαι να κροπαρεις από την υπερευρυγωνια στα 16-20mm για να βρεις λίγο λεπτομέρεια.

Δεν με καίει τόσο να είναι σούπερ ευρυγώνιος 12-14mm αλλά να είναι αξιοπρεπής και να ξεκινά από 18-20mm με OIS για να μπορείς να τραβήξεις και κανένα βραδυνό σε ριπή με κάποια ηλεκτρονική λειτουργία θα είμαι σούπερ ευχαριστημένος. Το ξέρω ότι είναι χάλια τα περισσότερα κινητά σε αυτό τον τομέα.

Αν η κύρια καλή κάμερα ξεκίναγε από 18-20mm εγώ θα ήμουν Οκ με την ανάλυση που έχουν αφού θα μπορούσα να κροπαρω λίγο αν χρειαζόμουν πιο νορμαλ καδρο , έτσι κιαλλιως οι παραμορφώσεις που υπάρχουν σε πιο ευρυγώνια κάδρα δεν μαζεύονται ούτε με εξαιρετικό γυαλί, δεν έχω απαιτήσεις να είναι τα άκρα τζετ αλλά όχι να είναι και λάσπη και να αναγκάζεσαι να κροπαρεις από την υπερευρυγωνια στα 16-20mm για να βρεις λίγο λεπτομέρεια.
Σε νιώθω, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει αυτό που ζητάς. Καταρχάς κανένας ultra wide σε κινητό δεν έχει ois, όλοι ξεκινάνε από 10-12mm και όλοι είναι λάσπη τα άκρα τους. Ειδικά εσύ που έχει και υψηλά Στάνταρντ και έχεις και ποιοτικούς φακούς θα απογοητευτείς. Στο λέω για να βάλεις χαμηλά τον πήχη λ.

Πήγαινε στο Xiaomi 14 ultra...δε του λείπει κάτι, είναι γρήγορο και αξιόπιστο και πολύ καλό φωτογραφικά (καλύτερο από το samsung) .

Ενημερώσεις παίρνει και θα παίρνει για χρόνια.

Το έχω και δεν το αλλάζω , με καλύπτει απόλυτα!

128gb είναι πολύ λίγα για χρήστη Android, για iphone που δεν υπάρχουν απαιτήσεις και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό είναι οριακά οκ, για android όμως με τίποτα πλέον.