Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Προσωπικά δεν με δυσκόλεψε καθολου να βρώ ποια είναι ποια! Αν τη χαρίζεις ακόμα την sony, εχω προτεραιότητα!!

Και για να πω τι βλέπω, στην αριστερή του κινητού βλέπω πολύ αυθημένο θόρυβο, υπερκορεσμενα χρώματα, έλλειψη fine detail, μικρή δυναμική περιοχή και ενα ελαφρύ blooming στα highlights λόγω του μικρού-φθηνού φακού.

Ναι γιατί βλέπεις την μεγέθυνση και μην ξεχνάς ότι μιλάμε για μηχανή τούμπανο FF Και κινητό περασμένης γενιάς. Αν βάλεις μια μέση m4/3 - crop μηχανή σε σύγκριση π.χ. με το p30 θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις διαφορές, και ειδικά αν μιλάμε για raw και gcam οι διαφορές εξανεμίζονται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

με την α7ρ ιι εχω τους παλιους μου minolta πχ τον 50mm f1.7 με την εικονα που ακριβως θελω (με αστειο κοστος)
Το ιδιο και με εναν Voiglander 50mm f1.1 που τον ειχα παρει σε επισης τρομερη τιμη μεταχ/νο.....
.

οκ τωρα εδώ μιλάς επί προσωπικού με ειδική χρήση παλιών MF φακών, εγω όμως μιλώ για την συνολική χρήση των FF σε όλες τις φωτογραφικές εφαρμογές.

Ο λογος που θελω FF ειναι κυριως το DOF , το DR και η δυνατοτητα για απεριοριστο πειραγμα στα RAW !

εδω εστιάζω εγώ, αυτα όλα περιμένουμε να εξελιχθούν as the mobiles στους μικρότερους αισθητήρες φωτογραφικών, αν δεν γίνει αυτό ναι θα είναι ήττα και οι κατασκευαστές θα συνεχίσουν να κατασκευάζουν πανάκριβα γυαλιά

Θα σας πω και εγώ τους προβληματισμούς μου.
Δεν αμφισβητεί κανείς την ανωτερότητα του P30 στο φωτογραφικό τομέα αλλά και όχι μόνο αλλά σκέφτομαι το εξής:
Ένα P30 pro έχει 1000 ευρώ και ένα Pocophone έχει 250 ευρώ.
Το Huawei έχει λίγο καλύτερη οθόνη, τον ίδιο σε επιδόσεις επεξεργαστή, λίγο καλύτερο σχεδιασμό, μικρότερο σεμεδάκι, παρόμοια αυτονομία
καλύτερη φωτογραφία και βίντεο αλλά και 4 φορές μεγαλύτερη τιμή.
Και ρωτώ αυτές οι διαφορές αξίζουν 750 ευρώ; Η εμπειρία χρήσης του είναι 4 φορές καλύτερη, το ίδιο και η φωτογραφία του;
Στο μέσο χρήστη αυτά τα 750 ευρώ θα πιάσουν τόπο.
Με 750 ευρώ έχεις σούπερ mirroless ή compact φωτογραφική και με τα 250 και σούπερ κινητό.
Ναι δεν αντιλέγω με τα 1000 ευρώ έχεις το τοπ κινητό αλλά πρακτικά τα αξίζει;

Δεν αμφισβητεί κανείς την ανωτερότητα του P30 στο φωτογραφικό τομέα αλλά και όχι μόνο αλλά σκέφτομαι το εξής:
Το Huawei έχει λίγο καλύτερη οθόνη, τον ίδιο σε επιδόσεις επεξεργαστή, λίγο καλύτερο σχεδιασμό, μικρότερο σεμεδάκι, παρόμοια αυτονομία
Και ρωτώ αυτές οι διαφορές αξίζουν 750 ευρώ; Η εμπειρία χρήσης του είναι 4 φορές καλύτερη, το ίδιο και η φωτογραφία του;
Με 750 ευρώ έχεις σούπερ mirroless ή compact φωτογραφική και με τα 250 και σούπερ κινητό.

Οχι. Αν και το pocophone εχει πολλές ελλείψεις, το P30pro ειναι 1-2 κατηγορίες πιο πάνω αλλα η εμπειρία χρήσης δεν ειναι ανάλογη των χρημάτων που ζητάει. Απλά η πατέντα που έκανε με το 5x telescopic συστημα φακών θα πρέπει να αποσβεσθεί.

Για καθημερινή χρήση ή σε διακοπές προτιμώ να έχω μαζί μου ένα κινητό μόνο από το να έχω ένα κινητό και μια μηχανή.
Όσο για τα χρήματα με 500 παίρνεις το P20 που είναι και αυτό κορυφή φωτογραφικά.
Αν μιλάμε αποκλειστικά για το P30 1000 δεν δινω αλλά στα 700 με βλέπω να το παίρνω.
Μιλώ πάντα για την χρήση και το σκοπό που το θελω εγώ.

Στα 220-230 σε νεα συσκευή τι αγοράζουμε με κύριο προσον τη φωτογραφια και το βίντεο?
(ουτε δεκάρα παραπανω :p )

πάλι οι Κινέζοι έβαλαν τα γυαλιά στους Αμερικάνους :)
θα τρέχουν τώρα εκει στο Cupertino και να δείτε θα το βγάλουν του χρόνου σαν κάτι καινούργιο με τιμή 1500..
ψέματα λέω; :)

Δεν καταλαβαίνω γιατί στο συγκεκριμένο θέμα το γυρίσατε σε vs με φωτογραφικές μηχανές.. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Φυσικά και το κινητό είναι πιο compact και καλύπτει άνετα πλέον τον μέσο χρήστη, από την άλλη δεν χάλασε ο κόσμος για τους λάτρες των μηχανών δεν θα κλείσουν ούτε θα εκλείψουν από την αγορά
Στο θέμα τώρα, προφανώς και η συγκεκριμένη εταιρεία έχει επενδύσει στο να βγάζει το καλύτερο φωτογραφικό κινητό της αγοράς κάθε χρονια. Το κατάφερε και φέτος με μόνη ένσταση ίσως στο βίντεο που είδα πριν όπου έχει κατά τη γνώμη μου λίγο υπέρ κορεσμένα χρώματα. Γενικά το τελευταίο είναι κάτι που δεν μου αρέσει στις λήψεις κινητών (προσωπική γνώμη πάντα)
Από εκεί και πέρα συνολικά μιλάμε για ένα κινητό και όχι μια φωτογραφική μηχανή. Αν θα το αγόραζα; Όχι.. Έδωσα πολύ παραπάνω χρήματα για το xs Max όπου συνολικά το θεωρώ καλύτερη συσκευή. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι το p30 pro δεν έχει στέρεο ηχεία ούτε ότι η οθόνη είναι 1080. (Αφήνω στην άκρη θέματα επεξεργαστή, λογισμικού, αναβαθμίσεις η παιδικές ασθένειες που μπορεί να βγάλει)

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

πάλι οι Κινέζοι έβαλαν τα γυαλιά στους Αμερικάνους :)
θα τρέχουν τώρα εκει στο Cupertino και να δείτε θα το βγάλουν του χρόνου σαν κάτι καινούργιο με τιμή 1500..
ψέματα λέω; :)
Δεν έχεις άδικο στο κομμάτι της φωτογραφίας είναι μπροστά οι Κινέζοι στο βίντεο αντίστοιχα είναι πολύ πίσω.

δεν αξιζει πρωτη μερα αγορα...εκτος αν !

Αν το παραγγειλεις τωρα παιρνεις και το smartwatch δωρο.
Αρα απο 950, αν δωσεις το ρολοι στα 150 πεφτεις στα 800.
Αν κοψεις τιμολογιο σε κανα γνωστο, στα 650 περιπου.

Οποτε πουλας αυτο που εχεις και κατι γινεται....

Ειναι βεβαια προτιμοτερο να περιμενεις να πεσει σε λογικα επιπεδα η τιμη του και το παιρνεις και μεταχ/νο (αφου θα ειναι ακομα εντος εγγυησης).
Προσωπικα, λογω ελλειψης ρευστου , αυτο κανω.

Δεν ειναι ωρα να δινουμε χιλιαρικα....

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Παναγιώτη σωστοί οι προβληματισμοί σου, βέβαια αυτό που περιγράφεις για την εμπειρία χρήσης ισχύει και για τις φωτογραφικές μηχανές, δίνεις πολλές φορές τριπλά και τετραπλά λεφτά για ένα σώμα/φακό κλπ. άλλα σου δίνει αυτό που πήρες 3-4 φορές καλύτερο αποτέλεσμα ή 4 φορές καλύτερη εμπειρία χρήσης?? Προφανώς όχι, δυστυχώς αυτά τα πράγματα πάνε δυσανάλογα....στο θέμα μας τώρα το p30pro με το τεράστιο εύρος ζουμ για κινητό είναι ότι πιο ολοκληρωμένο στην αγορά προς το παρών και δυστυχώς πληρώνεις για αυτό..προφανώς αν δεν σε ενδιαφέρει το 16mm που προσφέρει ή ο τηλεφακός του μπορείς να κάνεις αξιοπρεπώς την δουλειά σου όπως είπες και με ένα κινητό των 250 ευρώ, άλλα αν θες το όλα σε ένα και το καλύτερο δυνατό πακέτο/ευκολιών κλπ. πρέπει να σκάσεις 1.000 ευρώ.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Άν πουλήσεις την LX10 όλο και κάτι θα γλυτώσεις... :flipout:

χαχα...βέβαια την Lx10 την πήρα τόσο φτηνή που μόνο ένα entry level τηλέφωνο θα αγόραζα και αν!!

Στα 220-230 σε νεα συσκευή τι αγοράζουμε με κύριο προσον τη φωτογραφια και το βίντεο?
(ουτε δεκάρα παραπανω :p )

Δες το pocophone που λέει ο Παναγιώτης

Τίποτα καλό δεν παίρνεις σε αυτά τα λεφτά... Απλά αξιοπρεπή. Αν ήταν έτσι δεν θα σκάγαμε χιλιάρικα στις συσκευές

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

ποιά 16mm ?:furious3:, είδατε παρμορφώσεις που έχουν τα δείγματα ?

όπως τα λένε και τα παιδιά πρίν όπως εμείς ψειρίζουμε τις μηχανές μας έτσ κι όλος αυτος ο κόσμος που αγοράζει κινητό δεν το πέρνει μόνο για τις κάμερες που έχει επάνω, υβριδική συσκευή αγοράζει και όταν σκάει χιλιάρικο θέλει να είναι κορυφή σε όλα....

δεν αξιζει πρωτη μερα αγορα...εκτος αν !

Αν το παραγγειλεις τωρα παιρνεις και το smartwatch δωρο.
Αρα απο 950, αν δωσεις το ρολοι στα 150 πεφτεις στα 800.
Αν κοψεις τιμολογιο σε κανα γνωστο, στα 650 περιπου.

Οποτε πουλας αυτο που εχεις και κατι γινεται....

Ειναι βεβαια προτιμοτερο να περιμενεις να πεσει σε λογικα επιπεδα η τιμη του και το παιρνεις και μεταχ/νο (αφου θα ειναι ακομα εντος εγγυησης).
Προσωπικα, λογω ελλειψης ρευστου , αυτο κανω.

Δεν ειναι ωρα να δινουμε χιλιαρικα....

Γιαννη θα στο κανω πιο απλα ακομη : 949 / 1,24 = 765
765 - (150 εως 180 ) = 615 εως 585
615 εως 585 - 410 = 205 εως 175
οπου 150-180 αξια watch gt
και 410 αξια p20 pro ( εχει ηδη κλεισει)
Καπως ετσι θα παει...

αν το πάρει κανείς, ενδιαφέρομαι για το Watch GT... win/win φάση.