Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Δεν θα πω τίποτα αλλο, απλα:
Σκεφτείτε που ήταν τα smartphone πριν 3 χρόνια, μετά δείτε που είναι σήμερα και τώρα φανταστείτε που θα είναι σε 3 χρόνια.
Αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, στο προσεχες μέλλον θα ψάχνουμε φωτ. μηχανές με το κυαλι, στην κατοχή των ρομαντικών.

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σκεφτείτε που ήταν τα smartphone πριν 3 χρόνια, μετά δείτε που είναι σήμερα και τώρα φανταστείτε που θα είναι σε 3 χρόνια.
Αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, στο προσεχες μέλλον θα ψάχνουμε φωτ. μηχανές με το κυαλι, στην κατοχή των ρομαντικών.

Τα smartphones έχουν κορεστεί εδώ και μερικά χρόνια . Απόδειξη η πτώση πωλήσεων λόγω ότι οι ναυαρχίδες κοστιζουν παράλογα ακριβά χωρίς να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό και ο κόσμος κρατάει ναυαρχίδες για πάνω από τρία χρόνια.
Πάντως πριν 10 χρόνια που υπήρχε ανάλογη τρέλα με τις φωτογραφικές επιδόσεις των κινητών θυμάμαι κάτι αισθητήρες 20 και 40 mpx με τεχνολογίες pureview . Τώρα έχουμε το hdr για τυράκι .

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Τα smartphones έχουν κορεστεί εδώ και μερικά χρόνια . Απόδειξη η πτώση πωλήσεων λόγω ότι οι ναυαρχίδες κοστιζουν παράλογα ακριβά χωρίς να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό και ο κόσμος κρατάει ναυαρχίδες για πάνω από τρία χρόνια.
Πάντως πριν 10 χρόνια που υπήρχε ανάλογη τρέλα με τις φωτογραφικές επιδόσεις των κινητών θυμάμαι κάτι αισθητήρες 20 και 40 mpx με τεχνολογίες pureview . Τώρα έχουμε το hdr για τυράκι .

Ακόμα το έχω το nokia 808, αισθητήρα 40mp κοντά μίας ίνστας, nd φίλτρο μέσα, xenon flash, 5 ηχεία για ήχο κλπ....σε πολλά σημεία είναι ακόμα αξεπέραστο από σύγχρονα κινητά και κρίμα που δεν είδαμε κάποια συνέχειά του. Προσωπικά θα προτιμούσα με κάποιο τρόπο να έχω σε κινητό αισθητήρα 1 ίντσας με ένα εστιακό μήκος (π.χ. 27mm) και ας είναι και λίγο πιο χοντρό, παρά να έχει 4-5 μέτριους φακούς.

αυτο δυστυχως δεν θα το δεις, οχιι τουλαχιστον σε ναυαρχιδες... ο κοσμος θελει ζοομ και Mp...και αυτο δινουν .

Εμείς εδώ θέλουμε ποιότητα!!χαχα...για αυτό έχω ακόμα το Nokia 808 και ακόμα βγάζει υπέροχες φώτος και με κανονικό ρηχό βάθος πεδίου που δεν στηρίζεται σε software.2013-04-27-0233.jpg

Τα smartphones έχουν κορεστεί εδώ και μερικά χρόνια.

Σε τι έχουν κορεστεί? Έχουν κορεστεί μόνο στον τομεα των επιδόσεων επειδη το "εχουν τερματισει".
Σε φωτογραφία-βιντεο παρουσιάζουν εκθετική σε μέγεθος βελτίωση και χρόνο με το χρόνο τείνουν να "καταργήσουν" τις φωτογραφικές μηχανές.
Αυτές που μένουν στάσιμες δυστυχώς είναι οι φωτ. μηχανές που βαδίζουν με ρυθμό χελώνας και βελτιώνονται με σταγονόμετρο συγκριτικά με το R&D των smartphones.

παντως, εξακολουθω να λεω οτι αυτος που ειναι πισω απο τη καμερα παιζει το μεγαλυτερο ρολο (αλλος το εχει πει βεβαια, εγω απλα προσυπογραφω !)

Δειτε εδω πχ τι μπορεις να τραβήξεις με ενα κινητο ...

πριν λιγα χρονια κανεις δε θα το πιστευε!

YΓ... εχω ξαναπει (πολλες φορες μαλλον) την ιστορια με εναν διαγωνισμο που ελαβα μερος πριν λιγα χρονια, πηρα τη τριτη θεση (με sony nex) και τη πρωτη την πηρε καποιος με iphone !!!
θα μπορουσε να ειναι ο παρακατω!

https://www.cliffordpickett.com/iphone

clif6.jpgcliif10.jpgclif12.jpgclif13.jpgclif3.jpgcliif7.jpgclif8.jpg

Σιγουρα αυτος που φωτογραφιζει παιζει μεγαλυτερο ρολο απο το μεσον, αλλα απο επεξεργασια? ποσο εχουν πειραχτει οι παραπανω για να φτάσουν σε αυτο το επιπεδο? αν μη τι αλλο ωραιες φωτο.

λιγο με νοιαζει...το αποτελεσμα μετραει!

αλλωστε οι περισσοτερες φωτο απο "σοβαρες" μηχανες , σε περιοδικα, τηλεοραση, εφημεριδες, social media , γαμους και βαφτησια Κλπ ειναι επεξεργασμενες .

Στη τηλεοραση που δουλευα επισης, δεν υπηρχε ποτε φωτο (ή βιντεο) που να μην επεξεργαστει με καποιο τροπο...

Πάντως στο Instagram άμα δείτε σχεδόν όλοι όσοι διαφημίζουν τοπία, συλλογές κτλ τραβάνε από μηχανή και όχι από κινητά. Θέλω να πω ότι ακόμη οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν τη μηχανή όσο εξαιρετική δουλειά κάνουν τα κινητά.

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

επισης, ενας απο τους αγαπημενους μου φωτογραφους δρομου, ειναι ο saul leiter...

Οποιαδηποτε απο τις φωτο του, θα μπορουσε να ειχε τραβηχτει απο κινητο !

Και οι φωτο του που τον εκαναν διασημο, δεν ειναι αρτιες τεχνικα ουτε εγιναν γνωστες για την οξυτητα, την γεωμετρια, το contrast, την ελλειψη παραμορφωσης κλπ

Eγιναν γνωστες για τη συνθεση , τους χρωματικους συνδυασμους, την εμπνευση, το timing, το φως !

Ακομα κι ενα κινητο αν του εδινες, τεχνη θα εκανε!

Με εναν δυο φακους δουλευε επισης, ουτε ζοομ.. ουτε πολλους αυτοματισμους , τιποτα!

160209114419-saul-leiter-1-full-169.jpgSaulLeiter10.jpgtempete-de-neige-a-new-york-saul-leiter-1958.jpgall-about-saul-leiter-saul-leiter-9780500294536.jpgparis_1959.jpg

Attachments

• rtl131216_leiter_1_560.jpg
    rtl131216_leiter_1_560.jpg
    78.8 KB · Views: 169
Πάντως στο Instagram άμα δείτε σχεδόν όλοι όσοι διαφημίζουν τοπία, συλλογές κτλ τραβάνε από μηχανή και όχι από κινητά. Θέλω να πω ότι ακόμη οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν τη μηχανή όσο εξαιρετική δουλειά κάνουν τα κινητά.

κιι εγω αμα εκανα επαγγελματικη δουλεια, με τη μηχανη μου θα την εκανα προφανως.

Δεν λεμε αυτο εδω ομως, το ξανα-λεμε... δεν πουλαμε τις μηχανες μας για να παρουμε κινητα!
Αυτες μας δινουν μεγαλυτερη ευχαριστηση, εχουν πολλες ευκολιες, καλυτερο κρατημα κι εργονομια, EVF κλπ

Εδω λεμε αν μπορουμε να αντικαταστησουμε τουλαχιστον τις compact , ισως και καποιες μεγαλυτερες, με ενα καλο κινητο, που θα το εχεις παντα μαζι σου , με καλο αποτελεσμα.

Αναφερουμε επισης τις οποες εξελιξεις στα κινητα, στο θεμα φωτογραφιας και βιντεο παντα , και ποσο αυτες επηρεαζουν και την υπολοιπη αγορα του κλαδου.

Συμφωνώ μαζί σου το ίδιο λέμε. Κάποτε θυμάμαι πηγαίναμε διακοπές πιτσιρικάδες και αγοράζαμε κάτι μηχανές μιας χρήσης για να αποθανατίσουν τις στιγμές. Σήμερα τα κινητά αν εξαιρέσουμε τους επαγγελματίες καλύπτουν τους πάντες με το παραπάνω

Συμφωνώ μαζί σου το ίδιο λέμε. Κάποτε θυμάμαι πηγαίναμε διακοπές πιτσιρικάδες και αγοράζαμε κάτι μηχανές μιας χρήσης για να αποθανατίσουν τις στιγμές. Σήμερα τα κινητά αν εξαιρέσουμε τους επαγγελματίες καλύπτουν τους πάντες με το παραπάνω

Καλά δεν καλύπτουν και τους πάντες...ισχύουν όσα έγραψε ο Γιάννης πιο πάνω, τα κινητά θα αντικαταστήσουν τις Compact και για όποιον θέλει κάτι πρόχειρο και γρήγορο να έχει μαζί του, μέχρι εκει. Για όλες τις άλλες χρήσεις πάντα θα χρειάζεσαι φωτογραφική μηχανή. Εδικά εμείς εδώ που τα ψυρίζουμε κιόλας.

Την διαβάζω συχνά αυτή την τοποθέτηση. Φωτογραφικές δεν χρησιμοποιούν μόνο οι ρομαντικοί. Διάβασε προσεκτικά τι γράφει η υπογραφή μου από κάτω. Όσο και να εξελιχθούν τα κινητά τηλέφωνα (και θα εξελιχθούν πολύ) στον τομέα της φωτογραφίας θα παραμείνουν αυτό που είναι και ήταν πάντοτε, δηλαδή υβριδικές συσκευές που κάνουν διαφορα πράγματα και βγάζουν και φωτογραφίες. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Δεν θα γίνουν ποτέ φωτογραφικές μηχανές όπως και οι υβριδικές φωτογραφικές μηχανές δεν μπορούν πλήρως να αντικαταστήσουν σε χρηστικότητα μια εξειδικευμένη βιντεοκάμερα (άσχετα τι πιστεύουν μερικοί).

Όταν κοπάσει και φτάσει στα όρια της η εξέλιξη των κινητών στην φωτογραφία (γιατί σε ολα υπάρχει ένα όριο), οι φωτογραφικές και οι βιντεοκάμερες θα έχουν πάντα τα δικά τους μικρά ή μεγάλα περιθώρια εξέλιξης, απλά θα το κάνουν σε slow motion.

τα δειγματα που βαζουμε καμια φορα, σε συγκριση με τις dslr-mirrorless , δεν μπαινουν για να δουμε ποια ειναι καλυτερη.... απλα για να δουμε ποσο καλυτερα εχουν γινει τα κινητα .

Για μενα τουλαχιστον, καμια compact δεν αξιζει πια, ουτε και μερικες με fixed φακους με μεγαλο αισθητηρα.
Μονο αν ειχα μεγαλη οικονομικη ανεση και παλι θα το σκεφτομουν, να κουβαλαω μια εξτρα μηχανη αφου εχω το κινητο.

τα δειγματα που βαζουμε καμια φορα, σε συγκριση με τις dslr-mirrorless , δεν μπαινουν για να δουμε ποια ειναι καλυτερη.... απλα για να δουμε ποσο καλυτερα εχουν γινει τα κινητα .

Για μενα τουλαχιστον, καμια compact δεν αξιζει πια, ουτε και μερικες με fixed φακους με μεγαλο αισθητηρα.
Μονο αν ειχα μεγαλη οικονομικη ανεση και παλι θα το σκεφτομουν, να κουβαλαω μια εξτρα μηχανη αφου εχω το κινητο.

Με κινητά σαν το νέο P30 πράγματι δεν αξίζει να πάρεις σχεδόν καμία Compact μηχανή ακόμα και premium με μεγαλύτερο αισθητήρα. Μόνο αν την βρεις πολύ φτηνά (όπως πήρα την Panasonic lx10) ή θέλεις κάτι πολύ συγκεκριμένο που το προσφέρει κάποια μηχανή, άλλα σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα ποσό πάνω από 300-400 που ζητάνε κάποιες Compact, και ίσως να λέω και πολλά. και την Sony Rx100VA των 1.000 ευρώ που δοκίμασα εκτενώς, για μένα δεν αξίζει πάνω από 300-350 ευρώ το πολύ, αν είναι να δώσω 1.000 ευρώ χίλιες φορές καλύτερα να πάρω το P30pro και να έχω 2 συσκευές σε μια και μάλιστα και με υπερευρυγώνιο φακό.

Οι εταιρείες κατασκευής αμιγώς φωτογραφικού εξοπλισμού σε βάθος χρόνου θα έχουν πρόβλημα.

Το μερίδιο που έχει στην αγορά ο φωτογραφικός εξοπλισμός συνεχώς μειώνεται, σε λίγα χρόνια φωτογραφικές μηχανές κλπ θα χρησιμοποιούν μόνο οι επαγγελματίες και κάποιοι ελάχιστοι χομπιστες.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Οι εταιρείες κατασκευής αμιγώς φωτογραφικού εξοπλισμού σε βάθος χρόνου θα έχουν πρόβλημα.

Το μερίδιο που έχει στην αγορά ο φωτογραφικός εξοπλισμός συνεχώς μειώνεται, σε λίγα χρόνια φωτογραφικές μηχανές κλπ θα χρησιμοποιούν μόνο οι επαγγελματίες και κάποιοι ελάχιστοι χομπιστες.

Και τώρα λίγο πολύ αυτό ισχύει, οι περισσότεροι ήδη τραβάνε φώτος μόνο με κινητό, παλιότερα πήγαινα ταξίδια στο εξωτερικό και έβλεπες αρκετό κόσμο με φωτογραφικές μηχανές (comapct και Dslr), τώρα πλέον είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν φωτογραφική μηχανή και όσο περνάει ο καιρός τόσο θα λιγοστεύουν, προσωπικά έχω αρκετούς γνωστούς/φίλους/συγγενείς που είχαν Dslr και πλέον τις έχουν εγκαταλείψει λόγω κινητού.