Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πέρασαν 12 χρόνια από το πρώτο iPhone... για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα η τεχνολογία.

Προβλέψιμο είναι το άμεσο μέλλον. Όλα τα λεφτά στο ζουμ και στη wide camera. Αυτή τη φορά το δρόμο έδειξαν οι Κινέζοι

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Huawei P30 Pro vs Samsung S10+ vs iPhone XS Max

https://www.youtube.com/watch?v=Y7dwBw09MLQ

Οπως έχει χιλιοειπωθεί η καλύτερη μηχανή είναι αυτή που έχεις πάντα μαζί σου οπότε η ραγδαία βελτίωση που βλέπουμε είναι υπέρ χρήσιμη.
Επίσης κάτι άλλο που ίσως να μην έχει συζητηθεί πολύ είναι το πόσο σημαντικό ρόλο έχουν τα κινητά στο να βάζουν πλέον νέο κόσμο στην φωτογραφία και να τον ωθούν να ασχοληθεί με αυτή. Πριν απο 15 χρόνια πόσοι αρχάριοι ήξεραν τι θα πει διάφραγμα, iso, raw κτλπ?

Τα κινητά είναι μια πρώτη είσοδος στον φωτογραφικό κόσμο.
Και εγώ από εκεί πήρα το πρώτο ερέθισμα να ασχοληθώ λίγο πιο σοβαρά.

Εχοντας πει όλα αυτά βέβαια σε καμία περίπτωση πλέον δεν θα άλλαζα την ταπεινή μου φωτογραφική μηχανή με κανένα κινητό.
Είναι και η μαγεία του κλικ και της μηχανής στο χέρι.
Περισσότερο δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω!

Τα βάζω εδώ γιατί πιστεύω σχετίζεται με τα κινητά η είδηση:

CIPA's February 2019 report shows huge drop in global digital camera shipments
https://www.dpreview.com/news/57585...-huge-drop-in-global-digital-camera-shipments

Σχεδόν 50% πτώση στις πωλήσεις σε σχέση με πρόπερσι. Μιλάμε για τρομακτικό ποσοστό.
graph_main.jpeg

Άραγε ποια θα ήταν η πιο έξυπνη αγορά σημερα? p30 pro από Σκρουτζ στα 850 ευρώ
Η το p20 pro που έχει φτάσει να δίνεται στα 450?

και αυτο που λες σωστο ειναι για καποιον που δεν βιαζεται... πιστευω κατα το καλοκαιρι θα εχει πεσει κοντα στα 750 η τιμη του στα σκρουτζομαγαζα. Απο την αλλη βεβαία για να πεσει στα επιπεδα που ειναι τωρα το p20 pro θα γινει οταν και θα εχει βγει το p40 pro και θα ειμαστε παλι στο αντίστοιχο δίλημμα, οποτε ειναι ενας φαύλος κυκλος...

Πάντως αρκετά παιδιά που είχαν το 20Προ και πήγαν 30Προ λένε η ουσιαστική διαφορά είναι το μεγάλο ζοομ.
Κατα τ'άλλα, ίδια πράματα..

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πάντως αρκετά παιδιά που είχαν το 20Προ και πήγαν 30Προ λένε η ουσιαστική διαφορά είναι το μεγάλο ζοομ.
Κατα τ'άλλα, ίδια πράματα..

Δεν ισχυει αυτο , υπαρχουν κι αλλες διαφορες ....
Κι εννοω εκτος φωτογραφικης μηχανης.
Πολυ καλυτερη διαχειριση μπαταριας , πολυ καλυτερο touch , κ.α.
Ειχα 1 χρονο περιπου το p20 pro μεχρο προ ημερων οταν και το πουλησα.
Δεν ειχα παραπονο αλλα το p30 pro ειναι σε αλλο επιπεδο.
Ειδικα στο θεμα της φωτογραφιας το εχουν παει πολυ μακρια για τηλεφωνο!!
Στο οικονομικο κομματι βεβαια αλλαζουν τα πραγματα και ο καθενας ξερει για τον εαυτο του τι αξιζει να παρει και τι οχι..

Είμαι ένα βήμα πριν πάρω το p30 pro, αλλά διαβάζω ότι ενώ στις φωτογραφίες είναι το καλύτερο που υπάρχει αυτήν την στιγμή , στο βίντεο υστερεί αρκετά και στο 4Κ και στην νυχτερινή λειψή . Υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί με updates ? Η είναι θέμα αδύναμου επεξεργαστή?

Είμαι ένα βήμα πριν πάρω το p30 pro, αλλά διαβάζω ότι ενώ στις φωτογραφίες είναι το καλύτερο που υπάρχει αυτήν την στιγμή , στο βίντεο υστερεί αρκετά και στο 4Κ και στην νυχτερινή λειψή . Υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί με updates ? Η είναι θέμα αδύναμου επεξεργαστή?

4K60 δεν νομίζω να μπορέσει να δώσει. Πρέπει να είναι θέμα SoC.

Ζυγισε το τι σε ενδιαφερει. Ιδανικο παντως ειναι να περιμενεις να πεσει στα 5-6 κατοσταρικα, να κοψεις και κανα τιμολογιακι οπως καθε ελληνας που σεβεται τον εαυτο του (count me in) και τοτε θα βγαζει ακομη καλυτερες φωτο. :p

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ζυγισε το τι σε ενδιαφερει. Ιδανικο παντως ειναι να περιμενεις να πεσει στα 5-6 κατοσταρικα, να κοψεις και κανα τιμολογιακι οπως καθε ελληνας που σεβεται τον εαυτο του (count me in) και τοτε θα βγαζει ακομη καλυτερες φωτο. :p

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

καλο αλλα δεν εχουμε ολοι φιλο σε εταιρια που μπορει να κοβει τιμολογια...