Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Νομίζω η εποχή που δίναμε 1000 για κινητό έχει περάσει

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νομίζω η εποχή που δίναμε 1000 για κινητό έχει περάσει

Εχεις δωσει 1000ε για κινητο ρε θηριο;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Είχα δώσει παλιότερα 600 για iPhone 4

Α λεω και γω. iphone 4 μπροστα απτην εποχη του, αξιζε τα λεφτα του και ωραιες φωτο εβγαζε. Σημα δεν ειχε αλλα οκ. :p

Και τώρα να θες iPhone θα τα σκάσεις. Δεν πέφτει η τιμή του

Και τώρα να θες iPhone θα τα σκάσεις. Δεν πέφτει η τιμή του

Μια χαρα φθηνα ιφονακια εχει και καινουρια. Τωρα αν θες εξ ες θα τα σκασεις ναι. Φωτο την νυχτα δε θα βγαζεις βεβαια, για εκει θαχεις ενα φθηνο p20 pro.

Έχω δει αγγελίες για p30 pro με 700...και μετά το καλοκαίρι θα το βρίσκεις άνετα στα 500.

Αν κάποιος δώσει το δικό του, με λίγα χρήματα θα είναι στη κατοχή του.αυτα είναι τα καλά των Κινέζων, αλλά θέλει λίγο υπομονή.

Sent from my SM-T830 using Tapatalk

Βγάζουν πιο καλό βίντεο όμως

Ναι ευτυχως γιατι θα τραβηξω ενα φετος στα γενεθλια μου. :p

Με τα ίδια κριτήρια που κρίνουμε τις φωτογραφικές μηχανές, κρίνουμε και τα smartphones: τραβά στα μισοσκόταδα?, τι video τραβάει, πόσο βάθος πεδίου ή p;oso καλές ευρυγώνιες λήψεις δίνει. Πήρα προχθές το καινούριο Samsung τηλέφωνο της γυναίκας μου να δοκιμάσω τις δυνατότητές του ως camera και με έπιασαν τα γέλια. Πορτρέτο με ψηφιακό Blur, ευρυγώνια λήψη .. χάλια, νυκερινή με πουσαρίσματα, HDR της πλάκας, effects κλπ. Από την άλλη πλευρά αναγνωρίζω ότι τα smartphones ήλθαν να αποδεκατίσουν την κατηγορία των πρώην Compact μηχανών και φυσικά να εξυπηρετήσουν κατά κύριο λόγο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτή τους την στόχευση δεν μπορώ να περιμένω περισσότερα από το να τραβούν καλές φωτογραφίες & βιντεάκια για το fb / Instagram / sharing κλπ. Εγώ όμως έχω εκπαιδευμένο φωτογραφικό μάτι και σκηνογραφική ματιά και κανένα τηλέφωνο δεν θα μου δώσει αυτό που θα μου δώσει μια DSLR, ένα Mavic Pro 2 ή μια GoPro Hero. Δεν πρόκειται λοιπόν να μπω στο κόπο να κρίνω ένα smartphone σαν φωτογραφική μηχανή ή video-camera γιατι απλά δεν πρόκειται ποτέ να γίνει καλύτερo.

Συμφωνώ 99% - το 1% για τις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις που δεν έχω μηχανή μαζί μου. Κατά τα λοιπά κινητό για αμεσότητα στα social media και "σημειώσεις". Είναι σαν να συγκρίνουμε junk food με gourmet - κάποιες φορές το πρώτο μας κλείνει το μάτι με έντονες μυρωδιές και μπαχάρια (τουμπανιασμένα χρώματα κ.λ.π.) ενώ το δεύτερο μπορεί και να είναι μάπα αν ο σεφ δεν είχε κέφια. Υπό ΚΣ όμως...

Καλά τα έλεγες, αλλά μόλις ανέφερες το Mavic και τη gopro...μου τα χάλασες!

Είπαμε, δεν αντικαθιστούν μια καλή μηχανή, τη συμπληρώνουν.
Για όλες τις στιγμές που δεν θα την έχεις μαζί σου.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Όταν βρε παιδιά κάνει ένα χιλιάρικο αρχική μόνο και μόνο για τα φωτογραφικα του χαρακτηριστικά αναγκαστικά θα το συγκρίνεις. Σε έξι μήνες ή σε ένα χρόνο που θα πέσει στο 500αρικο το ίδιο θα πέσει και μια καινούργια ακαθρεπτη του χιλιάρικου. Και μην ξεχνάμε οτι FF πενταετίας είναι πολύ κάτω από χιλιάρικο.

Για την αμεσότητα σε φωτό ασυζητητί έχει τα πρωτεία, για κάτι παραπάνω δεν ....

Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι...και μια απ αυτές την αντιμετώπισα σήμερα
Και μάλιστα με έκανε να ξανά σκεφτώ κάποιες αποφάσεις μου....εξηγούμαι.

Σε διπλανό νήμα, θα δείτε ότι πήρα μόλις έναν φακό 35mm , πολύ μικρό κι ελαφρύ, για την Sony a7r ii , τη βασική μου μηχανή.

Ο σκοπός ήταν ακριβώς αυτός...να έχω παντα δηλ. μαζι μου μια καλή φωτογραφική.
Επισκέφτηκα 2 3 χωρους, για διάφορους λόγους...ψώνια, δοκιμή του φακού και του κινητού, βόλτα κλπ.

Ο ένας χώρος ήταν το mall στο Μαρουσι, ο άλλος το Ολυμπιακό στάδιο και το Νιάρχος.
Σας πληροφορώ ότι μου έκαναν παρατήρηση σε όλους τους χώρους όταν έβγαλα την Sony, που όλοι ξέρετε πόσο μικρή είναι και με τον πιο μικρό φακό που μπορεί κάποιος να έχει πάνω του.

Τσακωθηκα αρκετά με τους σεκιουριταδες, σε σημείο που κόντεψα να με πετάξουν έξω!

Ήμουν όσο διακριτικός γινόταν, χωρίς να προκαλώ, δεν είχα φυσικά φλας , τρίποδα κλπ, και μόνο ελάχιστες φορές έφερα τη μηχανή στο μάτι για να καδραρω καλύτερα μέσω evf.

Δυστυχώς έχουν αγριέψει πολυ τα πράγματα,σε σημειο που με κάνει να μη θέλω να ξαναπάρω τη μηχανή μαζί μου.
Γύρισα σπίτι πολύ στεναχωρημένος, χωρίς πολλές φωτο από τη μηχανή, και με διάθεση να μη την ξανακουβαλησω μαζί μου.

Με το κινητό δεν είχα κανένα θέμα, κανείς δεν με ενόχλησε, καμία στιγμή. Ακόμα και μέσα σε εκκλησία που πήγα στο κέντρο, στο mall και στο Νιάρχος!

Και μονο γι αυτό λοιπόν, σκέφτομαι να "επενδυσω" σε κινητό με καλή φωτογραφική, που να καλύπτει έστω και οριακα τις απαιτήσεις μου.

Ποιος ο λόγος να έχω μηχανή και φακούς , αν δε μπορώ να τους χρησιμοποιήσω? Και μιλάω για πολύ μικρή για FF σώμα και φακό.

Πουν να έβγαζα κανένα μπαούλα του παρελθοντος δηλ....

Παρόμοια αντιμετώπιση είχα και πριν λίγες μέρες σε άλλο πολυχώρο, αλλά και σε βόλτα στο κέντρο στο Μοναστηράκι!

Στους ίδιους χώρους με κινητό, κανένα θέμα.

Δεν ξέρω, προσωπικά είμαι πολυ προβληματισμενος Μετά απ'αυτό....

ΥΓ.... τραβάω κυρίως φωτο δρόμου, αστική φωτο κλπ. Αν κάποιος τραβάει φύση, τοπία, κλπ προφανώς δεν έχει τέτοια θέματα. Αλλά εγώ τις mirrorless τις απέκτησα κυρίως για το μέγεθος και βάρος, και τη δυνατότητα να περνάνε απαρατήρητες σε αστικό τοπίο (πέρα από το βίντεο φυσικα).
Έτσι όμως όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, με βλέπω να τις δίνω Τελικά κι αυτές.

Με τα ίδια κριτήρια που κρίνουμε τις φωτογραφικές μηχανές, κρίνουμε και τα smartphones: τραβά στα μισοσκόταδα?, τι video τραβάει, πόσο βάθος πεδίου ή p;oso καλές ευρυγώνιες λήψεις δίνει. Πήρα προχθές το καινούριο Samsung τηλέφωνο της γυναίκας μου να δοκιμάσω τις δυνατότητές του ως camera και με έπιασαν τα γέλια. Πορτρέτο με ψηφιακό Blur, ευρυγώνια λήψη .. χάλια, νυκερινή με πουσαρίσματα, HDR της πλάκας, effects κλπ. Από την άλλη πλευρά αναγνωρίζω ότι τα smartphones ήλθαν να αποδεκατίσουν την κατηγορία των πρώην Compact μηχανών και φυσικά να εξυπηρετήσουν κατά κύριο λόγο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτή τους την στόχευση δεν μπορώ να περιμένω περισσότερα από το να τραβούν καλές φωτογραφίες & βιντεάκια για το fb / Instagram / sharing κλπ. Εγώ όμως έχω εκπαιδευμένο φωτογραφικό μάτι και σκηνογραφική ματιά και κανένα τηλέφωνο δεν θα μου δώσει αυτό που θα μου δώσει μια DSLR, ένα Mavic Pro 2 ή μια GoPro Hero. Δεν πρόκειται λοιπόν να μπω στο κόπο να κρίνω ένα smartphone σαν φωτογραφική μηχανή ή video-camera γιατι απλά δεν πρόκειται ποτέ να γίνει καλύτερo.

Ρε Κωστα οποιο κινητο προσπαθησει να κοιταξει το "νυχτερινο" σου και οχι μονο ματι, εννοειται θα κλαψει απο ντροπη. Απο περιεργεια για ποιο ζαμζουνγκ λες;

Εαν Samsung Α7/2018 με 3-4 κάμερες και δυνατότητα wide κλπ. Τι να το κάνω όμως? Με το κινητό κρατώ μόνο σημειώσεις όπως λέει και ο Δημήτρης και λυπάμαι πάρα πολύ που ''χάνω" κάποια θαυμάσια θέματα όπως η προχθεσινή πανσέληνος που την τραβούσα 10-20 λήψεις με το κινητό και όλες ήταν χάλια. Προτιμώ λοιπόν την DSLR και το τρίποδο και ας με βλέπουν σαν UFO οι gadgetάκιδες.

Δες εδώ χάλι ... τι να πω?

και εδώ η φωτογραφία όπως πρέπει

Porto Rafti by Costas S. T., on Flickr

Εαν Samsung Α7/2018 με 3-4 κάμερες και δυνατότητα wide κλπ. Τι να το κάνω όμως? Με το κινητό κρατώ μόνο σημειώσεις όπως λέει και ο Δημήτρης και λυπάμαι πάρα πολύ που ''χάνω" κάποια θαυμάσια θέματα όπως η προχθεσινή πανσέληνος που την τραβούσα 10-20 λήψεις με το κινητό και όλες ήταν χάλια. Προτιμώ λοιπόν την DSLR και το τρίποδο και ας με βλέπουν σαν UFO οι gadgetάκιδες

Ε ρε Κωστα ειπαμε βελτιωθηκαν για καμια βολτα κτλ, οχι για αστροφωτογραφισεις.. :p
Το a7 που λες θεωρειται ενα μετριο φωτογραφικα κινητο σε σχεση πχ με το p30 pro. Οχι οτι θα σε ικανοποιουσε και αυτο, αλλα λεμε..

To a7 δεν είναι κάτι σπουδαίο σε φωτογραφία.
Αν πιάσεις κανένα καλό κινητό και ειδικά με gcam , θ αλλάξεις γνώμη.
Όχι φυσικά για αστροφωτογραφηση...:p

Νομίζω ότι κάπου το χάνουμε όταν αρχίζουμε και συγκρίνουμε τα χρήματα που έχει η κάθε συσκευή με το ποσο καλή κάμερα έχει.. Να θυμίσω ότι μιλάμε για κινητά και όχι για φωτογραφικές μηχανές, δεν είναι ανάγκη να εξηγήσω τι σημαίνει smartphone.
Έδωσα 1339 για το Max (έκοψα τιμολόγιο βέβαια) για πολλούς άλλους λόγους και όχι για τις επιδόσεις στην κάμερα. Που και σε αυτόν το τομέα για μένα βγάζει εκπληκτικές φωτογραφίες την ημέρα, έχει απίστευτο βίντεο και ικανοποιητικές το βράδυ (δεν με ενδιαφέρει και πολύ δεν βγαίνω βράδυ να φωτογραφίζω έτσι και αλλιώς). Δεν θα κάτσω να το συγκρίνω με μηχανή ούτε από την άλλη με υπολογιστή για τις επιδόσεις. Για τις ανάγκες μου με καλύπτει απόλυτα. Και DSLR να μου έδινες θα μου ήταν άχρηστη καθώς δεν έχω τις γνώσεις να την εκμεταλλευτώ. Τώρα έχω αυτό που θέλω σε μια συσκευή
Πολλοί σκέφτονται έτσι. Κανείς πλέον ερασιτέχνης δεν κουβαλάει μηχανή μαζί του κρεμασμένη στο λαιμό η στις διακοπές. Αυτές οι εποχές πέρασαν πλέον.
Όσοι θέλουν την λεπτομέρεια, την επεξεργασία, έχουν το μεράκι πάντα θα έχουν μηχανές. Οι υπόλοιποι με τα κινητά μια χαρά δουλειά κάνουν.. Όλα σε ένα και συμφέρει

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Ε ρε Κωστα ειπαμε βελτιωθηκαν για καμια βολτα κτλ, οχι για αστροφωτογραφισεις.. :p

Είπα να κρίνω εκεί που σχολίασαν και οι προηγούμενοι και αξιολογούν την φωτογραφική απόδοση κινητών, όπως τα νυκερινά που είδα

(για να μην πάω και στις ευρυγώνιες λήψεις που θα γελάει ο κόσμος εαν κάνω μια ανάλογη σύγκριση)