speedman_27
Supreme Member
Νομίζω η εποχή που δίναμε 1000 για κινητό έχει περάσει
Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Νομίζω η εποχή που δίναμε 1000 για κινητό έχει περάσει
Είχα δώσει παλιότερα 600 για iPhone 4Εχεις δωσει 1000ε για κινητο ρε θηριο;
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Είχα δώσει παλιότερα 600 για iPhone 4
Και τώρα να θες iPhone θα τα σκάσεις. Δεν πέφτει η τιμή του
Βγάζουν πιο καλό βίντεο όμως
Με τα ίδια κριτήρια που κρίνουμε τις φωτογραφικές μηχανές, κρίνουμε και τα smartphones: τραβά στα μισοσκόταδα?, τι video τραβάει, πόσο βάθος πεδίου ή p;oso καλές ευρυγώνιες λήψεις δίνει. Πήρα προχθές το καινούριο Samsung τηλέφωνο της γυναίκας μου να δοκιμάσω τις δυνατότητές του ως camera και με έπιασαν τα γέλια. Πορτρέτο με ψηφιακό Blur, ευρυγώνια λήψη .. χάλια, νυκερινή με πουσαρίσματα, HDR της πλάκας, effects κλπ. Από την άλλη πλευρά αναγνωρίζω ότι τα smartphones ήλθαν να αποδεκατίσουν την κατηγορία των πρώην Compact μηχανών και φυσικά να εξυπηρετήσουν κατά κύριο λόγο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτή τους την στόχευση δεν μπορώ να περιμένω περισσότερα από το να τραβούν καλές φωτογραφίες & βιντεάκια για το fb / Instagram / sharing κλπ. Εγώ όμως έχω εκπαιδευμένο φωτογραφικό μάτι και σκηνογραφική ματιά και κανένα τηλέφωνο δεν θα μου δώσει αυτό που θα μου δώσει μια DSLR, ένα Mavic Pro 2 ή μια GoPro Hero. Δεν πρόκειται λοιπόν να μπω στο κόπο να κρίνω ένα smartphone σαν φωτογραφική μηχανή ή video-camera γιατι απλά δεν πρόκειται ποτέ να γίνει καλύτερo.

Porto Rafti by Costas S. T., on FlickrΕαν Samsung Α7/2018 με 3-4 κάμερες και δυνατότητα wide κλπ. Τι να το κάνω όμως? Με το κινητό κρατώ μόνο σημειώσεις όπως λέει και ο Δημήτρης και λυπάμαι πάρα πολύ που ''χάνω" κάποια θαυμάσια θέματα όπως η προχθεσινή πανσέληνος που την τραβούσα 10-20 λήψεις με το κινητό και όλες ήταν χάλια. Προτιμώ λοιπόν την DSLR και το τρίποδο και ας με βλέπουν σαν UFO οι gadgetάκιδες
Ε ρε Κωστα ειπαμε βελτιωθηκαν για καμια βολτα κτλ, οχι για αστροφωτογραφισεις..![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.