Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

μεσω ανταλλαγης, ηρθε στα χερια μου η περσινη ναυαρχιδα της HUAWEI (οσον αφορα τη φωτογραφια) P20 PRO.
Κυριως για να δοκιμασω τις δυνατοτητες στη φωτογραφια φυσικα...

Εκ πρωτης φαινεται αρκετα καλο , ειδικα στο κινητο και σε ταμπλετ που εβλεπα τις φωτο.
Ειναι σιγουρα φτιαγμενο για κατευθειαν upload στα κοινωνικα δικτυα, δε χρειαζεται κανενα φιλτρο !

Εχει εντονη επεξεργασια, ειδικα αν εχεις το AI (artificial intelligence) ανοιχτο...

Εχει ενα οπτικο 3X ζοομ, απο 27 μεχρι 80mm περιπου kai υβριδικο 5Χ.

Αντι για ultra wide εχει μια καμερα ασπρομαυρη , 20MP , που ειναι αρκετα εντυπωσιακη και ισως ο βασικος λογος να το προτιμήσει καποιος απο τα φετινα.

Εχει και PRO mode για full manual ρυθμισεις και RAW (σε DNG format που τ αρχεια ειναι 80 MB !)

Μονο λιγα δειγματα πηρα σημερα απο μια συντομη βολτα στο κεντρο ...

HDR mode ON

st7sdy5.jpg

5X υβριδικο ζοομ

49iTD6J.jpg

normal mode

my6DMBS.jpg

εσωτερικος χωρος με πολυ λιγο φως, normal

ldoTNeT.jpg

7ntH1Oj.jpg

AcnSqR1.jpg

NIGHT MODE

zviNe8I.jpg

B/W mode (με την ασπρομαυρη καμερα)

YlcxGsC.jpg

n5ITVkT.jpg

fX4Se5f.jpg

UrSe3qJ.jpg

normal mode

nxxmuD9.jpg

B/W

HfDWphx.jpg

normal

eATzn1Q.jpg

B/W

3hv9NEE.jpg

normal

WWWmzRo.jpg

Εντυπωσιακά αποτελέσματα - εντάξει έχει αδυναμίες, παραμόρφωση, κάποιες "θολούρες" κ.λ.π. - αλλά βρείτε μου μια premium compact που δεν έχει...

Καλορίζικο, πρώτα πρώτα απενεργοποίησε το AI.
θα δεις πολύ πιο φυσικές φώτος.

το εκανα... καποιες φορες το θελεις, καποιες οχι !

Το πιο εντυπωσιακο παντως ειναι το night mode...

NORMAL

tM9HXwb.jpg

NIGHT MODE

κι εδω με night mode, αλλα manual ρυθμισεις (ISO 200)

Γιαννη , υπολογισε τουλαχιστον ενα κλικ πιο καλο αποτελεσμα με το p30 pro.

Εντυπωσιακές οι νυκτερινές. Οσο για τις ευρυγώνιες λήψεις έχουν μεγάλα προβλήματα γεωμετρίας και οι παραμορφώσεις είναι πολύ εντονες.

οχι τοσο στα τελευταια μοντελα... στα LG G6 klp ειχαν οντως πολυ μεγαλη παραμορφωση, ειδικα στα ακρα.

Στα πιο καινουργια κινητα, οπως το Samsung S10 , P30 pro klp ειναι πολυ μικροτερες και για μενα πια ειναι απαραιτητη μια τετοια καμερα.
Ειναι πολλες οι περιπτωσεις που τη χρειαζομαι την υπερ-ευρυγωνια και την εχω συνηθισει πια ...

Οπως ειπωθηκε θα περιμενω να πεσουν οι τιμες, κι ευτυχως σ αυτα τα κινητα πεφτουν αρκετα!

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Εντυπωσιακές οι νυκτερινές. Οσο για τις ευρυγώνιες λήψεις έχουν μεγάλα προβλήματα γεωμετρίας και οι παραμορφώσεις είναι πολύ εντονες.

Δεν υπαρχουν στο p30 pro εντονες παραμορφωσεις σε ευρυγωνια ληψη. Για αλλα κινητα δεν γνωριζω...

κανε μερικες αρχιτεκτονικές λήψεις αν μπορεις, εγώ στα τεστ που ειδα ειχε παραμορφώσεις στο ευρυγωνιο (νομίζω το εγραψα) , εκτος αν ήταν τελείως ασχετοι αυτοί που τραβούσαν και καταφεραν να δώσουν αναλογη αισθηση

μικρη παραμορφωση θα εχει σιγουρα, αλλα για απλη-καθημερινη χρηση ειναι μια χαρα.

Εδω εχουν ακριβοι φακοι για dslr-mirrorless... δεν περιμενουμε θαυματα.

μικρη παραμορφωση θα εχει σιγουρα, αλλα για απλη-καθημερινη χρηση ειναι μια χαρα.

Αυτο ακριβως!! Παραμορφωση υπαρχει , οπως υπαρχει σε καθε ευρυγωνιο , αλλος πολυ , αλλος πιο λιγο. Αλλα εντονες παραμορφωσεις δεν υπαρχουν!!

Μα εδώ καταλήγουμε τελικα, να δίνουμε συγχωροχάρτι στα εξειδικευμένα φωτογραφικα χαρακτηριστικά ενώ πρέπει να κριθούν αυστηρά ως πανάκριβες mini φωτογραφικές συσκευές που πλέον είναι. Τα νέα μοντέλα πουλούνται με μπόλικη μνήμη σε τιμές πανω απο 1500ευρω. Και για να πωλούνται σε τέτοιες τιμές κάποιοι τα αγοράζουν και κάποιοι προετοιμάζουν το εδάφος για το διχιλιαρο με 2-3 έξτρα ακόμη.

Eγώ όμως μπερδεύομαι πραγματικά να τα αξιολογήσω είτε θετικά είτε αρνητικά όταν φθάνουμε να γράφουμε τελικά οτι χρηστικά είναι μόνο για ξεπέτα (καθημερινή χρήση). Πρέπει να δοθει επιτέλους ακριβής ορισμός της <καθημερινής χρήσης> , selfies για Instagram ? ή π.χ. φωτογραφία δρόμου , αρχιτεκτονική κλπ. γιατί καθημερινά φωτογραφίζουν και σοβαρά όσοι ασχολούνται είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά. Δεν περιμένουν να πάνε δυο ταξίδια τον χρόνο. Και δεν θα σκάσει κανεις 1000 για να τραβά μόνο Selfies , άλλες απαιτήσεις έχει ....

Οι συσκευές αυτές δεν είναι πια απλά κινητά και εδώ δεν θα τις κρίνουμε αν έχουν καλό σήμα η δυνατό επεξεργαστή να παίζουν καλά τα παιχνίδια, ή αν έχουν καλή οθόνη. Αυτά τα έχουν λυμένα τα περισσότερα κινητά των 250 . Κρίνουμε αν έχουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά να συναγωνιστούν και να ξεπεράσουν τις σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές σε κάποιους βασικούς τομεις ωστε να <αντικαταστήσουν> πρακτικά όχι στην τσέπη αλλά και χρηστικά στην καρδιά και στο μάτι την φωτογραφική μηχανή που παραδοσιακά ξέρουμε.

η φωτογραφική κακα τα ψέματα προκαλεί άλλο συναίσθημα, θα ξεκινήσει ως ερωμένη, σε όσους έχουν μεράκι θα γίνει σύντροφος και στους ψυχάκηδες ισως γίνει παντοτινή σύζυγος , τα κινητά φοβαμαι ότι θα είναι πάντα για την ξεπέτα... όσο και αν κοστίζουν και όσα έξτρα και αν τους φορέσουν

Σωστοτατος. Τα κινητα καλως ή κακως (τρομερα καλως για μενα) εχουν αρχισει να ξεφευγουν.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Αυτό που ξεχνάτε είναι ότι λίγοι δίνουν τέτοια ποσά...

Ακόμα κι αυτο είχε 1000 ευρώ, αλλά με ρολόι αξίας 250 .
Τώρα εχει πεσει ήδη 150 ευρώ...και πεφτει κι άλλο!

Επίσης πολλοί κόβουν τιμολόγιο και δίνουν τον παλιό κινητό Επίσης, οπότε το κινητό Τελικά κοστίζει πολύ λιγότερο.

Κακώς η κακώς, είναι ένα gadget που πουλάει και ανανεώνεται συχνά, σχεδόν κάθε χρόνο.

Τέλος, οι περισσότεροι παίρνουμε το κινητό Μετά από λίγο καιρό, σε πραγματικά πολύ χαμηλή τιμή.

Πχ Εγώ μόλις πήρα το p20 pro μέσω ανταλλαγής , που πέρσυ είχε 900 ευρώ και τώρα έχει καινούργιο 450, και μεταχ/νο 300!

Ακόμα , το κινητό είναι ολόκληρος υπολογιστής, με δεκάδες χρήσεις και πολλαπλάσια άξια...Μια μηχανή είναι μόνο μηχανή.

Κάποια στιγμή, όταν τα κινητά θα περάσουν κάποιο όριο, που για το καθένα μας είναι ξεχωριστό, θα καλύψουν το μεγαλύτερο ποσοστό αναγκών και σε φωτογραφία.

Για τους εραστές φυσικά της φωτογραφίας, όπως κι εμένα άλλωστε, δεν θα είναι ποτέ η αγαπημένη μας φωτογραφική...Αλλά θα την έχω κάθε μέρα μαζί μου και θα τραβάω όλο και περισσότερες.

Sent from my SM-T830 using Tapatalk