Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πολύ καλές φαίνονται Γιάννη, το κακό με τα κινητά είναι ότι έχουν τεράστια απαξίωση, αγοράζεις κάτι τώρα π.χ. 700 ευρώ και σε ένα χρόνο το βρίσκεις στα μισά λεφτά. Για το Huawei p20Pro ήθελες πέρυσι 800+ ευρώ να το πάρεις και σε ένα χρόνο το βρίσκεις πλέον γύρω στα 400 ευρώ. Και το P30 pro ήδη από τα 950+ που πουλιόταν πριν λίγο καιρό έχει πάει στα 820 και εύκολα αρχές του 2020 θα το βρίσκεις καινούριο κάτω από 500 ευρώ. Είναι άσχημο αυτό και προσωπικά δεν με κάνει να θέλω να αγοράσω κάτι με τόσο μεγάλη απαξίωση.
Χοντρικά του χρόνου που θα βρίσκουμε το p30 pro κανένα 400αρι θα το χτυπήσουμε!!

Μα γιαυτο αξιζει να παιρνεις ενα μοντελο πισω, εκτος αν ντρεπεσαι ναχεις τοσο παλιο κινητο. :p

Γιαννη p30 απλο vs p20pro καμερα;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

το νεοτερο P30 ...κυριως λογω υπερευρυγωνιας καμερας.

Κανει μεγαλη διαφορα να την εχεις, δε μπορω πια χωρις αυτην.

Μονο τα lg την εχουν και ειναι πιο φτηνα...την εχουν και τα νεα samsung αλλα ειναι ακομα ακριβα κι αυτα.

To LG V40 ειναι ενα κινητο που τις εχει και τις 3 (wide, normal kai tele) .... δεν το εχω δοκιμασει (ακομα).

δες τη διαφορα wide kai tele...

nYbwgyV.jpg

U3E3I8R.jpg

v2nha2n.jpg

Wide και normal εχεις;
Ειναι ευκολια παντως. Εγω με το ιφον κανω μικρο πανοραμα για ψευτοwide, αλλα καμια σχεση σε ευκολια.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

και τις 3 καμερες εχω στο P30.... super wide 16mm, wide 27mm και 3Χ 81mm .

Φτανει και στα 5Χ - 135mm με υβριδικο ζοομ (συνδιασμος 2 καμερων).

το iphone θα τη βαλει στο επομενο μοντελο...

YG... ξεχασα να πω οτι το P30 εχει την ιδια τεχνολογια με το P30 PRO , τον RYYB (Super Spectrum) αισθητηρα, με καλυτερη αποδοση στα σκοτεινα (ενας ακομα λογος να το προτιμησεις απο το P20 PRO).

ειναι μεγαλη ευκολια να εχεις τοσο ζοομ...εστω και ψηφιακο σε ενα τηλεφωνο... φανταζομαι στο P30 PRO με 50Χ τι "μπανιστηρι" θα πεσει! :p

hKr0SQW.jpg

1gKuNob.jpg

TVfzdAw.jpg

Δεν σε πειράζει Γιαννη που στην βασική κάμερα δεν υπάρχει OIS?
Ειδικά στις βραδινές?
Δεν περιμενα την Huawei σε κύριο μοντέλο της να κάνει τετοια εκπτωση.
Απο εσένα το διάβασα πρωτα...

Τα LG G7/V30 πως τα πανε απο φωτογραφική και βίντεο οπτική?

Το ΟΙS στο p30 pro είναι εκπληκτικό!!!
Δούλευα ταυτόχρονα τη sony a6400 ( ούτε για αστείο δεν μιλώ για σταθεροποίηση του φακού) και τη gopro 7 black.
Οι λήψεις έγιναν στα στενά της Οίας και των Φηρών.
Αποτέλεσμα : Στην κορυφή η gopro 7 σε superwide στα 2.7k και 50 fps. Ακολουθούσε το huawei και για τη sony δεν το συζητώ καθόλου...
Όμως , μόλις το p30 pro μπήκε στο osmo mobile 2 , πήρε χαλαρά το προβαδισμα όσο αφορά τις σταθεροποιήσεις. Η εικόνα και στα 3 μηχανάκια ήταν εκπληκτική ( όλα 4k εκτός από την action ) όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε , μόλις είδα τις λήψεις σε 55' samsung 4k tv.

με πειραζει, αλλα τι να κανω ?
Αυτο το κινητο ηρθε μεσω ανταλλαγης στην ουσια, οποτε δε χρειαστηκε να δωσω κατι παραπανω.

αν βρω τα υπολοιπα , θα το χτυπησω το P30 pro καποια στιγμη...

ΥΓ...στις βραδυνες δεν εχει τοσο θεμα, γιατι εχει καλο EIS-AIS και το Night mode κανει θαυματα!
Στο βιντεο ειναι που λειπει περισσοτερο, αν κι κει εχει EIS-AIS ...αλλα δεν ειναι τοσο καλο.

το Lg v30 το ειχα και ηταν το πιο VFM κινητο που ειχα...

και ειχε πολυ καλη καμερα, κυριως λογω gcam (που δε μπαινει σε huawei - samsung, οχι με καλα αποτελεσματα τουλαχιστον).

Το V40 που εχει και tele φακο το σκεφτομαι να το δοκιμασω...

...τωρα που τις βλέπω, θα ελεγα οτι τα κινητά δεν πλησιάζουν καν την απόδοση μιας καλής compact ,πόσο μάλλον να γίνονται συγκρίσεις με mirrorless / dslr :p

ps. για instagram/facebook κτλ μια χαρά ειναι προφανως.

προσωπικα δεν προκειται να ξανακουβαλησω καμια compact αλλα ουτε και dslr για καθημερινη χρηση...η ποιοτητα μου αρκει απο το κινητο.
Κι αν θελω κατι καλυτερο, απλα τραβαω και RAW.

Ειδικα μετα τις περιπετειες που ειχα με την sony a7 σε street και city shooting, Ουτε για πλακα δεν τη ξαναπαιρνω μαζι μου.

Μονο για εκδηλωσεις και απαιτητικη φωτογραφηση...

Βάζω και εγώ μια σε portrait δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο mode δείχνει καλύτερα σε ακόμη πιο κοντινή λήψη εσείς τι λέτε;

6e13a75d3a73e9228cd4c0529b32d152.jpg

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

μια χαρα ειναι, θα μπορουσες και λιγο πιο κοντινη.

Για να ξεκαθαρισω κατι, επειδη πολλοι με ρωτανε...ΟΧΙ δεν εχει την καλυτερη φωτογραφικη το p30-p30 pro !

Ειναι αλλωστε πολυ συνθετο ερωτημα αυτο...

Τα πραγματα εχουν ως εξης...

Τη πιο "σωστη" εικονα την μοιραζονται το Pixel 3 και το iphone.
Eχουν πιο ισορροπημενη αποδοση, χρωματα χωρις υπερβολες, οξυτητα οση χρειαζεται και πολυ καλη δυναμικη περιοχη.

Απο εκει και περα, το pixel εχει μονο μια εστιακη αποσταη, αρα ουτε ευρυγωνιες καμερες, ουτε ζοομ (εχει "τεχνητο" με μετρια αποτελεσματα σε σχεση με το οπτικο) , ουτε macro κλπ.

Εχει τρομερο software που μπαινει σε καποια κινητα οπως εχουμε πει, με πολυ καλα αποτελεσματα.
Γι αυτο αν θελει καποιος μονο μια εστιακη αποσταση και φτηνο τηλεφωνο, ακομα κι ενα φτηνο xiaomi ή lg με OIS μπορει να εχει πολυ καλη φωτογραφια.

Αν ομως θελεις να καλυψεις πολλες εστιακες αποστασεις, να εχεις πιο σωστο πορτραιτο (που χρειαζεται ενας φακος τουλάχιστον 50mm) και αλλες ευκολιες... τοτε πας σε κινητα με διπλη και τριπλη καμερα .

Τα καλυτερο απ αυτα ειναι αυτη τη στιγμη το P30-P30 PRO , το Samung S10 - S10 PLUS kai to LG V40.

Το καθενα εχει το δικο του "χαρακτηρα" , χρωμα , κλπ.

Το LG παιρνει gcam , αλλα δεν ξερω ποσο καλα τα παει, μιας και δεν το εχω δοκιμασει και δεν ειναι και πολυ διαδεδομενο.

Το samy εχει υπερβολικη οξυτητα και αποθορυβοποιηση , με αποτελεσμα να χαλαει το συνολικο απτελεσμα λιγο, και η κατασταση σωζεται αμα τραβας RAW.

Σε μικροτερο βαθμο ισχυει αυτο και στα Huawei, κι εκει εχεις την δυνατοτητα για raw.

Σε βραδυνες αυτη τη στιγμη το καλυτερο ειναι το P30 - P30 pro και μετα το Pixel με τα Night mode.

Τα samy πηρανε κι αυτα μια αναβαθμιση για night mode, αλλα ακομα δεν ειναι στο επιπεδο των 2 αλλων.

Για το βιντεο η απαντηση ειναι πιο απλη.... iphone μονο!

Mετα ερχεται samy kai LG , μετα huawei , pixel κλπ....

YΓ... περιμενουμε σε λιγες μερες και το νεο ONEPLUS 7 PRΟ, θα εχει τριπλη καμερα, και μενει να δουμε τι ψαρια θα πιανει!

ΥΓ2... μεγαλος ντορος εγινε με το νεο NOKIA 9 και το συστημα με τις πολλαπλες καμερες , αλλα καπου χαλασε η συνταγη, κυριως στην ελλειψη επεξεργαστικης ισχυς και στο μετριο software.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

...τωρα που τις βλέπω, θα ελεγα οτι τα κινητά δεν πλησιάζουν καν την απόδοση μιας καλής compact ,πόσο μάλλον να γίνονται συγκρίσεις με mirrorless / dslr :p

ps. για instagram/facebook κτλ μια χαρά ειναι προφανως.

Καλά προφανώς δεν έχουν τα κινητά την απόδοση μιας καλής Compact 1ίντσας και φυσικά δεν συζητάμε καν σύγκριση με Mirrorless/dslr, από την άλλη η απόδοση πλέον των κινητών είναι αξιοπρεπής έως αρκετά καλή, έχουν πολλές ευκολίες και δυνατότητες και κυρίως τα έχεις πάντα μαζί σου, προφανώς κάπου χάνεις κάπου κερδίζεις. Προσωπικά πιο πολύ με ενοχλεί η εργονομία/κράτημα/σκόπευτρο κλπ. στα κινητά παρά η απόδοσή τους....ότι αρέσει στον καθένα, το καλό είναι ότι έχουμε πολλές επιλογές πλέον και με τις δυνατότητες που έχουν πλέον τα κινητά κάνουν τεράστια ζημιά στις φωτογραφικές μηχανές.

Βλέποντας τις τώρα στην οθόνη του laptop κάτι μου λείπει.
Δεν τις λες κακές σε ποιότητα αλλά δεν μπορούν να ανέβουν πάνω από το καλό και να πλησιάσουν το άριστο.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

τί περιπέτειες είχες Γιάννη με την Α7;

Αν δεν κάνω λάθος ο Γιάννης αναφέρονταν στην τελευταία του εμπειρία σε χώρους που του απαγόρευσαν να βγάζει φωτό ενώ με το κινητό κανενα πρόβλημα:

https://avclub.gr/forum/showthread....ράφιση?p=1058319679&viewfull=1#post1058319679

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Βλέποντας τις τώρα στην οθόνη του laptop κάτι μου λείπει.
Δεν τις λες κακές σε ποιότητα αλλά δεν μπορούν να ανέβουν πάνω από το καλό και να πλησιάσουν το άριστο.

Δεν ειναι για τετοια θεαση Παναγιωτη!
Αλλωστε τι σημασια εχει πια, μονο εμεις κανουμε αυτο το ψαξιμο, για τη δικια μας τρελα.

Ο περισσοτερος κοσμος τις βλεπει σε κινητα, ταμπλετ και τηλεοραση... ακομα και σε χαρτι να τις τυπωσεις , μια χαρα θα φαινονται σε λογικα μεγεθη εκτυπωσενων.

Κι εγω εχω "μανια" με τη ποιοτητα, αλλα μεχρι ενος οριου...και ειδικα οσο περνανε τα χρονια, θελω την ευκολια μου (και τη σιγουρια μου) !.
Και θελω να μπορω να χρησιμοποιησω τη μηχανη μου σε ολους τους χωρους, κυριως σε αστικο τοπιο, χωρις να μου "τη λενε συνεχεια"... δε ξερω πως ειναι τα πραγματα στη Τηνο, αλλα εδω εχουν ξεφυγει!

Το συζηταμε το θεμα και στη νημα που εβαλε και ο Κωστα παραπανω...

ΥΓ... ενδιαφερον θα ειχε ενα μινι συγκριτικο μεταξυ ενος καλου κινητου και μιας καλης compact