Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

μη το κανουμε iphone vs android παλι Νικο....παμε παρακατω.

To iphone το επιλεγει καποιος για πολλους λογους, το ios ειναι ενας απ αυτους, υπαρχουν και πολλοι ακομα.

ΥΓ... το DXO ειναι καλο και σοβαρο site αλλα το συστημα βαθμονομησης ειναι υποκειμενικο. Δινει σημασια σε καποιους τομεις περισσοτερο ή λογοτερο απ οτι πρεπει (ή εχει σημασια για το καθενα).
Ειναι καλο για μια πρωτη εκτιμηση, αλλα η πραγματικοτητα διαφερει (δες πχ Huawei κινητα, που πασχουν στη λεπτομερεια, χρωμα, 4κ klp).

Μα δεν μίλησα καθόλου για λειτουργικά (για μένα π.χ. το ios είναι ένας λόγος να ΜΗΝ πάρεις iphone!!), μίλησα καθαρά για βίντεο και έβαλα ένα σοβαρό site που μας δείχνει ότι σε σε βίντεο το Mi 9 είναι μάλλον καλύτερο από το πολύ ακριβότερο iphone XS (και έχει και ευρυγώνιο φακό). Και για να το ξαναπώ πάλι εγώ προσωπικά δεν είδα αυτό το καλό βίντεο από το iphone X που λέτε. Είναι καλό μεν άλλα μέχρι εκει. Έχει πολύ θόρυβο και οι υφές / Textures δεν είναι καλά, ή αν το πω αλλιώς περίμενα πολύ καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που είχα διαβάσει....τέλος πάντων έχεις δίκιο πάμε παρακάτω...υπάρχουν συσκευές για όλους, προσωπικά μετά το ''φιάσκο'' με το iphone X πολύ δύσκολα θα ξαναπιάσω συσκευή της Apple (τουλάχιστον iphone).

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Δηλαδή για να καταλάβω το MI 9 είναι καλύτερο σε λήψη βίντεο από το XS - XS MAX.

Δεν τα έχω δουλέψει και δεν ξέρω αν είναι καλύτερο, το dxo λέει ότι είναι καλύτερο έστω και ελαφρά, τι να σου πω, γνώμη μου είναι ότι θα είναι πολύ κοντά σε ποιότητα (+ ότι έχει super wide φακό το mi9). Βέβαια με την τιμή που έχει το mi9 στην Ελλάδα και λίγο χειρότερο να είναι σε βίντεο μιλάμε για τρομερό Value for money.

εξαρταται τι εννοει ο καθενας καλυτερο... οπως ειπα το DXo δινει διαφορες βαθμολογιες σε διαφορους τομεις, αλλα με δικο του "κεντρο βαρους" για το καθε τομεα.

Ειναι υποκειμενικο το ποσοστο που δινει σε καθε τομεα ξεχωριστα...πχ για μενα που θελω 4κ 60p ή HDR δεν ειναι το ιδιο σημαντικο για το DXO (που το mi9 δεν εχει καν).

Αν πχ σ ενδιαφερει η γρηγορη και αξιοπιστη εστιαση, η σωστη χρωματικη αποδοση χωρις εξαρσεις , η σωστη (και σταθερη) εκθεση κλπ , παλι δεν λαμβανεται υποψην (ή δινει χαμηλο ποσοστο στο συνολικη βαθμολογια) ...

Υπαρχουν πολλες παραμετροι που καθοριζουν το αποτελεσμα και προγανως δεν ειναι μονοσημαντο ...δεν υπαρχει καλυτερο συνολικα, σε καποιες επιμερους περιπτωσεις ισως.

ΥΓ... Νικο μονος σου ακυρωνεσαι λεγοντας "εμενα πχ δεν μ ενδιαφερει το 4k 60p, to HDR , κλπ" ...οπως βλεπεις ειναι διαφορετικες οι αναγκες σου απο τις δικες μου.
Αρα δε βγαινει ετσι ευκολα αποτελεσμα

YG2... δεν το συζητω οτι τα xiaomi ειναι VFM !

οταν λεω να βγαλουμε το κοστος απο κριτηριο, μιλαω για το δικαιωμα της επιλογης του καθενος να διαλεξει (εν γνωση του) ενα ακριβο μηχανημα (κινητο πχ) , ΑΝ γι αυτον δεν ειναι ακριβο ή δικαιολογει το κοστος οπως κι εσυ ειπες.

Δεν λεω οτι δεν αποτελει κριτηριο αγορας, αλλα για το καθενα μας εχει αλλη αξια η καθε παραμετρος ( και μαλιστα διαφορετικη αξια αναλογα την εποχη-χρονο που γινεται η επιλογη)

Τεσπα, ξεφυγαμε.... ας συνεχισουμε επι των φωτογραφικων καλυτερα.

ΥΓ... οσον αφορα το τι μπορει να παιξει ενα συγχρονο Pc-laptop, κατεβασε αυτα εδω και βαλτα σε ενα timeline , το ενα πανω απο το αλλο (οχι διπλα-διπλα).
Καντα scale 30% το καθενα και βαλτα να παιζουν ταυτοχρονα στην οθονη.... (οπως στη φωτο παρακατω)
kαπως ετσι (δεν εχει σημασια η ακριβεια κλπ) σε μια timeline 4k 60p.

Θα δεις οτι (στο davinci πχ που ειναι και πολυ γρηγορο, ανταξιο του fcpx) παιζει 4-5fps !!! (πολυ δυνατο μηχανημα desktop με 8 πυρηνο i7, 32GB RAM, SSD nvme, RTX 2060)
σε premiere AKOMA XEIROTERA!

Σε ipad παιζει real time, οσο κι αν σου φαινεται παραξενο

View attachment 162671

Γιάννη μιλάς για κάτι υπερβολικά εξεζητημένο που ελάχιστους θα απασχολήσει, και επιπλέον το συγκεκριμένο που αναφέρεις είναι καθαρά θέμα software και όχι Hardware...επιπλέον μιλάμε για ένα κλειστό σύστημα που δουλεύει σε ελάχιστες συσκευές και ούτε ένα απλό file explorer με copy paste δεν μπορείς να κάνεις σωστά, σε σύγκριση με ένα εντελώς ανοιχτό σύστημα που πρέπει να τα κάνει όλα και να είναι όλοι ευχαριστημένοι, οπότε σου έδωσα την απάντησή σου. θα κρατηθώ και δεν θα αρχίσω το θάψιμο στο ios (μέχρι και το αρχαίο symbian το έβρισκα καλύτερο) γιατί θα γράφω μέχρι αύριο...!!!:guitarist:

πρωτον...

αυτο το εξεζητημενο που λες , ειναι δειγμα του ποσο καλα δεμενο ειναι το hardware με το software!
Αυτο ειναι για μενα το παν.

δευτερον... δεν ειναι πια εξεζητημενο το να κανεις 4κ shooting-editing on the go, ουτε η raw επεξεργασια παλι σε Mobile συσκευες (εδω αρχιζουν να ερχονται τα πρωτα 8k κινητα)!

Αν δεις τι γινεται στο εξωτερικο, πολλοι πια εχουν σαν πρωταρχικη συσκευη μια mobile , εκει κανουν τις πρωτες (και πολλοι τις μοναδικες ) επεμβασεις-επεξεργασια.

τριτον... to συστημα ανοιγει με την ελευση του Ios 13 (αυτος ειναι ενας απο τους λογους που επιστρεφω σε ios).

ΥΓ... ειδες λοιπον που δε κανω λαθος ! :p
Οτι λεω το εχω δοκιμασει πρωτα, αυτος ειναι αλλωστε και ο λογος που (προσπαθω να) δοκιμαζω πριν γραψω κατι.

ΥΓ2... κι εγω αν μου ελεγε καποιος ποιο κινητο να παρει με ενα μικρο ποσο , σαφως ενα android θα επελεγα , λογω κοστους (αυτο εκανα αλλωστε 3 χρονια τωρα)
Ακομα και σε ευκαιρειες, ενα iphone X- XS -XR κλπ (αλλα και μια ναυαρχιδα android) κοστιζει αρκετα για την Ελλαδα του σημερα.

εξαρταται τι εννοει ο καθενας καλυτερο... οπως ειπα το DXo δινει διαφορες βαθμολογιες σε διαφορους τομεις, αλλα με δικο του "κεντρο βαρους" για το καθε τομεα.

Ειναι υποκειμενικο το ποσοστο που δινει σε καθε τομεα ξεχωριστα...πχ για μενα που θελω 4κ 60p ή HDR δεν ειναι το ιδιο σημαντικο για το DXO (που το mi9 δεν εχει καν).

Αν πχ σ ενδιαφερει η γρηγορη και αξιοπιστη εστιαση, η σωστη χρωματικη αποδοση χωρις εξαρσεις , η σωστη (και σταθερη) εκθεση κλπ , παλι δεν λαμβανεται υποψην (ή δινει χαμηλο ποσοστο στο συνολικη βαθμολογια) ...

Υπαρχουν πολλες παραμετροι που καθοριζουν το αποτελεσμα και προγανως δεν ειναι μονοσημαντο ...δεν υπαρχει καλυτερο συνολικα, σε καποιες επιμερους περιπτωσεις ισως.

ΥΓ... Νικο μονος σου ακυρωνεσαι λεγοντας "εμενα πχ δεν μ ενδιαφερει το 4k 60p, to HDR , κλπ" ...οπως βλεπεις ειναι διαφορετικες οι αναγκες σου απο τις δικες μου.
Αρα δε βγαινει ετσι ευκολα αποτελεσμα

YG2... δεν το συζητω οτι τα xiaomi ειναι VFM !

Προφανώς ο καθένας έχει δικές του ανάγκες άλλα συγγνώμη το 60p και το Hdr στο βίντεο, ελάχιστους τους απασχολεί σε σχέση π.χ. με μια ultrwide κάμερα που δεν έχει κανένα iphone. Επίσης δεν συμφωνώ με αυτά που γράφεις για το Dxo. Το DXO μετράει καταρχάς αυτά που θεωρεί ότι είναι πιο σημαντικά και πιο συγκεκριμένα (exposure, color, autofocus, texture, noise, artifacts, stabilization)...προφανώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που ο καθένας μας κρίνει διαφορετικά άλλα δεν μπορεί να τα αξιολογήσει όλα...αυτά που αναλύει θεωρώ ότι είναι και τα πιο σημαντικά. π.χ. στο θόρυβο το Iphone X ''πατώνει'' με 66 βαθμολογία (μιλάμε πάντα για βίντεο), την στιγμή που το mi9 έχει 83, συγγνώμη άλλα αυτό είναι απείρως πιο σημαντικό για τους περισσότερους χρήστες σε σχέση π.χ. με το τι όριο έγγραφης έχει το κινητό σε 4Κ. Και το ξαναγράφω σε θόρυβο το iphone X ήταν τραγικό, στα ίδια επίπεδα με μέτρια και φτηνά κινητά, ενώ έπεφτε και το sharpness το βράδυ, τι να το κάνω το 60p όταν δεν μπορώ να τραβήξω καθαρό βίντεο με του που πέσει λιγάκι το φως ενώ π.χ. με το πολύ φτηνότερο mi9 θα κουτσοτραβήξω ένα βίντεο σε μέτριο φωτισμό.....ας συμφωνήσουμε ότι έχουμε διαφορετική άποψη!!

Υ.Γ. Να προσθέσω ότι και σε AF σε βίντεο το iphone X είχε θεματάκια, υπήρχαν φορές που εστίαζε αλλού για αλλού και δυσκολευόταν να επανέρθει, ενώ σε βράδυ απλά το Af είναι κακό, κάτι που το galaxy s8 που είχα παράλληλα δεν είχε τέτοια θέματα. Ενω και το OIS του σε βίντεο δεν ήταν καλό, σε σημείο που να απορείς αν έχει ois.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Στα 319 ευρώ το Mi 9 από Κίνα.
Στην τιμή του IPhone X παίρνεις 3.

Και παίζει συνολικά να είναι και καλύτερο και σε βίντεο (σε θόρυβο σίγουρα) που και είναι και το ''δυνατό'' χαρτί του Iphone!!! να ξαναπώ ότι έχει και ultrawide φακό...!!!

συνεχιζεις ομως να λες τα ιδια και τα ιδια...ειπαμε ο καθενας εχει διαφορετικη αποψη και αναγκες.

Πχ εγω το βραδυ θα παρω την sony Για τα δυσκολα...λιγο με νοιαζει αν ειναι 5% καλυτερο σε θορυβο το Mi9 , αφου η sony ειναι 500% καλυτερη!

Την ημερα παλι , με νοιαζει πολυ το HDR γιατι χωρις αυτο καταστρεφονατι πολλα πλανα στον Ελληνικο ηλιο!

Επισης, το 4κ 60p ειναι πιο σημαντικο για μενα και πολλους με παιδια, κατοικιδια κλπ αφου προσδιδει πολυ καλυτερη κινηση και μουθ δινει τη δυνατοτητα για αργη κινηση.

Η καλυτερη εστιαση επισης, ειναι πιο σημαντικη γιατι χωρις αυτη μπορει να εχεις αποτυχημενα πλανα , ανεστιαστα και αρα αχρηστα.
Το ιδο και η σταθερη εκθεση και το σωστο white balance.

Η καλυτερη επισης συμπεριφορα σε μεγαλες θερμοκρασιες ειναι πολυ πιο σημαντικη απ οτι νομιζεις, ειδικα στην Ελλαδα με 6 μηνες καλοκαιρι... τι να το κανω το 5% καλυτρεο βιντεο αν μου σταματησει να τραβαει στη πιο κρισιμη στιγμη (λογω υπερθερμασνης και οριου σε 4κ)!

Οπως βλεπεις το νομισμα εχει 2 οψεις...το ειπαμε, ο καθενας εχει αλλα κριτηρια...και μαλιστα πολλα απ αυτα δε θιγονται απο κανενα DXO !

ΥΓ... δεν προτεινουμε σε κανεναν να παρει κατι (ουτε iphone, samsung κλπ) , απλα λεμε τις εντυπωσεις μας απο τις δοκιμες μας και ο καθενας αποφασιζει αναλογα.

Αυτό με το 60p πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω, και εγώ παιδιά έχω και έχω τραβήξει άπειρα βίντεο είτε σε 30p είτε σε 60p πραγματικά δεν βλέπω καμία διαφορά για να μην πω ότι συνήθως τα 30p μου φαίνονται καλύτερα τα βίντεο για ανεξήγητους λόγους. Ταινίες πως βλέπεται με τα 24p/25p ή δεν βλέπετε καθόλου?? Μήπως υπερβάλουμε λιγάκι??
Επίσης τι σχέση έχει με το τι κάνει η μηχανή μας??, με την ίδια λογική παίρνω και ένα nokia 3210 με 30 ευρώ και κουβαλώ και την μηχανάρα μου μαζί που ισοπεδώνει κάθε κινητό φωτογραφικά. Και ναι το 5% ή το 10% (που μάλλον είναι μεγαλύτερη διαφορά) παίζει ρόλο, καθώς ίσως σε βοηθήσει να έχεις ένα βίντεο το βράδυ που δεν θα το έχεις με το iphone πολλαπλάσιου κόστους. Η εστίαση το είπα και πριν δεν ήταν και πολύ καλή στο βίντεο στο iphone X και έτσι και αλλιώς το υπολογίζει το DXO στις μετρήσεις του, όπως και το exposure και το χρώμα κλπ. Σου έγραψα πριν τι μετράει το Dxo στο βίντεο.
Κάποια από αυτά δεν θίγονται από το DXO γιατί δεν είναι τόσο σημαντικά για τον περισσότερο κόσμο, επειδή είναι για σένα ή και για κάποιους άλλους δεν σημαίνει ότι νοιάζει τον περισσότερο κόσμο. Δεν λέω ότι είναι τέλειο το DXO άλλα δεν συμφωνώ με τα λεγόμενά σου ότι το iphone έχει το καλύτερο βίντεο γιατί και το είχα και έχω προσωπική άποψη και σου έβαλα το dxo που επίσης δείχνει το ίδιο με αυτά που σου γράφω. Το τραβήξαμε πάρα πολύ έχει εντελώς διαφορετική άποψη από εσένα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Y.Γ. Και για να το ξαναγράψω μόνο και μόνο ότι δεν έχει ultrawide φακό το Iphone απορρίπτεται ειδικά με τα χρήματα που ζητάει, και να σου θυμίσω πάλι ότι τα ίδια έλεγες και εσύ πριν λίγο καιρό για το Ultrawide φακό. -bye-

Bγάλτε καλύτερα φωτογραφίες και αφήστε τα νούμερα.
Γουστάρω τρελά τα παιδιά που έχουν ένα παλιό iphone και το εξαντλούν και βλέπεις θαυμάσιες φωτογραφίες και βίντεο παρά να κάθεται ο άλλος να συζητάει 45 ώρες για το 4Κ και τις υφές και τις μετρήσεις. Τι να τις κάνω εγώ τις μετρήσεις αν δεν μπορείς να καδράρεις ή να συνθέσεις; Γεμίσαμε νούμερα και μετρήσεις και να δείξει κανένας πράγμα που σαλεύει δεν βλέπω.

Το ότι εσυ δε βλέπεις διαφορά στα 60p άσε σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Εγώ τη βλέπω σε σκηνές με κίνηση και νου δίνει όπως είπα τη δυνατότητα για αργή κίνηση αν θέλω.

Το dxo το διαβάζω κι εγω, αλλά όπως είπα δεν είναι ευαγγελιο...υπάρχουν πολλά που δε θίγει ή κάνει σε λάθος σε πολλά .
Ανέφερα πχ τις ανακρίβειες για τα huawei που δεν έχει καμία λεπτομέρεια ενώ την εκθειάζει στο τεστ του.

Επίσης είπα ότι για να πάρεις το μέγιστο θέλεις κάποιες εφαρμογές, αυτό κάνουν πολλοί άλλωστε , δεν είμαστε στο 2010 που δεν γνώριζε κανείς τίποτα γιωαυτες..

Αν εσυ βαριέσαι ή δεν θέλεις , δε συμβαίνει αυτό σε όλους.
Άλλωστε στα περισσότερα android λέμε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα το παίρνεις με gcam... εκεί γιατί το δέχεσαι αδιαμαρτύρητα;

Τεσπα το κουράσαμε παλι....

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Επίσης να πω ότι γυρνάω σε iphone όχι για τη φωτογραφική , αλλά γιατί κάνω μια συνολική επιστροφή σε ios, προς το παρόν τουλάχιστον...για διάφορους λόγους.

Δεν αναιρώ ότι είπα για τη σημασία της υπέρ ευρυγώνια κάμερας...κι ελπίζω να την φέρει σύντομα στο νέο iphone.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Πόσο πιο ευρυγώνιο φακό έχει το Mi 9 έναντι του iPhone x;
Ο καθένας έχει τις ανάγκες του αλλά και το μεράκι να δουλέψει με κάθε εργαλείο.

Να πω και μερικά βασικά ένα iphone εδώ στην Ελλάδα κρατάει άνετα 5 χρόνια μέχρι να αντικατασταθεί.
Xiaomi; 2 έτη, το πρώτο πράγμα που πεθαίνει είναι οι μπαταρίες, έχουν δει τα μάτια μου φουσκωμένα, στραβωμένα, με εξανθήματα.
Αμ το bloatware που έχουν που το βάζεις; Περισσότερα είναι τα bloatware από τις κανονικές εφαρμογές. Κάτι προσπαθεί να γίνει με το Android One τώρα αλλά είμαστε ακόμα σε φάση όπως ήτα τα Windows Xp στα Android. Να βάζεις αντιικά, να κοιτάς πόση ram σου τρώει, να σκέφτεσαι αν έχω αυτή την εφαρμογή θα κάτσει με την άλλη κλπ κλπ.
Εμένα με ανησυχούν και πολλά άλλα πραγματάκια. βλέπεις το πλαστικό της Xiaomi από μέσα είναι άβαφο λες και είναι από καλούπι παιχνιδιού του Jumbo, τα προστατευτικά των καμερών του ελέους, έτσι και σου κάτσει λίγο στο αυτοκίνητο στον ήλιο ξέρω εγώ αν μεταβάλεται η διαφάνεια και η καθαρότητα σαν να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.
Δεν γίνοναι θαυματα κάθε πράγμα έχει το τίμημα του.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Να πω και μερικά βασικά ένα iphone εδώ στην Ελλάδα κρατάει άνετα 5 χρόνια μέχρι να αντικατασταθεί.
Xiaomi; 2 έτη, το πρώτο πράγμα που πεθαίνει είναι οι μπαταρίες, έχουν δει τα μάτια μου φουσκωμένα, στραβωμένα, με εξανθήματα.
Αμ το bloatware που έχουν που το βάζεις; Περισσότερα είναι τα bloatware από τις κανονικές εφαρμογές. Κάτι προσπαθεί να γίνει με το Android One τώρα αλλά είμαστε ακόμα σε φάση όπως ήτα τα Windows Xp στα Android. Να βάζεις αντιικά, να κοιτάς πόση ram σου τρώει, να σκέφτεσαι αν έχω αυτή την εφαρμογή θα κάτσει με την άλλη κλπ κλπ.
Εμένα με ανησυχούν και πολλά άλλα πραγματάκια. βλέπεις το πλαστικό της Xiaomi από μέσα είναι άβαφο λες και είναι από καλούπι παιχνιδιού του Jumbo, τα προστατευτικά των καμερών του ελέους, έτσι και σου κάτσει λίγο στο αυτοκίνητο στον ήλιο ξέρω εγώ αν μεταβάλεται η διαφάνεια και η καθαρότητα σαν να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.
Δεν γίνοναι θαυματα κάθε πράγμα έχει το τίμημα του.

Συμφωνω απολυτως!!!!
Το ειχα πει μερικες σελιδες πιο πισω , ας αποφασισουμε τι συζηταμε...
Κινητα που εχουνε , ανεξαρτητως τιμης , καλυτερες επιδοσεις η vfm;;;;;;
Γιατι αν θελουμε vfm υπαρχουν πολλες επιλογες..
Αν ομως ζηταμε το πρωτο , τοτε οι επιλογες ειναι 2-3 , και σιγουρα ειναι και τα xs max και τα p30 pro αλλα ακομη και τα s10+....