Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

οντως περιεργο, αλλα μικρο το κακο.

Η ελλειψη OIS εστω στη βασικη καμερα μονο , το βγαζει απο τα πιθανα κινητα για δοκιμη (για μενα).

Είναι σίγουρα αρνητικό, άλλα με αυτά που προσφέρει συνολικά και με την τιμή που έχει δύσκολα θα είχε ois, αν είχε πίστεψέ με θα έκανε αρκετά περισσότερα. Ηδη το Mi 9 στο Dxo έχει από τι υψηλότερες βαθμολογίες και στο βίντεο αναφέρει ότι είναι μάλλον το καλύτερο κινητό για βίντεο με την μεγαλύτερη βαθμολογία που έχουν δώσει σε κινητό στο κομμάτι του βίντεο. Για 370 που κάνει από Ελλάδα το Mi 9 αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά του.

Καλή περίπτωση είναι στα 280 ευρώ και το mi 8 που έχει και ois και κορυφαίο επεξεργαστή, άλλα δεν έχει ευρυγώνιο φακό πράγμα που το απορρίπτει σαν αγορά για τις δικές μου ανάγκες.

καλο βιντεο στο android...δυσκολο.

Εχοντας τωρα παλι iphone, ειναι πολυ πισω το βιντεο σε android, ανεξαρτητου κατηγοριας.

Τεσπα, με αυτη τη τιμη ειναι τιμια αγορα...δεν το συζηταω.

καλο βιντεο στο android...δυσκολο.

Εχοντας τωρα παλι iphone, ειναι πολυ πισω το βιντεο σε android, ανεξαρτητου κατηγοριας.

Τεσπα, με αυτη τη τιμη ειναι τιμια αγορα...δεν το συζηταω.

Τι να σου πω, με iphone X που το έχω δουλέψει αρκετά (το είχαμε οικογενειακός για ένα 6μηνο) δεν τρελάθηκα με το βίντεο, τα textures ήταν χάλια και είχε και αρκετό θόρυβο, δεν ήταν άσχημο άλλα δεν είδα και κάτι που δεν υπάρχει σε άλλα κινητά. Μπορώ να σου πω ότι το Microsoft 950XL έχει μάλλον καλύτερο βίντεο και σίγουρα καλύτερη σταθεροποίηση σε 4Κ.
Θεωρώ ότι το mi9 (και το DXO το ίδιο λέει) ότι έχει καλύτερο βίντεο από κάθε Iphone προς το παρών, με πολύ λιγότερα χρήματα. Από εκεί και πέρα γούστα είναι αυτά, ο καθένας μας έχει άλλη άποψη και το βλέπει και διαφορετικά.

Μιλάω για το τι μπορείς να κανείς με έξτρα εφαρμογές όπως το filmic pro με 200-400 mbps!
To filmic pro στα Android δεν δουλεύει τόσο καλά , ούτε έχει τόσες δυνατότητες.

Και φυσικά για μετά-επεξεργασία με το lumafusion... είναι όλο το σύστημα

Επίσης έχει μακράν τα καλύτερο hdr video και το πιο ομαλό 4κ 60p και χωρίς οριο.

ΥΓ... σε όλα σχεδόν τα reviews , ακόμα και από apple haters, παραδέχονται ότι το βίντεο είναι το μεγάλο προσόν του iphone.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Κοίτα επεξεργασία δεν κάνω, ούτε χρησιμοποιώ έχτρα εφαρμογές, επίσης ούτε το HDR βίντεο με ενδιαφέρει, ούτε το 60p, ούτε το μεγάλο όριο εγγραφής σε τηλέφωνο με νοιάζει....μιλάω για το βίντεο απλά καθαρά όπως βγαίνει από το τηλέφωνο, για απλό 4Κ 30p για έναν μέσο χρήστη, και αυτό που είδα από το Iphone ήταν ένα καλό βίντεο άλλα μέχρι εκει. Δεν με τρέλανε και στο έγραψα και πριν σε θόρυβο και textures δεν είναι καλό και φαίνεται άμεσα (το αναφέρει και το DXO)....
Τώρα αν χρειάζεται κάποιος όλα αυτά τα εχτρα που αναφέρεις τότε μάλλον λάθος κάνει που χρησιμοποιεί για βίντεο το τηλέφωνό του και καλό θα ήταν να πάρει μια κανονική μηχανή π.χ. Fuji X-t30, sony A6400 κλπ.

Y.Γ. Επίσης πολύ βασικό, κανένα iphone δεν έχει υπερευρυγώνιο φακό, μόνο και μόνο για αυτό τρώνε άκυρο από εμένα!! Εσύ δεν έλεγες ότι δεν θα ξαναπάρεις κινητό χωρίς υπερευρυγώνιο φακό!!!χιχι-bye-

υπερευρυγωνιο φακο ποια εχουν ??

Υπάρχουν πολλά πλέον...ενδεικτικά
Lg V30
Lg V40
Lg G7
Samsung A7
Samsung A50
Samsung A9
Samsung S10
Huawei p30 (όλες οι εκδόσεις)
Xiaomi mi9 (όλες οι εκδόσεις)
Huawei mate 20

Και αρκετά άλλα...

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Για απλή επεξεργασία φωτογραφίας (κροπ, ίσιωμα, WB) ποια εφαρμογή προτείνετε;

Photoshop express για εφαρμογή κινητού.

κανενα ANDROID κινητο... το iphone ειναι αλλη περιπτωση! :p

YG... θα βαλει super wide απ οτι γνωριζω στο νεο iphone που θα κυκλοφορησει σε λιγο.

ΥΓ2... η δυναμη του ios ειναι οι εφαρμογες... εκει βλεπεις τη διαφορα. Αν καποιος δε θελει ν ασχοληθει βεβαια ειναι κατανοητο .

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Καλημέρα.
Εδώ και πολλά χρόνια είμαι υποστηριχτής της samsung. Ο λόγος είναι ένας: Η απίθανη οθόνη super amoled των προτάσεών της.

Κοντά στα 280 ευρώ βρίσκω το a70 : https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-samsung-galaxy-a70
Ποια η γνώμη σας, σε θέμα photo, επίσης σε περίπτωση που γνωρίζετε κάποια εναλλακτική πρόταση κοντά στο παραπάνω κόστος, σημειώστε την (απαραίτητα όμως οθόνη τύπου oled).

Αν σε ενδιαφέρει η φωτογραφία θα έλεγα μακριά από το κινητό που αναφέρεις. Δεν έχει τηλεφακό, ο φακός ultrawide παραμορφώνει πάρα πολύ και είναι εντελώς ''σούπα'' στα άκρα, φυσικά δεν έχει σταθεροποίση, ούτε καν ηλεκτρονική σταθεροποίηση για το βίντεο και γενικά οι φώτος που βγάζει είναι εντελώς μέτριες έως entry level. Και φυσικά δεν παίρνει καν gcam, η κατασκευή του επίσης είναι μια πλαστικούρα, το έχω πιάσει και μοιάζει ψεύτικο.....στα ίδια λεφτά αφού θες Amoled οθόνη πας με κλειστά μάτια στο Xiaomi Mi9 se, πολύ καλύτερο τηλέφωνο σε όλα του, από την φωτογραφική μηχανή του και την premium Κατασκευή του, μέχρι τον επεξεργαστή και την ram του.

Δες εδώ παρακάτω πόσο ''χάλια'' είναι το Α70 φωτογραφικά.
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a70-review-1936p5.php

Όπως είπες Γιάννη, είναι και το 4Κ 60fps που παίζει νεράκι και χωρίς κανένα κοφτη αλλα και το HDR. Προσωπικά σε φωτεινα πλανα, τραβάω σχεδόν πάντα με iphone + gimbal με εξαιρετικά αποτελέσματα.

προφανως αν καποιον δεν το νοιαζουν ολ αυτα, μπορει να βολευτει και με αλλα κινητα.

αν θες ομως καλο , σωστο 4K 60P, HDR και σταθερη αποδοση σε ολες τις συνθηκες το IPHONE ειναι μονοδρομος.

Αν βαλεις και τις εφαρμογες που υπαρχουν και που ερχονται με το ios 13, το πραγμα ξεφευγει αρκετα...περιμενω τωρα και το ipad 11 και αν τα κρατησω τλικα, θα αποτελεσουν τα βασικα μου εργαλεια για φωτο και βιντεο.

ΥΓ... τα τελευταια 2 χρονια ειχα πολλα ANDROID κινητα και ταμπλετ και εβγαλα αρκετα συμπερασματα.

κανενα ANDROID κινητο... το iphone ειναι αλλη περιπτωση! :p

YG... θα βαλει super wide απ οτι γνωριζω στο νεο iphone που θα κυκλοφορησει σε λιγο.

ΥΓ2... η δυναμη του ios ειναι οι εφαρμογες... εκει βλεπεις τη διαφορα. Αν καποιος δε θελει ν ασχοληθει βεβαια ειναι κατανοητο .

Αν βάλει superwide το ξανασυζητάμε!!!χαχα βέβαια δεν θέλω να ξέρω πόσο θα το χρεώνει!!!
Καλά προφανώς σε εφαρμογές είναι πολύ μπροστά το ios, το θέμα είναι πόσοι πραγματικά θα ασχοληθούν π.χ. με το LumaFusion...ελάχιστοι....οι περισσότεροι χρήστες απλά θέλουν ένα έτοιμο και ωραίο βίντεο κατευθείαν από το κινητό και τέλος.
Πάντως γνώμη μου είναι ότι σε αυτά τα χρήματα που κάνει ένα Iphone XS και για κάποιον που ενδιαφέρετε για βίντεο προτιμότερο είναι να πάρει με τα ίδια πάνω κάτω χρήματα ένα π.χ. Xiaomi note 7 και μια Sony A6300/Fuji X-T20/Sony Rx100v κλπ.
Πάρα μα πάρα πολλά λεφτά για τηλέφωνο...

προφανως αν καποιον δεν το νοιαζουν ολ αυτα, μπορει να βολευτει και με αλλα κινητα.

αν θες ομως καλο , σωστο 4K 60P, HDR και σταθερη αποδοση σε ολες τις συνθηκες το IPHONE ειναι μονοδρομος.

Αν βαλεις και τις εφαρμογες που υπαρχουν και που ερχονται με το ios 13, το πραγμα ξεφευγει αρκετα...περιμενω τωρα και το ipad 11 και αν τα κρατησω τλικα, θα αποτελεσουν τα βασικα μου εργαλεια για φωτο και βιντεο.

ΥΓ... τα τελευταια 2 χρονια ειχα πολλα ANDROID κινητα και ταμπλετ και εβγαλα αρκετα συμπερασματα.

Άμα θες όλα αυτά και σε ενδιαφέρει σοβαρά το βίντεο, γιατί να μην πάρεις μια fuji X-t30 αντί να κάθεσαι να ''παίζεις'' με τα κινητά?? Και το ξαναγράφω είχα το Iphone X (δεν θα μιλήσω για το λειτουργικό για να μην μπούμε σε vs) και ήταν ίσως η πιο υπερτιμημένη και υπερβολικά κοστολογημένη συσκευή που είχα ποτέ, για έναν μέσο χρήστη δεν ξέρω αν είναι καν καλύτερο από ένα π.χ. Xiaomi note 7 των 160 ευρώ, και δεν το λέω υπερβολικά.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Αν βάλει superwide το ξανασυζητάμε!!!χαχα βέβαια δεν θέλω να ξέρω πόσο θα το χρεώνει!!!
Καλά προφανώς σε εφαρμογές είναι πολύ μπροστά το ios, το θέμα είναι πόσοι πραγματικά θα ασχοληθούν π.χ. με το LumaFusion...ελάχιστοι....οι περισσότεροι χρήστες απλά θέλουν ένα έτοιμο και ωραίο βίντεο κατευθείαν από το κινητό και τέλος.
Πάντως γνώμη μου είναι ότι σε αυτά τα χρήματα που κάνει ένα Iphone XS και για κάποιον που ενδιαφέρετε για βίντεο προτιμότερο είναι να πάρει με τα ίδια πάνω κάτω χρήματα ένα π.χ. Xiaomi note 7 και μια Sony A6300/Fuji X-T20/Sony Rx100v κλπ.
Πάρα μα πάρα πολλά λεφτά για τηλέφωνο...

Εντάξει, δεν είναι μονο κάμερα ένα smartphone, και ειδικά επιπεδου iphone Xs. Όσο για το video, σε πληροφορώ πως σε φωτεινα πλανα το προτιμώ από την 6300 λόγω HDR, λιγότερης ταλαιπωριας (ND filters κλπ) και ασύγκριτα καλύτερης κίνησης (4Κ 60fps). Τράβηξα πρόσφατα παιδική παράσταση του μικρου σε ανοικτό θέατρο ταυτόχρονα με 6300 (18-105) και το iphone Xs mounted πάνω στην Sony, και τελικά κράτησα τα πλανα του iphone!

οι ερωτησεις σου εχουν απαντηθει (απο μενα) πολλες φορες και φυσικα δεν αφορουν ολους οι απαντησεις.

Εχω sony μηχανη για φωτο και βιντεο (με εκπληκτικα αποτελεσματα) , αλλα δεν την εχω παντα μαζι μου και δεν θελω να κουβαλαω παντα μια μηχανη με φακους κλπ.

ακομα κι αν παρω τη μηχανη, προτιμω να εχω μονο το κινητο για editing ή ενα ipad , που με την ελευση του νεου ios 13 αποκταει τεραστιες δυνατοτητες.

Δεν υπαρχει υπερτιμημενο μηχανημα για μενα, αν αυτο σου εξασφαλιζει αυτο που θες, καλο και γρηγορο αποτελεσμα, με αξιοπιστια και κυριως ψυχικη ηρεμια!

Ειναι ομως αλλη κουβεντα και δεν γινεται εδω, και μαλιστα σε λιγες γραμμες.... ισως σε καποιο cafe ! :p

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Εντάξει, δεν είναι μονο κάμερα ένα smartphone, και ειδικά επιπεδου iphone Xs. Όσο για το video, σε πληροφορώ πως σε φωτεινα πλανα το προτιμώ από την 6300 λόγω HDR, λιγότερης ταλαιπωριας (ND filters κλπ) και ασύγκριτα καλύτερης κίνησης (4Κ 60fps). Τράβηξα πρόσφατα παιδική παράσταση του μικρου σε ανοικτό θέατρο ταυτόχρονα με 6300 (18-105) και το iphone Xs mounted πάνω στην Sony, και τελικά κράτησα τα πλανα του iphone!

Για το 60fps δεν θα σχολιάσω καθώς προσωπικά δεν βρίσκω διαφορές από τα 30fps και μόνο για slow motion είναι για μένα. Οπότε πάμε παρακάτω, για το XS δεν έχω άποψη άλλα με το X είχε πάρα πολύ θόρυβο, με το που έπεφτε λίγο η νύχτα το αποτέλεσμα ήταν άστα να πάνε, λογικό μεν λόγω μικρού αισθητήρα, ενώ και η σταθεροποίηση ήταν χάλι, θες όποσδήποτε gimbal....τέλος πάντων ότι αρέσει στον καθένα, δεν θα αναφέρω τα πλεονεκτήματα συνολικά σαν μηχανή καταγραφής βίντεο της A6300 σε σχέση με ένα τηλέφωνο καθώς θα γράψω σεντόνι και θα είμαστε εκτός θέματος. Στο διαταύτα για μένα το Iphone X και ύστερα από αρκετή τριβή μαζί του το βρίσκω υπερβολικά ακριβό και δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση όσο κάνει...μιλάω πάντα για τα δικά μου δεδομένα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Για το 60fps δεν θα σχολιάσω καθώς προσωπικά δεν βρίσκω διαφορές από τα 30fps και μόνο για slow motion είναι για μένα. Οπότε πάμε παρακάτω, για το XS δεν έχω άποψη άλλα με το X είχε πάρα πολύ θόρυβο, με το που έπεφτε λίγο η νύχτα το αποτέλεσμα ήταν άστα να πάνε, λογικό μεν λόγω μικρού αισθητήρα, ενώ και η σταθεροποίηση ήταν χάλι, θες όποσδήποτε gimbal....τέλος πάντων ότι αρέσει στον καθένα, δεν θα αναφέρω τα πλεονεκτήματα συνολικά σαν μηχανή καταγραφής βίντεο της A6300 σε σχέση με ένα τηλέφωνο καθώς θα γράψω σεντόνι και θα είμαστε εκτός θέματος. Στο διαταύτα για μένα το Iphone X και ύστερα από αρκετή τριβή μαζί του το βρίσκω υπερβολικά ακριβό και δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση όσο κάνει...μιλάω πάντα για τα δικά μου δεδομένα..

Κοιτα, εξαρτάται αν θες cinematic look ή video look, πάντως σε εκδηλώσεις με παιδάκια που κινούνται συνεχεια, τα 60fps κάνουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα σε σχέση με τα 30. Και μπορείς να τραβας συνεχεια, μέχρι να μείνεις από μπαταρια.
Στα σκοτεινα, όλα τα κινητά είναι χαλια μαυρα στο video (λογικό λόγω αισθητήρα) απλα στο iphone με τις καλες εφαρμογές έχεις ελπιδα να ξεζουμίσεις κάτι παραπάνω.
Η σταθεροποίηση είναι ΟΚ, αλλα εγώ πάντα έχω ένα gimbal, είτε στο κινητό είτε στην κάμερα, διότι δεν συγκρίνεται το "χερατο" βίντεο με το "γκιμπαλατο".

να επαναλαβω οτι δε συγκρινουμε κινητα με φωτογραφικες....ειναι αλλη ιστορια αυτο.

Εδω λεμε για κινητα με καλη φωτογραφικη αποδοση (και βιντεο) ...ο καθενας αξιολογει διαφορετικα την ευκολια, τη ποιοτητα, την αξιοπιοστια κλπ

Επισης, δεν ειναι μονο η οξυτητα ή ο θορυβος τα μοναδικα κριτηρια.
αν ηταν ετσι θα επιλεγαμε πχ παντα μια FF με τον πιο ακριβο και φωτεινο φακο.
Αλλα οπως ξερεις δσεν τις επιλεγουμε για διαφορους λογους...το ιδιο συμβαινει κι εδω.

Τελος να πουμε οτι δεν επιλεγουμε κινητο μονο για τη φωτογραφικη...υπαρχουν κι αλλα κριτηρια.
Αλλα εδω επικεντρωνομαστε στα της φωτογραφικης κυριως.