Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Μια ερώτηση ...
Πάτε ταξίδι , θα πηγαίνατε μονο με το κινητό σας ?

Στα ερημονήσια που πάω τελευταια και φουλ άγονη γραμμή δεν πιάνει το κινητό, οπότε το αφήνω σπίτι :flipout:

Παιδιά αν θελει κανεις να μεταφέρει την αίσθηση του για πιθανη σύγκριση του με την φωτογραφική του κανενα πρόβλημα, όμως συγκριτικα δείγματα βάλτε στο νήμα με το VS και όσο το δυνατόν προσπαθήστε να είοναι η σύγκριση με ίδιες ρυθμίσεις κλπ. ώστε να βγαίνει συμπέρασμα και να μην γράφει ο καθενας οτι του κατέβει. Συγκριτικα μεταξύ κινητών κανονικα εδώ.

Last edited:
Μια ερώτηση ...

1 ή 2 ταξίδια το χρόνο, είναι στο εξωτερικό για 3 ή 4 μέρες για επαγγελματικούς λόγους,

το να κουβαλάω στο αεροπλάνο και τριγύρω, την mirrorless ή την dslr (παλαιότερα) είναι μερικές φορές pain in the ass,
αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα γυρίσω μόνο με photos από κινητό,

πρόσφατα πήγα στη Θεσ/νίκη αυθημερόν, μετά από πολλά χρόνια, για 5-6 φωτογραφίες κουβάλησα την mirrorless

Σωστά..
Παραθέτω ένα παλαιοτερο μοντέλο που είχε εντυπωσιάσει με τα χαρακτηριστικά του. Δεν ξέρω αν το έχει δουλέψει κανεις να μας πει εντυπώσεις
https://m.gsmarena.com/nokia_lumia_1020-5506.php
Τέλος τι γνώμη έχετε για τα Sony;

Sent from my iPhone using Tapatalk

το γεγονός ότι τα sony κινητά δεν είναι τα Νο1 με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα όσον αφορά το κομμάτι φωτογραφία/βίντεο μου προκαλεί (πολύ) μεγάλη εντύπωση....

το γεγονός ότι δεν αναφέρονται καν στα κορυφαία 2-3-4 είναι πραγματικά αδιανόητο από όπου και αν το δει κανείς....

το γεγονός ότι τα sony κινητά δεν είναι τα Νο1 με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα όσον αφορά το κομμάτι φωτογραφία/βίντεο μου προκαλεί (πολύ) μεγάλη εντύπωση....

το γεγονός ότι δεν αναφέρονται καν στα κορυφαία 2-3-4 είναι πραγματικά αδιανόητο από όπου και αν το δει κανείς....

Για ποιό λόγο να είναι τα Νο.1; Η Sony, όντας εταιρία που βγάζει μεγάλο μέρος των κερδών της από τον φωτογραφικό τομέα (με πλήρη γκάμα), προφανώς δεν ενδιαφέρεται να υποκαταστήσει τις καλές μικρές φωτογραφικές της με κάμερες κινητών. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

δε συμφωνώ.... τα κινητά είναι τεράστια αγορά (πολλές μα πολλές φορές μεγαλύτερη της φωτογραφικής) και καμία τοπ εταιρεία ηλεκτρονικών προϊόντων δε νοείται να ισχυρίζεται ότι δεν την ενδιαφέρει να είναι πρώτη ή τέλος πάντων μέσα στις τοπ στη Νο1 κατηγορία ηλεκτρονικών προϊόντων παγκοσμίως

αν συνέβαινε το αντίθετο σε μεγέθη, εκεί ναι, θα είχε λογική.... όπως επίσης θα είχε λογική αν η εταιρεία λεγόταν nikon & έβγαζε κανένα concept phone και όχι sony....

δε θα επεκταθώ διότι βγαίνουμε εκτός θέματος

Σας ακούω εδώ και μέρες και μιλάτε για την απόδοση των κινητών. Προσωπικά μέχρι στιγμής δεν βρήκα κινητό που να ικανοποιεί τις ανάγκες στα :

1. Τηλεφακός. Οκ για ευρυγώνιες λήψεις καλά είναι. Αλλά αν θέλεις να τραβήξεις κάτι που απέχει κάπως περισσότερο από τη μύτη σου;
2. Γεωμετρικές παραμορφώσεις. Οκ είναι καλλιτεχνική πρόταση, αλλά μήπως μπορούμε να έχουμε την πραγματικότητα όπως είναι κι όχι μέσα από αυτές τις Mega παραμορφώσεις;

Σας ακούω εδώ και μέρες και μιλάτε για την απόδοση των κινητών. Προσωπικά μέχρι στιγμής δεν βρήκα κινητό που να ικανοποιεί τις ανάγκες στα :

1. Τηλεφακός. Οκ για ευρυγώνιες λήψεις καλά είναι. Αλλά αν θέλεις να τραβήξεις κάτι που απέχει κάπως περισσότερο από τη μύτη σου;
2. Γεωμετρικές παραμορφώσεις. Οκ είναι καλλιτεχνική πρόταση, αλλά μήπως μπορούμε να έχουμε την πραγματικότητα όπως είναι κι όχι μέσα από αυτές τις Mega παραμορφώσεις;

το ΜΙ Α1 έχει δυό φακούς. Ο ένας κανονικός. Συνεπώς μπορείς να βγάλεις κάτι πιό προς πορτραίτο.

τα περισσοτερα νεα τηλεφωνα εχουν διπλη καμερα.

Το LG εχεουν ευρυγωνια και το νορμαλ για κινητο (περιπου 28αρη εχουν τα περισσοτερα) , ενω τα υπολοιπα εχουν τον νορμαλ (28αρη δηλ. ) και εναν 2χ , 56mm δηλ. για "πορτραιτο".

Στο βιντεο , με καποιο crop στον αισθητηρα, καποια φτανουν και σε ενα 3χ , χωρις ιδαιτερη πρωση της εικονας (κατι σαν το clear zoom της sony).

Για περισσοτερο θα πρεπει να περιμενουμε αρκετα...

Last edited:
Εννοείται ότι τα κινητά ακόμα δεν μπορούν να κάνουν ότι και οι ''κανονικές'' μηχανές, αυτό έλειπε άλλωστε, αν είχαν τέτοιες δυνατότητες τα κινητά θα είχαν κλείσει εδώ και καιρό όλες οι εταιρίες φωτογραφικών...π.χ. με τον φακό Canon 70-200f4 μπορώ να πάρω ''κάδρα'' και με ρηχό βάθος πεδίου που δεν θα μπορούσα ποτέ με κανένα κινητό. Το ζητούμενο όμως εδώ δεν είναι αυτό, δεν ψάχνουμε την άψογη ποιότητα απλά ψάχνουμε μια φωτογραφική απόδοση από τα κινητά που να είναι αξιοπρεπής και να μας καλύπτει έστω και οριακά σε κάποιες περιπτώσεις.
Γενικότερα πάντως την φωτογραφική μηχανή πλέον την κουβαλάω σε ταξίδια και όταν θέλω να φωτογραφίσω κάτι ιδιαίτερο. Σε βόλτες, περιπάτους, μικρές εκδρομές, παραλία κλπ. επί το πλείστον παίρνω μόνο το κινητό μαζί μου.

Ο 2x φακος της Moment (που κανονικα δινει 60mm περιπου στον κανονικο φακο ), μπορει να χρησιμοποιηθει ΚΑΙ στον δευτερο φακο του κινητου.

Αυτο σημαινει οτι μπορεις να εχεις 4χ , περιπου 110-120mm δηλ.

Δειτε μετα το 4¨30

https://www.youtube.com/watch?v=SSTZdulNo74

ΥΓ...θηκες πουλιουνται και ξεχωριστα απ αυτη την εταιρεια, για καποια κινητα.

Προσπάθησα να καθαρίσω λίγο το νήμα από συγκρίσεις με φωτογραφικές. Άφησα μερικές συγκρίσεις με δείγματα όπου κατά την κρίση μου ο σκοπός είναι να δούμε την απόδοση του κινητού. Βοηθάτε λίγο, μέρες που είναι μην την βγάζουμε μπροστά στον υπολογιστή...

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Μια ερώτηση ...

Εγώ ναι. Απλά παίρνω την βιντεοκάμερα μαζί μου. Για μένα βίντεο vs φωτογραφία είναι 99:1 λόγω του ότι το κινητό μου δεν τραβάει φωτό (1+ one) .

Και στο τελευταίο ταξίδι (εξωτερικό) η βιντεοκάμερα έμεινε στην βαλίτσα......

Ο λόγος είναι ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ LIVE κι όχι μονίμως να είμαι ο αχθοφόρος και να βλέπω μετά το ταξίδι από την τηλεόραση και να έχω όλους τους όλους που να έχουν την απαιτηση να βγάλω καλές φωτογραφίες και καλό βίντεο για ενθύμιο. Ε όχι. Βαρέθηκα.

Γι αυτό ψάχνω ένα κινητό που να τα καλύπτει αν είναι δυνατόν τα περισσότερα. Απεχθάνομαι τα τσαντάκια και τα βαλιτσάκια. Είτε αυτά είναι στην καθημερινότητά μου είτε σε ταξίδι.

Last edited:
και φυσικα υπαρχουν και οι "macro" φακοι....

Εδω ενα μικρο δειγμα απο τις δυνατοτητες ενος τετοιου φακου (μπαινει σε οποιδηποτε κινητο).

Νορμαλ φακος

https://photos.app.goo.gl/7EI6nb9Moqcf2INr1

με macro...

https://photos.app.goo.gl/8SAhh5eaAtUKi6g22

αν καποιος θελει να πειραματιστει , με πολυ φτηνα κιτ φακων για κινητα (με αναλογη αποδοση φυσικα) , αρκει να ριξει μια ματια σε αμαζον και ebay....

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Εγώ ναι. Απλά παίρνω την βιντεοκάμερα μαζί μου. Για μένα βίντεο vs φωτογραφία είναι 99:1 λόγω του ότι το κινητό μου δεν τραβάει φωτό (1+ one) .

Και στο τελευταίο ταξίδι (εξωτερικό) η βιντεοκάμερα έμεινε στην βαλίτσα......

Ο λόγος είναι ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ LIVE κι όχι μονίμως να είμαι ο αχθοφόρος και να βλέπω μετά το ταξίδι από την τηλεόραση και να έχω όλους τους όλους που να έχουν την απαιτηση να βγάλω καλές φωτογραφίες και καλό βίντεο για ενθύμιο. Ε όχι. Βαρέθηκα.

Γι αυτό ψάχνω ένα κινητό που να τα καλύπτει αν είναι δυνατόν τα περισσότερα. Απεχθάνομαι τα τσαντάκια και τα βαλιτσάκια. Είτε αυτά είναι στην καθημερινότητά μου είτε σε ταξίδι.

αμ το άλλο, να ψάχνεις μάταια να βρίσκεις μια φωτό που να σε έχει μέσα, πού το βάζεις....

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Η θήκη της Moment προστατεύει αρκετά το κινητό;
Είναι το μόνο που με προβληματίζει.
Γιατί βρίσκω ενδιαφέρουσα περίπτωση τον ευρυγώνιο.
Όπως και το λουράκι, που δίνει μια ασφάλεια.