Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Απ ότι έχω δει , αρκετά.

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

βρε παιδιά, αυτοί οι Moment θα κεταβάζουν κανα δυό stop το διάφραγμα....
και επίσης θα έχουν σφάλματα,
πχ πως είσαι σίγουρος ότι έχεις κεντράρει σωστά τα δυό συστήματα φακών?

Δεν χάνει σε φως...οχι τουλάχιστον σε βαθμό που να είναι ορατό.

Η νέα έκδοση, δεν έχει παραμόρφωση , κι εχει καλύτερη οξύτητα στα άκρα.

Οι φακοί αυτοί είναι κουμπωτοι (bayonet) και η θήκη έχει ειδική οπή, ακριβώς για να μην έχεις θέμα κεντραρισματος.

Δες το παραπάνω βίντεο και θα καταλάβεις....

Δεν χάνει σε φως...οχι τουλάχιστον σε βαθμό που να είναι ορατό.

Η νέα έκδοση, δεν έχει παραμόρφωση , κι εχει καλύτερη οξύτητα στα άκρα.

Οι φακοί αυτοί είναι κουμπωτοι (bayonet) και η θήκη έχει ειδική οπή, ακριβώς για να μην έχεις θέμα κεντραρισματος.

Δες το παραπάνω βίντεο και θα καταλάβεις....

τα έχω δει, αλλά όσο και να είναι εφαρμοστά, πλαστικές θήκες είναι. Τζόγο θα έχουν
δεν είναι μεταλλα.
Και τα παραδοσιακά 2Χ που χρησιμοποιούσαμε όλα κατεβάζανε στοπ

Όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει, δεν είχαν .
Δεν είναι και τόσο βαριοι οι φακοί.

Φως δε χάνουν , όχι τουλάχιστον σημαντικό απ όσο ξέρω.

..
Και τα παραδοσιακά 2Χ που χρησιμοποιούσαμε όλα κατεβάζανε στοπ

Λές για τους κλασσικούς TC που μπαίνουν πίσω απο τον φακό .. αυτοί απλά μεγενθύνουν το είδωλο οπότε ενας 2Χ TC μοιράζει το φως σε 4Χ επιφάνεια άρα το φως/μονάδα επιφανείας είναι πλέον 1/4 = 2 στοπ κάτω,

Οι εμπρόσθιοι TC δεν ελλατώνουν την ένταση του φωτός. Αν έχεις κανένα κυάλι/τηλεσκόπιο βάλτο μπροστά στο φακό να δείς τι γίνεται ;)

Τώρα θα μου πέις .. και γιατι δεν χρησιμοποιούνται πάντα εμπρόσθιοι ??.
Ειναι θέμα μεγέθους/κόστους/βάρους .. ενας 2Χ εμπρόσθιος για να μην βινιετάρει, θα πρέπει να έχει πίσω στοιχείο τουλάχιστον όσο και η διαφραγματική οπή και αυτό πολλαπλασιάζεται ανάλογα με την απόσταση TC - φακού και ανάλογα απο την θέση που φαίνεται η οπή υπό γωνία .. αρα το μπροστινο που είναι διπλάσιο σε διάμετρο δηλ τεράστιο .. π.χ. ένας 200mm - f/2.8 έχει οπή 200/2,8 = 71mm διάμετρο .. ο εμπρόσθιος TC θα πρέπει να έχει κάπου 80-100mm πισω και 160-200mm μπροστά και μήκος καμια 200mm και βάλε σε μήκος .. χειρότερα απο το να έπαιρνες εξ'αρχής έναν 400/f2.8 ..

Στα κινητά ο κλασσικός 28mm ισοδύναμο έχει εστιακό μήκος κάπου 4mm .. με f/2.0 μας δίνει διάφραγμα 2mm .. ευκολάκι .. ;) .. βέβαια πιθανόν ο εμπρόσθιος TC να τα βρίσκει σκούρα σε δικάμερα κινητα όταν τον βάλεις μπροστά στον "μακρύ" 56mm-f2.0

Συμφωνα με το συγκριτικο, επιλέγω το mate 10 pro.
Εντυπωση μου εκανε η φωτογραφικη του iphone
Dynamic range πολυ χαμηλο.
Την περιμενα καλυτερη με τοσα που εχουν γραφτει

υπάρχουν και άλλα συγκριτικά που βγάζουν διαφορετικά αποτελέσματα...

εκεί που το mate 10 pro φαίνεται να υπολείπεται ακόμη είναι το βίντεο

μέσω της προσφοράς του Κωτσόβολου (650 τελική με ΦΠΑ & το P9 lite δώρο) χτύπησα το mate 10 pro

είχα την ευκαιρία να το συγκρίνω με το iphone x και έχω να πω ότι το iphone έχει αισθητά καλύτερα αποτελέσματα - μιλάω για το auto των δύο κινητών και σε εσωτερικό χώρο το βράδυ, που είναι και το πιο απαιτητικό σενάριο

επίσης μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι σε δύο διαφορετικές σκηνές ο φακός του huawei είχε πολύ έντονο flare ενώ αντίθετα το iphone δε μάσησε καθόλου

ειλικρινά για leica branded φακό που έκανε κάκιστη εντύπωση - προφανώς και ξέρω ότι το logo leica είναι 99% marketing αλλά και σε αυτό το 1% που θα έβαλαν το χέρι τους οι Γερμανοί, θα περίμενα να μη γίνονται τέτοια....

θα κοιτάξω να ανεβάσω συγκριτικά δείγματα κάποια στιγμή

το mate 10 pro (hdr ενεργοποιημένο, ώστε να είναι το ίδιο με το iphone x)

mate 10 pro.jpg

το iphone x

iphone x.jpg

από την άλλη το iphone έπιασε την υφή του χαλιού & έχει πιο σωστό white balance

Το flare με ξενέρωσε σε υπερθετικό βαθμό αλλά ευτυχώς δεν εμφανίζεται πάντα, θα το ψάξω και με τις manual ρυθμίσεις που έχει να δω τι ψάρια πιάνει...

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Φωτογραφικα στο δικό μου μάτι το iphone κατέστρεψε την λήψη, με HDR ενεργό είναι για πέταμα η φωτό αφού τα καμένα δεν επανέρχονται, αυτό ίσως φανερώνει μειωμενο δυναμικό εύρος ασχέτως ρυθμίσεων, το WB σε τέτοιες σκηνές ποτέ δεν το αφήνουμε στο auto ακόμη και με σύγχρονες μηχανές, δύσκολος φωτισμός και συνθήκες για να επιλέξει αυτόματα σωστά τα χρώματα ένα κινητό.
Το flare είναι θέμα σίγουρα αλλά και πάλι προτιμώ την λήψη από το Huawei.

Απόδειξη πώς τα αποτελέσματα που διαβάζουμε στο ίντερνετ είναι υποκειμενικα. Και εγώ εδώ προτιμώ το mate 10 pro μακράν γιατί η φωτογραφία είναι πιο σωστά φωτομετρημενη σε σχέση με το iPhone.
Δοκιμασε και ημέρα χωρίς τόσα λευκά στην εικόνα. Επίσης δοκίμασε και ασπρόμαυρο όπου το mate λογικά θα δείξει την αξία του σε κάποιες λεπτομέρειες.

το iphone σιγουρα δεν εχει μειωμενο δυναμικο ευρος, απλα δεν εκανε σωστη φωτομετρηση κι εδωσε προτεραιοτητα στα σκοτεινα.
Δεν ξερω αν ηταν ενεργο το HDR, δεν ειμαι σισγουρος απ αυτο που βλεπω.
Ισως να ηθελε καπου tap για να παρει σωστη μετρηση.
Εγω που ειχα και το 8 plus (σχεδον ιδιο με το Χ) ειχα πολυ καλα αποτελεσματα.

Το καλυτρεο παντως αποτελεσμα το εχουμε παντα με εφαρμογες που εχουν Manual ρυθμισεις, στο auto Μερικες φορες δεν τα καταφερνουν καλα τα κινητα (οπως και οι μηχανες εξαλου).

ΥΓ... τα καλυτερο HDR παντως εχει το pixel XL (kai to 2 XL) με διαφορα. Εχοντας δοκιμασει παρα πολλα κινητα, σιγουρα ξεχωριζει η επεξεργασια που κανουν με πολυ καλο αλγοριθμο της Google)

Εδω μια με την stock camera εφαρμογη του XL με HDR ON (οχι auto !)

Pixel XL camera by John Spirou, on Flickr

Κι εδω η ιδια , τραβηγμενη με το Adobe Lightroom σε RAW (τα λαμπακια δυστυχως ετυχε να ειναι κλειστα σ αυτη)!

pixel xl raw to jpg by John Spirou, on Flickr

Last edited: