Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Nαι .. αλλά πως θα ήταν σε f1.5 vs f3.6 ή f2.5 vs f6.3 ;)

To βασικό για μένα είναι να τελειοποιήσουν το στακάρισμα των πολλαπλών αισθητήρων .. και των πολλαπλών λήψεων .. εκεί ακόμα υστερούν ΠΟΛΥ τουλάχιστον όπως βλέπω απο Huawei P20pro & Samsung S9 .. η Google νομίζω εκεί είναι που παίρνει κεφάλι (και νομίζω έδωσαν τον κώδικα ως open source .. ώρα να αρχίσουμε το ψήσιμο στα φιλαράκια να τον μεταφέρουν για μελλοντικές open source εκδόσεις ;))

Tα υπόλοιπα (Sharpening, HDR rendering) δεν είναι δύσκολα αν έχεις RAW χωρίς θόρυβο (λόγω των πολλαπλών λήψεων) .. τώρα λόγω θορύβου είναι μπλεγμένοι σε αντικρουόμενες ενέργειες
1- αποθορυβοποιηση αρχή-αρχή (διότι όλα του "2" αυξάνουν και τον θόρυβο που θα ήταν ασήμαντος σε κανονική επεξεργασία )
2- μετά δυνατό local contrast/sharpening color enhancement που χρειάζεται έξτρα προπάθεια για να νικήσει θολούρες/ασάφειες απο το στακάρισμα
3- οτι μπορούν σε edge enhancement για να ακυρώσουν επιλεκτικά το λασπωμα της αποθορυβοποίησης ..

Aν τελειοποιηθεί το στακάρισμα τότε παύει να υφίσταται το μεινέκτημα των μικρών αισθητήρων ..

Πάντως το πιο εντυπωσιακό για μένα είναι η εξέλιξη στην απόδοση αυτών των μικρούτσικων φακών .. εστω και αν είναι μονοεστιακοί, δεν αναμενόταν να μπορούν αν υποστηρίξουν 20 Mp 1/2.5 αισθητήρες .. ενω πρακτικά αποδεικνύονται άξιοι και για 40mp ..

Παραθέτω και εγώ μερικές φωτογραφίες jpeg απείραχτες από το Nubia m2 που πήρα πρόσφατα.
Να πω την αλήθεια ποτέ δεν έχω δώσει πάνω από 200 ευρώ για κινητό και νομίζω ότι αυτή και αυτή τη φορά χτύπησα λαβράκι.
Τι λέτε οι ειδικοί;
IMG_20180331_183331 by thniakos2001, on Flickr

IMG_20180331_183308 by thniakos2001, on Flickr

IMG_20180331_183250 by thniakos2001, on Flickr

IMG_20180331_183246 by thniakos2001, on Flickr

IMG_20180329_194034 by thniakos2001, on Flickr

IMG_20180329_192740 by thniakos2001, on Flickr

IMG_20180323_145355_1 by thniakos2001, on Flickr

IMG_20180215_113553 by thniakos2001, on Flickr

IMG_20180214_211320 by thniakos2001, on Flickr

Τάσο οι πιο πολλοι δε έχουν οπτική σταθεροποίηση στα 4κ.

Και το oneplus 5t δεν είχε και νομίζω με κάποιο firmware έβαλαν ή διόρθωσαν την ηλεκτρονική σταθεροποίηση με σχετικά καλά αποτελέσματα.
Ίσως και η Huawei κάνει το ίδιο.

Γι αυτό άλλωστε και η σχετικά χαμηλή βαθμολογία του dxo στο βίντεο.

Έχειεπισης αρκετά artifacts και όχι πολύ ομαλή μετάβαση έκθεσης από τα σκοτεινά στα φωτεινά και το αντίστροφο.

Για φωτό είναι σίγουρα άριστο, αλλά για βίντεο iphone και Samsung υπερέχουν αισθητά.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Λοιπόν θέλω την γνώμη σας. Με ενδιαφέρει ένα κινητό όσο πιο οικονομικό γίνεται αλλά να έχει καλή φωτογραφική μπρος και πίσω και επίσης καλό βίντεο. Ότι θέλουμε όλοι δηλαδή.
Αυτό που ζητάω είναι στο βίντεο ο ήχος να είναι καλός γιατί το θέλω να γράφω δυναμομετρησεις. Όποιος δεν γνωρίζει υπάρχει ένας δυνατός ανεμιστήρας με παροχή αέρα 120km/h
Και το αυτοκίνητο επιταχύνει μέχρι και 260 σε κάποια. Οπότε μιλάμε για πολύ θορυβώδες περιβάλλον.
Με το xiaomi redmi note 3 pro ο ήχος είναι απαίσιος όπως και η εστίαση.
Δεν μπορώ να φτάσω τωρινές ναυαρχίδες. Ευχαριστώ

Αφού δε σου κάνει το χιαομι δε νομίζω να βρεις κάτι σ αυτα χρήματα.
Ίσως κάποιο μεταχ/νο lg g6 στα 250, καλή κάμερα και ευρυγώνιος φακός, μέτρια όμως selfie...
Για τον ήχο δε θυμάμαι....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Μετά το Πάσχα θα πάω μια πολυήμερη εκδρομή με το σχολείο στα Χανιά και δεν το κρύβω ότι είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι να αφήσω πίσω τη φωτογραφική.
Αν δούλευε η φωτογραφία στην rx100iii θα την έπαιρνα μαζί δίχως σκέψη αλλά η ιδέα να κουβαλάω μια mirrorless με κουράζει.
Θα το σκεφτώ λίγο ακόμη.
Το ξέρω είναι ντροπή να στηριχτώ στο κινητό αλλά δεν έχω μια καλή compact αυτή τη στιγμή.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Μετά το Πάσχα θα πάω μια πολυήμερη εκδρομή με το σχολείο στα Χανιά και δεν το κρύβω ότι είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι να αφήσω πίσω τη φωτογραφική.
Αν δούλευε η φωτογραφία στην rx100iii θα την έπαιρνα μαζί δίχως σκέψη αλλά η ιδέα να κουβαλάω μια mirrorless με κουράζει.
Θα το σκεφτώ λίγο ακόμη.
Το ξέρω είναι ντροπή να στηριχτώ στο κινητό αλλά δεν έχω μια καλή compact αυτή τη στιγμή.

να πάρεις τη mirrorless . Τα Χανιά έχουν καταπληκτικά μέρη και επίσης έχουν τρομερές αντιθέσεις κοντράστ. Εκεί το κινητό θα πάει άπατο.

δεν το ξερω το κινητο σου Παναγιωτη, οποτε δυσκολο να εκφερω γνωμη.

Εγω το εκανα πριν 3 χρονια περιπου, στη Τηνο (ειχαμε βρεθει μαλιστα) και ειχα παρει μια sony και το κινητο μου (iphone 6).
Απο τις 1000 περιπου φωτο που τραβηξα , οι 800 περιπου ηταν με το κινητο.
Σε λιγες μονο περιπτωσεις δεν με ικανοποιησε, κυριως στα βραδυνα, τοτε ηταν ακομα μετρια η εικονα ολων των κινητων σε βραδυνα.

Τωρα πια δεν ξαναπαιρνω μαζι μου μηχανη, εκτος αν ξερω απο πριν τι ακριβως θα χρειαστω.

Ειδικα αν τραβας raw , λιγα πραγματα θα σου λειψουν...αλλα φυσικα το κινητο σου δεν το ξερω καθολου.

Εγω θα ελεγα να παρεις και τα 2 και να κανεις ενα συγκριτικο....μονο ετσι θα βεβαιωθεις (και θ αποφασισεις για την επομενη σου εκδρομη) .

Σε εκδρομή με την οικογένεια ή στο εξωτερικό σίγουρα θα πάρω μαζί τη μηχανή, κανένα κινητό ακόμη δεν μπορεί σε τέτοιες περιπτώσεις
να καλύψει αναμνήσεις μιας ζωής καλύτερα από μια καλή φωτογραφική μηχανή.
Το θέμα μας είναι για μια πιο casual χαλαρή λήψη αν επαρκεί το κινητό και εννοείται με φως γιατί όταν σκοτεινιάζει όλα τα κινητά λένε καληνύχτα.

οχι ολα....:p

Εχουν βελτιωθει πολυ τα καλα κινητα σε βραδυνα.
Ειδικα αν σκεφτεις οτι πολλοι παιρνουν μαζι τους μια μηχανη αλλα με τον κιτ φακο .

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Θα το σκεφτώ λίγο ακόμη.

Σιγα που δεν θα παρεις.

Κουβαλαγα D750+24/70 + παννυ GX80+35/100
(συν διαφορα αλλα, μη φωτογραφικα :p )

https://www.relive.cc/view/1412649932#
(& επιστροφη :D )

καλα, εσεις ειστε και γυμνασμενοι ! :p

Εμεις που ακομα και τον εαυτο μας δυσκολευομαστε να κουβαλησουμε, το κινητο μια χαρα ειναι... -bye-

Το xiaomi mi note 3 είναι μικρότερο από το RN2 που είχα, κάποια χιλιοστά πιο λεπτό και σχεδόν μισό εκατοστό πιο στενό. Παράλληλα οι φωτογραφίες που βγάζει στο "αυτόματο" είναι σε άλλο επίπεδο ανεξαρτήτως camera app. Παραμένει όμως ένα μικρό, παραλληλόγραμμο αντικείμενο, χωρίς κουμπιά, χωρίς ανακλινόμενη οθόνη, χωρίς σκόπευτρο, χωρίς...

Θέλω να πω, εντάξει πλησιάζουν τις καλές κόμπακτ προ 5ετίας, αλλά α) η ευχαρίστηση? και β) αν το παλέψεις λίγο με μια σύγχρονη καλή κόμπακτ του παίρνεις το σκάλπ...

ολα εχουν το τιμημα τους...

Οταν ξεκινησα κι εγω πριν 7-8 χρονια με τη πρωτη μου mirrorles (sony nex5) , σε σχεση με την canon 7D, ενοιωθα οτι εχασα πολλα και κερδισα μονο σε ογκο-βαρος.
Με το καιρο φτασαμε εδω που φτασαμε.

Παντα κατι χανεις , κατι κερδιζεις...

Ο καθενας εχει και διαφορετικες αναγκες , και αυτες καθοριζουν τελικα τις επολογες του.

Εγω πχ εχω σαν πρωτο θεμα τον ογκο - βαρος, και μπορω να κανω πολλες υποχωρησεις... αλλον δεν τον ενδιαφερει καθολου , οποτε δεν τιθεται θεμα συγκρισης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Όπως το λέει ο Βλάσσης, βραδάκι στο παλιό λιμάνι και στα στενάκια δεν νομίζω το κινητό να σε καλύψει.