Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Πάντως το s10+ σε αρκετά συγκριτικά δεν τα πάει και τόσο καλά...

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

To s10 δεν έφερε κάτι νέο στο θέμα φωτογραφίας, απλά κάλυψε το κενό κυρίως στο θεμα Ευρυγωνιας καμερας.

Μέχρι τώρα αν ήθελες κάτι τέτοιο έπρεπε να πας σε lg κυρίως και τελευταία σε huawei επίσης.

Τα Samy έχουν ακόμα μέτριο software, τρώνε πολύ λεπτομέρεια με την έντονη επεξεργασία και στα βραδυνα πια δεν είναι κορυφαία.. Δεν εχουν καλό night mode.
Δεν εχουν επίσης καλό port της Google Gcam....

Το μονο εντυπωσιακό τους είναι η σταθεροποιηση στο βίντεο, κυρίως σε 1080.

Περιμένουμε σύντομα τα νέα huawei p30....

Για οικονομική λύση θα πήγαινα μάλλον σε xiaomi mi 8, που έχει ois και πολύ καλό Gcam port, όπως και το lg v30.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Εγώ στο δικό μου note 8, όταν θέλω σωστή φώτο, τραβάω raw και με 1 2 κινήσεις τις φέρνω στα μέτρα μου.
Επειδή έχει και ois, το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό, ακόμα και σε νυχτερινό θεμα.

Το note 8 συγκριτικα με v30 και gcam πως τα παει;
Φωτογραφικα συμπαθω αρκετα το p20 pro, αλλα με ξενερωνει η επιθετικη οξυτητα του.
Ποιο βγαινει πρωτα p30 ή note 10;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Αν μιλάμε για στοκ jpg, το note 8 είναι πιο εντυπωσιακό. Το lg v30 πιο ρεαλιστικό.
Αν φυσικά βαλεις και την Ευρυγωνια, προτιμώ το lg v30.

Αν τώρα πάμε σε v30 με Gcam VS Note 8 RAW... Δύσκολη επιλογή.

Για μένα, πάλι κερδίζει το lg λόγω Ευρυγωνιας.

Το p30 βγαίνει στο τέλος του μήνα... Το note 10 αργεί ακόμα.

Μαλιστα..

Παντως, παιρνοντας την πασα, εκει που τεινει να χαθει η μπαλα, βασικα εχει ηδη χαθει, ειναι στο οτι οι περισσοτεροι θεωρουν καλυτερο πχ ενα πρασινο που στη πραγματικοτητα δεν εχουν δει ποτε! Κουλο και ομως αληθινο.

Εγώ στο δικό μου note 8, όταν θέλω σωστή φώτο, τραβάω raw και με 1 2 κινήσεις τις φέρνω στα μέτρα μου.
Επειδή έχει και ois, το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό, ακόμα και σε νυχτερινό θεμα.
Έχεις κανένα ενδεικτικό δείγμα να δούμε;

ενα δειγμα, με λιγοστο φως απο το παραθυρο.

Η λεπτομερεια στη τριχα στο jpg εχει χαθει, απο τη πολυ συμπιεση και απο-θορυβοποιηση.
Σε νορμαλ θεαση στο κινητο φαινεται οκ, αλλα αμα τη δεις σε μεγαλυτερη οθονη, φαινεται αρκετα το προβλημα.
Το ιδιο θεμα εχει , ειδικα με τα προσωπα , εκει χανεται πολυ η λεπτομερεια και η υφη γινεται "πλαστικη" απο την εντονη επεξεργασια.

αριστερα raw , δεξια Jpg.

poc1qiY.png

200% μεγεθυνση...

c2isTOG.jpg

FOdzXDG.jpg

Για xs Max με ποια εφαρμογή τραβάμε raw οποίος γνωρίζει; Έχω αγορασμένη την ProCamera αλλά τόσο σε raw όσο και γενικά δεν βγάζω καλύτερο αποτέλεσμα από την stock εφαρμογή.. Μπορεί βέβαια και εγώ να κάνω κάτι λάθος

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

to iphone τραβαει hdr photos αυτοματα, οποτε οσον αφορα τη δυναμικη περιοχη η διαφορα θα ειναι μικρη.

το ιδιο και για την οξυτητα και φυσικοτητα...δεν κανει πολυ επεξεργασια το iphone και γι αυτο παλι δε θα δεις τεραστια διαφορα, οπως εδω με τα samsung που φημιζεται για την εντονη επεξεργασια.

Δοκιμασε παντως την εφαρμογη της adobe , το Lightroom Και τραβα με αυτην και επεξεργασου παλι με αυτην.

https://itunes.apple.com/us/app/adobe-lightroom-cc/id878783582?mt=8

Γιάννη μήπως μπορείς να ανεβάσεις τις φωτογραφίες στο cloud να τις δούμε σε pc?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

δεν τις εχω τωρα...μονο στο imgul.

Aλλα δεν ειναι δυσκολο να δοκιμασετε κι εσεις....τραβηχτε μια raw και δειτε τη διαφορα.

αν το κινητο σας δε τραβαει Raw, κατεβαστε το adobe lightroom και τραβηξτε (κι επεξεργαστειτε) με το ιδιο προγραμμα.
Εκτος απο επεξεργασια , τραβαει και raw(dng) το ιδιο το Lightroom.

https://www.youtube.com/watch?v=eb1L-c3kG6c&t=182s

Καλα ολα αυτα αλλα ιδανικα στο κινητο θελω κλικ και τελος. Ουτε ρόους ουτε διορθωσεις. Στα λογια αυτα, στη πραξη ναναι καλα το σναπσντ.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Καλα ολα αυτα αλλα ιδανικα στο κινητο θελω κλικ και τελος. Ουτε ρόους ουτε διορθωσεις. Στα λογια αυτα, στη πραξη ναναι καλα το σναπσντ.

Γι’αυτο αγοράζουμε iPhone η Pixel που είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα χωρίς πείραγμα.