Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Σε πιτογυρα/καφεδες πες μας ποσα ειναι!

Περα απο την πλακα μη ξεκινησουμε να λεμε τι μπορει να κανει καποιος με 1000ε, τα ξερουμε ολοι.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

κοίτα μην τα θεωρείς κι αυτά λίγα.
200 πιτόγυρα και καφέδες.
Χωρίς κοκα κόλες...
Κάνεις μια αποτοξίνωση και νάσου με κινητάρα

κοίτα μην τα θεωρείς κι αυτά λίγα.
200 πιτόγυρα και καφέδες.
Χωρίς κοκα κόλες...
Κάνεις μια αποτοξίνωση και νάσου με κινητάρα

Χαχα!

Τετοια νηστεια ουτε για το "σχεδιασμενο στη καλιφορνια που παραγεται στην κινα".

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ναι αλλά τώρα έχεις δυο σε ένα.. Έλα πες την αλήθεια πόσοι εκτός από τους μερακλήδες κρατάνε και κινητό και μηχανή; Οι τιμές πλέον στις ναυαρχιδες εκεί θα παίζουν. Από την άλλη άμα δεν έχει μήλο στην πλάτη κανεις μισές δουλειές :)

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

μολις παρουσιαστηκε και το πολυ αναμενομενο Huawei P30 PRO !

Εχει 4 καμερες στη πισω μερια...

μια 20MP Ultra wide 16mm f2.2 (με δυνατοτητα MACRO)

κυρια καμερα 40MP Superspectrum 27mm f1.6 OIS

την 8MP Telephoto zoom f3.4 135mm OIS (5x Optical - 10x Hybrid - 50x Digital)

και τελος την Time of Flight που ειναι υπευθυνη για το DOF kai to AR.

Εχει επισης 4k 30p me OIS + EIS (για πρωτη φορα στη huawei), και η μονη ελλειψη (?) για μενα ειναι το 4κ 60p... (δεν εχει ξεκαθαριστει ακομα!)

Στο DXO συγκεντρωνει 112 βαθμους, 119 στη φωτο και 97 στο βιντεο και φυσικα καταλαμβανει τη πρωτη θεση (με οτι σημαινει αυτο βεβαια).

Αξιζει της (φωτογραφικης) προσοχης μας, αν και λιγο ακριβο, αν κα πια το χιλιαρικο γινεται στανταρ για ναυαρχιδες στις μεγαλες εταιρειες.

https://www.dxomark.com/huawei-p30-pro-camera-review/

ΥΓ...ακομα εχει software προ παραγωγης, οποτε περιμενουμε μικρες αλλαγες-βελτιωσεις οταν διατεθει επισημα (νομιζω απο 2 Απριλιου).

ΥΓ2... νομιζω οτι καπου εδω, μπαινει οριστικα η ταφοπλακα οποιασδηποτε compact μηχανης (για το 99% τουλαχιστον των χρηστων).

p30pro.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=X8IjG0M0Zxg

Προσωπικά, θα μπορούσε άνετα ν αποτελει τη μοναδική μου μηχανή σε διακοπες και ταξίδια....

Η εικόνα είναι πολύ καλή και στα βραδυνα, έχει αρκετό ζοομ, υπέρ Ευρυγωνια κάμερα, Macro mode, με μόνη έλλειψη τα 4k 60p.

Θα το βάλει μάλλον στο matte 30 με το νέο επεξεργαστή.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ΥΓ2... νομιζω οτι καπου εδω, μπαινει οριστικα η ταφοπλακα οποιασδηποτε compact μηχανης (για το 99% τουλαχιστον των χρηστων).

για πολλούς αυτό ήδη είχε γίνει πολύ πιό πριν, ιδίως αν δεν είχαν hiend απαιτήσεις

Στα 949 το 128αρι και με δώρο το ρολόι που μπορεί να πουληθεί άνετα , νομίζω ότι κατεβαίνουμε σε καλό επίπεδο τιμής. Ίσως και στα 750 , όπου θεωρώ ότι για ναυαρχιδα και τέτοιες φωτογραφικές ικανότητες είναι καλή σχετικά η τιμή του....

Σε λίγους μήνες η τιμή θα έχει κατέβει στο μισό όπως συμβαίνει σε συσκευές της huawei. Δεν νομίζω να χρειάζεται κανείς σήμερα μηχανή εκτός από τους επαγγελματίες

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

αυτά τα 40mp σε τι σένσορα είναι? 1/1.7?
έχουν νόημα?

το αρχειο που βγαζει ειναι 10Mp , συνδιαζει δηλ. 4 σε 1 για ν αυξησει ετσι δυναμικη περιοχη, ISO κλπ.

Αλλα οι περισσοτερες δυνατοτητες βγαινουν μεσα απο συνδιασμο hardware + software + AI ...μη τα κοιτας παραδοσιακα , με απλους φωτογραφικους ορους.

Κανει οτι και το pixel της Google...πεφτει πολυ computational process κι εκει αλλωστε θα παιχτει το παχινιδι στο μελλον.

Δεν ειναι λιγο παντως να εχεις μια φωτογραφικη με εστιακη καλυψη οπτικα απο 16mm μεχρι 125mm....δεν υπαρχει πουθενα κατι τετοιο.
Προφανως το τελικο αποτελεσμα δεν το κρινουμε πολυ αυστηρα, ουτε σε 100% μεγεθυνση.
Εκει παντα μια καλη dslr-mirrorless θα εχει προβαδισμα...αλλα δεν ειναι εκει το θεμα.

ΥΓ... γι αυτο η Canon σε προσφατη ανακοινωση ανεφερε οτι θα υπαρξει κι αλλη μειωση παγκοσμιως στις πωλησεις dslr...πολυς κοσμος , ακομα περισσοτερος απο σημερα , θα στραφει κυριως στα κινητα.
Με τετοιες επιδοσεις, που καλυπτουν ανετα το μεσο χρηστη, προβλεπω να εχουν προβλημα πολλες παραδοσιακες εταιρείες του χωρου...αν δε τρεξουν κι αυτες αναλογα.

ΥΓ2... οταν με μονο 1Lux βγαζεις τετοια φωτο !
DxOMark2012_1Lux_SME_H_HandHeld_HuaweiP30Pro_DxOMark.jpg

Αφού διάβασα την αναλυτική παρουσίαση στο DxO, μπορώ να πω με σιγουριά ότι του χρόνου που θα πέσει γύρω στα 500-600 θα είναι... "δυο στην τιμή του ενός": premium compact του πεντακοσάρικου και δώρο ένα top κινητό! Χμμμ...

edit: Δεν έχει EVF όμως! :flipout:

Προφανώς μέχρι του χρόνου θα έχει γίνει ο χαμός από όλους τους διεκδικητές που θα τρέξουν να προλάβουν με ανάλογες προτάσεις.
Για μένα πλέον θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στις τεράστιες και εναλλάξιμες μπαταρίες (και μνήμες)

οπως το ειπες....οι mirrorless στα βαλιτσακια και στις προθηκες βλεπω να μενουν !

Εγω ηδη τραβαω τις περισσοτερες φωτο με το κινητο μου...αν καταφερω του χρονου να παρω το P30 pro (ή καποιο αντιστοιχο), βλεπω τη sony Μου να πιανει αραχνες :p

YG... αφου φτασαμε, πολλοι απο εμας τους τρελλαμενους, να το σκεφτομαστε να εχουμε το κινητο για καθημερινη χρηση, ταξιδια, εκδρομες, φωτο δρομου κλπ...φανταστειτε τι σκεφτεται ο υπολοιπος "νορμαλ" κοσμος!
Εκει ειναι το θεμα, εμεις παντα θα εχουμε μια καλη μηχανη για τη τρελλα μας...ο μεσος χρηστης ομως θ αντικαταστησει ακομα και τις καλες μηχανες του σιγα-σιγα, οχι μονο τις compact.
Εχουμε να δουμε πολλα ακομα...σε 2-3 χρονια θα εχει αλλαξει ριζικα η αγορα των φωτογραφικων και προβλεπω μερικες να βαζουν λουκετο ή να συγχωνευονται.

Προσωπικά έχω πάθει σοκ....απίστευτο...όπως λέει και ο Γιάννης δεν ξέρω καν αν έχει νόημα να κουβαλάμε μηχανή πλέον...ουσιαστικά το κινητό τα κάνει σχεδόν όλα και καλύπτει τις ανάγκες ακόμα και ενός απαιτητικού χρήστη....φυσικά εμείς που είμαστε τρελαμένοι θα έχουμε και μηχανή, άλλα πραγματικά βλέποντας τι κάνει το κινητό με βάζει σε σκέψεις σοβαρές μάλιστα ακόμα και στην αρχική του τιμή......
Εδώ ένα review από το Gsmaraena....
https://www.gsmarena.com/huawei_p30_pro-review-1910p6.php

Y.Γ. Πολύ βασικό για μένα ότι ο υπερυρυγώνιος φακός της δίνει αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα, ακόμα και τα άκρα είναι σχετικά καλά!!!..απίστευτα πράγματα!!!...να το ξαναπώ ότι έχω εντυπωσιαστεί!!
https://www.gsmarena.com/huawei_p30_pro-review-1910p7.php#image25