Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Μα αυτο ειναι το Νο1 πρόβλημα για εμενα απο την χρήση ενός τοπ κινητού σε ένα ερασιτέχνη φωτογράφο, κοιτώντας την ευκολία του κυρίως να χάσει τις φωτογραφικές ευκαιρίες για πραγματικά καλές φωτογραφίες (αντάξιες των ικανοτήτων του) και να αποκτήσει την δυνατότητα για πολλές μέτριες, το ζύγι είναι του καθενός όμως,

αν η χρήση της μηχανής είναι για events μόνο (όπως αναφέρει ο Γιάννης) πάω πάσο αλλά για τα event δεν μου κολλάει πάλι να κοιτώ για μικρή ελαφριά ακάθρεπτη και 2-3 μικρους prime φακούς, εκεί δουλειά θες να βγεί και άλλες είναι οι απαιτήσεις.

για τα events εχω την sony με τους 2 zoom (24-70 kai 70-210 f4) και ειμαι πληρως καλυμενος.
Για πολυ σκοτεινα εχω φυσικα 2-3 primes και με καλυπτουν επισης.

Για ολα τ αλλα ομως (και για τους λογους που ανεφερα και στο αλλο νημα , βαρος -ογκος και διακριτικοτητα-αποφυγη ενοχλησεων) θα εχω το κινητο.

Προτιμω να εχω μετριες προς καλες φωτο, παρα καθολου....

Ελα για πειτε ολοι τι dslr εχετε να κλεισει ο κυκλος του vs... λολ

Ρε τζον ραμπο της φωτογραφίας, δωσε στον φιλο σου το πι30 και πες του να σου δωσει το πι30προ να δουμε κανα σοβαρο τεστ...

ε, θελει και χρηματα...δε γινονται ολα τζαμπα! :p

Παρομοια θα ειναι παντως η εικονα, ειδικα στο ευρυγωνιο και νορμαλ εστιακο μηκος.

Οπως εχω πει, το θεμα με τις εταιρειες (πλην google-apple) ειναι η εντονη επεξεργασια...αν και τελευταια εχουν βελτιωθει λιγο.
Η λυση ειναι να τραβας Raw....ή να βαλεις Gcam εκει που μπαινει.

Δυστυχως σε samy kai huawei δεν μπαινουν , οχι τουλαχιστον ευκολα και με καλο αποτελεσμα.

YG... στο παρελθον ειχα αρκετες καλες compact και μερικες μαλιστα με μεγαλο αισθητηρα (πχ Fuji X70) , αλλα παντα κατι μου ελλειπε (εστιακα μηκη) ή τις ξεχναγα στο σπιτι ή ηταν αφορτιστες κλπ
Το κινητο το εχεις παντα μαζι σου, γι αυτο αλλωστε ειναι και το Νο1 φωτογραφικη στο κοσμο, ολοι το εχουν μαζι τους.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

ειλικρινά τώρα πόσοι κάτοχοι compact τραβούσαν RAW και το επεξεργαζόντουσαν μετά σε pc (αναγκαστικά) ? και για να βάλω το ερώτημα στον χώρο των φωτογραφικών κινητών που το έχεις πάντα μαζί σου κυρίως για την αμεσότητα να δώσεις το υλικό απευθείας, τι ποσοστό πιστευεται ότι θα τραβήξει RAW για να το επεξεργαστεί κατάλληλα και με επιτυχία στην μικρή οθόνη του κινητού ωστε να το στείλει άμεσα ? και τι ποσοστό θα έχει τραβήξει RAW+JPEG και θα κάτσει μετά να ασχοληθεί μετά με το RAW σε πισι με σοβαρή επεξεργασία ?

ο αγοραστής των φωτογραφικών κινητών αγοράζει κινητό για το ΑΙ δηλ. για την αυτοματοποίηση ΟΛΗΣ της διαδικασίας, για τις πολλαπλές κάμερες που τα κάνουν ευκολα όλα, όχι για να σπάσει τα νεύρα του εκ των υστέρων με ειδικά προγράμματα επεξεργασίας σε υπολογιστή, μερικά φίλτρα σε ένα app τύπου snapseed θα βάλει και έφυγε το αρχείο , πολυ καλό ότι υπάρχει η δυνατότητα για RAW αλλά για την συντριπτική πλειοψηφία θεωρώ πως είναι ψιλοάχρηστο χαρακτηριστικό

Last edited:
μπορει, αλλα υπαρχει και δινει πολλες δυνατοτητες και χωρις pc.

Εγω δεν τις ανοιγω ποτε στο PC γι αυτη τη δουλεια (μονο για το forum το κανω αυτο).
Στο κινητο μου ή στο Tablet, μπορω ανετα να το επεξεργαστω ...δε κανω πολλα-πολλα , ελαχιστη επεξεργασια κανω.
Το κυριο πλεονεκτημα ειναι οτι γλυτωνεις τη σχετικα κακη και εντονη επεξεργασια που κανουν πολλες εταιρειες, χαρην εντυπωσιασμου.

Μια απλη ρυθμιση κανω συνηθως (να επαναφερω τα highlights-shadows) , ελαχιστη αποθορυβοποιηση (αν ειναι βραδυ) και φερνω εκει που θελω τα χρωματα.
Δουλεια 1 λεπτου, αν τη κανεις μια φορα , μετα ειναι τυφλοσουρτης.

Και δωρεαν, με την εφαρμογη της Adobe Xpress
https://www.photoshop.com/products/photoshopexpress

προσωπικα τραβαω JPG+RAW αν ειναι κατι σημαντικο ...αλλιως και το jpg μου κανει πολλες φορες.

Και ο κοσμος που λες, που δεν θελει ποτε να κανει κατι παρομοιο, αυτος δεν θελει ετσι κι αλλιως τιποτα παραπανω!

ΥΓ... σε κινητα οπως το iphone, Google pixel , αλλα και σ αυτα που παιρνουν GCAM , δεν τραβαω RAW, γιατι εχουν καλο software.
Αυτα ισχυουν για τα υπολοιπα κινητα....οπως τα samsung - huawei.

YΓ2... το ξαναλεω, δεν κανουμε πολυ επεξερεγασια των RAW, απλα πραγματα, κυριως θελουμε ν αποφυγουμε την εντονη συμπιεση κι επεξεργασια των εταιρειων. Ειδικα σε προσωπα εχει σημασια αυτο και εφοσον το θελουμε βεβια.
Βλεπω πολλους που τους αρεσουν οι εικονες οπως βγαινουν , κατευθειαν απο το κινητο, κι ας εχουν εντονη επεξεργασια.
Αυτοι δεν θα πηγαιναν ποτε σε μια αλλη μηχανη που θα τους εβγαζε "ρεαλιστικο" αποτελεσμα.
το ιδιο συμβαινει πχ και στις τηλεορασεις...δες ποσοι "καλιμπραρουν" τις τηλεορασεις τους , εστω και στοιχειωδως! Μονο εμεις εδω μεσα τα κανουμε αυτα....
Οι περισσοτεροι εχουν τη τηλεοραση στο VIVID για "ωραια" και "εντονη" εικονα!

Gru mode on

εγω παλι θελω και μου αρεσει να βλεπω τις αντιδρασεις των ανθρωπων ,
που τραβανε video με το κινητο οριζοντια και κανουν και zoom για να βγαλουν φωτο και video
οταν τους ζηταω να τα δουμε σε μια μεγαλη οθονη πχ τηλεοραση

(που φυσικα δεν ξερουν καν πως γινεται αυτο ...)

Gru mode off

στο παρον νημα, προσπαθουμε απλως να δουμε ποια κινητα αξιζει καποιος να εχει, αν τον ενδιαφερει η φωτογραφια.

Δεν κανουμε κοντρα μεταξυ κινητων και dslr,, αν και καποια δειγματα δεν βλαπτουν...οχι ομως για να δουμε ποια ειναι καλυτερη φωτογραφικη.

Ειναι προφανες οτι μια dslr-mirrorless , με καλο φακο, θα ειναι καλυτερη απο οποιοδηποτε κινητο.

Εδω βαζουμε τις εμπειριες μας και δειγματα απο φωτο κινητων, για να δουμε ποιο κινητο αξιζει κανεις να παρει, με ποιες προυποθεσεις μπορουμε να εχουμε καλο αποτελεσμα, ποια ειναι καλα κινητα για ετοιμα jpg και ποια θελουν λιγη δουλεια .
Το τελευταιο, ειναι σχετικο ομως,, μιας και οπως ειπαμε, υπαρχει μεγαλη μεριδα αγοραστων που αρεσκεται στις εντονες και ετοιμες εικονες , σε αντιθεση με τους περισσοτερους απο εμας εδω μεσα.

Για τους περισσοτερους απο εμας εδω μεσα, το ιδανικο τηλεφωνο θα ηταν ενα P30 PRO σαν hardware , αλλα με apple-google software....προς το παρον ο καθενας βολευεται οπως μπορει!-bye-

ΥΓ... στη φωτογραφια παντα.

Eκτός θέματος το Adobe Εxpress κάνει καλή αποθορυβοποίηση; Luminence χρησιμοποείς Γιάννη ή Color grade για νυχτερινές λήψεις;
Έτσι μου φαίνεται και εμένα τζάμπα παιδευόμαστε με μεγάλες και βαριές εφαρμογές, εγώ όπως είπες λίγο ενίσχυση στα σκοτεινά χρειάζομαι συνήθως, λίγο crop να φέρω την λήψη στα ίσα της αν έχω κάνει λάθη, σαν να παίρνεις το φορτηγό να πάρεις τσίχλες στο περίπτερο, αφού πετάγεσαι και με το ποδήλατο, πάνω από ενά λεπτό δεν ασχολείσαι.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Τι ακριβως θελεις να πεις ;; Γιατι κι εγω κανω ληψεις landscape και zoom ταυτοχρονα. Και μια χαρα βλεπω στη τηλεοραση....

Μιας και το 1 από τα 2 μου κινητά μας άφησε χρόνους (galaxy s8) είπα να το αντικαταστήσω με ένα νέο και όχι ακριβό τηλέφωνο. Ετσι ύστερα από λίγο ψάξιμο απέκτησα το Xiaomi redmi Note 7. Το έχω εδώ και λίγες ημέρες και πέρα ότι για τα λεφτά του είναι εξαιρετικό, αυτό που κάνει εντύπωση είναι η κάμερα του είναι πάρα πολύ καλή για τα λεφτά του, ο αισθητήρας είναι πολύ μεγάλος 1/2" ίντσες και αποδίδει πάρα πολύ καλά ακόμα και σε βράδυ. θα βάλω αργότερα κάποια δείγματα, άλλα η πρώτη εικόνα είναι πολύ θετική!
Ρίξτε και μια ματιά στην γνώμη του Gsmarena για την κάμερα. Για 180 ευρώ που βρίσκεις καινούριο την έκδοση με 4gb ram νομίζω αξίζει κάθε ευρώ.
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_7-review-1883p5.php

Καλορίζικο Νίκο
Δες εδώ και για gcam που απ' ότι διάβασα μπαίνει χωρίς root
Περιμένουμε δείγματα και εντυπώσεις ...

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Τι ακριβως θελεις να πεις ;; Γιατι κι εγω κανω ληψεις landscape και zoom ταυτοχρονα. Και μια χαρα βλεπω στη τηλεοραση....

Landscape και zoom ? Δε γνωρίζω μπορεί να παίζει όπως λες , εγώ θα προτιμούσα να κροπαρω ..
Το παράδειγμα μου αφορούσε εκδηλώσεις (σχολεία , χορωδίες κλπ ) που με το κινητο προσπαθούν να φέρουν το θέμα τους face to face . (Video & photo)

Eκτός θέματος το Adobe Εxpress κάνει καλή αποθορυβοποίηση; Luminence χρησιμοποείς Γιάννη ή Color grade για νυχτερινές λήψεις;
Έτσι μου φαίνεται και εμένα τζάμπα παιδευόμαστε με μεγάλες και βαριές εφαρμογές, εγώ όπως είπες λίγο ενίσχυση στα σκοτεινά χρειάζομαι συνήθως, λίγο crop να φέρω την λήψη στα ίσα της αν έχω κάνει λάθη, σαν να παίρνεις το φορτηγό να πάρεις τσίχλες στο περίπτερο, αφού πετάγεσαι και με το ποδήλατο, πάνω από ενά λεπτό δεν ασχολείσαι.

πολυ καλη... λιγο ανεβαζω το Luminance denoise το βραδυ και λιγο παραπανω το Color noise.
Aπο εκει και περα, αν χρειαστει, λιγο διορθωνω την εκθεση , crop, κλπ

1 λεπτο μου παιρνει και ειμαι κομπλε.

πολυ καλη... λιγο ανεβαζω το Luminance denoise το βραδυ και λιγο παραπανω το Color noise.
Aπο εκει και περα, αν χρειαστει, λιγο διορθωνω την εκθεση , crop, κλπ

1 λεπτο μου παιρνει και ειμαι κομπλε.

Τέλειο, ευχαριστούμε, το εγκατέστησα και από ότι βλέπω ήρθε για να μείνει.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Μιλατε για android ή για windows;

Για windows 10 laptop εγώ, επιβεβαιώνω ότι πετάει η εφαρμογή, παιδευόμουν με lightroom με darktable και με όλους τους δεινόσαυρους, ακριβώς ότι χρειαζόμουν. Crop Rotate, ενίσχυση στα dark, λίγο denoise, και κανά φιλτράκι αν θέλω να κάνω κάτι εντυπωσιακό. Έβαλα και στα preferences να σώζει στην μέγιστη ποιότητα jpeg. H αλήθεια είναι ότι πριν μερικά χρόνια το είχα δοκιμάσει τότε δεν είχαν προσθέσει το denoise και για αυτό δεν το είχα προτιμήσει. Aλλά τώρα τα έχει όλα!

Για Android εγω... Στο κινητό και στο tablet την εχω.
Τραβάω raw και κατευθείαν το ανοίγω με την εφαρμογή.
Σε ένα λεπτό έτοιμος.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Μιας και το 1 από τα 2 μου κινητά μας άφησε χρόνους (galaxy s8) είπα να το αντικαταστήσω με ένα νέο και όχι ακριβό τηλέφωνο. Ετσι ύστερα από λίγο ψάξιμο απέκτησα το Xiaomi redmi Note 7. Το έχω εδώ και λίγες ημέρες και πέρα ότι για τα λεφτά του είναι εξαιρετικό, αυτό που κάνει εντύπωση είναι η κάμερα του είναι πάρα πολύ καλή για τα λεφτά του, ο αισθητήρας είναι πολύ μεγάλος 1/2" ίντσες και αποδίδει πάρα πολύ καλά ακόμα και σε βράδυ. θα βάλω αργότερα κάποια δείγματα, άλλα η πρώτη εικόνα είναι πολύ θετική!
Ρίξτε και μια ματιά στην γνώμη του Gsmarena για την κάμερα. Για 180 ευρώ που βρίσκεις καινούριο την έκδοση με 4gb ram νομίζω αξίζει κάθε ευρώ.
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_7-review-1883p5.php

Δεν μιλάς για το pro , αλλά το απλό Note 7 με τα 48 Mp που τα κάνει 12 φαντάζομαι . Με ενδιαφέρει αυτό το κινητό . Γενικές εντυπώσεις ; Είμαι τώρα με ένα πεντάιντσο redmi 3s σχεδόν τριετίας και φοβάμαι ότι θα μου φάνει γκουμούτσα .

Νικόλα αν βρεις χρόνο βάλε δείγματα να δούμε.
Του Note 7 pro είναι η κάμερα 48mp ενώ του Note 7 στα 12mp,δυστυχώς το Note 7 pro δε βγαίνει σε Global edition.