Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω vs και επειδή είστε αρκετά αντικειμενικοί εμένα δεν με ενθουσίασε καθόλου η κάμερα του s10 (συγκεκριμένα του s10+ φίλου). Είδα χρώματα σε πολλές περιπτώσεις εκτός πραγματικότητας και όχι τρελές διαφορες από τον προκάτοχο του όπως διαφήμιζαν. Η ultrawide πριν το update που δοκιμάσαμε ήταν αστα να πάνε σε πολλές περιπτώσεις καθώς έβγαζε παραμόρφωση στις άκρες που χάλαγε το όλο σύνολο. Στις νυχτερινές περίμενα καλύτερη απόδοση αλλά μπα..

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Αν την ενεργοποιησεις δεν εχει τοση παραμορφωση, οπως αλλωστε φαινεται στο παραδειγμα που εβαλα.

στα νυχτερινα, ειναι καλη καμερα, αλλα οχι κορυφαια, οπως των νεων huawei.
Exei ομως το καλυτερο βιντεο σε android....

επισης, πολλοι αναφερουν οτι εχει κακο βιντεο τη νυχτα (εννοω χειροτερο απο αλλα κινητα)...κι αυτο εξηγειται παλι απο καποιες ρυθμισεις.

Αν καποιος εχει ενεργοποιημενο το super steady shot, τοτε ναι, επειδη λειτουργει με την υπερ-ευρυγωνια καμερα και κανει crop για καλη σταθεροποιηση.

Δεν ειναι ομως συγκρισιμο...εμεις παντα οταν συγκρινουμε τα κινητα, εννοουμε με την "κανονικη" καμερα , οχι καποια αλλη που συνηθως εχει χειροτερο βιντεο λογω μικροτερου f stop Και πιθανου crop λογω σταθεροποιησης.

Γενικα, το s10 εχει ΠΟΛΛΕΣ ρυθμισεις σε φωτο και βιντεο, με αποτελεσμα να χανεται καποιος και αν επιλεξει καποια χωρις να ξερει , να εχει πολυ λαθος συμπερασμα για τη ποιοτητα των φωτο-βιντεο.

Λογω πολλων καμερων πια τα κινητα εχουν γινει περιπλοκα (τα περισσοτερα) και φυσικα χρειαζεται δουλεια απο τις εταιρειες, να προσπαθησουν να τα απλοποιησουν.

Η google ισως γι αυτο αποφευγει να βαλει το κατι παραπανω σε hardware, και μονο η apple προς το παρον εχει αποφυγει τις κακοτοπιες και τις περιπλοκες ρυθμισεις.

Η Huawei το προσπαθει επισης...με μετρια ακομα αποτελεσματα.

Κι επίσης σε βίντεο χαμηλού φωτισμού ποτέ 50 ή 60p, μόνο 25p διότι κρατάει την ταχύτητα χαμηλότερα οπότε και το iso. Και το iso σε κινητά δεν είναι για πολλά πολλά.

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λίγα δείγματα από την υπερευρυγωνια κάμερα του s10...χωρίς επεξεργασία.

http://imgur.com/gallery/rqI0ruj

85ce8507898f5a54c808a287add9c596.jpg

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Για κινητό καλές είναι άλλα μέχρι εκει, υπερβολική παραμόρφωση (π.χ. στην δεύτερη που έβαλες τα φώτα δεξιά και αριστερά στο πάνω σημείο της φωτογραφίας έχουν αλλοιωθεί εντελώς), το sharpeness στα άκρα πάει περίπατο, βασικά θέλουν σημαντικό crop για να στρώσουν. Και στο V30 που είχα δοκιμάσει την ευρυγώνια τα ίδια και χειρότερα ήταν, για μένα μη αποδεκτά αποτελέσματα δυστυχώς. Για πρόχειρη χρήση, σε κινητά/tablets ίσως κάνει για κάποιους (για μένα όχι δυστυχώς). Θέλουν δουλειά ακόμα τα κινητά για να φτάσουν ακόμα και αισθητήρα 1 ίντσας.

Αυτό έλεγα πριν που είχαμε δοκιμάσει με φίλο την ultra wide σε λήψη.. Στα άκρα άρχιζε να κυρτωνει απίστευτα που μου θύμιζε το πανόραμα που βγάζω με το χέρι τρεμάμενο.. Στη συγκεκριμένη το στέγαστρο δεξιά αρχίζει να ανεβαίνει σε σημείο να λες που πάνε τα νερά της βροχής :)

Για κινητό καλές είναι άλλα μέχρι εκει, υπερβολική παραμόρφωση (π.χ. στην δεύτερη που έβαλες τα φώτα δεξιά και αριστερά στο πάνω σημείο της φωτογραφίας έχουν αλλοιωθεί εντελώς), το sharpeness στα άκρα πάει περίπατο, βασικά θέλουν σημαντικό crop για να στρώσουν. Και στο V30 που είχα δοκιμάσει την ευρυγώνια τα ίδια και χειρότερα ήταν, για μένα μη αποδεκτά αποτελέσματα δυστυχώς. Για πρόχειρη χρήση, σε κινητά/tablets ίσως κάνει για κάποιους (για μένα όχι δυστυχώς). Θέλουν δουλειά ακόμα τα κινητά για να φτάσουν ακόμα και αισθητήρα 1 ίντσας.

δεν υπαρχει μηχανη 1 ιντσας (ή αντιστοιχη )με φακο που να αρχιζει απο τοσο χαμηλα δυστυχως .... στη καλυτερη αρχιζουν απο 24mm, εδω μιλαμε για 12mm αδιορθωτο και 14 περιπου διορθωμενο.

Αν υπαρχει καποια μηχανη που να αρχιζει εστω και απο 20mm με zoom φακο, ακουω προτασεις.

ΥΓ... μη μπερδευτε τη παραμορφωση λογω προοπτικης (κραταγα προχειρα το κινητο, δεν ηταν εντελως καθετα οι ληψεις και με σωστο οριζοντα), με τη παραμορφωση λογω ευρυγωνιου καδρου.

Δεν είναι κακές, εξάλλου και με καλή compact στα 24mm που πάνε minimum έχουν αρκετή παραμόρφωση. Επίσης βλέπω καλή δυναμική περιοχή - προφανώς με HDR. Κατά τα λοιπά τα γνωστά...

καποια στιγμη, ειχε ανακοινωσει κατι παρομοιο η Nikon...αλλα ναυαγησε!

Μακαρι να το ξανασκεφτει και να βγαλει μια μηχανη με ζοομ φακο, 1 ιντσα και υπερευρυγωνιο φακο, θα την χτυπαγα σιγουρα.

Ειμαστε σε πολυ καλο δρομο κυριοι, ωστε ναχουμε μονο ενα μαραφετι μαζι μας.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Εντάξει σχετικά είναι όλα, ότι αρέσει τον καθένα. Εμένα προσωπικά πέρα από παραμορφώσεις και ''λάσπη'' στα άκρα που συζητήσαμε προηγουμένως, οι φώτος από τα κινητά μου βγάζουν μια ''κομπακτίλα'' που δεν την μπορώ, στις φωτογραφίες θέλω να είναι λίγες και καλές, δεν μπορώ την μετριότητα, να το πω αλλιώς προτιμώ να μην βγάλω φώτος παρά να έχω μέτριες φώτος που θα με ''εκνευρίζουν'', στο βίντεο από την άλλη δεν με νοιάζει και 720p ακόμα μου φαίνεται υπεραρκετό.
Για μένα τα κινητά ΔΕΝ μπορούν να καλύψουν τις φωτογραφικές μου ανάγκες (ακόμα), έχουν βελτιωθεί μεν, άλλα είναι για μένα λύση ανάγκης, τα χρησιμοποιώ μόνο αν θέλω όπωσδήποτε να βγάλω μια φώτο και δεν έχω μαζί μου μηχανή (που έχω πάντα)....νομίζω καλύτερα να πάρει κάποιος μια καλή premium compact 1 ίντσας, όταν δεν μπορεί ή δεν θέλει να κουβαλάει την κανονική του μηχανή παρά να σκάσει πολλά λεφτά για κινητό.
Προς το παρών βέβαια, καθώς με την εξέλιξη που έχουν τα κινητά δεν θα μου κάνει εντύπωση σε 2-3 χρόνια να καλύπτουν φωτογραφικά ακόμα και απαιτητικούς χρήστες.

οπως ειπες ειναι θεμα τι θελει ο καθενας.

Εγω πχ εχω καλομαθει με τις υπερευρυγωνιες των κινητων, και δεν μπορω χωρις αυτες.
Οποτε καμια μηχανη δεν κανει.

απο την αλλη εχουν καταπληκτικο βιντεο , και 4K 60p που επισης το θελω.

Ολα θεμα προτεραιοτητων ειναι...

Προφανως και θα προτθιμησω την εικονα της a7rii , αλλα δε μπορω να τη κουβαλαω, ασε που εχω κι αλλα θεματα.

Τωρα μια super-compact καλη ειναι, αλλα εχει παλι ελλειψεις, οποτε παλι συμβιβασμους θα κανεις.

Τεσπα... εδω συζηταμε για κινητα , οποτε δεν θα επεκταθω αλλο σε συγκρισεις κλπ με dslr κλπ.

Αλλο ενα δειγμα απο νυχτερινη με το S10....

Σε λίγα χρόνια δεν νομίζω να υπάρχει κανένας άνθρωπος που να κρατάει μαζί του μηχανή. Οι φωτογραφίες από κινητό με καλύπτουν 100% σε διακοπές, οικογενειακές στιγμές κτλ. Λίγο οι νυχτερινές να φτιάξουν και δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Στο δε βίντεο με 4Κ στα 60 ε δεν θες τίποτε άλλο..

Παιδες μη λεμε τα ιδια και τα ιδια και βαρεθουμε ολοι.
Εδω βλεπουμε την εξελιξη των κινητων. Τωρα αν καποιος θα το εχει σαν 1η ή 100η συσκευη για φωτογραφιες, θα το αποφασισει ο ιδιος.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Επιτέλους είπε κάποιος το αυτονόητο!!!!