Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

το ονομα ειναι λιγο περιεργο, με χαρακτηρες που δεν θα επρεπε να υπηρχαν κανονικα...δοκιμασε να το μετονομασεις σε κατι απλο και ξαναδοκιμασε, αλλιως αλλη εκδοση.

Εγώ όπως το κατέβασα το εγκατέστησα χωρίς κάποιο πρόβλημα.
7a3b4330df7008a18528e0c0b344b377.jpg

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Επιασα εχτές για λίγο το νέο Xiaomi Mi A3....πολύ όμορφη συσκευή, μεταλλικό πλαίσιο, gorilla glass μπρος και πίσω, amoled οθόνη, γρήγορος επεξεργαστής και 3 κάμερες πίσω (1 κανονική, 1 Ultra wide Και 1 για το βάθος πεδίου)...όσο το δούλεψα φάνηκε πολύ γρήγορο, οι φώτος όσο τις είδα είναι αρκετά καλές και τραβάει και 4Κ βίντεο. Στα αρνητικά δεν έχει ois στις κάμερες και η οθόνη του παρότι amoled με πανέμορφα χρώματα είναι χαμηλής ανάλυσης δυστυχώς αν και πρέπει να κοιτάξεις προσεκτικά για να παρατηρήσεις κάτι. Ο κάτοχος του κινητού μου ανέφερε ότι έχει καταπληκτική μπαταρία που βγάζει άνετα 2 μέρες με αρκετή χρήση, κάτι που φαίνεται και από τις μετρήσεις του gsmarena.
Θεωρώ ότι με αρχική τιμή 210 ευρώ από Ελλάδα είναι καλή πρόταση και αξίζει να του ρίξετε μια ματιά. Δεν ξέρω αν παίρνει gcam.
https://www.skroutz.gr/s/19450932/Xiaomi-Mi-A3-64GB.html

Η HD οθόνη του Mi A3 είναι το μεγάλο αγκάθι του κινητού.
Η τιμή του στην Κίνα πέφτει με γοργούς ρυθμούς και προβλέπω σύντομα να πάει στα 150 από τα 170 ευρώ που είναι τώρα και ίσως και παρακάτω.
Σήμερα στο κίτρινο κινεζομάγαζο η τιμή του Note 7 4gb/64gb έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τα 140 ευρώ τελική τιμή με μεταφορικά που το κάνουν για μια ακόμη φορά την top vfm αγορά μέχρι τα 200 ευρώ.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Η HD οθόνη του Mi A3 είναι το μεγάλο αγκάθι του κινητού.
Η τιμή του στην Κίνα πέφτει με γοργούς ρυθμούς και προβλέπω σύντομα να πάει στα 150 από τα 170 ευρώ που είναι τώρα και ίσως και παρακάτω.
Σήμερα στο κίτρινο κινεζομάγαζο η τιμή του Note 7 4gb/64gb έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τα 140 ευρώ τελική τιμή με μεταφορικά που το κάνουν για μια ακόμη φορά την top vfm αγορά μέχρι τα 200 ευρώ.

Ετσι είναι Παναγιώτη, το Note 7 έχω πλέον σαν βασικό κινητό, εξαιρετικό VFM άλλα το Mi A3 πέρα από την χαμηλής ανάλυσης οθόνη είναι ανώτερο συνολικά κινητό, από την ποιότητα κατασκευής του που είναι ξεκάθαρα καλύτερη, τον πιο γρήγορο επεξεργαστή (το note 7 είναι απλά αποδεκτό, δεν το λες γρήγορο) και κυρίως ότι το Mi A3 έχει ultrawide camera κάτι που το Note 7 δεν έχει. Αλλα ακόμα και η οθόνη του είναι εντυπωσιακή σε χρώματα σε σχέση με τον Note 7 άλλα όπως είπαμε δυστυχώς χαμηλής ανάλυσης....από όσο μπόρεσα να το δω πάντως συνολικά σαν πακέτο μου φαίνεται καλύτερη πρόταση από το Note 7 που έχω τώρα.

Κάνε υπομονή λίγο καιρό και θα το πάρεις στην τιμή του Note 7.
Μεθαύριο ανακοινώνεται Note 8 που θα έχει παρόμοιες κάμερες με το Mi A3 και θα παρασύρει προς τα την τιμή του Note 7.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Κάνε υπομονή λίγο καιρό και θα το πάρεις στην τιμή του Note 7.
Μεθαύριο ανακοινώνεται Note 8 που θα έχει παρόμοιες κάμερες με το Mi A3 και θα παρασύρει προς τα την τιμή του Note 7.

Καλά προφανώς δεν θα πάρω το Mi A3, όπως είπες σε λίγους μήνες θα το βρίσκεις στα 140-150 ευρώ άνετα κιόλας.....Το Note 8 περιμένω και εγώ, λογικά θα είναι το νέο Best seller της xiaomi...

Παιδιά, καθαρά ως φωτογραφικές δυνατότητες, mi9t ή one+7? Γενικά έως περίπου 400,00 τι έχετε να προτείνετε?

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά, καθαρά ως φωτογραφικές δυνατότητες, mi9t ή one+7? Γενικά έως περίπου 400,00 τι έχετε να προτείνετε?

Δύσκολο, βέβαια το oneplus 7 είναι από όσο ξέρω και αρκετά πιο ακριβό....Το mi9t σαν κλασικό Xiaomi κινητό είναι super VFM, τώρα αν είναι καλύτερο φωτογραφικά από το oneplus7 δύσκολο να ξέρουμε.

Δύσκολο, βέβαια το oneplus 7 είναι από όσο ξέρω και αρκετά πιο ακριβό....Το mi9t σαν κλασικό Xiaomi κινητό είναι super VFM, τώρα αν είναι καλύτερο φωτογραφικά από το oneplus7 δύσκολο να ξέρουμε.
Ναι όντως, 250 VS 400. Και τα δύο από Κίνα μεριά.

απ οσο γνωριζω φορανε ιδιο αισθητηρα στη κεντρικη καμερα, αλλα το oneplus εχει OIS.

Αν δε σ ενδιαφερει η τριπλη καμερα του 9t , το oneplus ειναι προτιμοτερρο λογω σταθεροποιησης και καλυτερου λειτουργικου.

Αν παλι, οπως εγω, θελεις τριπλη καμερα...αναγκαστικα στο 9t ή αν μπορεις να διαθεσεις περισσοτερα τοτε πας στο oneplus 7 pro (με τριπλη κααμερρα και σταθεροποιηση).
Αν μπορουσα κι εγω εκει θα πηγαινα...αλλα αυτη την εποχη ειναι δυσκολο.

Και τα 2 παιρνουν gcam....

απ οσο γνωριζω φορανε ιδιο αισθητηρα στη κεντρικη καμερα, αλλα το oneplus εχει OIS.

Αν δε σ ενδιαφερει η τριπλη καμερα του 9t , το oneplus ειναι προτιμοτερρο λογω σταθεροποιησης και καλυτερου λειτουργικου.

Αν παλι, οπως εγω, θελεις τριπλη καμερα...αναγκαστικα στο 9t ή αν μπορεις να διαθεσεις περισσοτερα τοτε πας στο oneplus 7 pro (με τριπλη κααμερρα και σταθεροποιηση).
Αν μπορουσα κι εγω εκει θα πηγαινα...αλλα αυτη την εποχη ειναι δυσκολο.

Και τα 2 παιρνουν gcam....
Ευχαριστώ πολύ, ένα μικρό review σου νομίζω θα βοηθούσε αρκετούς από εμάς που είμαστε αναποφάσιστοι. Πώς είναι η εμπειρία σου από την μέχρι τώρα χρήση του?

Για το mi9t : σαν φωτογραφικη, πολυ καλη (για τη κατηγορια του)

Ειναι πολυ βολικες οι 3 καμερες, εστω κι αν δεν ειναι οι καλυτερες της αγορας (δεν θα μπορουσε αλλωστε σ αυτη τη τιμη).

Ο κυριος ααισθητηρας ειναι πολυ καλος, αλλα εξαρταται απο το software τι αποτελεσμα θα εχεις (τον ιδιο σχεδον φορανε ολα τα κινητα αυτης της κατηγορριας και μια παραλλαγη του για 4k 60p τα πιο ακριβα).

Η στοκ εφαρμογη δεν ειναι κακη, ικαανοποιει σε μεγαλο βαθμο την ημερα .
Σε νυχτερινα πλανα ή αν θες τη μεγιστη λεπτομερρεια και δυναμικη περιοχη (HDR) τοτε η gcam ειναι μονοδρομος (αλλα με αγκαθια).

Δηλ.... επειδη ειναι σχετικα καινουργιο κινητο, εχει ακομα Bugs η εφαρρμογη καιι ειτε κολλαει , ειτε αργει λιγο .

Εξαρταται και απο την εκδοση που βαζεις (υπαρχουν καμποσες) και απο τις ρυθμισεις ...γενικα δεν ειναι Plug n play, θελει λιγο ψαξιμο η δουλεια.

Ο υπερ-ευρυγωνιος φακος δεν ειναι κορυφαιος, στα ακρα εχει θολουρα και τη κατασταση σωζει λιγο παλι η gcam, ειδικα σε νυχτερρινα.

Και ο τελε φακος επισης ειναι σκοτεινος, και δεν χρρησιμοποιειται τη νυχτα (οπως και στα περισσοτερρα κινητα)...εκει πιανει δουλεια ο κεντρικος φακος που εχει πολυ μεγαλη αναλυση (48Mp) και κρροπαρουν συνηθως στα 12 για τελε αποτελεσμα.

Στα χρηματα που συζηταμε βεβαια δεν εχει καποιος πολλες επιλογες, ειδιικα αν θελει τριπλη καμερα (οπως εγω).

Θυσιασα το OIS ενος αλλου κινητου με μονη-διπλη καμερα, για χαρη της υπερ-ευρυγωνιας κυριως.

Last edited by a moderator:
Κατατοπιστικότατος Γιάννη...έτσι όπως τα λες είναι, πάντως αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για υπερευρυγώνια κάμερα υπάρχουν κινητά με 1-2 κάμερες και με Ois, παράδειγμα το φρέσκο και με pure android (παίρνει και gcam) Motorola One Vision που διαβάζω πολύ καλά λόγια, κυριολεκτικά υπάρχουν άπειρες λύσεις εκει έξω, κάθε μέρα εμφανίζονται νέοι παίκτες.
https://www.skroutz.gr/s/19508374/Motorola-One-Vision-128GB.html?keyphrase=one+vision

ολο το θεμα (για μενα) ειναι η υπερ ευρρυγωνια...για να μη κουβαλαω μηχανη με αντιστοιχο φακο μαζι μου.

Ισχύει Γιάννη και συμφωνώ, το θέμα είναι ότι η απόδοση των υπερευρυγώνιων φακών δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που να την θεωρώ αποδεκτή (προσωπικά τουλάχιστον), λασπώνουν αρκετά τα άκρα, το dynamic range, iso Και λεπτομέρεια είναι μέτρια στην καλύτερη....για πρόχειρες λήψεις, social media, θέαση σε κινητά/Tablet είναι οκ, άλλα για οτιδήποτε πιο σοβαρό απλά δεν κάνουν, νομίζω πάντως ότι σε 1-2 γενιές και με το κατάλληλο software θα στρώσουν αρκετά.
Μου έδωσε φίλος και μπόλικες υπερευρυγώνιες φώτος από το p30pro που έχει και τις μελέτησα στον υπολογιστή, απλά δεν, θέλουν δουλειά ακόμα αρκετή...σε raw και με μπόλικη επεξεργασία κάτι καταφέρνεις άλλα μέχρι εκει.

Για οτιδήποτε σοβαρό παίρνεις ακόμη φωτογραφική. Στο μέλλον θα δούμε.
Παρόλα αυτά πια με λιγότερα από 300 ευρώ παίρνεις κινηταρα με 3 φακούς

to 9t ειναι απρροσμενα καλο και σαν κινητο, οχι μονο σαν φωτογραφικη.
Πολυ καλη οθονη, χωρρις τρυπες και notches, γρηγορο, εχει ραδιοφωνο (ακουω ακομα :p) , mini jack, καλη ληψη κλπ

Για μενα ειναι μια μικρη εκπληξη....

ΥΓ... για οσους δεν αρρεσει το xiaomi UI , εγω βαζω παντα Nova launcher .