Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Σήμερα κυκλοφόρησε επίσημα η Xiaomi την έκδοση MIUI 11 στην Κίνα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η International

Δε μιλάω για κλασικό lens flare (αυτό τις περισσοτερες φορες μου αρέσει), αλλά αυτό που κάνει σε όλες τις νυχτερινές σε φωτισμένα κτίρια το 11pro. Που σου πετάει μια πράσινη (ναι, έτσι μεταφράζεται στο night mode) κηλίδα στα καλά καθούμενα.

Πχ... ακριβώς δίπλα στο σπίτι.
09f6e266a5815552147f530a1116307e.jpg

κάνε ότι δεν το βλέπεις.

με το healing brush τοτε του adobe express...

Πάντως ο,τι κάνεις στο Adobe (ή αν κατάλαβα καλά σε οποιοδήποτε άλλο προγραμμα πέραν του στοκ Photos) εξαφανίζει την όποια HDR πληροφορία από τη φωτογραφία αφού τη σώζει σε απλό jpeg.

Πως ακριβώς λειτουργεί το Deep Fusion στο νέο Iphone και η διαφορά από το Smart HDR:

But in the background, Deep Fusion is doing quite a lot of work and operating much differently than Smart HDR. Here’s the basic breakdown:

By the time you press the shutter button, the camera has already grabbed four frames at a fast shutter speed to freeze motion in the shot and four standard frames. When you press the shutter it grabs one longer-exposure shot to capture detail.
Those three regular shots and long-exposure shot are merged into what Apple calls a “synthetic long.” This is a major difference from Smart HDR.
Deep Fusion picks the short-exposure image with the most detail and merges it with the synthetic long exposure. Unlike Smart HDR, Deep Fusion merges these two frames, not more — although the synthetic long is already made of four previously-merged frames. All the component frames are also processed for noise differently than Smart HDR, in a way that’s better for Deep Fusion.
The images are run through four detail processing steps, pixel by pixel, each tailored to increasing amounts of detail — the sky and walls are in the lowest band, while skin, hair, fabrics, and so on are the highest level. This generates a series of weightings for how to blend the two images — taking detail from one and tone, color, and luminance from the other.
The final image is generated.

https://www.theverge.com/2019/10/1/...ion-camera-mode-iphone-11-pro-max-ios-13-beta

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Είσαι λίγο Of topic...έπιασα εχτές το βράδυ και το super/duper iphone 11 pro, και από αύριο θα το έχω εταιρικό λογικά.....σαν πρώτη εντύπωση κακή, ο υπερευρυγώνιος φακός είναι άθλιος (χειρότερος από το p30 pro). Το βράδυ τα δείγματα ήταν τραγικά (η lx10 που είχα στην τσεπούλα μαζί μου μοίρασε πόνο), καλά η εργονομία είναι στο 0...η lx10 έμοιαζε η επιτομή της εργονομίας μπροστά του....απλά δεν, μόνο για μέρα και για Facebook....ίσως το μόνο που κάνει καλά να είναι το Πορτραίτο Και αυτό σε καλό φωτισμό και σε ακίνητα θέματα (δεν μιλάμε για παιδιά δεν κατάφερα να βγάλω ούτε μια που να μην είναι κουνημένη). Βίντεο δεν τράβηξα δεν με ενδιέφερε.....αύριο το μεσημέρι θα το δουλέψω αρκετά άλλα ήδη ξέρω που θα βρώ τα χρήματα να πάρω τον Fuji 16-80!!!!-bye-

Τραγικά τα δείγματα το βράδυ;
Μάλλον κάτι λάθος έκανες (πχ είχες το night mode off).

αν είχε κάποιος πριν το p30 pro και τώρα το iphone 11 pro θα με ενδιέφερε μια σύγκριση σε φωτογραφική απόδοση...

Επιβεβαιώνω πάντως ότι το night mode του iPhone είναι ψιλοαπάτη, και φαντάζομαι αυτό ισχυει και για τους άλλους κατασκευαστές. Εκτός του ότι, 8 στις 10 φορές όπου υπάρχει ηλεκτρικό φως στο πλάνο, η εικόνα γεμίζει από πράσινα flares και η φωτογραφία σου αρχίζει να μοιάζει με φωτισμό σε πανηγύρι της κάτω Τραχανοπλαγιάς, εκτός του ότι αν έχεις οτιδήποτε κινούμενο, το αποτέλεσμα -προφανώς- γίνεται απογοητευτικό, έχεις και το κερασάκι ότι ουσιαστικά night mode έχει ο εξής ένας φακός.

Θα μου πεις, με όλα τα παραπάνω χούγια, το iPhone εξακολουθεί να κάνει περισσότερα από μια αντίστοιχου μεγέθους κομπακτ στο χέρι, αλλά αν μη τι άλλο, την κόμπακτ την ακουμπάς και σ'ενα σακίδιο ή μπουφάν και μπορείς να βγάλεις μια σοβαρή long exposure ενα ακίνητο έστω πλάνο. Στο κινητό τι θα κάνεις; Εντάξει, με κάποιο manual προγραμμα ίσως να καταφέρεις το ίδιο, αλλά θα'ναι πολύ πιο δύσκολο να στηρίξεις ένα κινητό όρθιο χωρίς να το κρατάς.

Από την άλλη, συγκρίνοντας το iPhone με το μηδέν (αφού δεν κουβαλάς κάμερα παρά μόνο όταν πας για φωτογράφιση), το iPhone νικά κατά κράτος.

αν είχε κάποιος πριν το p30 pro και τώρα το iphone 11 pro θα με ενδιέφερε μια σύγκριση σε φωτογραφική απόδοση...

Από το λίγο που είχα τριβή με το iphone 11 pro, θα έλεγα ότι φωτογραφικά είναι καλύτερο το p30 pro, καλύτερη υπερευρυγώνια κάμερα, μεγαλύτερο εύρος τηλεφακού, αισθητά μεγαλύτεροι αισθητήρες, πιο φωτεινός βασικός φακός (f1,8 vs f1,6) και είδα σημαντική διαφορά και στο Contrast, έχει κάποιο θέμα μάλλον το Iphone το αναφέρει και το Gsmarena...για βίντεο δεν ξέρω να σου πω...άλλα αν ενδιαφέρετε κάποιος για φωτογραφία δεν θα κοιτούσα κάπου αλλού πέρα από το P30 pro...έχει φτάσει πλέον και κάτω από 600 ευρώ.

Υ.Γ. Αυτό που φαίνεται φοβερό είναι το Mate 30 pro που από όσο διαβάζω θα θέτει νέα στανταρντ στην φωτογραφία, ειδικά η υπερευρυγώνια κάμερα του δείχνει (επιτέλους) αξιοπρεπής, μεγάλος αισθητήρας (1/1,5 της ίντσας), f1,8, AF Και άκρα που δεν είναι Soft...άντε να δούμε αν θα κυκλοφορήσει Ελλάδα.

Επιβεβαιώνω πάντως ότι το night mode του iPhone είναι ψιλοαπάτη, και φαντάζομαι αυτό ισχυει και για τους άλλους κατασκευαστές. Εκτός του ότι, 8 στις 10 φορές όπου υπάρχει ηλεκτρικό φως στο πλάνο, η εικόνα γεμίζει από πράσινα flares και η φωτογραφία σου αρχίζει να μοιάζει με φωτισμό σε πανηγύρι της κάτω Τραχανοπλαγιάς, εκτός του ότι αν έχεις οτιδήποτε κινούμενο, το αποτέλεσμα -προφανώς- γίνεται απογοητευτικό, έχεις και το κερασάκι ότι ουσιαστικά night mode έχει ο εξής ένας φακός.

Θα μου πεις, με όλα τα παραπάνω χούγια, το iPhone εξακολουθεί να κάνει περισσότερα από μια αντίστοιχου μεγέθους κομπακτ στο χέρι, αλλά αν μη τι άλλο, την κόμπακτ την ακουμπάς και σ'ενα σακίδιο ή μπουφάν και μπορείς να βγάλεις μια σοβαρή long exposure ενα ακίνητο έστω πλάνο. Στο κινητό τι θα κάνεις; Εντάξει, με κάποιο manual προγραμμα ίσως να καταφέρεις το ίδιο, αλλά θα'ναι πολύ πιο δύσκολο να στηρίξεις ένα κινητό όρθιο χωρίς να το κρατάς.

Από την άλλη, συγκρίνοντας το iPhone με το μηδέν (αφού δεν κουβαλάς κάμερα παρά μόνο όταν πας για φωτογράφιση), το iPhone νικά κατά κράτος.

Τα λόγια είναι φτώχεια...

Iphone 11 pro NIght mode χτεσινό δείγμα...ένα αριστούργημα πραγματικά....το Nokia 808 έβγαζε καλύτερα νυχτερινά.

Attachments

• IMG_20191012_202547.jpg
    IMG_20191012_202547.jpg
    158.6 KB · Views: 166
Και ένα crop από την παραπάνω φώτο. Και εργονομία 0 και φωτογραφικά το βράδυ 0 και στοιχίζει και ένα χιλιάρικο+....μια χαρά!!! Υ.Γ. Κρίνω το τηλέφωνο καθαρά σαν φωτογραφική μηχανή και όχι σαν τηλέφωνο που κατά τα άλλα το Iphone είναι εξαιρετικό αν και όχι του γούστου μου.

Attachments

• sample111.jpg
    sample111.jpg
    163 KB · Views: 157
Παραθέτω δυο δικές μου για να δείτε το flare. Η πρώτη θα μπορούσε να'ναι αρκετά συμπαθητική... αλλά κοιτάξτε αριστερά απ'το κτίριο.

Night mode tests with flare. by Iason Konstantzos, on Flickr

Night mode tests with flare. by Iason Konstantzos, on Flickr

Εσύ τα κατάφερες καλύτερα από εμένα, σαφώς καλύτερα από ότι έβγαλα εγώ...βέβαια αρκετή λάσπη και θόρυβος για τα δικά μου δεδομένα, άλλα πράγματι στέκονται για θέαση σε κινητό/Tablet.
Η πρώτη πράγματι είναι καλούτσικη, η δεύτερη όχι για μένα τουλάχιστον.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Τα λόγια είναι φτώχεια...

Iphone 11 pro NIght mode χτεσινό δείγμα...ένα αριστούργημα πραγματικά....το Nokia 808 έβγαζε καλύτερα νυχτερινά.

Ναι μωρέ, το 808 βγάζει καλύτερες νυχτερινές.
Ότι να ναι, διαβάζουμε εδώ μέσα

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Ναι μωρέ, το 808 βγάζει καλύτερες νυχτερινές.
Ότι να ναι, διαβάζουμε εδώ μέσα

Το έχω ακόμα, όποτε θες να βρεθούμε να δεις τι μπορεί να κάνει....Θα τρομάξεις με τις δυνατότητες που είχε, αισθητήρα 1 ίντσας 41mp, τα καλύτερα οπτικά που έχουν μπει σε Smartphone, nd φίλτρο, αληθινό ρηχό βάθος πεδίου, Xenon flash, 5 μικρόφωνα για τον ήχο (με διαφορά η καλύτερη καταγραφή ήχου που έχω ακούσει από κινητό)....ειδικά σε κίνηση το βράδυ με το flash που έχει και τον μεγάλο αισθητήρα δεν έχει αντίπαλο από άλλο κινητό....μόνο το 950XL (που επίσης έχω) ίσως να το πλησιάζει.
Ρίξε μια ματιά τι μπορεί να κάνει το 808...αν είχε android ακόμα με αυτό το κινητό θα ήμουν.
https://www.gsmarena.com/nokia_808_pureview_low_light-review-775.php

Υ.Γ. Η πρόσκληση ισχύει, φέρε το iphone σου και όποτε θες πάμε για νυχτερινή φωτογράφηση, στείλε PM.