Δε μιλάω για κλασικό lens flare (αυτό τις περισσοτερες φορες μου αρέσει), αλλά αυτό που κάνει σε όλες τις νυχτερινές σε φωτισμένα κτίρια το 11pro. Που σου πετάει μια πράσινη (ναι, έτσι μεταφράζεται στο night mode) κηλίδα στα καλά καθούμενα.
Πχ... ακριβώς δίπλα στο σπίτι.
![]()
με το healing brush τοτε του adobe express...
Είσαι λίγο Of topic...έπιασα εχτές το βράδυ και το super/duper iphone 11 pro, και από αύριο θα το έχω εταιρικό λογικά.....σαν πρώτη εντύπωση κακή, ο υπερευρυγώνιος φακός είναι άθλιος (χειρότερος από το p30 pro). Το βράδυ τα δείγματα ήταν τραγικά (η lx10 που είχα στην τσεπούλα μαζί μου μοίρασε πόνο), καλά η εργονομία είναι στο 0...η lx10 έμοιαζε η επιτομή της εργονομίας μπροστά του....απλά δεν, μόνο για μέρα και για Facebook....ίσως το μόνο που κάνει καλά να είναι το Πορτραίτο Και αυτό σε καλό φωτισμό και σε ακίνητα θέματα (δεν μιλάμε για παιδιά δεν κατάφερα να βγάλω ούτε μια που να μην είναι κουνημένη). Βίντεο δεν τράβηξα δεν με ενδιέφερε.....αύριο το μεσημέρι θα το δουλέψω αρκετά άλλα ήδη ξέρω που θα βρώ τα χρήματα να πάρω τον Fuji 16-80!!!!![]()
αν είχε κάποιος πριν το p30 pro και τώρα το iphone 11 pro θα με ενδιέφερε μια σύγκριση σε φωτογραφική απόδοση...
Επιβεβαιώνω πάντως ότι το night mode του iPhone είναι ψιλοαπάτη, και φαντάζομαι αυτό ισχυει και για τους άλλους κατασκευαστές. Εκτός του ότι, 8 στις 10 φορές όπου υπάρχει ηλεκτρικό φως στο πλάνο, η εικόνα γεμίζει από πράσινα flares και η φωτογραφία σου αρχίζει να μοιάζει με φωτισμό σε πανηγύρι της κάτω Τραχανοπλαγιάς, εκτός του ότι αν έχεις οτιδήποτε κινούμενο, το αποτέλεσμα -προφανώς- γίνεται απογοητευτικό, έχεις και το κερασάκι ότι ουσιαστικά night mode έχει ο εξής ένας φακός.
Θα μου πεις, με όλα τα παραπάνω χούγια, το iPhone εξακολουθεί να κάνει περισσότερα από μια αντίστοιχου μεγέθους κομπακτ στο χέρι, αλλά αν μη τι άλλο, την κόμπακτ την ακουμπάς και σ'ενα σακίδιο ή μπουφάν και μπορείς να βγάλεις μια σοβαρή long exposure ενα ακίνητο έστω πλάνο. Στο κινητό τι θα κάνεις; Εντάξει, με κάποιο manual προγραμμα ίσως να καταφέρεις το ίδιο, αλλά θα'ναι πολύ πιο δύσκολο να στηρίξεις ένα κινητό όρθιο χωρίς να το κρατάς.
Από την άλλη, συγκρίνοντας το iPhone με το μηδέν (αφού δεν κουβαλάς κάμερα παρά μόνο όταν πας για φωτογράφιση), το iPhone νικά κατά κράτος.
Όσοι έχετε gcam δοκιμάστε την 7 "Parrot" https://f.celsoazevedo.com/file/cfiles/gcm1/PMGC_7.0.009_FinalRelesedVersion_V10.apk
Night mode tests with flare. by Iason Konstantzos, on Flickr
Night mode tests with flare. by Iason Konstantzos, on FlickrΠαραθέτω δυο δικές μου για να δείτε το flare. Η πρώτη θα μπορούσε να'ναι αρκετά συμπαθητική... αλλά κοιτάξτε αριστερά απ'το κτίριο.
Τα λόγια είναι φτώχεια...
Iphone 11 pro NIght mode χτεσινό δείγμα...ένα αριστούργημα πραγματικά....το Nokia 808 έβγαζε καλύτερα νυχτερινά.

Ναι μωρέ, το 808 βγάζει καλύτερες νυχτερινές.
Ότι να ναι, διαβάζουμε εδώ μέσα![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.