Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Αρα Focos για φωτο και Filmic για video????

Το filmic είναι για πιο ψαγμένες καταστάσεις.
Έχει κάποια πράγματα που δεν τα έχει η μαμά εφαρμογή, αλλά δεν απασχολούν τους περισσότερους.

Πχ μπορείς να κλειδώνεις ανεξάρτητα εστίαση και έκθεση.
Μπορείς να έχεις μεγαλύτερο bitrate και log.
Μπορεις να έχεις rack focus με μεταβλητή ταχύτητα...
Και πολλά ακόμα.

Για φωτός αν έχεις το 11 η μαμά εφαρμογή είναι πολύ καλή, μόνο αν θες night mode και υπέρ ευρυγωνιο φακό, πας σε άλλη.
Ή αν θες raw και κάποιες πιο εξελιγμένες δυνατότητες, σαν κι αυτές που βάλαμε πριν παραδείγματα.

ΥΓ...το filmic pro εγώ το θέλω και για έναν ακόμα λόγο.... real time stretching για αναμορφικους φακούς. Περιμένω έναν την επόμενη εβδομάδα.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Μισό γιατί αν και δεν γνωρίζω πολλά για επεξεργασία βίντεο, μπορείς να κανείς αυτά που έκανε ο φίλος με το παραπάνω βίντεο με την μαμά εφαρμογή; Δηλαδή να προσθέσεις μουσική να επιλέξεις κάθε φορά διαφορετική εστίαση κτλ; Με κάποια άλλη free εφαρμογή ξέρετε αν γίνεται;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Μη τα μπερδεύεις....

Άλλο είναι το τράβηγμα , άλλο η επεξεργασία.
Η μαμά εφαρμογή και το filmic pro είναι για τράβηγμα.
Ύπαρχουν κι άλλες βέβαια...

Για επεξεργασία έχεις το δωρεάν iMovie της Apple , το LumaFusion για πιο σοβαρή χρήση και πολλές άλλες ακόμα.

Για επεξεργασία έχεις το δωρεάν iMovie της Apple , το LumaFusion για πιο σοβαρή χρήση και πολλές άλλες ακόμα.

Μας ανοιγεις δουλειες Γιαννη μαυτα που γραφεις, απτην αλλη ειμαστε τυχεροι που το iOS εχει τοσες εξαιρετικες επιλογες υψηλου επιπεδου.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Δεν τα έχει κάνει σωστά, ουσιαστικά έχει ξεφοντάρει το πάνω μισό της φωτογραφίας πιάνοντας μάλιστα και τον καθρέφτη όπου κυριολεκτικά τον ''σκότωσε'''....δεν ξέρω σε άλλα δείγματα τι κάνει άλλα εδώ δεν τα κατάφερε πολύ καλά.

Εντάξει, γκρινιάρη, πάρε άλλες 2 που τα κατάφερε καλύτερα! 😎

Untitled by Iason Konstantzos, on Flickr

Untitled by Iason Konstantzos, on Flickr

Πάλι τα ίδια έκανε, δες π.χ. στην πρώτη φώτο πως ξεφόνταρε τον καθρέφτη σε υπερβολικό σημείο χωρίς λόγο, ή δες δεξιά στην φώτο το ασημί αυτοκίνητο πως ξεκινά να είναι εστιασμένο καλά και ξαφνικά ξεφοντάρει άσχημα...επίσης γενικά φαίνεται ένα ''Halo'' εκει που ξεφοντάρει και συνολικά φαίνεται ότι είναι τεχνητό το όλο θέμα και όχι ομαλά μέσα από έναν φακό. Εντάξει για απλή θέαση είναι οκ άλλα μέχρι εκει.

Υ.Γ. Δεν είμαι γκρινιάρης άλλα με ενδιαφέρουν οι σωστές φώτος ανεξάρτητα από την συσκευή που έχουν τραβηχτεί και κρίνω τα πάντα με τα ίδια μέτρα και σταθμά, και οι περισσότερες φώτος που ανεβάζετε (και όσες έχω ανεβάσει και εγώ από κινητά) δεν στέκονται σοβαρά πέρα από θέαση σε κινητό και Tablet, ειδικά οι βραδυνές και όσες έχουν επεξεργαστεί με προγράμματα σαν αυτό που βάλατε.

δε χρειαζεςσαι gcam γι αυτο, μπορεις και μεσα απο το adobe LR να τραβηξεις DNG και να το επεξεργαστεις αμμεσα (ετσι κανω εγω)
Μεγαλη ευκολια, αρκει να υποστηριζει τους φακους του κινητου σου (δεν υποστηριζει τα παντα σε android)

Το ειδα το LR και οντως δουλευει αρκετά καλα ... Κατι παιζει με την αναλυση παντως, δεν μου δινει την ιδια ευκρινεια που εχει και η gcam (πχ με την gcam μπορω να διαβασω τα γραμματα στην οθονη του ενισχυτή μου οταν καθομαι στον καναπε απεναντι, με το LR οχι)

και απο μια γρήγορη δοκιμη

2019-10-21_11-42-21 by sfortis1, on Flickr

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

πράγματι το αυτόματο ξεφοντάρισμα όπως δείχνουν και τα πατ-κιουτ παραδείγματα δεν είναι πετυχημένο αν απευθύνεται σε κοινό που έχει την εμπειρία να το καταλαβει. Αλλά είναι όμως και παραμετροποιήσιμο και μπορεί να γίνει λίγο πιο φυσικό χειροκίνητα με τις πολλές ρυθμίσεις που υπάρχουν μέσα στο πρόγραμμα (focus). Ομως αυτό απαιτεί χρόνο και το 99% που κάνουν χρήση κινητού δεν θέλουν να χάνουν χρόνο και να μπλέκουν με τέτοιες χρονοβορες λύσεις.
Το ωραίο ξεφοντάρισμα (μποκέ) το κάνει ο κατάλληλος φακός και αυτό στοιχίζει συνήθως εκατοντάδες ευρώ κατι που ξέρουν αυτοί που κάνουν χρήση χρόνια φωτογραφικής μηχανής. Αυτοί οι χρήστες όπως π.χ. ο Γιάννης, μπορούν να κάνουν εναλλακτικά και χρήση των manual ρυθμίσεων του προγράμματος γιατί ξέρουν τι να πειράξουν και πως και έχουν και μέτρο σύγκρισης τί είναι φυσικό και τί όχι.

Φρέσκα κουλούρια στα πολύ γρήγορα που είδα το φίλο με το Xiaomi Note 8 pro.
3 δείγματα με τον wide , την κύρια κάμερα και 48 vs 64 mp.
Με μια πρώτη ματιά δίπλα στο Mi9T μπορώ να πω ότι χρήζει προσοχής το κινητό.
Πολύ σβέλτο, ωραία οθόνη αν και lcd ips και τεράστια χωρίς όμως να φαίνεται γκουμούτσα το κινητό που είναι 200 γραμμάρια αλλά συνήθισα με το Mi9T και δεν μου φαίνεται βαρύ.
Και στα δύο κινητά έβγαλα με την στοκ κάμερα χωρίς ρυθμίσεις στα πεταχτά.
Xiaomi Mi 9T Main by thniakos2001, on Flickr
Xiaomi Note 8 Pro Main by thniakos2001, on Flickr
Xiaomi Mi 9T 48MP by thniakos2001, on Flickr
Xiaomi Note 8 Pro 64MP by thniakos2001, on Flickr
Xiaomi Mi 9T Wide by thniakos2001, on Flickr
Xiaomi Note 8 Pro Wide by thniakos2001, on Flickr

Πάλι τα ίδια έκανε, δες π.χ. στην πρώτη φώτο πως ξεφόνταρε τον καθρέφτη σε υπερβολικό σημείο χωρίς λόγο, ή δες δεξιά στην φώτο το ασημί αυτοκίνητο πως ξεκινά να είναι εστιασμένο καλά και ξαφνικά ξεφοντάρει άσχημα...επίσης γενικά φαίνεται ένα ''Halo'' εκει που ξεφοντάρει και συνολικά φαίνεται ότι είναι τεχνητό το όλο θέμα και όχι ομαλά μέσα από έναν φακό. Εντάξει για απλή θέαση είναι οκ άλλα μέχρι εκει.

Υ.Γ. Δεν είμαι γκρινιάρης άλλα με ενδιαφέρουν οι σωστές φώτος ανεξάρτητα από την συσκευή που έχουν τραβηχτεί και κρίνω τα πάντα με τα ίδια μέτρα και σταθμά, και οι περισσότερες φώτος που ανεβάζετε (και όσες έχω ανεβάσει και εγώ από κινητά) δεν στέκονται σοβαρά πέρα από θέαση σε κινητό και Tablet, ειδικά οι βραδυνές και όσες έχουν επεξεργαστεί με προγράμματα σαν αυτό που βάλατε.

Δίκιο έχεις μεν, νομίζω όμως χάνεις την ουσία. Προφανώς και δεν πρόκειται κανένα πρόγραμμα να εξομοιώσει 100% τη συμπεριφορά ενός οπτικού συστήματος με πραγματικά γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή αλλά όχι φέτος. Ο σκοπός είναι να κρατήσει 5 βασικά χαρακτηριστικά ώστε να μη είναι εξώφθαλμα λάθος (όπως όντως ήταν αυτή που ανέβασα χθες - με το να προσέχω την εξέλιξη του φόντου στο έδαφος μου ξέφυγε ο καθρέφτης).

Ετσι πρόχειρα που τα είδα Παναγιώτη κάποιες εντυπώσεις. Στην κανονική κάμερα δεν μου αρέσει και πολύ το Note 8 pro...βγάζει ''κομπακτίλα'' περίμενα καλύτερα (1-0 για το Mi9T) , πρoτιμώ του mi 9T. Στον υπερευρυγώνιο συνεχίζει να βγάζει ''κομπακτίλα'' το 8 pro αν και έχει πιο καλά άκρα, μέτρια και τα 2 θα έλεγα ισοπαλία (1-1)...στα υψηλής ανάλυσης απλά δεν υπάρχει το 8 pro, φοβερό αρχείο 64mb...θυμίζει σε κάποια σημεία αρχείο από υψηλής ανάλυσης FF...αν το δεις προσεκτικά βλέπεις τα θέματα, άλλα συνολικά φοβερή δουλειά, ίσως η πρώτη φώτο που βλέπω εδώ στο Thread που είναι τόσο καλή τεχνικά από κινητό και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανονική μηχανή...φοβερή ανάλυση και λεπτομέρεια και ανύπαρκτος θόρυβος και λάσπη....οπότε ο νέος αισθητήρας απλά σπέρνει πόνο, απλά χρειάζεται κατάλληλο software καθώς στην βασική ανάλυση έχει θέμα......συνολικά αν λειτουργεί σωστά η Gcam (που δεν το βλέπω) στο 8 pro δεν το συζητάμε καλύτερη λύση φωτογραφικά. Αν όχι μάλλον καλύτερα το mi 9T....ζημιά που μας έκανε με τον Mediatek η Xiaomi, το έκαψε το κινητό όσον αφορά την Gcam.

Y.Γ. Πάντως μόνο και μόνο για το τρομερό αρχείο στα 64mb του 8 pro νομίζω αξίζει σαν αγορά, και τα λεφτά που ζητάει είναι αστεία....απίστευτη η Xiaosmi....με έβαλες σε σκέψεις Παναγιώτη...παρόμοια πράγματα λέει και το gsmarena για τα 64mb αρχεία του αισθητήρα.

Δίκιο έχεις μεν, νομίζω όμως χάνεις την ουσία. Προφανώς και δεν πρόκειται κανένα πρόγραμμα να εξομοιώσει 100% τη συμπεριφορά ενός οπτικού συστήματος με πραγματικά γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή αλλά όχι φέτος. Ο σκοπός είναι να κρατήσει 5 βασικά χαρακτηριστικά ώστε να μη είναι εξώφθαλμα λάθος (όπως όντως ήταν αυτή που ανέβασα χθες - με το να προσέχω την εξέλιξη του φόντου στο έδαφος μου ξέφυγε ο καθρέφτης).

Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες, προφανώς έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και με τα κατάλληλα προγράμματα κάνεις καλή δουλίτσα, άλλα θέλει προσοχή, σωστή επεξεργασία και υπομονή για να βγάλεις κάτι καλό. Οι 2 τελευταίες που έβαλες πράγματι θέλει προσοχή για να δεις ότι κάτι δεν πάει καλά...η πρώτη από την άλλη έκανε μπαμ με τον καθρέφτη ότι είναι προϊόν επεξεργασίας. Αν έχεις χρόνο και όρεξη βάλε και άλλες να δούμε, αν μη τι άλλο έχει σίγουρα ενδιαφέρον.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Παναγιώτη εγώ σε όλες βλέπω το Note 8 να έχει προβάδισμα στη λεπτομέρεια, ακόμη και στην wide camera, ίσως γιατί έχει φωτομετρησει με λίγο υπερεκθεση και δεν έχει αφήσει το θόρυβο να χαλάσει την ανάλυση στα πιο σκοτεινά σημεία.

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Παναγιώτη εγώ σε όλες βλέπω το Note 8 να έχει προβάδισμα στη λεπτομέρεια, ακόμη και στην wide camera, ίσως γιατί έχει φωτομετρησει με λίγο υπερεκθεση και δεν έχει αφήσει το θόρυβο να χαλάσει την ανάλυση στα πιο σκοτεινά σημεία.

Κώστα δες αναλυτικά το 64αρι που έβαλε ο Παναγιώτης, εξαιρετικό....απίθανη τέτοια λεπτομέρεια από κινητό των 200 ευρώ μάλιστα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Την είδα , δεν το σχολίασα γιατί το είχες ήδη κάνει, συμφωνώ είναι πολύ καλή για κινητό.

τον επομενο χρονο, εικαζω οτι οι περισσοτερες εταιρειες θ αυξησουν τα Mp στους αισθητηρες... αν καταφερουν να κρατησουν και το θορυβο στα ψηλα ISO σε λογικα επιπεδα, θα δουμε πολυ ενδιαφεροντες καταστασεις!

Το πιο πιθανό να πάμε από τα 12 στα 16mp στις περισσότερες συσκευές.. Για την Apple ίσως είναι χλωμό να πάει σε νέο update στις κάμερες πολύ αισιόδοξο να δώσει 16 στον wide μόνο.
Επίσης βλέπω η ultrawide να κερδίζει κοινό σε σχέση με το zoom που αποτελεί προνόμιο μόνο της χαιγουαι μέχρι στιγμής. Σίγουρα θα δωθεί ιδιαίτερο βάρος στο software παρά στους φακούς αυτού καθαυτού

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk