Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

οσον αφορα τα ακρα, αν κοψεις του iphone - samy στα 16mm του Huawei , μαλλον θα ειναι κοντα...δεν μπορω να ειμαι και σιγουρος.

Ειναι προσον να εχει AF στον υπερ-ευρυγωνιο παντως για macro (ισως το μονο που μου λειπει).

ΥΓ... για τα samy , εννοω τα note 10 , οχι τα απλα s10 - s10 plus.

οσον αφορα τα ακρα, αν κοψεις του iphone - samy στα 16mm του Huawei , μαλλον θα ειναι κοντα...δεν μπορω να ειμαι και σιγουρος.

Ειναι προσον να εχει AF στον υπερ-ευρυγωνιο παντως για macro (ισως το μονο που μου λειπει).

Λογικά θα είναι κοντά, τέλος πάντων, ο λόγος πάντως που απογοητευτικά με το Iphone ήταν η υπερευρυγώνια κάμερα, στην βασική κάμερα μια χαρά ευχαριστημένος είμαι και με το Xiaomi note 7....και βράδυνες βγάζει καλές με την gcam....αυτό που θέλω από το κινητό να έχω επιτέλους μια καλή και αξιόλογη Ultrawide, θα τα έσκαγα χοντρά για να έχω μια πολύ καλή στο κινητό μου, όσες έχω δοκιμάσει είναι από πολύ κακές έως κακές, μόνο του p30 λόγω και του AF κάτι γινόταν άλλα θέλει και αυτό πάρα πολύ δουλειά...έτσι λοιπόν έλπιζα ότι η Apple με τους πόρους που έχει, ότι μπήκε τελευταία στο παιχνίδι των ultrawide, με τα χρήματα που στοιχίζει το iphone Και ότι συνήθως όταν βγάζει κάτι είναι καλό...ε περίμενα έναν εξαιρετικό ultrawide και μόνο αυτό δεν πήραμε, πήραμε άλλον έναν μετριόκακό ultrawide που βρίσκεις σε πολλά άλλα κινητά, δεν έβαλε τίποτα στον φακό που δεν υπάρχει ήδη αλλού εδώ και καιρό. Να το πω αλλιώς πόσο χειρότερη ultrawide έχει π.χ. το Samsung a20e των 130 ευρώ με 12mm κάδρο και f2,2 φακό? Πραγματικά θα ήθελα να δω ένα τέτοιο συγκριτικό και όχι άλλες συγκρίσεις με dslr/mirrorless που έχει γεμίσει το Youtube....

Υ.Γ. Α οκ, τα note 10 δεν τα έχω δοκιμάσει και δεν έχω άποψη....

Ενδιαφέρουσα περίπτωση με λίγα λεφτά είναι το Xiaomi mi a3...έχει πιάσει πάτο η τιμή του με 150 ευρώ από Ελλάδα, έχει πολύ καλό βασικό αισθητήρα 1/2 της ίντσας και 13mm f2,2ultrawide.....το κινητό αυτό έχει σχετικά χαμηλής ανάλυση amoled οθόνη για αυτό χαντακώθηκε έτσι, βέβαια το είδα από κοντά και δεν μου φάνηκε κακή η οθόνη του. Στα 150 ευρώ φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση...θα ήθελα να το δουλέψω, λογικά παίρνει και gcam καθώς έχει snapdragon πάνω.

στα λεφτα τους τα χιαομι ειναι αχτυπητα... μονο τα LG τα κοντραρουν.

Καλά εννοείται τα Xiaomi είναι συνώνυμο του VFM....η LG από την άλλη έφαγε τα στραπάτσα της άλλα μυαλό δεν έβαλε, αφήνει τα κινητά χωρίς updates Πολλές φορές και είναι κρίμα γιατί έχει αξιόλογες συσκευές και VFM κινητά και κανείς δεν τα αγοράζει.....το g8s αν έχει και OIS στον τηλεφακό μοιάζει ''ληστεία'' στην τιμή που το πουλάνε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

ειναι καπου γραμμενο αυτο ? (για το ΟΙS)

Σε αυτο αναφερουν πως εχει.

https://www.androidpit.com/lg-g8s-thinq-review

Ομως τωρα βρηκα και ενα ενδελεχες review, οπου δεν αναφερει OIS.

https://www.gadgetguy.com.au/product/lg-g8s-thinq-all-smartphones-should-be-as-good/5/

Και βλεποντας και το GSMArena να το εχει δίπλα δίπλα VS με το G8 που εκεινο ειναι πιο ακριβο...αναφερει πως το G8 εχει OIS και στον tele φακο.

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9608&idPhone2=9540

ομως... στο GSMarena, βλεπω και το εξης περιεργο. Οτι στο ακριβοτερο G8 (οχι το s) αναφερει ΔΥΟ συνδιασμους καμερων πισω.

12 MP, f/1.5, 27mm (standard), 1/2.6", 1.4µm, Dual pixel PDAF, OIS
16 MP, f/1.9, 16mm (ultrawide), 1/3.1", 1.0µm, no AF
or
12 MP, f/1.5, 27mm (standard), 1/2.6", 1.4µm, dual pixel PDAF, OIS
16 MP, f/1.9, 16mm (ultrawide), 1/3.1", 1.0µm, no AF
12 MP, 52mm (telephoto), f/2.4, 1.0µm, 2x optical zoom, dual pixel PDAF, OIS

Αυτο ειναιο λαθος μιας και το πρωτο G8 εχει δυο καμερες πισω και οχι 3. Οποτε, ο τριπλος συνδιασμος, ισως και να ανηκει στο G8s και να εχουν μπερδεψει τα μπουτια τους.

Δυστυχως δεν εισαγεται επισημα και τα καταστηματα παραεισαγωγης δεν εχουν demo δειγματα οπως οι αλυσιδες.
Δεν μπορω να το βρω για να το δοκιμασω, να λυθει η απορια. :frown:

Ασχετο, μου πηρε 3-4 μερες για να μαθω οτι τελικα δεν εχει το QUAD DAC του G8.

Η LG απο μαρκετινγκ τα εχει αφησει στη μοιρα τους. Γενικα βλεπω μια αδιαφορια να το κανουν σωστο review αναφεροντας σωστα τα τεχνικα χαρακτηριστικα του.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Ενδιαφέρουσα περίπτωση με λίγα λεφτά είναι το Xiaomi mi a3...έχει πιάσει πάτο η τιμή του με 150 ευρώ από Ελλάδα, έχει πολύ καλό βασικό αισθητήρα 1/2 της ίντσας και 13mm f2,2ultrawide.....το κινητό αυτό έχει σχετικά χαμηλής ανάλυση amoled οθόνη για αυτό χαντακώθηκε έτσι, βέβαια το είδα από κοντά και δεν μου φάνηκε κακή η οθόνη του. Στα 150 ευρώ φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση...θα ήθελα να το δουλέψω, λογικά παίρνει και gcam καθώς έχει snapdragon πάνω.

Το είδα στη wind γιατί το σκεφτόμουν να αντικαταστήσει ένα note 6 pro της γυναίκας μου.
Το έβαλα δίπλα δίπλα με το mi9t που έχω και ενώ περίμενα να απογοητευτώ από την χαμηλή ανάλυση της οθόνης αυτό δεν με ενόχλησε τόσο όσο η χαμηλή φωτεινότητα. Ακόμη και στο φουλ η φωτεινότητα της οθόνης ήταν φτωχή.

Πως να πουλήσει μετά το G8s??? Ούτε καν τα σωστά specs δεν μπορούμε να βρούμε, ούτε review δεν υπάρχουν καλά καλά για το τηλέφωνο..τεράστιο θέμα αυτό με την LG....ας δουν λίγο τι κάνει η Apple, με το που βγαίνει ένα νέο Iphone, μέχρι και στις είδησης στην τηλεόραση τα βάζουν, ενώ γεμίζει ο τόπος bloggers, reviewrs, youtubers, influencers που δοκιμάζουν δωρεάν τα τηλέφωνα, παίρνουν και το χαρτζιλίκι τους και αυτομάτως μέχρι και οι ''πέτρες'' μαθαίνουν το τι μπορεί να κάνει ένα Iphone..Μην αναφέρω μόνο στην Ελλάδα πόσα λεφτά σκάνε σε κάθε λανσάρισμα μέσω των εταιριών κινητής (έχουμε πελάτη στην δουλειά πάροχο κινητής τηλεφωνία και τα ξέρω από πρώτο χέρι.)

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Το είδα στη wind γιατί το σκεφτόμουν να αντικαταστήσει ένα note 6 pro της γυναίκας μου.
Το έβαλα δίπλα δίπλα με το mi9t που έχω και ενώ περίμενα να απογοητευτώ από την χαμηλή ανάλυση της οθόνης αυτό δεν με ενόχλησε τόσο όσο η χαμηλή φωτεινότητα. Ακόμη και στο φουλ η φωτεινότητα της οθόνης ήταν φτωχή.

Παναγιώτη το Mia3 τρέχει Vanilla android Και δεν έχει High Brightness Mode, για αυτό το είδες αυτό, δεν φταίει η οθόνη, νομίζω διορθώνεται με τους γνωστούς τρόπους, άλλα δεν το έχω για να στο πω αυτό, υπάρχει αυτό το θέμα στα περισσότερα κινητά με Vanilla android.

Μπα βλέπω στο νήμα το Α3 γκρίνια για τη φωτεινότητα που πιθανόν είναι χαμηλή χωρίς θεραπεία.
Μόλις μου είπε φίλος ότι πήρε note 8 pro θα τον στριμώξω για δοκιμές.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Για τον συγκεκριμένο mediatech πάντως μόνο καλά γράφονται.

Ο Γιάννης το αναφέρει κυρίως λόγω Gcam που έχουν θέμα οι mediatech επεξεργαστές. Αν είχε snapdragon θα το είχα τιμήσει και εγώ ήδη, έχει αισθητήρα 1/1.7 από τους μεγαλύτερους που υπάρχουν στην αγορά και με μια σωστή gcam θα έκανε θαύματα...άλλα δυστυχώς μας τα χάλασε η Xiaomi...κρίμα...

Επειδή όλο βάζω δύσκολες και σας δείχνω προβλήματα, ας βάλω και λίγες πιο απλές σε καλό φως. Επεξεργασία στο στοκ app και τίποτα παραπάνω. Κι οι δυο με σχετικο κροπ, η πρώτη με πληροφορίες κι από τους δυο wide φακούς.

Moments @ Purdue by Iason Konstantzos, on Flickr

Untitled by Iason Konstantzos, on Flickr

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Στο πορτρέτο της συζύγου στα μαλλιά φαίνεται το ψεύτικο bokeh.

Σαφώς, αλλά τίποτα που δε διορθώνεται με ελάχιστη επεξεργασία μετά. Γενικά νομίζω πως η σωστή στρατηγική για ψεύτικο bokeh είναι πιο κοντινά πορτρέτα. Αλλιώς, αν θες το θέμα ακριβώς όπως το θες, απλά έχεις λίγη δουλίτσα μετά.

Πάντως, όπως έχω ξαναγράψει εδώ, αυτά τα θέματα στο bokeh μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν ακόμα ουσιαστικά βελτιωθεί από το πρώτο portrait mode 3 χρόνια πριν.