Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

το θεμα μας εδω δεν ειναι προφανως iphone vs android... εμεις απλα τονιζουμε τα θετικα και τα αρνητικα, και ο καθενας τ αξιολογει αναλογα.

Πχ στο νεο Iphone 11, δεν μπορεις να τραβξεις night mode με τον υπερ-ευρυγωνιο φακο, αρκετα σημαντικη ελλειψη, που ελπιζω να προστεθει αργοτερα.
Σε αρκετα κινητα γινεται , με καλα ααποτελεσματα, αν και λειπει η σταθεροποιηση απ αυτους τους φακους.

Ενα αλλο αρνητικο, που ευτυχως διορθωνεται με το νεο update, ειναι η αλλαγη αναλυσης και frame rate, μεσα απο την εφαρμογη. Επρεπε να πας στηις γενικες ρυθμισεις γι αυτο...
ευτυχως η apple το αλλαζει, τουλαχιστον για τα νεα iphone 11.

Aλλη μια "ιδιοτροπια" ειναι οτι το night mode ενεργοποιειται αυτοματα, οπως και τα αλλα Mode (smart hdr - deep fusion) αναλογα τις φωτηστικες συνθηκες.
Αυτο γινεται για χαρην απλοτητας, και αν θες παραπανω ελεγχο, οι τριτες εφαρμογες ειναι πολλες φορες η λυση.
συνηθως η apple επιλεγει αυτο που θα ευχαριστησει τους περισσοτερους, με απλο τροπο, χωρις να χρειαζεται καμια επεμβαση.

Εγω αν θελω κατι παραπανω , εχω διαφορες εφαρμογες οπως την focos (γι απολυτο ελεγχο του DOF), adobe LR (για RAW) κλπ

Οι περισσοτεροι δεν θελουν τιποτα απ αυτα, ενα κλικ και τελειωσες.
Κι εκει συνηθως υπερεχει το softaware Της apple...it just works!

Γιάννη σε κανέναν δεν την λέω, απλά το Thread αυτό έχει γεμίσει υπερβολές που σε κάποιο σημείο απλά προσβάλουν την νοημοσύνη μου (Και δεν μιλάω για εσένα προσωπικά)....στα του Iphone 11 pro ναι το θάβω γιατί κάνει μια περιουσία και δεν δικαιολογείται από όποια πλευρά και αν το πιάσεις και είμαι κάθετος σε αυτό, το Iphone 11 pro max 256gb, που είχα κάνει σχεδόν 1.600 ευρώ!!! Αν είναι δυνατόν....προφανώς και θα είμαι αυστηρός μαζί του και θέλω επιδόσεις όχι άλλων κινητών άλλα επιδώσεις FF....1.600 ευρώ και ούτε μια sd κάρτα δεν παίρνει αν γεμίσεις τον εσωτερικό χώρο από 4Κ βίντεο, ψάχνεις να το αδειάσεις που ούτε εκει ένα σωστό file explorer δεν έχει ένα έτη 2019...αν είναι δυνατόν.....επίσης ακούω συχνά ραδιόφωνο στο κινητό, ούτε αυτό δεν έχει που το έχει το πάφτηνο Honor 8X ή έστω θύρα ακουστικών.....τέλος πάντων δικά σας είναι τα χρήματα εσείς αποφασίζετε.

Υ.Γ. Επίσης η οθόνη του Iphone 11 από τι είναι φτιαγμένη??, τα μισά iphone 11 Που έχουμε στην δουλειά εταιρικά έχουν γρατζουνιές στην οθόνη, στο δικό μου είχα βάλει tembered glass....

Υ.Γ. Επίσης αφού όπως λες οι περισσότεροι δεν θα δουν τις μικροδιαφορές και δεν θα ασχοληθούν για πιο λόγο να μην πάρει κάποιος ένα παφτηνο Xiaomi note 7?? Επίσης το ρηχό βάθος πεδίου που τόσο σου αρέσει στο βίντεο, δεν σε νοιάζει πλέον στο κινητό που τα έχεις όλα νέτ?? Προσωπικά δεν με απασχολούσε αυτό άλλα εσύ το ανέφερες ότι είναι πολύ σημαντικό για εσένα.

Πχ στο νεο Iphone 11, δεν μπορεις να τραβξεις night mode με τον υπερ-ευρυγωνιο φακο, αρκετα σημαντικη ελλειψη, που ελπιζω να προστεθει αργοτερα.

Η neuralcam το προσθεσε στο προσφατο απντέιτ, γκιβ ιτ α τράι.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Μα γι αυτό δεν δίνω τη μηχανή μου Νίκο, αν είχε και ρηχό βάθος πεδίου στο βίντεο και καλό νυχτερινό, θα το σκεφτόμουν.

Πάμε παρακάτω...

2 δείγματα «πορτραίτου»

Γιάννη από όσες έχεις ανεβάσει από το Iphone άλλα και οι άλλοι χρήστες, αυτές οι 2 είναι οι καλύτερες που έχω δει...πολύ καλές και δεν βρίσκω κάτι να με ενοχλεί. Ισως θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη ανάλυση και ίσως λίγο sharpness παραπάνω στο θέμα, άλλα κατά τα άλλα μια χαρά!!!

δεν λεω μονο για τη ποιοτητατου βιντεο, αλλα και για τη σταθεροποιηση πχ που ειναι πολυ καλη .

Λεω επισης για τη δυνατοτητα να τραβας χωρις χρονικο περιορισμο 4κ 60π που ακομα πολλα flagship κινητα δε μπορουν (πριν λιγες μερες δοκιμασα το oneplus 7 pro με τετοιο περιορισμο!!!).

Λεω για την ευκολια που διορθωνεις πια μικρες ατελειες εντος τηλεφωνου -και στο βιντεο πια , χωρις εξτρα εφαρμογη (διορθωνεις πολλα πραγματα πια, απο exposure και saturation Μεχρι saharpnes, vignette κλπ) .

Λεω για το πολυ καλο HDR σε ολες τις καμερες, που δε καιει τους ουρανους σε backlit καταστασεις.

Και μη κρινουμε παντα απο εμας τους ιδιους μονο....

Οπως εσυ δεν ενδιαφερεσαι πολυ για το βιντεο, υπαρχουν αλλοι που δεν ενδιαφερονται τοσο για τη φωτο!
Ενα κλικ, και τερμα.

Δεν θα δουν τις μικροδιαφορες σε 100% μεγεθυνση , σε κανενα μονιτορ, στα ακρα του καρε!

Βλεπεις λοιπον οτι ολα ειναι σχετικα...εγω βλεπω το συνολο.

Τα επιμερους τ αναλυουμε εδω φυσικα για οποιον ενδιαφερεται.

ειναι παντως ακομψο να μας τη λες συνεχεια... ειπαμε , για εσενα κανενα κινητο δεν ειναι οκ, αλλα δεν εισαι το μετρο για ολους!

ΥΓ... εχω παψει προ πολλου να ειμαι στο οικοσυστημα της Apple, για διαφορους λογους.
Δοκιμαζω τα παντα, εχουν περασει απο τα χερια μου ολα σχεδον τα flagship κινητα και tablet.
Το νεο Iphone ειναι μια δοκιμη ακομα, τιποτα παραπανω.
Αν βγει κατι νεοτερο-καλυτερο, αν μπορεσω βεβαια, θα το δοκιμασω και θα μεταφερω εντυπωσεις.

Το xiaomi mi 9t αποτελει τρομερο VFM σαν κινητο και για τη φωτογραφια. Το Iphone δεν ειναι προφανως VFM , αλλα κανενα flagship Κινητο δεν ειναι.
Να πω επισης οτι ακομα δεν εχουμε καποιο οικονομικο κινητο με τριπλη καμερα και OIS στους 2 πιο σημαντικους φακους απ τους 3.
Αν βγει, εδω ειμαστε να το δοκιμασουμε κι αυτο.

Το oneplus 7 pro, μπορει να ηταν τρομερο τηλεφωνο, αλλα κι αυτο μετριο φωτογραφικα, χωρις καλη υποστηριξη απο gcam.
Και ειχα κι αλλα θεματα, οπως οτι στην Ελλαδα δεν υποστηριζει VOLTE kai VOWIFI (Vodafone) που για μενα ειναι πολυ σημαντικα, λογω κακου σηματος στη περιοχη μου!

Οι αλλαγες , οπως βλεπεις, οφείλονται και αλλου, οχι μονο στη καμερα...
Xiaomi mt 9 το pro η το απλό;

Και τα 2 δεν έχουν σταθεροποίηση.
Σε φωτόγραφιά είμαι ακριβώς ίδια.
Στο βίντεο η μόνη διαφορά είναι τα 4κ 60p, λόγω επεξεργαστή.

Πιο vfm φυσικά είναι το απλό, για φωτογραφία πάντα και βίντεο.

Αν αναγκαστώ να φύγω από το iphone, αυτό θα είναι η πρώτη μου επιλογή προς το παρόν.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Αν αναγκαστώ να φύγω από το iphone, αυτό θα είναι η πρώτη μου επιλογή προς το παρόν.

Ναι αλλά το pro είναι για 4κ βίντεο

Για βίντεο μόνο Apple τα Android είναι καλό για αλλά πράματα πχ αν θες να κατεβάζεις torrent στο κινητό και να μην ξοδεύεις ρεύμα κτλ

μια παρανοηση που γινεται απο πολλους reviewers (σχεδον ολους) , οσον αφορα το portarit mode, ειναι οτι το κινητο δεν μπορει να ξεχωρισει 3 επιπεδα DOF.

foreground, θεμα και background.... ΛΑΘΟΣ !

Μπορει στην αυτοματη διαδικασια αναγνωρισης (στη μαμα εφαρμογη) να μην το κανει αυτο, ομως η πληροφορια απο τον αισθητηρα βαθους υπαρχει!

Και μαλιστα την εκμεταλλευονται με φοβερο τροπο πολλες εφαρμογες...μια απ αυτες, η καλυτερη στο ειδος της ειναι η focos.

Eχεις απειρες δυνατοτητες παραμετροποιησης, αν καποιος ενδιαφερεατι μπορει να την αναλυσω...

Δειτε μια πολυ απλη, αλλα χρησιμη εφαρμογη της...να blurιασουμε το foreground, ετσι ωστε να μην μοιαζει με DSLR, αλλα να ειναι DSLR like!

μαμα εφαρμογη

2D2ceMh.jpg

focos

lFGYP3P.jpg

αυτη ειναι η δυναμη του ios...οι εφαρμογες !

μια παρανοηση που γινεται απο πολλους reviewers (σχεδον ολους) , οσον αφορα το portarit mode, ειναι οτι το κινητο δεν μπορει να ξεχωρισει 3 επιπεδα DOF.

foreground, θεμα και background.... ΛΑΘΟΣ !

Μπορει στην αυτοματη διαδικασια αναγνωρισης (στη μαμα εφαρμογη) να μην το κανει αυτο, ομως η πληροφορια απο τον αισθητηρα βαθους υπαρχει!

Και μαλιστα την εκμεταλλευονται με φοβερο τροπο πολλες εφαρμογες...μια απ αυτες, η καλυτερη στο ειδος της ειναι η focos.

Eχεις απειρες δυνατοτητες παραμετροποιησης, αν καποιος ενδιαφερεατι μπορει να την αναλυσω...

Δειτε μια πολυ απλη, αλλα χρησιμη εφαρμογη της...να blurιασουμε το foreground, ετσι ωστε να μην μοιαζει με DSLR, αλλα να ειναι DSLR like!

μαμα εφαρμογη

2D2ceMh.jpg

focos

lFGYP3P.jpg

αυτη ειναι η δυναμη του ios...οι εφαρμογες !

Την εχω κατεβασει απο οταν την ειχες ξαναναφερει, φαινεται καλη θα την δοκιμασω!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

μια απο τις πολλες ρυθμισεις ειναι και η ρυθμιση του DOF (βαθος πεδιου), ποσο ρηχο ή οχι θα ειναι και το κυριοτερο ειναι οτι μπορεις να ορισεις foreground-bacgkround , οπως στις DSLR και μαλιστα "δυναμικα".
Μεχρι και αλλαγη φωτισμου μπορεις να κανεις (αυτο το κανει και η μαμα εφαρμογη , αλλα εδω εχεις πολλες ρυθμισεις), ν αλλαξεις το ειδδος του bokeh κλπ.

Εγω εδω με μια κινηση την εφτιαξα...

https://youtu.be/LKL2rsOygKw

Βλέπετε πως ζορίζουν τα πράγματα με κακό φως. βέβαια η φωτογραφία είναι πολύ δύσκολη, ο ίδιος κινούμαι πάνω στη μπάρα, ο γενικότερος φωτισμός είναι πολύ χαμηλός και τα φωτάκια πάνω δυσκολεύουν τη φωτομέτρηση. Ευτυχώς χωρίς να καίγονται. Επίσης έχει γίνει μικρό κροπ ισιωματος.

Through a warp to catch your flight. by Iason Konstantzos, on Flickr

Ευτυχώς υπάρχουν και οι εφαρμογές...

Night mode με υπερευρυγωνιο!

Εδώ μαμά εφαρμογή, χωρίς night mode

Κι εδώ η neuralcam... https://neural.cam/

Η neural cam κάνει γενικά πολύ καλή δουλειά. Σε xs Max που την έχω βάλει για νυχτερινές λήψεις είναι άψογη. Σίγουρα χάνει σε λεπτομέρεια αλλά το γενικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει το night mode της ProCam7 λέει τίποτα η να μείνω στην neural; Άλλες τρίτες εφαρμογές δεν έχω βρει για ανάλογο αποτέλεσμα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk