ενα κινητο που εχε αναφερθει εδω και λιγο καιρο, το πρωτο με τον αισθητηρα των 108 Μp , ηρθε στα χερια μου για δοκιμη.... το xiaomi mi note 10 pro.
Δεν θ αναφερθω φυσικα στις δυνατοτητες σαν κινητo, αυτα σε αλλο νημα.
στα φωτογραφικα τωρα....
Ο αισθητηρας της samy ειναι οντως πολυ καλος, δεν ειναι gimmick.
Την ημερα ειδικα εχει πολυ αναλυση, και μπορεις ανετα να τραβας και σε 108Mp για περισσοτερη λεπτομερεια, αλλα και σε 27Mp (με pixel binning) κι εχει μια αισθηση "φωτογραφικης" και οχι κινητου.
Παρομοια αισθηση ειχα μονο με το nokia 9 pureview.... εντυπωσιακη θα ελεγα!
Εχει ωραιοα χρωματα, καποιες φορες υποτονικα, αλλα αυτο διορθωνεται ευκολα (ειτε με ετοιμα φιλτρα ειτε με επεξεργασια).
Καποιες φορες παλι, εχει παραπανω κοντραστ απ οτι πρεπει και καιει λιγο τα μαυρα ή/και τα λευκα.
Το HDR κανει δουλεια, αλλα οχι σε επιπεδα ναυαρχιδων οπως το iphone / samy κλπ.
Η στοκ εφαρμογη ειναι πολυ γρηγορη κι εχει και pro mode με manual ρυθμισεις, που ομως δε δοκιμασα σε μια συντομη εξορμηση.
Οι υπολοιποι τωρα φακοι.... ο 2χ πορτραιτου εχει καλο εστιακο μηκος (50mm , ενω ο κεντρικος 25mm) ειναι αρκετα καλος για τη δουλεια που προοριζεται, αλλα δεν εχει σταθεροποιηση.
Αντιθετα ο 3.7χ (96mm) εχει σταθεροποιηση αλλα δεν ειναι και τοσο ικανοποιητικος .
Εχουμε φυσικα και τον macro, που δυστυχως ειναι μονο 2Mp, ειναι κυριως για social media φωτο.
Τελος, ο υπερ ευρυγωνιος (16mm) ειναι καλος, οχι ο καλυτερος στα ακρα, αλλα κανει τη δουλεια του (οχι για pixel peeping )
Eιναι ομως απο τους πιο βασικους φακους για μενα και παρα πολυ χρησιμος , εστω και αν δεν εχει τη ποιοτητα του βασικου φακου.
Ολες οι φωτο ειναι με στοκ εφαρμογη, για gcam ακομα ψαχνω να βρω καλες εκδοσεις, που να ειναι σταθερες και να υποστηριζουν ολους τους φακους.
Εχω βρει καποιες , αλλα θελει ακομα λιγο ψαξιμο μεχρι να δω αν αξιζει.
Απο τα πρωτα τεστ παντως με gcam , δινει λιγη λεπτομερεια παραπανω σε μετριο και χαμηλο φωτισμο, οχι την ημερα.
Πιο πολυ αξιζει για night mode με τους δευτερους φακους (η στοκ εφαρμογη εχει night mode μονο στη βασικη καμερα)
Θα επανερθω οταν εχω καταληξει καπου με σιγουριά.
Μερικα δειγματα εδω ....ολες με στοκ και στο αυτοματο.
ΥΓ... δεν επαιξα επισης καθολου με RAW, θα το δοκιμασω κι αυτο συντομα.
ΥΓ2... για το βιντεο το ψαχνω ακομα, θελει λιγη δουλεια για να βγαλω σωστο συμπερασμα.
YΓ3... θελει πολυ προσοχη με τις καμερες γιατι λερωνονται πολυ ευκολα, λογω διαταξης ...επιασα πολλες φορες τους φακους με τα δαχτυλα μου , ειδικα τον υπερ ευρυγωνιο που ειναι κατω-κατω και θαμπωνει πολυ ευκολα!
XIAOMI MI NOTE 10 PRO post
https://imgur.com/a/C2U1pP2
16mm
25mm
50mm
96mm
96mm
50mm
25mm
96mm
16mm
25mm