Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Kosh συζήτηση κάνουμε οι επίδοξοι φωτογράφοι, αλίμονο μην μπαίνουμε σε αντιπαραθέσεις για ξένους γαϊδάρους :)

Συμφώνω με τον Tiniako, κανένα τηλέφωνο δεν αξίζει τόσα λέφτα, έτυχε και το έβγαλε προσφορά και σε αυτά τα λεφτά καρα-αξίζει (το βρίσκεις και αυτό και το 1-ii που έχει ίδια κάμερα στις αγγελίες κανα 500-600αρι)
Το οτι δεν έχει μαύρη τρυπα στην οθονη ή αυτό το τέρουργημα το Notch είναι KUDOS στην Sony.

Και δεν πήγε με την ηλιθια μαρκετιστικη επιλογή σένσορας 108pixel (που ειναι μέτριας απόδοσης, αλλά ολοι εντυπωσιάζονται με το μεγάλο νούμερο),
οι Ιάπωνες προτίμησαν 12άρι σένσορα με μεγάλο μεγέθος πίξελ κ σένσορα, οι φώτος ειναι με πιστότητα χρωμάτων όχι υπερκορεσμένες/έντονες που βγάζουν τα Huawei.(δυστυχώς και εκεί έτσι εντυπωσιάζετε η πλειοψηφία)

Και επειδή ακριβώς τα Κινεζόνια έχουν πάρει οοοοολη την αγορά και σε λίγο θα γίνουν μονοπώλιο, προσωπικά θα υποστήριζω τα λίγα που εναπόμείναν κόντρα στην Κινέζικη λέλαιπα.. ( Pixel, Sony, Samsung )
Ακόμη και στο Η.Β σταμάτησαν τελευταία στιγμή τις κεραίες/δικτυα της Huawei.

Eδώ ενα ενδιαφέρον και τίμιο review που ο τύπος σκέφτεται ακριβώς οπως εγώ..θέλω η Sony να πάει καλά
(και συναισθηματικά απο μικρός με Sony Walkman και Trinitron τηλεοράσεις, ακόμη και σημερα οι Sony ειναι κορυφαίες TV)

https://www.youtube.com/watch?v=j7QwJ-M_GAI

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Θα κυκλοφορείς διαρκως με ενα εστω και λιγο ογκωδες τσαντακι; Χλωμο το βλεπω.

Πάντα κουβαλάω τσαντάκι, απλά έψαχνα κάποιο που να είναι μικρό και απλό, δε θέλω να κουβαλώ φακούς, μπαταρίες extra, απλά κάμερα κινητό πορτοφόλι

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Θα κυκλοφορείς διαρκως με ενα εστω και λιγο ογκωδες τσαντακι; Χλωμο το βλεπω.
Εγω παντως κυκλοφορω με τσαντακι που εχω μεσα πορτοφολι , κινητο ( ναι η παντοφλες δεν χωρανε σε τσεπη πλεον) , κλειδια και ενα κυβο του rubik . Λιγο μεγαλυτερο απο αυτο που εχω χωραει ανετα την α6000 με τον κιτ φακο.

Καταρχην το οτι κανενα smartphone δεν αξιζει το χιλιάρικο, ειναι εντελως υποκειμενικό, αφου με την ιδια ακριβως λογική, καμια φωτ. μηχανη δεν αξιζει πανω απο 500αρικο!
Το οτι ειναι πολλα τα χρήματα το 1 Κ για ενα smartphone για να τα δωσει ο καθένας μας και να μην θελει να τα χαλαλίσει, ειναι απολυτως θεμιτο. Ομως μια τετοια συσκευή (higj end smartphone) δεν ειναι απλα ενα κινητό, και ειναι λαθος να τα λεμε κινητά. Ειναι ενας υπερυπολογιστης τσεπης ο οποιος σε πολλες περιπτωσεις ειναι δυνατοτερο απο τα laptop-desktop μας, κανουν σχεδον τα παντα και μια απο τις λειτουργείες τους ειναι να παιρνουν και τηλέφωνο. Για καποιους ειναι εργαλεια δουλειάς και οχι μονο και κανουν τοσα πολλα πράγματα που δεν ειναι επι του παρόντος και θελουν μέρες για να τα αναλυσουμε. Και μεσα σε ολα τα αλλα, διαθέτουν συστηματα καμερας δυνατότερα απο entry κ mid range dedicated φωτ. μηχανών mirrorless/compact/dslr.

Οποτε το οτι "δεν αξιζουν το χιλιαρικο" ειναι κατι το σχετικό και εχει διαφορά απο την εκφραση "δεν θελω να δωσω χιλιαρικο για smartphone"

Απο κει και πέρα επειδη ειπώθηκε για τα smartphones των 200 ευρω, και οσον αφορα τον τομέα των καμερών, ναι ειναι value for money αλλα δεν μπορουν να συγκριθουν με καμια ναυαρχιδα και αυτο θα το καταλαβετε αμεσως αν δειτε τις φωτογραφιες σε μεγαλη οθονη. Για τα χρήματα τους ομως ειναι παραπάνω απο αξιοπρεπεις.

Οσον αφορά το xperia5ii και γενικά τα smartphone της sony(παρολο που ριμαι sony fan) θεωρω οτι εχει μεινει πολυ πισω, ειδικά στην εμφανιση και δεν μπορει μα ανταγωνιστεί samsung Huawei xiaomi oneplus κλπ. Τωρα για το 5ii ειδα οτι φοραει αισθητήρα 1/1.7 ο οποιος κατα την προσωπικη μου αποψη δεν μπορει να συγκριθει με τον 1/1.3 108mp της samsung που χρησιμοποιεται και στα mi10 με καταπληκτικά αποτελεσματα (βλ. mi10 ultra) αλλα και ουτε με τον αντιστοιχο σε μεγεθος της Huawei του mate40pro.

Στάλθηκε από το Samsung Note 20 Ultra

Μιας και είπες για εμφάνιση. Το 1ii της sony ειναι πιο όμορφο από το note 20. Αυτή η τρύπα χτυπάει άσχημα ώρες ώρες στην οθόνη .
Και για τον αισθητήρα κανεις λάθος. Τα 12 mp σε 1.7 αποδίδουν καλύτερα από 108 στριμωγμενα σε 1.3

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Μιας και είπες για εμφάνιση. Το 1ii της sony ειναι πιο όμορφο από το note 20. Αυτή η τρύπα χτυπάει άσχημα ώρες ώρες στην οθόνη .
Και για τον αισθητήρα κανεις λάθος. Τα 12 mp σε 1.7 αποδίδουν καλύτερα από 108 στριμωγμενα σε 1.3

Συμφωνώ και επαυξάνω, πριν πάω στο Sony έκανα πολύ ερευνα και ο σένσορας της Sony ειναι κατα γενική ομολογία ελάχιστα καλύτερος απο της Samy.
Μάλιστα στο 5ii δίνει ελαφρώς καλύτερη φωτογραφία απο την ηδη κορυφαία ποιότητα φωτογραφίας του μεγάλου αδελφού 1ii (που έχει και ToF)

Και το καλύτερο όλων; Έχει αληθινό κουμπι shutter στο πλάι με half-press για Focusing :)

Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι τα 108Mp τα χρησιμοποιείς αν θέλεις και ειδικά στο Note 20 Τραβάς by default 12mp ενώνοντας τα γύρω Pixel, ουσιαστικά ο αισθητήρας είναι 12Mp σε μέγεθος 1,3 πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο sony και με καλύτερα αποτελέσματα, τόσο σε ανάλυση (αν την χρειαστείς), σε βραδινές φώτος, σε dynamic range, όσο και σε έλεγχο βάθος πεδίου, βασικά άλλη κλάση αισθητήρα, Το sony υπερέχει σε ριπές και σε CAF, μέχρι εκει. Από την άλλη το sony στα 500-600 ευρώ αν το βρει κάποιος είναι καλή περίπτωση, στα 1.000 ευρώ ούτε καν.

Y.Γ. Προσωπικά βέβαια με την εμφάνιση που έχει και την σχετικά μικρή οθόνη για τα σημερινά δεδομένα δεν θα το αγόραζα σε καμία περίπτωση, αν βάλεις και στην εξίσωση και την μέτρια μεταπολιτική αξία των sony κινητών και τα αναιμικά updates έδεσε το γλυκό. Προσπαθεί η Sony στα κινητά άλλα νομίζω ότι έχει φύγει το τρένο πλέον, αν ρίξεις αισθητά τις τιμές μπορεί να γίνει κάτι, με τις επίσημες τιμές που έχει τώρα είναι καταδικασμένο από χέρι.

Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι τα 108Mp τα χρησιμοποιείς αν θέλεις και ειδικά στο Note 20 Τραβάς by default 12mp ενώνοντας τα γύρω Pixel, ουσιαστικά ο αισθητήρας είναι 12Mp σε μέγεθος 1,3 πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο sony και με καλύτερα αποτελέσματα, τόσο σε ανάλυση, σε βραδινές φώτος, όσο και σε έλεγχο βάθος πεδίου, βασικά άλλη κλάση αισθητήρα, Το sony υπερέχει σε ριπές και σε CAF, μέχρι εκει. Από την άλλη το sony στα 500-600 ευρώ αν το βρει κάποιος είναι καλή περίπτωση, στα 1.000 ευρώ ούτε καν.

Εχω το απλό με τα 64 mp και η κάμερα ειναι άθλια. Ειδικά αν τραβήξεις με τα 64 mp έχεις χειρότερο αποτελεσμα και από το xiaomi note 5 που ειχα . Σε απλό mode κάτι γίνεται. Νυχτερινές λήψεις είναι ότι πιο άχρηστο εχω δει σε κινητό και δεν καταλαβαίνω το νόημα για μια φωτογραφία που δεν αξίζει ούτε να την χώσεις σε κάποιο φάκελο σε σκληρό δίσκο... Δηλαδή το sony σε καθημερινή χρήση θα αποδείξει την αξία του συνέχεια ενώ όλα τα πολυδιαφημισμενα mp μόνο σε ειδικές καταστάσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Εχω το απλό με τα 64 mp και η κάμερα ειναι άθλια. Ειδικά αν τραβήξεις με τα 64 mp έχεις χειρότερο αποτελεσμα και από το xiaomi note 5 που ειχα . Σε απλό mode κάτι γίνεται. Νυχτερινές λήψεις είναι ότι πιο άχρηστο εχω δει σε κινητό και δεν καταλαβαίνω το νόημα για μια φωτογραφία που δεν αξίζει ούτε να την χώσεις σε κάποιο φάκελο σε σκληρό δίσκο... Δηλαδή το sony σε καθημερινή χρήση θα αποδείξει την αξία του συνέχεια ενώ όλα τα πολυδιαφημισμενα mp μόνο σε ειδικές καταστάσεις.

Καταρχήν για πιο κινητό μιλάς??? Δεύτερον έχεις OIS?? Τρίτων ποιος μίλησε για τον αισθητήρα των 64Mp??? ήμουν ξεκάθαρος μίλησα για τον τρομερό samsung 108mp σε υλοποιήσεις με ois, ο οποίος είναι απίστευτος, έχω βάλει και δείγματα στο παρελθόν...δες εδώ νυχτερινό jpeg 27mp χωρίς καμία διόρθωση και χωρίς gcam, δες λεπτομέρεια που βγάζει. Και το ξαναλέω που να βάλεις και Gcam. Τα 108mp τα χρησιμοποιείς αποκλειστικά μόνο σε μέρα που δίνει τρομερό αποτέλεσμα, επίσης μην ξεχνάς και τον φακό, άλλο φακό έχει ένα της πλάκας xiaomi των 150 ευρώ άλλο φακό ένα κινητών των 500+ ευρώ, άλλο επεξεργαστή και αλγόριθμούς έχει ένα ακριβό κινητό και άλλο ένα φτηνό. Ολα έχουν την σημασία τους.

50247403807_fffed99caa_b.jpg
[/URL]IMG_20200819_214306 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

50247401752_5688885632_b.jpg
[/URL]IMG_20200819_214254 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Δες και σε εσωτερικό Εκκλησίας με επίσης κακό φωτισμό, τι κάνει ο αισθητήρας της Samsung με OIS φυσικά.

50297221533_5ddff94d74_b.jpg
[/URL]IMG_20200829_103039 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

album-72157715464124633

album-72157715464124633

album-72157715464124633

Εχω το απλό note 20 . Και είναι χειρότερο φωτογραφικα από το sony 5ii . Ίσως ο 108 του ultra να κάνει κάτι καλύτερο. Εγώ από αυτά που βλέπω πάντως, δεν με πείθει ότι αξίζει να θυσιάσεις όλα αυτά που που προσφέρει το 5 ii για ένα τι ; 5% καλύτερη φωτογραφία τη νύχτα; ξέρεις πόσες νυχτερινές φωτογραφίες εχω ; παίζει να είναι καμιά 100. Ξέρεις πόσες εχω με κινούμενο θέμα; 10.000. Το μόνο που εκτίμησα στο note ειναι το βίντεο και αυτό αναγκαστικά στα 30 fps . Ευτυχώς που δεν με ενδιαφέρει η φωτογραφία με κινητό αλλιώς θα ειχα βαλτώσει που αγόρασα το note 20 αντι το 5ii σχεδόν στα ίδια χρήματα.

Εχω το απλό note 20 . Και είναι χειρότερο φωτογραφικα από το sony 5ii . Ίσως ο 108 του ultra να κάνει κάτι καλύτερο. Εγώ από αυτά που βλέπω πάντως, δεν με πείθει ότι αξίζει να θυσιάσεις όλα αυτά που που προσφέρει το 5 ii για ένα τι ; 5% καλύτερη φωτογραφία τη νύχτα; ξέρεις πόσες νυχτερινές φωτογραφίες εχω ; παίζει να είναι καμιά 100. Ξέρεις πόσες εχω με κινούμενο θέμα; 10.000. Το μόνο που εκτίμησα στο note ειναι το βίντεο και αυτό αναγκαστικά στα 30 fps . Ευτυχώς που δεν με ενδιαφέρει η φωτογραφία με κινητό αλλιώς θα ειχα βαλτώσει που αγόρασα το note 20 αντι το 5ii σχεδόν στα ίδια χρήματα.

Το πρόβλημα με το απλό Note 20 είναι ότι δεν παίρνει Gcam και σαφώς ο αισθητήρας που έχει είναι χειρότερος από τον 108mp, από εκει και πέρα είναι ότι σου αρέσει και όπως βολεύεσαι, παλιότερα που τα παιδιά μου ήταν πιο μικρά και έτρεχαν όλη την ώρα και εγώ εκτιμούσα το καλό CAF, πλέον δεν με απασχολεί τόσο, πιο σημαντικό μου φαίνεται να είναι καλό το βράδυ. Περί ορέξεως λοιπόν.

Υ.Γ. Με το 5ii όμως θα είχες πιο μικρή οθόνη και επίσης αν δεν το έχεις να το δουλέψεις και να δεις τι κάνει μην είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι καλύτερο φωτογραφικά από αυτό που έχεις, ακόμα σε εστίαση έχεις πρόβλημα με το note 20? Σφαίρα εστιάζει από όσο ξέρω. Και σε βίντεο νομίζω τραβάει 60p σε 4Κ.

Y.Γ. Επίσης πέρα από τις εκπτώσεις και προσφορές που βγαίνουν κατά καιρούς, το 5ii είναι γεμάτα 200 ευρώ πιο ακριβό από το Note 20 που έχεις.

Το πρόβλημα με το απλό Note 20 είναι ότι δεν παίρνει Gcam και σαφώς ο αισθητήρας που έχει είναι χειρότερος από τον 108mp, από εκει και πέρα είναι ότι σου αρέσει και όπως βολεύεσαι, παλιότερα που τα παιδιά μου ήταν πιο μικρά και έτρεχαν όλη την ώρα και εγώ εκτιμούσα το καλό CAF, πλέον δεν με απασχολεί τόσο, πιο σημαντικό μου φαίνεται να είναι καλό το βράδυ. Περί ορέξεως λοιπόν.

Υ.Γ. Με το 5ii όμως θα είχες πιο μικρή οθόνη και επίσης αν δεν το έχεις να το δουλέψεις και να δεις τι κάνει μην είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι καλύτερο φωτογραφικά από αυτό που έχεις, ακόμα σε εστίαση έχεις πρόβλημα με το note 20? Σφαίρα εστιάζει από όσο ξέρω. Και σε βίντεο νομίζω τραβάει 60p σε 4Κ.

Y.Γ. Επίσης πέρα από τις εκπτώσεις και προσφορές που βγαίνουν κατά καιρούς, το 5ii είναι γεμάτα 200 ευρώ πιο ακριβό από το Note 20 που έχεις.

690 πήρα το note όταν μπορούσα να πάρω το 5ii 640 με δώρο ακουστικά.

Μα ούτε το ultra παιρνει gcam. Τον exynos 990 φοράει και αυτό. Μέτρια εστιαση αναγκάζομαι να τραβάω ριπες μήπως και κάτσει καμία σωστή. Δεν μιλάω για selfie καν. Νομίζω ότι το s20 FE είναι ανώτερο από το note 20 φωτογραφικα. . Στο βίντεο αν βάλεις οτιδήποτε πάνω από 4Κ/30 ( και 8Κ/24 τραβάει) αρχίζουν οι περιορισμοί σε λειτουργίες . Χωρίς ois , χωρίς hdr κλπ οποτε είναι άχρηστο οτιδήποτε πάνω από 4Κ/30 σε ποιότητα. Όταν το 5ii τραβάει 4Κ/120....

Ο 108Mp της Samsung βγήκε σε 2 εκδόσεις. Ο ένας με 6x6 pixel binning που έδωσε στην xiaomi και ο άλλος με 9x9, ο δικός της.

Για τον δικό της τώρα. Το αποτέλεσμα που παίρνεις σε raw είναι εξαιρετικό, πιθανώς το καλύτερο της αγοράς. Την ημέρα τα 108mp κάνουν αρκετά μεγάλη διαφορά. Κατά τα άλλα τώρα, τη νύχτα είναι hit or miss όταν τραβάς jpeg. Το night mode ανάλογα το τι βγάζεις μπορεί να υπερεκθέσει και το αποτέλεσμα να βγεί μέτριο, μπορεί και να βγεί εξαιρετικό. Σε landscape το βράδυ επί παραδείγματι προωσπικά πιστεύω πως βγαίνουν καλύτερες φωτογραφίες χωρίς το night mode.

Μέχρι πριν κάποιες εβδομάδες, υπήρχε πρόβλημα στο Night mode και τα πρόσωπα, που διορθώθηκε.

Την ημέρα, είναι σίγουρα καλύτερη υλοποίηση σε σχέση με τον οποιονδήποτε 12άρη αισθητήρα της αγοράς, το αποτέλεσμα είναι από πολύ καλό έως και εξαιρετικό, ειδικά συγκρινόμενο σε σκηνές που χρειάζεται HDR.

Για την εστίαση, λόγω μεγέθους αισθητήρα και ανοιχτού f, έχει πολλαπλά σημεία εσίασης ακόμη και για θέματα αρκετά μακριά εν αντιθέσει με τους μικρότερους που από μια κοντινή σχετικά απόσταση και μετά είναι στο infinite.

Και κάτι άλλο για τον αισθητήρα 108mp της samsung είναι ότι σε βίντεο σε καλό φως σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις αρκετό ζουμ χωρίς ουσιαστικά να χάνεις κάτι σε ποιότητα, κάτι που δεν μπορείς με Native 12mp αισθητήρα, στο Xiaomi mi10 μπορώ άνετα να φτάσω το 3Χ ζουμ σε 4Κ σε μέρα χωρίς καμία πτώση σε ποιότητα κάτι που το αναφέρει και το Gsmarena, ακόμα και σε 4Χ ζουμ ή και σε 5Χ κρατάει πάρα πολύ καλά, μιλάμε πάντα για καλό φως, σε κακό φώς δεν μπας πάνω από 2Χ.

Για να κανουμε μια ανακεφαλαιωση λοιπον.

Ποια κινητα φερουν αισθητηρα 108Mp Samsung με 6x6 pixel binning και ποια με 9x9 ?

9x9 μόνο S20 Ultra & Note 20 Ultra, 6x6 όπου αλλού βλέπεις 108mp.

Και κάτι άλλο για τον αισθητήρα 108mp της samsung είναι ότι σε βίντεο σε καλό φως σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις αρκετό ζουμ χωρίς ουσιαστικά να χάνεις κάτι σε ποιότητα, κάτι που δεν μπορείς με Native 12mp αισθητήρα, στο Xiaomi mi10 μπορώ άνετα να φτάσω το 3Χ ζουμ σε 4Κ σε μέρα χωρίς καμία πτώση σε ποιότητα κάτι που το αναφέρει και το Gsmarena, ακόμα και σε 4Χ ζουμ ή και σε 5Χ κρατάει πάρα πολύ καλά, μιλάμε πάντα για καλό φως, σε κακό φώς δεν μπας πάνω από 2Χ.

Παιδιά μην γράφουμε ότι να'ναι. Σε νύχτα τον χρησιμοποιείς αποκλειστικά στα 12mp, crop δεν γίνεται. Σε video πάλι δεν κάνεις crop, χάνει πολύ.

Η Samsung έχει σοβαρές υλοποιήσεις στο zoom. Η xiaomi είναι τελείως διαφορετική κατηγορία, οι υλοποιήσεις της είναι τόσο σοβαρές όσο μπορεί να είναι όταν μαζί με τη συσκευή δίνεις δώρο σκούπα.

9x9 μόνο S20 Ultra & Note 20 Ultra, 6x6 όπου αλλού βλέπεις 108mp.

Παιδιά μην γράφουμε ότι να'ναι. Σε νύχτα τον χρησιμοποιείς αποκλειστικά στα 12mp, crop δεν γίνεται. Σε video πάλι δεν κάνεις crop, χάνει πολύ.

Η Samsung έχει σοβαρές υλοποιήσεις στο zoom. Η xiaomi είναι τελείως διαφορετική κατηγορία, οι υλοποιήσεις της είναι τόσο σοβαρές όσο μπορεί να είναι όταν μαζί με τη συσκευή δίνεις δώρο σκούπα.

Ημουν πολύ συγκεκριμένος σε αυτό που έγραψα, μίλησα για βίντεο και όχι για φώτος. Σε φώτος το είπα και πριν τραβάς το βράδυ μόνο στα 12Mp ή στα 27mp ανάλογα τον αισθητήρα. Σε βίντεο το ξαναεπαναλαμβάνω, σε ΚΑΛΟ φως πας στο 3Χ ζουν χωρίς να χάνεις κάτι ουσιαστικό στην ποιότητα της εικόνας, το αναφέρουν αυτό και κάμποσα reviews στο διαδίκτυο.

Για τις σοβαρές υλοποιήσεις της samsung κράτα μικτό καλάθι, με πλαστικούρες συσκευές, exynos επεξεργαστές, προβλήματα στην εστίαση, αδυναμία να βάλεις gcam, throtling, bugs και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Στα φωτογραφικά που μας απασχολούν περίεργο γιατί σύμφωνα με το dxo στις πρώτες 5 συσκευές υπάρχουν 2 Xiaomi Και κανένα samsung, πολύ περίεργο για εταιρεία που βγάζει και σκούπες και δεν έχει ''σοβαρές'' υλοποιήσεις. Και ερωτώ έχει πιάσει κανείς κάποια καλή συσκευή Xiaomi?? ή απλά επειδή έχει συνηθίσει τις συσκευές των 150 ευρώ είπαμε να βγάλουμε συμπέρασμα για όλες τους??

https://www.dxomark.com/rankings/

Στο note 20 πάντως δεν μπορείς να έχεις και zoom και σταθεροποιηση ταυτόχρονα στο βίντεο

Πάντως η πλαστική του πλάτη ειναι καλύτερης ποιότητας από τα αλουμίνια που βαζει η xiaomi που κάνουν λακκούβεςκαι χτυπήματα ακόμη και μέσα στη θήκη.