Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Στο note 20 πάντως δεν μπορείς να έχεις και zoom και σταθεροποιηση ταυτόχρονα στο βίντεο

Πάντως η πλαστική του πλάτη ειναι καλύτερης ποιότητας από τα αλουμίνια που βαζει η xiaomi που κάνουν λακκούβεςκαι χτυπήματα ακόμη και μέσα στη θήκη.

Στο Mi10 μπορώ με τον βασικό αισθητήρα να έχω και ομαλό ζουμ στο βίντεο 4Κ και σταθεροποίηση είτε μόνο οπτική, είτε ψηφιακή μαζί με την οπτική. Η κατασκευή δε, είναι κάτι παραπάνω από άριστη, μασίφ όλο, με gorila glass μπρος πίσω και μέταλλο περιμετρικά που κουμπώνει άριστα, μέχρι και ο φακός έχει πάνω saphire κρύσταλλο για προστασία από γρατζουνιές, μου έχει πέσει ήδη 3-4 φορές κάτω (2 φορές πάνω σε μάρμαρο) χωρίς ούτε σημάδι. Για αυτό λέω να μην συγκρίνουμε, γενικεύουμε, τσουβαλιάζουμε όλα τα κινητά μιας εταιρίας έχοντας άποψη μόνο από τα φτηνιάρικα των 150 ευρώ κινητά.

Υ.Γ. Το Xaomi Note 9 pro της συζύγου δε, μοιάζει πλαστικούρα, άλλα ακόμα και αυτό είναι ανώτερα κατασκευασμένο (έχει gorila glass 5 εμπρός πίσω) από π.χ. τις φτηνές σειρές της samsung όπως το Α51 - A71.

Υ.Γ. Το Note 20 το έλεγαν όλοι ότι δεν έπρεπε να έχει πλαστικό πίσω με τα χρήματα που ζητάει, υπάρχει γενικά γκρίνια στο διαδίκτυο για την πλάτη ειδικά, βέβαια το γύρω γύρω είναι ατσάλι πολύ καλής κατασκευής και σώζει κάπως την όλη κατάσταση!!

Έβαλε και το gsmarena το review από το Iphone 12....σε φώτος να πω την αλήθεια δεν τρελάθηκα, καλές μεν άλλα θεωρώ ότι παραμένει πίσω από τα καλά Android τηλέφωνα, ο δε ultrawide εντελώς μάπα, στα πλαίσια κινητού των 150 ευρώ. Σε βίντεο όμως είναι τρομερό σε καλό φως, το βράδυ σε βιντεο είναι ακόμα πίσω από άλλα τηλέφωνα με μεγαλύτερο αισθητήρα άλλα γενικότερα είναι αξιοπρεπές. Συνολικά περίμενα καλύτερα πράγματα από τις κάμερές του, ας περιμένουμε να δούμε και το pro max.....κρίνοντάς το καθαρά και μόνο φωτογραφικά το βρίσκω πολύ ακριβό για αυτό που προσφέρει.

https://www.gsmarena.com/apple_iphone_12-review-2187p5.php

Επειδή έχω note20 ultra το βραδι αν βγάζω φώτο πρέπει να το κατεβάζω στα 12mp?

Εννοείται, βράδυ μόνο αποκλειστικά 12mp, μόνο μέρα τα 108mp.

Last edited by a moderator:
καλά το DXOmark δεν θεωρείτε εγκυρο.
Αμα δείτε ολα κινέζικα ειναι πρώτα, τα κορυφαια Pixel (που ολα τα κινέζικα παλεύουν να βάλουν την Gcam των Pixel) μάλλον πουθενάδες
θα είναι :D :D

Last edited by a moderator:
καλά το DXOmark δεν θεωρείτε εγκυρο.
Αμα δείτε ολα κινέζικα ειναι πρώτα, τα κορυφαια Pixel (που ολα τα κινέζικα παλεύουν να βάλουν την Gcam των Pixel) μάλλον πουθενάδες

Είχες ποτέ σου pixel τηλέφωνο;;; Κορυφαίο software στις κάμερες με αθλιο hardware. Μια χαρά είναι το dxo και σχετικά αξιόπιστο. Τα κινέζικα τηλέφωνα είναι πρώτα γιατί πολύ απλά έχουν τις καλύτερες κάμερες και τις βελτιώνουν συνεχώς γενιά με γενιά. Ακόμα και η gcam αρχίζει να γίνεται περιττή σε πολλά απο αυτά. Στο mi10 δεν την πολυχρησιμοποιω καθώς η στοκ εφαρμογή είναι πολύ κοντά πλέον. Εκεί που κάποτε οι xiaomi και huawei ήταν ουραγοί πλέον οδηγούν τις εξελίξεις όσον αφορά την φωτογραφία στα κινητά. Στα huawei μάλιστα το night mode είναι μάλλον το καλύτερο που υπάρχει στην αγορα ενώ και η ultrawide κάμερα του p40 pro είναι κατηγορία από μονη της.

αμάν βρε Kosh τι είπαμε,
με τον Τηνιακός και τον Karamela ειμαστε πολύ φιλαράκια απο τις Fuji,

κουβέντα να γίνεται..

@karamela ναι είχα Pixel, μακράν τα καλύτερα Android τηλέφωνα με κορυφαιο ήχο και λήψη και κάμερα και λειτουργικο και τα πάντα.
Δυστυχώς χρειάζομαι Dual-sim.
Απορώ γιατί σου φαίνονται τα κινέζικα καλύτερα του αυθεντικού;

Παντως οι υλοποιησεις της Pixel ανεξαρτητως τι τηλεφωνα ειναι συνολικα στο θεμα καμερας δειχνουν αλλο δρομο και φιλοσοφια.

αμάν βρε Kosh τι είπαμε,
με τον Τηνιακός και τον Karamela ειμαστε πολύ φιλαράκια απο τις Fuji,

κουβέντα να γίνεται..

@karamela ναι είχα Pixel, μακράν τα καλύτερα Android τηλέφωνα με κορυφαιο ήχο και λήψη και κάμερα και λειτουργικο και τα πάντα.
Δυστυχώς χρειάζομαι Dual-sim.
Απορώ γιατί σου φαίνονται τα κινέζικα καλύτερα του αυθεντικού;

Είχα το pixel 3 για ένα διάστημα, με διάφορα το πιο υπερκοστολογημενο κινητο που ειχα ποτέ. Τα ίδια που γράφεις έλεγα και εγώ αλλά μόλις πήρα ένα πραγματικά καλό xiaomi έχω πάθει πολιτισμικό σοκ. Οι άνθρωποι είναι τρομεροι, στα τις κάμερες που μας αφορά εδώ έχουν κάνει άλματα και φτάσαμε στο σημείο να τους ακολουθούν οι υπόλοιποι. Αν είχε google υπερησιες μάλιστα η huawei θα είχα πάρει το p40 pro και δεν θα ξανακοιτουσα τίποτα άλλο, για μένα με διάφορα η καλύτερη σειρά κινητών που κυκλοφορεί εκει έξω. Άνοιξε τα μάτια στους υπόλοιπους για το ζουμ, για το night mode αλλά και για το πώς στήνουν ultrawide κάμερα. Πολύ μπροστά οι άνθρωποι.

karamela έτσι ειχα ενθουσιαστεί με τα Huawei P20 Pro, P30 και P30 Pro,
δεν έχω μετοχές σε καμια εταιρεία τα αλλάζω οπως κάποτε τις γυναίκες :D

Δεν λέω, ωραία τηλέφωνα τα Huawei αλλά με το Sony 5ii επαθα το ίδιο σοκ που λές και εσύ.
Πολύ πιο ομορφο/καθαρό λειτουργικο και κάμερα που ράβει, με τα Huawei δεν κατάφερα να βγάλω ποτέ φωτογραφίες σε κίνηση, να "παγώσεις" το θέμα που λέμε...

Ειναι σαν τα αυτοκίνητα, άλλος θέλει Toyota, άλλος BMW κ.ο.κ.
Προσωπικα Κινέζικο δεν ξαναγοράζω για ιδεολογικούς λόγους και μόνο (Kosh μην βαράς)

karamela έτσι ειχα ενθουσιαστεί με τα Huawei P20 Pro, P30 και P30 Pro,
δεν έχω μετοχές σε καμια εταιρεία τα αλλάζω οπως κάποτε τις γυναίκες :D

Δεν λέω, ωραία τηλέφωνα τα Huawei αλλά με το Sony 5ii επαθα το ίδιο σοκ που λές και εσύ.
Πολύ πιο ομορφο/καθαρό λειτουργικο και κάμερα που ράβει, με τα Huawei δεν κατάφερα να βγάλω ποτέ φωτογραφίες σε κίνηση, να "παγώσεις" το θέμα που λέμε...

Ειναι σαν τα αυτοκίνητα, άλλος θέλει Toyota, άλλος BMW κ.ο.κ.
Προσωπικα Κινέζικο δεν ξαναγοράζω για ιδεολογικούς λόγους και μόνο (Kosh μην βαράς)

Καλά ούτε και εγώ έχω κόλλημα με τις μάρκες, και iPhone 11 είχα και για πολύ καιρό βασικό κινητό μου ήταν το Microsoft 950XL.....απλά πλέον τα xiaomi έχουν φτάσει σε πραγματικά πολύ υψηλό επίπεδο με τρομερό vfm. Έχοντας δοκιμάσει μπόλικα τηλέφωνα θεωρώ ληστεία την τιμή που δίνουν πλέον το MI10 ειδικά με την βασική κάμερα που έχει, μην αναφέρω τα αλλά χαρακτηριστικά γιατί στα όρια είναι να μας δείρει ο kosh.....χαχα

Μιας και είπες για εμφάνιση. Το 1ii της sony ειναι πιο όμορφο από το note 20. Αυτή η τρύπα χτυπάει άσχημα ώρες ώρες στην οθόνη .
Και για τον αισθητήρα κανεις λάθος. Τα 12 mp σε 1.7 αποδίδουν καλύτερα από 108 στριμωγμενα σε 1.3

Συμφωνώ και επαυξάνω, πριν πάω στο Sony έκανα πολύ ερευνα και ο σένσορας της Sony ειναι κατα γενική ομολογία ελάχιστα καλύτερος απο της Samy.
Μάλιστα στο 5ii δίνει ελαφρώς καλύτερη φωτογραφία απο την ηδη κορυφαία ποιότητα φωτογραφίας του μεγάλου αδελφού 1ii (που έχει και ToF)

Και το καλύτερο όλων; Έχει αληθινό κουμπι shutter στο πλάι με half-press για Focusing :)

Προφανως και τα γουστα ειναι υποκειμενικά, οπως κι εγω αλλωστε το n20ultra το θεωρω σε bronze την ομορφοτερη συσκευη που εχει κυκλοφορησει και ηταν ενας απο τους λογους που το πηρα ( ο βασικοτερος ηταν η καμερα) αλλα ολα αυτα ειναι offtopic και ασχετα επι του παροντος, το θεμα ομως ειναι οτι δυστυχως, ανεξαρτητα απο το τι μας αρεσει ή οχι, η SONY οσο αφορα την σχεδιαση των συσκευων της, εχει μεινει γυρω στο 2016-2017.
Και δεν ειναι κατι που το λεω εγω, ειναι κατι που το λενε σε ολα τα γνωστα forums, το λενε οι πωλησεις παγκοσμιως κλπ. Και να το πω και αλλιως, 10 ατομα σχετικά με το αντικειμενο να σταματησεις και να τους δειξεις ενα sony και μετα ενα samsung ή ενα huawei ακομα και xiaomi (μιλαω για high end bezel less συσκευες) , δεν ξερω αν θα υπαρξει ενας που να επιλεξει το sony. Σχεδιαστικα φαινεται να απεχουν μια 5ετια.

Τωρα οσον αφορα τον αισθητηρα, το ειπα και προηγουμενως, και θα συμφωνησω με πολλα ακομα παιδια παραπανω, ο 108mp ειναι ο καλυτερος αισθητηρας που εχει φορεθει σε κινητο μιας και εκτος απο τα πολλα mp εχει και μεγαλο μεγεθος 1/1.3 και ο μονος που συγκρινεται ειναι ο αντιστοιχος της huawei (ο οποιος πιστευω θα εχει αντιστοιχα αποτελεσματα).
Και ναι τα 108mp εχουν τεραστια διαφορα απο τα 12, αν ειδατε παραπανω, τα αποτελεσματα σε λεπτομερεια με καλο φως ξεπερνουν την λεπτομερεια μιας FF 24mp, και ειναι σαν μηχανης 30 με 40mp. Επιπλεον τα pixel δεν ειναι καθολου "στριμωγμενα" οπως γραψατε, αφου χρησιμοποιειται η τεχνολογια pixel binning.

**μετα ειδα οτι γραφεις για το απλο note 20. Καμια σχεση δεν εχει το απλο με το ultra σε κανεναν τομεα (εκτος της cpu) και προφανως και στον τομεα των καμερων. Εχει το συστημα καμερων του s20 με τον 1/1.7" των 64mp και ενα 3x zoom το οποιο και αυτο δεν ειναι καν οπτικό, ειναι υβριδικο. Οχι οτι ειναι κακο συστημα αλλα δεν εχει σχεση με τον "καλο" αισθητηρα. Επισης γενικα αυτη η συσκευη ειναι το απολυτο φιασκο της samsung και ο μονος λογος που κυκλοφορησε ειναι για να αυξησει/δικαιολογησει την τιμη του ultra. Το απλο note 20 ειναι ουσιαστικα lite και δεν επρεπε να κοστιζει πανω 500 ακομα και με την υπερτιμολογηση της samsung.

Για να μην μακρυγορουμε ομως, και χανουμε το δασος, νομιζω (και πολλοι θα συμφωνησουν) οτι οποιος ψαχνει σημερα για smartphone το οποιο θελει να αντικαταστησει συνολικα (ή εν μερη) την φωτ. μηχανη του, πρεπει να κοιταει τις συσκευες με συστηματα καμερων που να εχουν τον samsung 108mp ή τον 50mp αντιστοιχο της huawei.

Το καρούμπαλο της κάμερας και η edge οθόνη του ultra δεν χωνεύεται με τίποτα, αλλά είναι υποκειμενικά αυτά. Έτσι κι αλλιώς note δεν αγοράζει κάποιος για τις κάμερες...

Ερώτηση για να καταλάβω που είναι το προβλημα του απλου 20 με τους περιορισμούς στην επιλογή ποιότητας, αν είναι θέμα λογισμικού ή hardware. Στο note 20 ultra , αν επιλέξεις 4Κ/60 video έχεις tracking auto focus; Στο 1080/120 κοβει εκτός και από το auto tracking και το video stabilation ; Η μπροστινη κάμερα υποστηρίζει tracking auto focus σε οποιαδήποτε ανάλυση;
Με ενεργό το ois σε βίντεο μπορείς να κάνεις ζουμ ; μόνο στο pro mode έκανα αλλα δεν είμαι σίγουρος ότι έχει ενεργη σταθεροποιηση εκει . Επίσης δεν βρήκα τρόπο να ενεργοποιήσω πουθενά το zoom in mic.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

..., η SONY οσο αφορα την σχεδιαση των συσκευων της, εχει μεινει γυρω στο 2016-2017.
Και δεν ειναι κατι που το λεω εγω, ειναι κατι που το λενε σε ολα τα γνωστα forums, το λενε οι πωλησεις παγκοσμιως κλπ. Και να το πω και αλλιως, 10 ατομα σχετικά με το αντικειμενο να σταματησεις και να τους δειξεις ενα sony και μετα ενα samsung ή ενα huawei ακομα και xiaomi (μιλαω για high end bezel less συσκευες) , δεν ξερω αν θα υπαρξει ενας που να επιλεξει το sony. Σχεδιαστικα φαινεται να απεχουν μια 5ετια.

Τωρα οσον αφορα τον αισθητηρα, το ειπα και προηγουμενως, και θα συμφωνησω με πολλα ακομα παιδια παραπανω, ο 108mp ειναι ο καλυτερος αισθητηρας που εχει φορεθει σε κινητο μιας και εκτος απο τα πολλα mp εχει και μεγαλο μεγεθος 1/1.3 και ο μονος που συγκρινεται ειναι ο αντιστοιχος της huawei (ο οποιος πιστευω θα εχει αντιστοιχα αποτελεσματα).
Και ναι τα 108mp εχουν τεραστια διαφορα απο τα 12, αν ειδατε παραπανω, τα αποτελεσματα σε λεπτομερεια με καλο φως ξεπερνουν την λεπτομερεια μιας FF 24mp, και ειναι σαν μηχανης 30 με 40mp. Επιπλεον τα pixel δεν ειναι καθολου "στριμωγμενα" οπως γραψατε, αφου χρησιμοποιειται η τεχνολογια pixel binning.

Για να μην μακρυγορουμε ομως, και χανουμε το δασος, νομιζω (και πολλοι θα συμφωνησουν) οτι οποιος ψαχνει σημερα για smartphone το οποιο θελει να αντικαταστησει συνολικα (ή εν μερη) την φωτ. μηχανη του, πρεπει να κοιταει τις συσκευες με συστηματα καμερων που να εχουν τον samsung 108mp ή τον 50mp αντιστοιχο της huawei.

Φίλε Βαμβακούλα,
δίνεις λάθος συμβουλές στο κλείσιμο και καλό ειναι να τα λέμε σωστά τα πράματα γιατί μας διαβάζουν παιδιά που ψάχνουν συσκευή.

Τόσα πόστ το λέμε..

για στατικές εικόνες και βραδυνές ναι o 108Mp ειναι η πρώτη επιλογή.
για κίνουμενες εικόνες (παιδιά, ζωά, σκυλιά κτλ) o 12αρης της Sony είναι πρώτη επιλογή.

Προσωπικά εχω μικρά παιδιά, δεν επαιρνα το αποτέλεσμα που ηθελα απο τα Huawei, πήρα Sony 5ii και βρήκα την υγεία μου.
Στο δε βίντεο ΜΑΚΡΑΝ καλύτερο το Sony με τον 12άρη.

Apples and oranges, απλά και όμορφα.

Οσο για το τι είναι όμορφο κινητό ή όχι, προσωπικά δεν το καταλαβαίνω...
γιατί απλά πάντα σε θήκη τα έχω με τζάμι. Συσκευή 1000ευρώ δεν την έχω ποτέ ξεσκέπαστη ;)

Ερώτηση για να καταλάβω που είναι το προβλημα του απλου 20 με τους περιορισμούς στην επιλογή ποιότητας, αν είναι θέμα λογισμικού ή hardware. Στο note 20 ultra , αν επιλέξεις 4Κ/60 video έχεις tracking auto focus; Στο 1080/120 κοβει εκτός και από το auto tracking και το video stabilation ; Η μπροστινη κάμερα υποστηρίζει tracking auto focus σε οποιαδήποτε ανάλυση;
Με ενεργό το ois σε βίντεο μπορείς να κάνεις ζουμ ; μόνο στο pro mode έκανα αλλα δεν είμαι σίγουρος ότι έχει ενεργη σταθεροποιηση εκει . Επίσης δεν βρήκα τρόπο να ενεργοποιήσω πουθενά το zoom in mic.

Και στο ultra στα 4Κ/60 το tracking af ειναι ανενεργό. Επειδη το εχω ψάξει αρκετα, στα 60fps επισης δεν χρησιμοποιει τον zoom φακό αλλα μονο τον main με το μεγαλο αισθητήρα, οποτε σε μεγαλα zoom δεν μπαινει το οπτικό αλλα κανει crop απο τον 108mp. Το αποτέλεσμα ειναι οτι ουσιαστικά για 60p δεν μπορεις να ξεπεράσεις το 3x γτ μετα βλεπεις οτι πεφτει σιγα σιγα η ποιοτητα. Ομως σε 30p ακομα και 4k απο το ultra παιρνεις βιντεο με οπτικό ζοομ 10x ΑΝΕΤΑ το οποιο θα ελεγα οτι ειναι τουλαχιστον στα επιπεδα της rx100.
Μπορείς να κανεις και παραπανω αν εχεις καλο φως, και πραγματικά σε αφηνει με το στομα ανοιχτό αφου δεν σου γεμιζει το ματι οτι με μια τοσο μικρη συσκευη εχεις τετοιο αποτέλεσμα! Γιαυτο φανταζομαι και το module των καμερων ειναι ετσι χοντρο.

Για το ois που ρωτησες τωρα, δεν ξερω για το απλο, αλλα για το ultra το ois βρίσκεται στις ρυθμίσεις κ μπορεις να το εχεις ενεργοποιημενο σε ολες τις συνθηκες ακομα και 8Κ κανοντας κανονικα ζοομ κλπ. Εσυ πιστευω οτι εννοεις την δευτερη επιλογη η οποιο ονομαζεται "υψηλη σταθεροποιηση" η οποιο ναι μεν δουλευει κ αυτη σε ολες τις αναλυσεις αλλα εχει μονο δυο επιλογες zoom το 1x και το 2x. Σε αυτη την επιλογη παντως ειναι ακριβως σαν να εχεις gimbal.

Για το τριτο που ρωτησες, δλδ για την selfie την οποια βεβαια δε πολυδουλευω, απο οσο εψαξα προχειρα δεν βλεπω να εχει tracking αλλα δεν νομιζω οτι εχει και νοημα να εχεις τετοια επιλογη αφου ουσιαστικα ακολουθείς το προσωπο σου οπου δεν βλεπω να αστοχει καπου το focus.

Για το φιλο sokos τωρα, οσον αφορα το tracking, εαν η sony εχει περασει στα κινητα το συστημα af των σημερινών καμερων της, εννοειται οτι θα ειναι καλό. Ομως οταν εχεις μικρο αισθητηρα που σημαίνει οτι εχεις πολυ μεγαλο βαθος βαθος πεδιου ειδικα και οταν το θεμα σου εχει καποια αποσταση απο εσενα, κατι που σημαινει οτι θα ειναι ολα εστιασμενα, δεν ξερω κατα ποσο νοημα θα εχει ενα τετοιο συστημα εστιασης.

Σε κινουμενα θεματα εγω γενικα πλεον πολυ σπανια μιας και τα παιδια εχουν μεγαλωσει κ δεν εχω σκυλια γατια για δοκιμες, αλλα σε αγωνα ποδοσφαιρου που τραβαγα το μικρο και με ζουμ μαλιστα, δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα. Προφανως δεν εχω ολοκληρωμενη αποψη ομως, καθως αυτο που με απασχολει πρωτιστα ειναι η ποιοτητα εικονας.

Τελικα λοιπον να προσθεσω στο πρωτο post οτι σιγουρα παιζουν ρολο και οι αναγκες του καθενος! Ομως πιστευω οτι θα συμφωνησουμε ολοι οτι πλέον αντικαθιστας εύκολα μια φωτ. μηχανη μεσαιας κατηγοριας με κιτ φακούς (για κομπακτ δεν το συζηταω καν εκτος απο τπτ rx100 αλλα και παλι υπο συνθηκες :)) )

Στάλθηκε από το Samsung Note 20 Ultra

Ειναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση. Στο video αν πατήσω να ενεργοποιηθεί το χεράκι επάνω στην μπάρα τότε μου κοβει το zoom τελείως και εχω μόνο την επιλογή χρήσης άλλης κάμερας για πιο κοντινό πλάνο και κοβει και το hdr. Δεν ξέρω ποια είναι διαφορετική ρύθμιση σταθεροποιησης που λες εχω ενεργοποιημενη την λειτουργία από το διακόπτη στο μενού αλλα αν αλλάξω ρύθμιση βίντεο τότε την απενεργοποιει χωρις δυνατότητα να ενεργοποιηθεί . Αλλα αλλάζουν πολλά στις ρυθμίσεις αν επιλέξεις για φωτογραφία ή video .

Δεν θα αλλαζα την α6000 για κανένα κινητό ακόμη και με χρήση ρωσικού μανουαλ φακού...

Πάντοτε δίνουν καλύτερο άρχείο οί καλές φωτογραφικές μηχανές έάν ξέρουμε πώς νά άξιοποιήσουμε τόν έξοπλισμό μας άλλά θέλει πολύ χρόνο καί γνώση...δουλεύω μέ nikon d750.Τά κινητά είναι γιά τήν ευκολία τό βίντεο καί γιά γενική χρήση πολύ καλά πολλοί έμπειροι φωτογράφοι τό έπισημαίνουν καί στό φόρουμ,άγόρασα hi end κινητό
(s10 lite) γιατί δέν θέλω νά παροπλίσω τή μηχανή καί όχι top tier πού είναι καλύτερα καί άκριβότερα γ'αυτούς πού θέλουν τό μέγιστο άποτέλεσμα στά κινητά.
Οί διαφορές στά κινητά γιά τήν κατηγορία πού άνήκουν άργότερα... τό ξεκίνησε ή samsung.

Η samsung καθιέρωσε τή διαφορά μεταξύ
HIGH ENT καί TOP TIER μέ τό S10lite sd855 καί συνεχίζει μέ τούς διαδόχους s20 fe 5g μέ sd865 πού έχουν καλύτερες έπιδόσεις άπό τά τηλέφωνα μέ exynos καί είναι τά μόνα πού ύποστηρίζονται άπό τό έπίσημο service στήν Ευρώπη
άς έλπίσουμε νά έχουμε τό δικαίωμα έπιλογής έπεξεργαστή πού δέν πιστεύω νά γίνει σύντομα.
Προσωπικά θά προτιμούσα ένα s20 note ultra μέ exynos καί service παρά μέ sd χωρίς παρά τήν άνωτερότητα τού πρώτου...(μεγάλη συζήτηση.)
https://youtu.be/_N2YLDWS2Xc