Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Μπορει απλα να ειναι εντελως πονηριδηδες (να ευελπιστουν οτι θα πουλανε διαφορετικο φακο καθε χρονο )

Νομίζω ότι έχουν δώσει μια έξυπνη λύση ανεξάρτητη από το μοντέλο του κινητού.

Το οπτικό μαζί με τον 4/3 αισθητήρα είναι στο έξτρα module και μέσω των pin περνά ολος ο χειρισμός στο κινητό όπου είναι εγκατεστημένο το software και η οθόνη.

Απλα θα διαλέγεις φακό που σε εξυπηρετεί και όποτε αλλάζεις κινητό θα τον προσαρμόζεις σε αυτό.

Αυτο που θα πετύχουν σίγουρα με αυτή την πολιτική είναι εξασφαλισμένη πώληση και των μελλοντικών τους κινητών σε όσους προμηθευτούν το έξτρα οπτικό / αισθητήρα αφού δύσκολα θα αλλάξει μετά κανείς μάρκα κινητού και να χάσει την χρήση του φακού.

• Like
Reactions: guzzi
Κάτσε να κυκλοφορήσει πρώτα γιατί βγαίνει πολύ ακριβό και το σκέπτονται...

Καλή ιδέα αλλά είναι ένα ακόμα proof of concept. Οταν με το καλο κυκλοφορησει (αν κυκλοφορησει ποτε..) τα ξαναλεμε.

Πολύ δύσκολα θα πετύχει κάτι τέτοιο πάντως.

Για να αγόραζα εγώ κάτι τέτοιο θα έπρεπε:
  1. Να έχει εξαιρετικά σημαντικές διαφορές στη ποιότητα εικόνας σε σχέση με τα αρχεία που παίρνεις από τους ενσωματομένους σένσορες και φακούς.
  2. Να εγγυηθεί ο κατασκευαστής πως θα υποστηρίζει το πρότυπο σύνδεσης για X γενιές στο μέλλον.
  3. Να δίνει επιλογές σε διάφορα εστιακά μήκη.
Και όλα τα παραπάνω σε τιμή που δεν είναι παρόμοια με μια standalone mirrorless.

Το πρωτότυπο τους πάντως δεν με ενθουσίασε ως προς τη ποιότητα εικόνας που βγάζει.

• Like
Reactions: takisot
Η συγκεκριμένη υλοποίηση δεν έχει ελπίδες να βγει σοβαρά στην αγορά, όχι γιατί θα αλλάζει το κινητό κάθε χρόνο και δεν θα κουμπώνει ο φακός, άλλα λόγω κόστους και βάρους/όγκου....ο φακός έχει πάνω ενσωματωμένο και τον αισθητήρα και τα ηλεκτρονικά κλπ. Πόσο θα στοιχίζει κάτι τέτοιο? Επίσης κάθε φακός σε άλλη εστιακή απόσταση που θα αγοράζεις θα παίρνεις μαζί και άλλον ένα αισθητήρα κλπ. τσάμπα έξοδα/βάρος κλπ.

Επιπλέον άντε να βάλεις πάνω φακό ζουμ, πως θα κρατάς την συσκευή??

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση πάντως, μπορούν να ρίξουν τα κόστι ΑΝ κατεβάσουν την τιμή στο "σωστό" επίπεδο ώστε να πουλήσουν μαζικά, ενώ παράλληλα να συνεργαστούν με την "συνέταιρο" της leica - δηλαδή την panasonic για έτοιμα φακουδάκια. Π.χ. ο 12-32 είναι "ταμάμ" γι αυτή την δουλειά...

• Like
Reactions: tiniakos
Να σου και η Realme... ...έπεσε επιδημία - ή απλά οσμίζονται χρήμα:

Οσο όλοι οι κατασκεαυστές φωτογραφικών μηχανών πετάνε χαρταετό και συνεχίζουν να βγάζουν μηχανές με αστείες οθόνες τεχνολογίας 15 χρόνια πίσω, και δεν δίνουν μέσα στο σώμα ένα βασικό πακετό Android ή κάτι παρόμιο με δυνατότητα επεξεργασίας, Social media άλλα και sim κάρτα μέσα στην μηχανή κλπ. ε τα βλέπουν αυτά οι εταιρίες κινητής και λένε γιατί όχι, τους έχουμε στείλει στα σχοινιά έτσι και αλλιώς ας προσπαθήσουμε μήπως και τους ρίξουμε και Νοκ Αουτ...

• Like
Reactions: tiniakos and donk
Οσο όλοι οι κατασκεαυστές φωτογραφικών μηχανών πετάνε χαρταετό και συνεχίζουν να βγάζουν μηχανές με αστείες οθόνες τεχνολογίας 15 χρόνια πίσω, και δεν δίνουν μέσα στο σώμα ένα βασικό πακετό Android ή κάτι παρόμιο με δυνατότητα επεξεργασίας, Social media άλλα και sim κάρτα μέσα στην μηχανή κλπ. ε τα βλέπουν αυτά οι εταιρίες κινητής και λένε γιατί όχι, τους έχουμε στείλει στα σχοινιά έτσι και αλλιώς ας προσπαθήσουμε μήπως και τους ρίξουμε και Νοκ Αουτ...
Γκουχ γκουχ... samsung NX .. Γκουχ γκουχ.

Δεν είναι περίεργο ότι είχε βγάλει ένα τέτοιο προϊόν και το απέσυρε;
Αυτά είναι gimmicks αν σε απασχολεί η φωτογραφία. Το μόνο που θα ήθελα η να έχει η ταπεινή μου α6000 είναι απευθείας ανεβάσμα σε social κάποιες φωτο. Οχι οτι είναι πρόβλημα ένας συγχρονισμός με το wifi με το κινητό...

• Like
Reactions: guzzi
Γκουχ γκουχ... samsung NX .. Γκουχ γκουχ.

Δεν είναι περίεργο ότι είχε βγάλει ένα τέτοιο προϊόν και το απέσυρε;
Αυτά είναι gimmicks αν σε απασχολεί η φωτογραφία. Το μόνο που θα ήθελα η να έχει η ταπεινή μου α6000 είναι απευθείας ανεβάσμα σε social κάποιες φωτο. Οχι οτι είναι πρόβλημα ένας συγχρονισμός με το wifi με το κινητό...
Ένα παράδειγμα έδωσε! Το νόημα είναι ότι όταν δεν ακολουθείς τις εξελίξεις , δεν έχεις ευελιξία τότε είσαι καταδικασμένος. Βλέπε ΝΟΚΙΑ, ΙΒΜ , KODAK , SEGA , BLACKBERRY και πολλές άλλες περιπτώσεις τεχνολογικών γιγάντων οι οποίοι δεν ακολούθησαν και απλά ή απορροφήθηκαν ή δεν υπάρχουν πλέον.

Ένα παράδειγμα έδωσε! Το νόημα είναι ότι όταν δεν ακολουθείς τις εξελίξεις , δεν έχεις ευελιξία τότε είσαι καταδικασμένος. Βλέπε ΝΟΚΙΑ, ΙΒΜ , KODAK , SEGA , BLACKBERRY και πολλές άλλες περιπτώσεις τεχνολογικών γιγάντων οι οποίοι δεν ακολούθησαν και απλά ή απορροφήθηκαν ή δεν υπάρχουν πλέον.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως αυτός που χάθηκε είναι η samsung ενώ ακόμη υπάρχουν οι παραδοσιακές φωτογραφικές.
Και αν θυμάμαι καλά η σειρά NX δεν ηταν gadget . Ήταν σοβαρές μηχανές με κορυφαία ποιότητα και ανταγωνιστικη τιμή.

Οπότε οι οθόνες τα android κλπ μήπως δεν απασχολούν κάποιον που ασχολείται με την φωτογραφία; μήπως, λέω μήπως, αυτός που ασχολείται σοβαρά με την φωτογραφία δεν τον νοιάζει τι κάμερα έχει επάνω το κινητό του;
Και εγώ όταν θέλω την ευκολία να ανεβάσω άμεσα μια φωτογραφία, με το κινητο θα την βγάλω. Αλλά αν θέλω να βγάλω φωτογραφία σοβαρή, θα πάρω την a6000 ακομη και με ρωσικό manual φακό επάνω να κάνω την δουλειά μου...

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως αυτός που χάθηκε είναι η samsung ενώ ακόμη υπάρχουν οι παραδοσιακές φωτογραφικές.
Και αν θυμάμαι καλά η σειρά NX δεν ηταν gadget . Ήταν σοβαρές μηχανές με κορυφαία ποιότητα και ανταγωνιστικη τιμή.

Οπότε οι οθόνες τα android κλπ μήπως δεν απασχολούν κάποιον που ασχολείται με την φωτογραφία; μήπως, λέω μήπως, αυτός που ασχολείται σοβαρά με την φωτογραφία δεν τον νοιάζει τι κάμερα έχει επάνω το κινητό του;
Και εγώ όταν θέλω την ευκολία να ανεβάσω άμεσα μια φωτογραφία, με το κινητο θα την βγάλω. Αλλά αν θέλω να βγάλω φωτογραφία σοβαρή, θα πάρω την a6000 ακομη και με ρωσικό manual φακό επάνω να κάνω την δουλειά μου...
H σειρά NX ήταν κανονικές μηχανές, ούτε μεγάλες οθόνες είχαν, ούτε Android κλπ...είχαν περάσει 2-3 από τα χέρια μου.....τώρα αν έβγαλε και κανένα ιδιαίτερο προιόν με Andrοid κλπ. δεν θυμάμαι...η Samsung απέτυχε με τις NX γιατί ουσιαστικά δεν πρόσφερε τίποτα παραπάνω από ότι έδιναν οι άλλοι κατασκευαστές μηχανών.....

Οι μηχανές υπάρχουν και θα υπάρχουν για πάρα πολύ καιρό ακόμα, άλλα τα έσοδα τους και τα κέρδη τους συνεχώς συρρικνώνονται και απασχολούν όλο και λιγότερο κόσμο....ε λοιπόν το Project της Xiaomi, Realme κλπ. σε αυτό το κοινό στοχεύει να τους τραβήξει από τις μηχανές τους, τώρα αν θα πετύχει είναι άλλο θέμα....θα δείξει το μέλλον...

H σειρά NX ήταν κανονικές μηχανές, ούτε μεγάλες οθόνες είχαν, ούτε Android κλπ...είχαν περάσει 2-3 από τα χέρια μου.....τώρα αν έβγαλε και κανένα ιδιαίτερο προιόν με Andrοid κλπ. δεν θυμάμαι...η Samsung απέτυχε με τις NX γιατί ουσιαστικά δεν πρόσφερε τίποτα παραπάνω από ότι έδιναν οι άλλοι κατασκευαστές μηχανών.....

Οι μηχανές υπάρχουν και θα υπάρχουν για πάρα πολύ καιρό ακόμα, άλλα τα έσοδα τους και τα κέρδη τους συνεχώς συρρικνώνονται και απασχολούν όλο και λιγότερο κόσμο....ε λοιπόν το Project της Xiaomi, Realme κλπ. σε αυτό το κοινό στοχεύει να τους τραβήξει από τις μηχανές τους, τώρα αν θα πετύχει είναι άλλο θέμα....θα δείξει το μέλλον...

Οι ΝΧ και android 4 είχαν και 4G. Το 2013 μαλιστα . Κάτι άλλο θυμάσαι...

Από που απέτυχε δεν είναι που ζητας;

H ΝΧ Galaxy μοντέλο 2013 είχε 4G παρακαλώ και το menu του Samsung S4 και τεράστια οθόνη, ήταν ένα mini εργοστάσιο πολύ μπροστά από την εποχή της.

Key specifications​

• 20.3MP APS-C CMOS sensor (same as NX300)
  • 18-55mm F3.5-5.6 kit lens
  • Advanced Hybrid Autofocus: 105 points on-chip phase-detect; 247-point contrast-detect
  • 4.8-inch 921K LCD with capacitive touchscreen with Gorilla Glass
  • SVGA electronic viewfinder with diopter control
  • JPEG, RAW, RAW+JPEG capture
  • 8.6 fps continuous shooting
  • Video recording at 1080/30p, 720p60
  • 16GB Memory, with microSD card slot
  • 1.6GHz Quad-core processor
  • Android 4.2 (Jelly Bean)
  • 4360mAh battery
  • Dual-band 802.11 a/b/g/n Wi-Fi
  • Bluetooth 4.0 (LE) and NFC
  • 4G LTE/3G HSPA+42Mbps cellular data
  • Built-in GPS + GLONASS

• Like
Reactions: songless_bird
Οι ΝΧ και android 4 είχαν και 3G . Κάτι άλλο θυμάσαι...

Μόνο κάποιες μηχανές το είχαν από όσο είδα ....στο είπα είχα 2-3 μηχανές NX π.χ.

Καμία δεν είχε Android...