Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

τα 800mm ειναι μαλλον υβριδικα, 8.2χ ειναι το οπτικο με τον zeiss tele converter, οποτε το πραγματικο εναι κοντα στα 400mm... και παλι καλα ειναι.
Και με AI digital zoom φτανει στα.... 225x / 5400mm ! :p

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
φυσικα.

• Like
Reactions: tiniakos
Το θέμα είναι ότι τα κινητά της Vivo έχουν διανομή στην Ελλάδα? Αν δεν έχουν είναι δύσκολες σαν επιλογές, καθώς δεν ξέρεις με τι Rom θα τα πάρεις, τι Service θα έχουν κλπ. Είναι και πολλά και τα λεφτά...

Στο μεταξύ το pro έχει τηλεφακό 200mp 85mm με αισθητήρα 1/1,4 της ίνστας!! Ουάου απλά, με το extnder δε απλά ντροπιάζει σε τηλεφακό κάθε τι που υπάρχει σε κινητό εκει έξω.

τα 800mm ειναι μαλλον υβριδικα, 8.2χ ειναι το οπτικο με τον zeiss tele converter, οποτε το πραγματικο εναι κοντα στα 400mm... και παλι καλα ειναι.
Και με AI digital zoom φτανει στα.... 225x / 5400mm ! :p

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
φυσικα.
200mm είναι το οπτικό ζουμ με τον Extender!! Απίστετο για κινητό, άλλα επειδή ο αισθητήρας είναι μεγάλος και 200mp άλλα και με την βοήθεια ΑΙ φτάνει με αξιοπρέπεια στα 800mm....πέτα την μηχανή Γιάννη!!!

απ οτι ξερω ομως , μαλλον δεν ερχονται Ελλαδα... οποτε για μενα ειναι δυσκολο.

Δεν ξερω αν δουλευουν επισης στην Ελλαδα σωστα nfc με πληρωμες , εφαρμογες τραπεζων κλπ

επισης εχω βολευτει με τον μεγαλο αιθητηρα 1" του 14 ultra και τον φωτεινο τηλεφακο με macro που εχει επισης και δεν θα ηθελα να τα χασω.

κατι ακομα που μ ενοχλει ειναι ο επεξερεγαστης που εχει (Dimensity) που εχει θεματα συμβατοτητας με εφαρμογες που χρησιμοποιω... αν ειχε snapdragon θα το σκεφτομουνα (αν μπορουσα βεβαια).

απ οτι ξερω ομως , μαλλον δεν ερχονται Ελλαδα... οποτε για μενα ειναι δυσκολο.

Δεν ξερω αν δουλευουν επισης στην Ελλαδα σωστα nfc με πληρωμες , εφαρμογες τραπεζων κλπ

επισης εχω βολευτει με τον μεγαλο αιθητηρα 1" του 14 ultra και τον φωτεινο τηλεφακο με macro που εχει επισης και δεν θα ηθελα να τα χασω.
Ακριβώς, όσο καλά και αν είναι από την στιγμή που δεν έρχονται επίσημα στην Ελλάδα υπάρχει θέμα και απορρίπτονται από εμένα.

Παρακαλώ πολυ η συζητηση να παραμενει εντος θεματολογίας .

Εφυγαν καποιες δημοσιευσεις που ηταν εκτος και επι τα αυτα :whistle:

Συνεχίζουν να ρίχνουν φωτογραφικές βόμβες οι Κινέζοι.

Άκυρα όλα διότι πάλι καταλήγουμε σε βαλιτσακια που κατά 99% όταν τα χρειάζεσαι δεν θα τα έχεις μαζί σου.
Για μένα δεν πρέπει να υπάρχει κανένα έξτρα εξάρτημα. Αλλιώς κουβαλάς και την φωτογραφική τότε.

Άκυρα όλα διότι πάλι καταλήγουμε σε βαλιτσακια που κατά 99% όταν τα χρειάζεσαι δεν θα τα έχεις μαζί σου.
Για μένα δεν πρέπει να υπάρχει κανένα έξτρα εξάρτημα. Αλλιώς κουβαλάς και την φωτογραφική τότε.

Αυτό. Για μένα ακόμα και ο τηλεσκοπικός φακός είναι φάουλ, και ελπίζω να μην τον δούμε ποτέ σε iPhone. To ΑΙ είναι υπεραρκετό για να καλύψει οπτικούς περιορισμούς, φαίνεται αυτό εξάλλου στον τηλεφακό της Google.

Last edited:
Εξαρτάται... Για μένα είναι ένα δέλεαρ, μιας και η σύγκριση όγκου βάρους κόστους , είναι πολυ υπέρ των κινητών με ένα τέτοιο φακό.

Αν με τέτοιο φακό είχα ένα 90% της απόδοσης μιας μηχανής με έναν απλό τηλεφακο, δεν θα έλεγα όχι.
Όπως πχ γίνεται με τον βασικό αισθητήρα/φακό του κινητού μου...που έχει σχεδόν παροπλισει τη μηχανή , που την έχω κυρίως για το τηλεφακο και για ευχαρίστηση/εμπειρία.

Επίσης, εγώ πάντα έχω μαζί μου τσαντάκι για όλα τα απαραίτητα...κινητό, πορτοφόλι, κλειδιά κλπ
Δεν θα με πείραζε αν εκεί είχα κι έναν φακό.
Το θέμα , για μένα τουλάχιστον, είναι αν πλησιάζει έστω σε απόδοση ο φακός αυτός και κάθε παρόμοιος, την απόδοση της μηχανής με τηλεφακο.

Sent from my 24030PN60G using Tapatalk

Last edited:
Αν είχατε το φωτογραφικό κιτ του Xiaomi 14 ultra θα είχατε άλλη άποψη. Η καλύτερη προσθήκη σε κινητό τα τελευταία χρόνια. Με ένα μικρό κουτάκι που χωράει στην τσέπη μας αμέσως έχεις μια εμπειρία πιο κοντά στη φωτογραφική μηχανή.

• Like
Reactions: karamela
Προφανώς όλα είναι υποκειμενικά και σχετικά.
Ειδικά στην ηλικία μου, άλλο είναι να κουβαλάς 2 κιλά και άλλο 200 γραμμάρια.

Και φυσικά είναι και το θέμα κόστους , όγκου κλπ όπως είπα.

Για μένα το μόνο θέμα είναι καθαρά αν πλησιάζει την ποιότητα ενός τηλεφακου....

Sent from my 24030PN60G using Tapatalk

• Like
Καλά και άγια τα κινητά, ειδικά για βίντεο που δεν το πολυζαλίζω, αλλά ειλικρινά ελπίζω να μη γίνουν η νόρμα στο μέλλον τουλάχιστον όσο ακόμα θα βλέπω για να μπορώ να φωτογραφίζω :P

Και δεν εννοώ τόσο σα συσκευές από μόνες τους αλλά βλέποντας να ξεπετάγονται αυτά τα σωληνάκια και σε συνδυασμό με τα grip με πιάνει κάτι όχι ευχάριστο. Χαίρομαι που συμβάλλουν στον εκδημοκρατισμό της φωτογραφίας αλλά μέχρι εκεί, ας μην εκλείψουν οι φωτογραφικές μηχανές ακόμα και αν τσιμπηθούν και άλλο οι τιμές.

δεν θα εκλειψουν, κανεις δεν το θελει.

Αλλη ευχαριστηση κι εμπειρια η φωτογραφικη και αλλη το κινητο, κακα τα ψεματα.
Αλλα δυστυχως , πολλοι απο εμας ειτε μεγαλωνουμε και δυσκολευομαστε να κουβαλαμε , ειτε αδυνατουμε οικονομικα να εχουμε μηχανες και φακους.

Εχουν ολα παρει την ανηφορα, και προσωπικα μονο μεταχ/να μπορω πια να εχω καποια μηχανη με φακους...
για μενα τουλαχιστον, περασαν δυστυχως οι εποχες που μπορουσα να συντηρω ακομα και 2 συστηματα (φωτογρφικα/βιντεο) και καλο κινητο κλπ...

• Like
Επειδή η ζωή είναι μικρή και τα χρόνια που απομένουν μαθηματικά είναι λιγότερα από όσα ζήσαμε η ευκολία ενός φωτογραφικού κινητού πλέον για τον ερασιτέχνη είναι επιλογή χωρίς δεύτερη σκέψη.