Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Απάντηση: Κινητά Τηλέφωνα Από Κίνα

Μεχρι στιγμής,φοβεροί στο Vickmall.Εχθες το μεσημερι έγινε η παραγγελία,σήμερα το πρωί μου έστειλαν tracking number.

Re: Απάντηση: Κινητά Τηλέφωνα Από Κίνα

Μεχρι στιγμής,φοβεροί στο Vickmall.Εχθες το μεσημερι έγινε η παραγγελία,σήμερα το πρωί μου έστειλαν tracking number.

Έτσι κάνουν και στο geekbuying, αλλά και στο merimobiles

Re: Κινητά Τηλέφωνα Από Κίνα

Huawei Ascend P7 hands-on review

Οι συσκευές εκ Κίνας έρχονται στην Ευρώπη με πολύ άγριες διαθέσεις και δείχνουν ικανές να κατατροπώσουν οτιδήποτε...Κορεάτικο (και όχι μόνο) βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές και την κορυφή.
Η Huawei, αφού μας έδωσε μια αρκετή καλή γεύση από τη Βαρκελώνη και το MWC, αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της για τα καλά και το νέο Ascend P7 είναι το ισχυρό της όπλο!

huawei-ascend-p7-3.jpg

To Ascend P7 ελκύει με το σχεδιασμό του από την πρώτη στιγμή. Κρύσταλλο εμπρός-πίσω και ανοδιωμένο αλουμίνιο στο περίγραμμα, σε στυλ...Apple,
το οποίο διακόπτεται προσωρινά στο κάτω μέρος για να δώσει τη θέση του σε μια στρογγυλεμένη λωρίδα πλαστικού. Εκεί βρίσκεται και η microUSB θύρα,
ενώ στο πάνω μέρος βρίσκονται το audio jack και το noise cancelling mic. Η αριστερή πλευρά είναι τελείως «καθαρή» ενώ, αντίθετα, έχει «φορτωθεί» η δεξιά
με πλήκτρα έντασης, στρογγυλό power/lock και δύο συρταράκια (παρέχεται το ειδικό εργαλείο για την εξαγωγή τους) που κρύβουν microSD και microSIM.
Τα πλήκτρα είναι πολύ καλά σε αίσθηση και feedback, αν και μάλλον θα προτιμούσαμε αυτά της έντασης στη θέση των slots των καρτών, για να βρίσκονται
πιό κοντά στον αντίχειρα (για τους δεξιόχειρες).

huawei-ascend-p7-4.jpg
huawei-ascend-p7-4.jpg

Το μέγεθος προϊδεάζει για μεγάλο βάρος, αλλά τα μόλις 124 γραμμάρια το καθιστούν...πούπουλο και οι γωνίες της συσκευής ξεγελούν και
κρύβουν τα 6,5 χιλιοστά πάχους! Στο εμπρός μέρος βρίσκουμε ένα notification LED πολλών χρωμάτων πάνω από το ακουστικό, ενώ τα πλήκτρα αφής
βρίσκονται μέσα στην οθόνη. Στο πίσω μέρος δεσπόζει το λογότυπο της Huawei με την κάμερα και το flash να εντοπίζονται στην πάνω-αριστερή γωνία και
το ηχείο κάτω και αριστερά. Η συσκευή είναι πολύ ελκυστική τόσο στο λευκό όσο και στο μαύρο χρώμα και είναι από τα ελαφρύτερα και λεπτότερα 5άρια
που έχουμε δεί, ενώ «εκλύει» ποιότητα από μακριά. Μόνο αρνητικό, το ότι είναι κάπως ευαίσθητο σε χτυπήματα και γρατζουνιές, ειδικά στις γωνίες και στις
πλευρές του, η θήκη είναι must, άλλωστε το Ascend P7 έχει και μια τάση να γλιστράει όταν το χειρίζεστε με το ένα χέρι...Πολλές φορές γλιστρούσε μόνο ακόμη
και σε σχεδόν επίπεδες επιφάνειες!

Οθόνη, hardware, software, επιδόσεις

Η οθόνη είναι 5 ιντσών, IPS με ανάλυση full HD 1080p και έχει την αναμενόμενη ποιότητα απεικόνισης, αφού παρόμοια panels «φορούν» αρκετές
συσκευές της αγοράς πλέον. Ειδοποιός διαφορά είναι η από τη μία η ρύθμιση της θερμοκρασίας χρώματος μέσω από τη συσκευή, σε ένα μεγάλο εύρος,
έτσι μπορείτε εύκολα να πετύχετε το σωστό «λευκό» και τους χρωματικούς τόνους που θέλετε! Και από την άλλη τα εξαιρετικά επίπεδα φωτεινότητας που
ακόμη και υπό ήλιο κάνουν τη χρήση ανετότατη, ενώ η αυτόματη ρύθμιση είναι αρκετά καλή και διαθέτει offset για να έρθει στα μέτρα σας. Δύο χαρακτηριστικά
που είναι τόσο απλά αλλά και τόσο σημαντικά, δίνουν πολλούς πόντους στο Ascend P7. Φυσικά Gorilla Glass 3 καλύπτει την οθόνη, για μέγιστη προστασία.

ascend-p7-menu.jpg

Στο εσωτερικό του Ascend P7 βρίσκουμε ένα οκταπύρηνο chipset (HiSilicon Kirin 910T) με Cortex A9 πυρήνες στο 1,8 GHz. Στα συνθετικά benchmarks τα πήγε αρκετά καλά (αν και δεν πλησιάζει τα κορυφαία scores των ναυαρχίδων των άλλων κατασκευαστών), ενώ τα 2GB μνήμης RAM καθιστούν παιχνιδάκι το multi-tasking. Ωστόσο, παρατηρήσαμε πολύ ελαφρύ “lag” σε κάποιες λίγες περιπτώσεις, το οποίο δεν είναι τακτικό και ενοχλητικό, αλλά για τους πιό «ευαίσθητους» σε τέτοια θέματα, είναι εκεί, ενίοτε. Σε γενικές γραμμές, πάντως, το Ascend P7 δικαιώνει τη φήμη του και είναι ταχύτατο, καλύπτοντάς μας απόλυτα. Υποστηρίζει 4G/LTE δίκτυα, ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης είναι 16GB και επεκτείνεται μέσω microSD, ενώ στον εξοπλισμό του προσθέστε το Bluetooth 4.0, το NFC, το Wi-Fi 802.11 a/b/g/n με Direct και Hotspot δυνατότητες, υποστήριξη USB On-the-go, GPS με A-GPS και GLONASS και FM ραδιόφωνο.

To Ascend P7 τρέχει Android KitKat 4.4.2 αλλά διαθέτει και το UI της Huawei, το οποίο δίνει ένα διαφορετικό τόνο στην εμφάνιση και τη λειτουργία της συσκευής, χωρίς να ξεφεύγει από την «τροχιά» του Android. Τα εικονίδια είναι όμορφα και «γεμάτα», ενώ κεντρικό πλήκτρο για το μενού δεν υπάρχει: Όλες οι εφαρμογές βρίσκονται στις homescreens και έτσι μπορείτε με απλά swipes να βρεθείτε σε αυτές. Αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται περίεργο ή ενοχλητικό, δε θα έπρεπε, καθώς μπορείτε να προσθέσετε όσες homescreens και widgets θα θέλατε χωρίς πρόβλημα, απλά πάντα κάπου εκεί θα βρίσκονται και τα υπόλοιπα apps, τα οποία μπορείτε να οργανώσετε και σε φακέλους βέβαια.

Στο εσωτερικό του Ascend P7 βρίσκουμε ένα οκταπύρηνο chipset (HiSilicon Kirin 910T) με Cortex A9 πυρήνες στο 1,8 GHz. Στα συνθετικά benchmarks τα πήγε
αρκετά καλά (αν και δεν πλησιάζει τα κορυφαία scores των ναυαρχίδων των άλλων κατασκευαστών), ενώ τα 2GB μνήμης RAM καθιστούν παιχνιδάκι το multi-tasking.
Ωστόσο, παρατηρήσαμε πολύ ελαφρύ “lag” σε κάποιες λίγες περιπτώσεις, το οποίο δεν είναι τακτικό και ενοχλητικό, αλλά για τους πιό «ευαίσθητους» σε τέτοια θέματα,
είναι εκεί, ενίοτε. Σε γενικές γραμμές, πάντως, το Ascend P7 δικαιώνει τη φήμη του και είναι ταχύτατο, καλύπτοντάς μας απόλυτα. Υποστηρίζει 4G/LTE δίκτυα, ο εσωτερικός
χώρος αποθήκευσης είναι 16GB και επεκτείνεται μέσω microSD, ενώ στον εξοπλισμό του προσθέστε το Bluetooth 4.0, το NFC, το Wi-Fi 802.11 a/b/g/n με Direct και Hotspot δυνατότητες,
υποστήριξη USB On-the-go, GPS με A-GPS και GLONASS και FM ραδιόφωνο.

To Ascend P7 τρέχει Android KitKat 4.4.2 αλλά διαθέτει και το UI της Huawei, το οποίο δίνει ένα διαφορετικό τόνο στην εμφάνιση και τη λειτουργία της συσκευής, χωρίς να ξεφεύγει από την
«τροχιά» του Android. Τα εικονίδια είναι όμορφα και «γεμάτα», ενώ κεντρικό πλήκτρο για το μενού δεν υπάρχει: Όλες οι εφαρμογές βρίσκονται στις homescreens και έτσι μπορείτε με απλά
swipes να βρεθείτε σε αυτές. Αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται περίεργο ή ενοχλητικό, δε θα έπρεπε, καθώς μπορείτε να προσθέσετε όσες homescreens και widgets θα θέλατε χωρίς πρόβλημα,
απλά πάντα κάπου εκεί θα βρίσκονται και τα υπόλοιπα apps, τα οποία μπορείτε να οργανώσετε και σε φακέλους βέβαια.

περισσότερα εδώ:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά Τηλέφωνα Από Κίνα

Έτσι κάνουν και στο geekbuying, αλλά και στο merimobiles
Δεν ξέρω για το merimobiles,το Cubot one που είχα αγοράσει από το Geekbuying,περίμενα μια εβδομάδα για να μου στείλουν tracking number και αφού τους τα είχα χώσει στο myphone.

Παρήγγειλα από το minideal.net το ΖΤΕ V889s για την γυναίκα (ξέρω, ξέρω καταξοδεύτηκα...... αλλά η ανάπτυξη δεν έφτασε ακόμα στην τσέπη μου!) την 13/5.Πιστεύετε πως θα το έχω παραλάβει μέχρι την 3/6;
Αποστολή μέσω singapore post.

Σήμερα ήρθε το χαρτάκι από τα ΕΛΤΑ για την παραλαβή.Μεθαύριο θα πάω να το πάρω και μόλις σχηματίσω άποψη θα γράψω σχετικά.Μπορεί να είναι κινητό με πολύ μικρές δυνατότητες, μα μπορεί να φανεί χρήσιμο σε άλλα μέλη.

H Elephone έβγαλε ΚΚ για το κινητό πριν 2-3 εβδομάδες. Αν είναι "φρέσκο" το στοκ του καταστήματος είναι πιθανό να έχει 4.4
Ακόμα και αν δεν είναι ήδη περασμένο, μπορείς να το αναβαθμίσεις εσύ ή να ζητήσεις να σου το στείλουν αναβαθμισμένο.

Re: Απάντηση: Κινητά Τηλέφωνα Από Κίνα

Ρε παιδιά,τι βρωμάει σε αυτό?
Too good to be true!!!
http://www.pandawill.com/mlais-mx59...-ips-fhd-screen-android-42-golden-p89553.html
Σε άλλο Κινεζικο (Merimobiles) το έχουν 249
http://www.merimobiles.com/mlais-mx59-5-0-inch-dualsim-smartphone_p/meri7864.htm

.....πράγματι, πάντως το padawill, δεν είναι και το καλύτερο κινεζομάγαζο!

Παραφουσκωμένα χαρακτηριστικά βλέπω. Δύο 13αρες κάμερες; 8άρες και πολύ λέω.
Σε βιντεο του ΥΤ, η οθόνη του μου φάνηκε λίγο "ψόφια", ακόμα και σε κλειστό χώρο.

Δυστυχώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν λένε όλη την αλήθεια. Ήμουν τυχερός και δεν πήρα ένα άλλο τηλέφωνο που έδινε το συγκεκριμένο κατάστημα σε τιμή-χώμα. Έβγαλε ένα κάρο προβλήματα, μερικοί δεν μπορούν ούτε κλήσεις να κάνουν.

Στα 101 ευρώ,δυστυχώς...το παρήγγειλα.
Από το Pandawill είχα αγοράσει το δεύτερο Cubot One για τον κουμπάρο μου.
Υποτίθεται ότι είναι τιμές με Limited Stock συσκευές και επίσης,το merimobiles το έχει 249$.

Σήμερα ήρθε το χαρτάκι από τα ΕΛΤΑ για την παραλαβή.Μεθαύριο θα πάω να το πάρω και μόλις σχηματίσω άποψη θα γράψω σχετικά.Μπορεί να είναι κινητό με πολύ μικρές δυνατότητες, μα μπορεί να φανεί χρήσιμο σε άλλα μέλη.

Κατόπιν από 2 ημέρες συμβίωσης με το ZTE V889S, οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές σε σχέση με την τιμή.Παρ' ότι η εμπειρία μου με smartphones είναι πολύ μικρή έχω να γράψω τα ακόλουθα:

Ομορφούτσικη εμφάνιση και με μέτρια ποιότητα πλαστικών.Το κουμπί ανοίγματος-κλεισίματος δεν είναι τόσο καλό, παρ' ότι πρόκειται για το πλέον βασικό κουμπί μιας και πρέπει να το πατήσεις για να ξεκινήσεις το ξεκλείδωμα.
Φοράει την έκδοση 4.1.1 και δυστυχώς οι Κινέζοι δεν μου το ρούταραν παρά το ότι επέλεξα τη σχετική επιλογή και τους έστειλα και mail.Σε προχθεσινό μου παράπονο δεν απάντησαν.Πάμε παρακάτω:Η περιήγηση στο internet είναι ικανοποιητική, με το gps ψιλοσέρνεται μα τα καταφέρνει, στο Ελληνικό μενού υπάρχουν μερικές ασάφειες καθώς δεν φαίνονται όλα τα γράμματα και η ένδειξη της μπαταρίας είναι ψιλοπροβληματική:Από 100% πήγε στα 86 μέτα από λίγα λεπτά.

Για 58 ευρώ (με δώρο θήκη σιλικόνης και προστευτική μεμβράνη) είναι εξαιρετικό value for money.Για entry ή 2ο κινητό είναι πολύ καλή επιλογή.

Last edited:

Έχω γράψει σε άλλα threads κάποιες απόψεις για τα κινητά από Κίνα, και δεν θέλω να επανέλθω. Γιαυτό δεν έχω παρέμβει καθόλου σε αυτό το thread που αφορά τα κινητά από Κίνα. Αλλά με την ευκαιρία, θέλω να επισημάνω κάτι:
...δυστυχώς οι Κινέζοι δεν μου το ρούταραν παρά το ότι επέλεξα τη σχετική επιλογή και τους έστειλα και mail.Σε προχθεσινό μου παράπονο δεν απάντησαν...
Ο τρόπος που γίνεται το root δεν είναι σε όλες τις συσκευές το ίδιο. Στο παλιό μου Samsung πχ γινόταν τρέχοντας απλά έναν φάκελο σε recovery mode.
Σε μερικές συσκευές γίνεται με εφαρμογή που τρέχει στο ίδιο το κινητό. Για παράδειγμα η εφαρμογή Framaroot.
http://forum.xda-developers.com/apps/framaroot/root-framaroot-one-click-apk-to-root-t2130276
Συνήθως όμως γίνεται με κάποια εφαρμογή για υπολογιστή, στον οποίο συνδέεις το κινητό. Αλλά και πάλι δεν ταιριάζουν όλες οι εφαρμογές για pc με όλα τα κινητά. Τα περισσότερα κινητά θέλουν μία από όλες τις εφαρμογές, που μπορεί να τα κάνει root.
Αν είναι κάποια γνωστή εφαρμογή (όπως πχ η Oddin), έχει καλώς. Αλλά δυστυχώς μερικές συσκευές γίνονται root μόνο με κάποιες αμφισβητούμενες εφαρμογές.
Δύο εφαρμογές που φαίνεται να κάνουν root στα πάντα είναι η VRoot και η Kingo Root. Για παράδειγμα είναι οι μόνες εφαρμογές που κάνουν root στα δύο (όχι κινέζικα) LG που έχω. Ψάχνοντας λεπτομέρειες όμως βρήκα αυτό:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2516942
Εκεί λέει ότι βρέθηκε ότι κατά την διαδικασία του root οι δύο αυτές (κινέζικες) εφαρμογές καταγράφουν τον αριθμό IMEI της συσκευής. Κανείς δεν ξέρει γιατί το κάνουν αυτό, και τι τους χρειάζεται. Μία υπόθεση είναι ότι χρησιμοποιείται για κατασκευή μαιμού κινητών. Οπότε θα υπάρχουν δύο ή περισσότερα κινητά με το ίδιο IMEI. Όμως τα δίκτυα κινητής καταγράφουν και το IMEI του συνδρομητή, και μάλιστα με νόμο που κατατέθηκε πρόσφατα θα μπορούμε προσεχώς να καταγγέλουμε μία κλοπή κινητού μαζί με τον αριθμό ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής, και τα (ελληνικά τουλάχιστον) δίκτυα θα μπλοκάρουν το συγκεκριμένο ΙΜΕΙ ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κανένα ελληνικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι τα δίκτυα κινητής (σίγουρα όχι μόνο στην Ελλάδα) βλέπουν και τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής του συνδρομητή. Αν κάποιο κινητό θεωρηθεί ύποπτο (πχ για τρομοκρατία) και τεθεί υπό παρακολούθηση παγκοσμίως, άντε να αποδείξεις ότι εσύ έχεις το καθαρό κινητό, και ότι η μαιμού με το ίδιο ΙΜΕΙ είναι αυτή που ψάχνουν.
Επίσης αυτές οι δύο εφαρμογές εγκαθιστούν μία κινέζικη εκδοχή της εφαρμογής Superuser, αν και είναι σχετικά εύκολο να την αντικαταστήσεις με τις επίσημες Superuser ή Supersu.
Ψάχνοντας μία άλλη μέθοδο root για τα LG μου αφού οι δύο παραπάνω με φόβισαν, βρήκα μία άλλη εφαρμογή, που τώρα δεν θυμάμαι καν το όνομα της. Προσπάθησα να την κατεβάσω, αλλά ο browser του pc μου βάρεσε συναγερμό. Ψάχνοντας βρήκα ότι δεν εγκαθιστά καν την κινέζικη έκδοση του Superuser, αλλά μία άλλη εντελώς άγνωστη. Που δεν αντικαθίσταται κιόλας. Δηλαδή να δώσω σε μία εντελώς άγνωστη εφαρμογή τα δικαιώματα να κουμαντάρει εντελώς το κινητό μου. Πάει και αυτή η μέθοδος.
Ακόμα και το Framaroot που έχει πολύ καλά σχόλια, είναι η μόνη εφαρμογή apk για κινητό από όλες που έχω αποθηκευμένες στον υπολογιστή μου, που βάρεσε συναγερμό το antivirus του υπολογιστή μου. Την βγάζει ιό, και μου την βάζει σε καραντίνα.
Πολλές από αυτές τις απαγορεύσεις ίσως να είναι υπερβολικές, γιατί και τα antivirus και οι browsers του υπολογιστή κατατάσσουν αυτά τα προγράμματα σε virus ακριβώς λόγω της δυνατότητας επέμβασης που έχουν στο λειτουργικό του κινητού. Αλλά όταν άλλα βγαίνουν ακίνδυνα και σε άλλα βαράνε συναγερμοί, δεν ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει.
Το θέμα είναι, ποια μέθοδο χρησιμοποιούν οι κινέζοι για να κάνουν root σε μία συσκευή; Είδα και εγώ ότι έχουν επιλογή root κατά την παραγγελία, αλλά δεν λένε με ποιον τρόπο. Οπότε απλά ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε αυτή την επιλογή κατά την παραγγελία. Δεν είναι όλες οι μέθοδοι ακίνδυνες.
Βέβαια αν θέλει κανείς να κάνει root μόνος του, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι, και αν θα βρει τρόπο. Έχει σχέση με τον επεξεργαστή του κινητού, την έκδοση και άλλα πράγματα.
Αν το κινητό είναι πολύ δυνατό όπως αυτά που συνήθως βλέπω ότι παραγγέλνετε, τότε δεν χρειάζεται καν να είναι root. Αλλά όλο και κάποιος θα θέλει να ξεφορτωθεί την σαβούρα, και να κάνει και οικονομία στην μπαταρία. Το θέμα είναι αν αυτό γίνεται ακίνδυνα, γιατί δεν ξέρουμε ποια μέθοδο χρησιμοποιούν οι κινέζοι.

Κατόπιν από 2 ημέρες συμβίωσης με το ZTE V889S, οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές σε σχέση με την τιμή.Παρ' ότι η εμπειρία μου με smartphones είναι πολύ μικρή έχω να γράψω τα ακόλουθα:

Ομορφούτσικη εμφάνιση και με μέτρια ποιότητα πλαστικών.Το κουμπί ανοίγματος-κλεισίματος δεν είναι τόσο καλό, παρ' ότι πρόκειται για το πλέον βασικό κουμπί μιας και πρέπει να το πατήσεις για να ξεκινήσεις το ξεκλείδωμα.
Φοράει την έκδοση 4.1.1 και δυστυχώς οι Κινέζοι δεν μου το ρούταραν παρά το ότι επέλεξα τη σχετική επιλογή και τους έστειλα και mail.Σε προχθεσινό μου παράπονο δεν απάντησαν.Πάμε παρακάτω:Η περιήγηση στο internet είναι ικανοποιητική, με το gps ψιλοσέρνεται μα τα καταφέρνει, στο Ελληνικό μενού υπάρχουν μερικές ασάφειες καθώς δεν φαίνονται όλα τα γράμματα και η ένδειξη της μπαταρίας είναι ψιλοπροβληματική:Από 100% πήγε στα 86 μέτα από λίγα λεπτά.

Για 58 ευρώ (με δώρο θήκη σιλικόνης και προστευτική μεμβράνη) είναι εξαιρετικό value for money.Για entry ή 2ο κινητό είναι πολύ καλή επιλογή.
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=371196
Διάβασε εδώ έχει για το τηλέφωνο σου οδηγούς να περάσεις άλλη ρομ με ελληνικά και ρουτ

Το έχω διαβάσει το θέμα, μα δεν θέλω να βάλω χέρι.Δεν είμαι σχετικός με τα smartphones και δεν θέλω να μπλέξω σε περιπέτειες.Άλλωστε της γυναίκας είναι και φαντάοου να γίνει καμιά μαμακία....δε με σώζει ούτε ο Θεός ο ίδιος!Είπαμε για 58 ευρώ μια χαρά είναι, αλλά με τις "μπιμπ" με fb, google+ κ.α ψιλοξενέρωσα.Εγώ, όχι η γυναίκα.

Έχω γράψει σε άλλα threads κάποιες απόψεις για τα κινητά από Κίνα, και δεν θέλω να επανέλθω. Γιαυτό δεν έχω παρέμβει καθόλου σε αυτό το thread που αφορά τα κινητά από Κίνα. Αλλά με την ευκαιρία, θέλω να επισημάνω κάτι:

Ο τρόπος που γίνεται το root δεν είναι σε όλες τις συσκευές το ίδιο. Στο παλιό μου Samsung πχ γινόταν τρέχοντας απλά έναν φάκελο σε recovery mode.
Σε μερικές συσκευές γίνεται με εφαρμογή που τρέχει στο ίδιο το κινητό. Για παράδειγμα η εφαρμογή Framaroot.
http://forum.xda-developers.com/apps/framaroot/root-framaroot-one-click-apk-to-root-t2130276
Συνήθως όμως γίνεται με κάποια εφαρμογή για υπολογιστή, στον οποίο συνδέεις το κινητό. Αλλά και πάλι δεν ταιριάζουν όλες οι εφαρμογές για pc με όλα τα κινητά. Τα περισσότερα κινητά θέλουν μία από όλες τις εφαρμογές, που μπορεί να τα κάνει root.
Αν είναι κάποια γνωστή εφαρμογή (όπως πχ η Oddin), έχει καλώς. Αλλά δυστυχώς μερικές συσκευές γίνονται root μόνο με κάποιες αμφισβητούμενες εφαρμογές.
Δύο εφαρμογές που φαίνεται να κάνουν root στα πάντα είναι η VRoot και η Kingo Root. Για παράδειγμα είναι οι μόνες εφαρμογές που κάνουν root στα δύο (όχι κινέζικα) LG που έχω. Ψάχνοντας λεπτομέρειες όμως βρήκα αυτό:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2516942
Εκεί λέει ότι βρέθηκε ότι κατά την διαδικασία του root οι δύο αυτές (κινέζικες) εφαρμογές καταγράφουν τον αριθμό IMEI της συσκευής. Κανείς δεν ξέρει γιατί το κάνουν αυτό, και τι τους χρειάζεται. Μία υπόθεση είναι ότι χρησιμοποιείται για κατασκευή μαιμού κινητών. Οπότε θα υπάρχουν δύο ή περισσότερα κινητά με το ίδιο IMEI. Όμως τα δίκτυα κινητής καταγράφουν και το IMEI του συνδρομητή, και μάλιστα με νόμο που κατατέθηκε πρόσφατα θα μπορούμε προσεχώς να καταγγέλουμε μία κλοπή κινητού μαζί με τον αριθμό ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής, και τα (ελληνικά τουλάχιστον) δίκτυα θα μπλοκάρουν το συγκεκριμένο ΙΜΕΙ ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κανένα ελληνικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι τα δίκτυα κινητής (σίγουρα όχι μόνο στην Ελλάδα) βλέπουν και τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής του συνδρομητή. Αν κάποιο κινητό θεωρηθεί ύποπτο (πχ για τρομοκρατία) και τεθεί υπό παρακολούθηση παγκοσμίως, άντε να αποδείξεις ότι εσύ έχεις το καθαρό κινητό, και ότι η μαιμού με το ίδιο ΙΜΕΙ είναι αυτή που ψάχνουν.
Επίσης αυτές οι δύο εφαρμογές εγκαθιστούν μία κινέζικη εκδοχή της εφαρμογής Superuser, αν και είναι σχετικά εύκολο να την αντικαταστήσεις με τις επίσημες Superuser ή Supersu.
Ψάχνοντας μία άλλη μέθοδο root για τα LG μου αφού οι δύο παραπάνω με φόβισαν, βρήκα μία άλλη εφαρμογή, που τώρα δεν θυμάμαι καν το όνομα της. Προσπάθησα να την κατεβάσω, αλλά ο browser του pc μου βάρεσε συναγερμό. Ψάχνοντας βρήκα ότι δεν εγκαθιστά καν την κινέζικη έκδοση του Superuser, αλλά μία άλλη εντελώς άγνωστη. Που δεν αντικαθίσταται κιόλας. Δηλαδή να δώσω σε μία εντελώς άγνωστη εφαρμογή τα δικαιώματα να κουμαντάρει εντελώς το κινητό μου. Πάει και αυτή η μέθοδος.
Ακόμα και το Framaroot που έχει πολύ καλά σχόλια, είναι η μόνη εφαρμογή apk για κινητό από όλες που έχω αποθηκευμένες στον υπολογιστή μου, που βάρεσε συναγερμό το antivirus του υπολογιστή μου. Την βγάζει ιό, και μου την βάζει σε καραντίνα.
Πολλές από αυτές τις απαγορεύσεις ίσως να είναι υπερβολικές, γιατί και τα antivirus και οι browsers του υπολογιστή κατατάσσουν αυτά τα προγράμματα σε virus ακριβώς λόγω της δυνατότητας επέμβασης που έχουν στο λειτουργικό του κινητού. Αλλά όταν άλλα βγαίνουν ακίνδυνα και σε άλλα βαράνε συναγερμοί, δεν ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει.
Το θέμα είναι, ποια μέθοδο χρησιμοποιούν οι κινέζοι για να κάνουν root σε μία συσκευή; Είδα και εγώ ότι έχουν επιλογή root κατά την παραγγελία, αλλά δεν λένε με ποιον τρόπο. Οπότε απλά ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε αυτή την επιλογή κατά την παραγγελία. Δεν είναι όλες οι μέθοδοι ακίνδυνες.
Βέβαια αν θέλει κανείς να κάνει root μόνος του, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι, και αν θα βρει τρόπο. Έχει σχέση με τον επεξεργαστή του κινητού, την έκδοση και άλλα πράγματα.
Αν το κινητό είναι πολύ δυνατό όπως αυτά που συνήθως βλέπω ότι παραγγέλνετε, τότε δεν χρειάζεται καν να είναι root. Αλλά όλο και κάποιος θα θέλει να ξεφορτωθεί την σαβούρα, και να κάνει και οικονομία στην μπαταρία. Το θέμα είναι αν αυτό γίνεται ακίνδυνα, γιατί δεν ξέρουμε ποια μέθοδο χρησιμοποιούν οι κινέζοι.

Με 58 ευρώ στην Ελλάδα δεν θα έβρισκα εφάμιλλο, μα ας μην ξεφύγουμε από το θέμα.Σε αυτά που γράφεις έχεις δίκιο, μα ελπίζω να σου λύνονται οι απορίες στα παραπάνω που γράφω.

Μην το παίρνεις προσωπικά. Δεν το έγραψα για σένα. Απλά από εσένα βρήκα την ευκαιρία να το γράψω, μιας και το ανέφερες. Αλλά όπως είπα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλους τους φίλους που σκέφτονται να παραγγείλουν από Κίνα έτοιμο, ρουταρισμένο κινητό. Δεν ξέρω αν υπάρχει όντως πρόβλημα, απλά το αναφέρω.

Δεν το παίρνω προσωπικά.Καλά κάνεις και τα γράφεις γιατί δεν είναι όλοι γνώστες του αντικειμένου.

Πάντως πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα μπορούσε να καλυφθεί πολύ χαλαρά με κινέζικο κινητό.