Kosh
AVClub Fanatic
Βέβαια δεν ξέρω που θα είμαστε σε π.χ. 10-15 χρόνια...
Βασικα ελπιζουμε να ειμαστε εν ζωη

Το που θα πανε οι καμερες θαναι το λιγοτερο που θα μας απασχολει
Βέβαια δεν ξέρω που θα είμαστε σε π.χ. 10-15 χρόνια...
Στο παράφρασα για να είσαι εντός θέματοςΕ ναι, στο πνεύμα κάποιου μεγάλου που είχε πει "δεν ξέρω με τι όπλα θα γίνει ο 3ος παγκόσμιος, αλλά ο 4ος θα γίνει με ρόπαλα τις DSLR "...
Υ.Γ. Και ένα άλλο παράδειγμα, σε ταξίδι το καλοκαιράκι στην Ινδία που είχε απίστευτα πολύ ήλιο, όλες οι φωτός από την μηχανή είτε έκαιγα τον ουρανό, είτε το έδαφος…όλες θελανε δουλειά μετά στον υπολογιστή τα raw αρχεία για να στρώσουν, ε με το κινητό και το hdr κατευθείαν το αναγνώριζε και έσωζε τις φωτός…προφανώς με την μηχανή και μετά photoshop θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά το κινητό μου γλίτωσε κυριολεκτικά δεκάδες ώρες επεξεργασίας, (ήρθα πίσω με πάνω από 5.000 φωτός). Εκτιμώ πολύ παραπάνω τις ώρες που γλιτώνω από την ζωή μου για να έχω απλά λίγο καλύτερες φωτός. Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν την επεξεργασία μετά στον υπολογιστή, ε εγώ δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος, είναι αγγαρεία για μένα χαμένες ώρες από την ζωή μου που θα τις διέθετα σε κάτι άλλο πιο εποικοδομητικό και χρήσιμο, για μένα πάντα.
Προνόησα και για τον 4ο παγκόσμιο πήρα την FF S1RΕχω ακόμη την RB67 και φακούς, μια Arca Swiss 4X5"...εσύ να δω τι θα κάνεις με τα ολυμπάκια των γραμμαρίων!![]()
@ Nath Εμείς καλά θα είμαστε εκτός αν μέχρι τότε ζούμε σε έναν fucked up world με αυτά που γίνονται, οπότε επιστροφή στο manual....γενικώς
Βάφτιση το 2009 με επαγγελματία φωτογράφο με βιντεοκάμερα Sony πολλών χιλιάδων ευρώ και φωτογραφική Nikon FF με κορυφαίους φακούς κάνω πήρα dvd 480p το μυστήριο και 3 ευρώ τη φωτογραφία για κάθε ψηφιακό αρχείο που ήθελα πέρα της εκτύπωσης. Βάφτιση 2013 με βιντεοκάμερα Panasonic των 800 ευρώ και κάμερα Nikon D3100 με νοικιασμένο 24-70 f2. 8 πήρα βίντεο 1080p και εκατοντάδες φωτογραφίες για εκτύπωση και επεξεργασία. Στον ίδιο ναό και τα δύο μυστήρια. Σε blind test το 99% των ερωτηθέντων μπορείτε να φανταστείτε ποιο αποτέλεσμα από τα δύο επιλέγει.Η δική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει σύγκριση (σε πολλά ζητήματα) ανάμεσα σε κινητό και φωτογραφικές μηχανές....
Θα ήθελα, λοιπόν, να κάνω μία ερώτηση (με κάθε σεβασμό και χωρίς κανένα απολύτως ίχνος ειρωνίας) σε όσους υποστηρίζουν ότι τα κινητά βγάζουν εφάμιλλες ή σχεδόν εφάμιλλες φωτογραφίες με τις ημιεπαγγελματικές / επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές :
Εάν ψάχνατε φωτογράφο για να καλύψει ένα σημαντικό μυστήριο της ζωής σας (γάμο, βάπτιση κτλ.) και σας έλεγε ότι θα καλύψει όλο το μυστήριο μόνο με κινητό τηλέφωνο, θα τον προσλαμβάνατε ?
Εγώ όχι....
Αυτά που γράφεις ούτε απαντούν στην ερώτησή μου ούτε αποδεικνύουν ότι τα κινητά βγάζουν εφάμιλλες φωτογραφίες των φωτογραφικών μηχανών.Βάφτιση το 2009 με επαγγελματία φωτογράφο με βιντεοκάμερα Sony πολλών χιλιάδων ευρώ και φωτογραφική Nikon FF με κορυφαίους φακούς κάνω πήρα dvd 480p το μυστήριο και 3 ευρώ τη φωτογραφία για κάθε ψηφιακό αρχείο που ήθελα πέρα της εκτύπωσης. Βάφτιση 2013 με βιντεοκάμερα Panasonic των 800 ευρώ και κάμερα Nikon D3100 με νοικιασμένο 24-70 f2. 8 πήρα βίντεο 1080p και εκατοντάδες φωτογραφίες για εκτύπωση και επεξεργασία. Στον ίδιο ναό και τα δύο μυστήρια. Σε blind test το 99% των ερωτηθέντων μπορείτε να φανταστείτε ποιο αποτέλεσμα από τα δύο επιλέγει.
Σε γάμο φίλου τράβηξα 1000 φώτο για δοκιμή με το Xiaomi 14 Ultra που δόθηκαν στο ζευγάρι και στους γονείς τους. Μήνες μετά είδα σε social και κορνίζες να είναι οι φωτογραφίες μου. Χαρακτηριστικά η μαμά μου είπε :"Απορώ γιατί έδωσαν τα παιδιά τόσες χιλιάδες ευρώ στους φωτογράφους". Ακόμη θυμάμαι την αγωνία των συμπαθέστατων φωτογράφων να καλύψουν το γεγονός όσο καλύτερα γίνονταν αλλά έχοντας όλοι πρόσβαση σε καλά κινητά πλέον μπορούν να αποτυπώσουν αξιοπρεπώς αυτό που συμβαίνει.
Αυτό που γράφεις Πανο στη δεύτερη παράγραφο έχουν να κάνουν με τη δική σου προσωπική ματιά (σε σχέση με του επαγγελματία) και όχι με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη του επαγγελματία.Βάφτιση το 2009 με επαγγελματία φωτογράφο με βιντεοκάμερα Sony πολλών χιλιάδων ευρώ και φωτογραφική Nikon FF με κορυφαίους φακούς κάνω πήρα dvd 480p το μυστήριο και 3 ευρώ τη φωτογραφία για κάθε ψηφιακό αρχείο που ήθελα πέρα της εκτύπωσης. Βάφτιση 2013 με βιντεοκάμερα Panasonic των 800 ευρώ και κάμερα Nikon D3100 με νοικιασμένο 24-70 f2. 8 πήρα βίντεο 1080p και εκατοντάδες φωτογραφίες για εκτύπωση και επεξεργασία. Στον ίδιο ναό και τα δύο μυστήρια. Σε blind test το 99% των ερωτηθέντων μπορείτε να φανταστείτε ποιο αποτέλεσμα από τα δύο επιλέγει.
Σε γάμο φίλου τράβηξα 1000 φώτο για δοκιμή με το Xiaomi 14 Ultra που δόθηκαν στο ζευγάρι και στους γονείς τους. Μήνες μετά είδα σε social και κορνίζες να είναι οι φωτογραφίες μου. Χαρακτηριστικά η μαμά μου είπε :"Απορώ γιατί έδωσαν τα παιδιά τόσες χιλιάδες ευρώ στους φωτογράφους". Ακόμη θυμάμαι την αγωνία των συμπαθέστατων φωτογράφων να καλύψουν το γεγονός όσο καλύτερα γίνονταν αλλά έχοντας όλοι πρόσβαση σε καλά κινητά πλέον μπορούν να αποτυπώσουν αξιοπρεπώς αυτό που συμβαίνει.
Έπρεπε να κάνεις σύγκριση μεταξύ των φωτογραφιών του "επαγγελματία" φωτογράφου και της θειάς μου της Μαρίας με κινητό Huawei στο χέρι, χα χα.... εννοώ να συγκρίνεις ομοειδή πράγματα.Βάφτιση το 2009 με επαγγελματία φωτογράφο με βιντεοκάμερα Sony πολλών χιλιάδων ευρώ και φωτογραφική Nikon FF με κορυφαίους φακούς κάνω πήρα dvd 480p το μυστήριο και 3 ευρώ τη φωτογραφία για κάθε ψηφιακό αρχείο που ήθελα πέρα της εκτύπωσης. Βάφτιση 2013 με βιντεοκάμερα Panasonic των 800 ευρώ και κάμερα Nikon D3100 με νοικιασμένο 24-70 f2. 8 πήρα βίντεο 1080p και εκατοντάδες φωτογραφίες για εκτύπωση και επεξεργασία. Στον ίδιο ναό και τα δύο μυστήρια. Σε blind test το 99% των ερωτηθέντων μπορείτε να φανταστείτε ποιο αποτέλεσμα από τα δύο επιλέγει.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.