Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

ε, γι αυτο λεμε οτι "ο καθενας με τις αναγκες του".... εισαι ακριβως το αντιθετο απο μενα πια.

Αλλη μια "συγκριση".... κυριως (οπως παντα λεμε εδω) για να δουμε που φτασανε τα πραγματα!

ΥΓ... στις περισσοτερες φωτο του βιντεο, μου αρεσε περισσοτερο η εικονα του κινητου!
Σαφως καλυτερο DR , καλυτερο χρωμα , καλα για βιντεο δε συζηταμε!

https://www.youtube.com/watch?v=K3naRIRPgAU

Γι'αυτό που δεν υπάρχει αμφιβολία πάντως είναι πως η ψαλίδα όλο και κλείνει και τα κινητά σου δίνουν συνεχώς αφορμές να αφήνεις τη μηχανή σπίτι... Ειδικά τώρα που ταβάνιασε η εξέλιξη σε όλα τα άλλα και ο ανταγωνισμός αφορά κυρίως τις κάμερες.

Οι φωτογραφικές εταιρείες με τις νερόβραστες αναβαθμίσεις τους κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ενώ οι κολοσσοί των smartphones πάνε να τους πάρουν και τα σώβρακα.

Για μένα είναι πολύ απλό: απαίτηση για άμεσο/εύκολο αποτέλεσμα και θέαση σε κινητό/tablet, τα κινητά είναι ασυναγώνιστα αυτή τη στιγμή λόγω αποκλειστικά και μόνο software. Και όταν λέμε ασυναγώνιστα, εννοούμε ότι δίνουν καλύτερο έτοιμο αρχείο για θέαση σε κινητό. Όχι ότι έχουν πλησιάσει τις μηχανές, τις έχουν ξεπεράσει.

Αν υπάρχει απαίτηση για επεξεργασία, θέαση σε οθόνη υψηλής ανάλυσης κλπ, οι μηχανές παίζουν μόνες τους αποκλειστικά και μόνο λόγω hardware.

Επειδή η πρόοδος στο hardware είναι τρομακτικά αργή συγκριτικά με αυτή του software και οι γνωστές εταιρείες φωτογραφίας στο software πάσχουν δραματικά, η ψαλίδα θα κλείνει όλο και περισσότερο...

ε, γι αυτο λεμε οτι "ο καθενας με τις αναγκες του".... εισαι ακριβως το αντιθετο απο μενα πια.

Αλλη μια "συγκριση".... κυριως (οπως παντα λεμε εδω) για να δουμε που φτασανε τα πραγματα!

ΥΓ... στις περισσοτερες φωτο του βιντεο, μου αρεσε περισσοτερο η εικονα του κινητου!
Σαφως καλυτερο DR , καλυτερο χρωμα , καλα για βιντεο δε συζηταμε!

https://www.youtube.com/watch?v=K3naRIRPgAU

Για να καταλάβω συγκρίνεις ποιότητα σε φώτος από youtube βίντεο??? και είδες και καλύτερο Dynamic range στο κινητό κιόλας?? Για να κάνεις σύγκριση σε φώτο σωστά πρέπει να δεις τις δεις σε ένα υψηλής ανάλυσης μόνιτορ (καλιμπραρισμένο κατά προτίμηση) ανοίγοντας τα αρχεία και κοιτάζοντάς τα αναλυτικά, αφού δεις και πόσο ''τεντώνουν'' στην επεξεργασία κλπ.. Πέρα από ότι ο τύπος παραπάνω δεν έχει ιδέα να επεξεργάζεται Canon αρχεία, συγκρίνει ότι ναναι και έχει και μηχανή 5ετίας που δεν φημίζεται για την ποιότητα εικόνας και το DR, άλλα για το τρομερό σώμα και την sport φωτογράφηση, Μετά κατακρίναμε τον TZO για τις συγκρίσεις που έκανε.....

Γι'αυτό που δεν υπάρχει αμφιβολία πάντως είναι πως η ψαλίδα όλο και κλείνει και τα κινητά σου δίνουν συνεχώς αφορμές να αφήνεις τη μηχανή σπίτι... Ειδικά τώρα που ταβάνιασε η εξέλιξη σε όλα τα άλλα και ο ανταγωνισμός αφορά κυρίως τις κάμερες.

Οι φωτογραφικές εταιρείες με τις νερόβραστες αναβαθμίσεις τους κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ενώ οι κολοσσοί των smartphones πάνε να τους πάρουν και τα σώβρακα.

Για μένα είναι πολύ απλό: απαίτηση για άμεσο/εύκολο αποτέλεσμα και θέαση σε κινητό/tablet, τα κινητά είναι ασυναγώνιστα αυτή τη στιγμή λόγω αποκλειστικά και μόνο software. Και όταν λέμε ασυναγώνιστα, εννοούμε ότι δίνουν καλύτερο έτοιμο αρχείο για θέαση σε κινητό. Όχι ότι έχουν πλησιάσει τις μηχανές, τις έχουν ξεπεράσει.

Αν υπάρχει απαίτηση για επεξεργασία, θέαση σε οθόνη υψηλής ανάλυσης κλπ, οι μηχανές παίζουν μόνες τους αποκλειστικά και μόνο λόγω hardware.

Επειδή η πρόοδος στο hardware είναι τρομακτικά αργή συγκριτικά με αυτή του software και οι γνωστές εταιρείες φωτογραφίας στο software πάσχουν δραματικά, η ψαλίδα θα κλείνει όλο και περισσότερο...

Οχι δεν δίνουν τα κινητά καλύτερο έτοιμο αρχείο, δες Jpeg από Fuji ή Olympus να δεις τι σημαίνει καλό έτοιμο αρχείο. Στην οθόνη του p30 που είχα, οι φώτος ειδικά από την Fuji X-E3 φαινόταν και εκει πολύ καλύτερες από τις φώτος του p30, χωρίς να κάνεις καν ζουμ, αν έκανες και ζουμ η διαφορά ήταν τεράστια.
Και για να το ξαναπώ αν για κάποιον φωτογραφία σημαίνει ''βλέπω τις φώτος μου στο κινητό'' μάλλον κάτι έχουμε καταλάβει λάθος και είμαστε σε λάθος site, π.χ. το myphone.gr ταιριάζει καλύτερα σε αυτές τις ανάγκες.

Ο καθένας έχει την άποψη του και αυτή είναι σεβαστή, αλλά μην το πάμε στον ελιτισμό των "πραγματικών φωτογράφων" - δηλαδή στο myphone πρέπει να γράφουν οι smartphonακηδες και εδώ μόνο οι γνήσιοι φωτογράφοι/"μηχανοβιοι";

Έχω δει jpeg από όλες τις εταιρείες, στην πλειονότητα των περιπτώσεων και αν δεν είναι ενεργοποιημένο το hdr, κατάλληλο προφίλ κλπ το πρώτο αποτέλεσμα δεν είναι τόσο κοντά σε αυτό που θέλει ο πολύς κόσμος, όσο το αποτέλεσμα ενός flagship κινητού - επίσης το hdr μηχανών είναι πρωτόγονο σε σχέση με αυτό των κινητών, και δε βάζω καν στην εξίσωση τις νέες εξελίξεις με το deep fusion της apple κλπ. Αυτό έχει γραφτεί άπειρες φορές σε σκληροπυρηνικά φωτογραφικά φόρουμ τύπου dpreview, το έχουν πει επαγγελματίες φωτογράφοι.... Δεν είναι όλοι πληρωμένοι από τη samsung ή την apple για να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου.

Στο μεταξύ επ'ευκαιρίας της κυκλοφορίας των νέων flagship, ιδιαίτερα του iphone 11, έχουν βγει πολλά βίντεο που δείχνουν εξαιρετικά φωτογραφικά δείγματα, - το παρακάτω στο 15αρι λαπτοπ HD ανάλυσης φαίνεται σούπερ

https://www.youtube.com/watch?v=LntNSJYTX-k

Νικο , ειμαστε σε τεχνολογικο φορουμ....και οχι σε φωτογραφικο!

Ολα και ολοι εχουν θεση εδω περα.

Και ναι , βλεπω καλυτερη εικονα και DR apo to Ιπηονε 11....τι να κανουμε?
Η 7D II δεν ειναι μηχανη της πλακας , και οι πιο πολλοι οπως κι εσυ ξερεις με canon ειναι εξω .

Τις φωτο μπορεις να τις δεις οπου θελεις , δε σε περιοριζει κανεις...απλα εδω μιιλαμε για φωτο που κυριως απευθυνονται στο μεσο χρηστη, οχι σε επαγγλματιες.
Αυτο νομιζω το ξεκαθαρισαμε.... οι επαγγελματιες ΠΑΝΤΑ θα εχουν (ή θα θελουν να εχουν) τα καλυτερα εργαλεια για τη δουλεια τους.

Και μη συγκρινεις συνεχως ενα huawei που εχει καλο σχετικα hardware, αλλα κακο software με το iphone 11 (και to google pixel επισης) .

αναμενεται το νεο pixel 4 σε λιγο που θα φερει κι αλλες τεχνολογιες στη φωτογραφια και στο βιντεο.
Ο "πολεμος" εχει ξεσπασει και η μαχη πια δινεται κυριως στο φωτογραφικο κομματι στα κινητα.

αν εβλεπες τη παρουσιαση των νεων iphone - huawei, θα εβλεπες οτι το μεγαλυτερο μερος ηταν για τις φωτογραφιικες δυνατοτητες και στο βιντεο επισης.
Δεν ειναι τυχαιο αυτο και σαφως θα οδηγησει σε μεγαλη συρικνωση τις εταιρειες φωτογραφικων, το εχουν αλλωστε παραδεχτει και οι ιδιες πια, ανοιχτα.

Τελος...αυτο που λεμε... εχετε τα ματια σας ανοιχτα, τα πραγματα αλλαζουν με γρηγορους ρυθμους !

Ο καθένας έχει την άποψη του και αυτή είναι σεβαστή, αλλά μην το πάμε στον ελιτισμό των "πραγματικών φωτογράφων" - δηλαδή στο myphone πρέπει να γράφουν οι smartphonακηδες και εδώ μόνο οι γνήσιοι φωτογράφοι/"μηχανοβιοι";

Έχω δει jpeg από όλες τις εταιρείες, στην πλειονότητα των περιπτώσεων και αν δεν είναι ενεργοποιημένο το hdr, κατάλληλο προφίλ κλπ το πρώτο αποτέλεσμα δεν είναι τόσο κοντά σε αυτό που θέλει ο πολύς κόσμος, όσο το αποτέλεσμα ενός flagship κινητού - επίσης το hdr μηχανών είναι πρωτόγονο σε σχέση με αυτό των κινητών, και δε βάζω καν στην εξίσωση τις νέες εξελίξεις με το deep fusion της apple κλπ. Αυτό έχει γραφτεί άπειρες φορές σε σκληροπυρηνικά φωτογραφικά φόρουμ τύπου dpreview, το έχουν πει επαγγελματίες φωτογράφοι.... Δεν είναι όλοι πληρωμένοι από τη samsung ή την apple για να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου.

Στο μεταξύ επ'ευκαιρίας της κυκλοφορίας των νέων flagship, ιδιαίτερα του iphone 11, έχουν βγει πολλά βίντεο που δείχνουν εξαιρετικά φωτογραφικά δείγματα, - το παρακάτω στο 15αρι λαπτοπ HD ανάλυσης φαίνεται σούπερ

Διαφωνώ σε αυτά που γράφεις...πιο HDR?? κανένα HDR δεν χρειάζεσαι, και κανένα προφίλ, πάρε μια μηχανή fuji τράβα με τα film simulation που έχει και ξανασυζητάμε ποιος έχει πιο καλά αρχεία...και θα το πω για χιλιοστή φορά ΔΕΝ κάνουμε συγκρίσεις φωτογραφιών βλέποντας Youtube βίντεο, μα αν είναι δυνατών....ναι και στο p30 έλεγαν ότι κάνει παπάδες, το εκθείαζαν στο Youtube κλπ. άλλα μόλις το έπιασα πραγματικά στα χέρια μου και ανάλυσα πραγματικά τα αρχεία του, τα τέντωσα τα επεξεργάστικα είδα το αποτέλεσμα ότι είναι εντελώς μέτριο και μη αποδεκτό, δεν πλησιάζει ούτε μηχανή 10ετίας...και μιλώ για την κύρια κάμερα, γιατί η υπερευρυγώνια είναι για τα μπάζα στην καλύτερη, πόσο καλύτερο είναι το Iphone 11 δηλαδή? Και στο XS της γυναίκας μου που δούλεψα τα αρχεία ήταν μετριότατα στην καλύτερη και τίποτα καλύτερο για θέαση στο facebook και σε κινητό. τα καλύτερα αρχεία σε κινητό τα έχω δει από το Nokia 808 6ετίας, άντεχαν το τέντωμα, είχαν πραγματικό ρηχό βάθος πεδίου και διορθώνονταν άνετα ο θόρυβος καθώς ο μεγάλος αισθητήρας που είχε άντεχε...

Υ.Γ. Επίσης κατά καιρούς όλοι μας εδώ μέσα έχουμε ανεβάσει δείγματα από κινητά (ειδικά ο Γιάννης Σπύρου) κάποια βλέπονται, κάποια είναι οκ, άλλα κανένα δεν είναι καλό, για τα δικά μου στάνταρντ τουλάχιστον.
Y.Γ. Eπίσης τι μας νοιάζει τι θέλει ο πολύς κόσμος?? Ο πολύς κόσμος θέλει Survivor, GNTM και Avengers και αντίστοιχα είναι τα γούστα του στην φωτογραφία...εδώ είμαστε 20-30 νοματαίοι που ενδιαφερόμαστε για ''καλή'' και ''σωστή'' φωτογραφία.

Re: Απάντηση: Re: Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

αυτο ειναι πολυ σημαντικο επισης.... αλλαζουμε συνηθειες με τα χρονια και τις συνθηκες (και τη διαθεση μας)!

και τις αντοχές σου.

Εμείς αντέχουμε...

@Νικος....

εσυ ομως ειπες , δικα σου λογια χρησιμοποιω..... "δεν εχει σημασια η ποιοτητα, το 4κ, τα 60p....αλλα το περιεχομενο , το καδρο, το φως κλπ."

αυτα που πηγαν τωρα?
Δεν μπορει δηλ. ενας καλος φωτογραφος να βγαλει "καλες" φωτο και βιντεο με το κινητο ?

Εχω πει πολλες φορες, οτι σε διαφορες εκθεσεις και διαγωνισμους, εχω δει νικητες με κινητα και φωτογραφιες που επισης ειναι για να τις θαυμαζεις!

ΔΔηλ. αυτη η φωτο δεν σου αρκειι για πορτραιτο ?
Γιατι εμενα μου περρισευει κιολας!

Νικο , ειμαστε σε τεχνολογικο φορουμ....και οχι σε φωτογραφικο!

Ολα και ολοι εχουν θεση εδω περα.

Και ναι , βλεπω καλυτερη εικονα και DR apo to Ιπηονε 11....τι να κανουμε?
Η 7D II δεν ειναι μηχανη της πλακας , και οι πιο πολλοι οπως κι εσυ ξερεις με canon ειναι εξω .

Τις φωτο μπορεις να τις δεις οπου θελεις , δε σε περιοριζει κανεις...απλα εδω μιιλαμε για φωτο που κυριως απευθυνονται στο μεσο χρηστη, οχι σε επαγγλματιες.
Αυτο νομιζω το ξεκαθαρισαμε.... οι επαγγελματιες ΠΑΝΤΑ θα εχουν (ή θα θελουν να εχουν) τα καλυτερα εργαλεια για τη δουλεια τους.

Και μη συγκρινεις συνεχως ενα huawei που εχει καλο σχετικα hardware, αλλα κακο software με το iphone 11 (και to google pixel επισης) .

Ζήτημα ημερών είναι να έχω και το iphone 11 εταιρικό και θα τα πούμε εδώ, γιατί τα ίδια έλεγαν και για το p30 και iphone xs και ''μάπα'' το γλυκό...πόσο βελτιώθηκε το iphone 11 με τον κούτσικο αισθητήρα, πιο μικρό και από τον αισθητήρα του note 7 των 150 ευρώ???.

Υ.Γ. Εμείς εδώ Γιάννη δεν είμαστε ο μέσος χρήστης, είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την φωτογραφία και θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σύμφωνα με τα χρήματα που διαθέτουμε.
Υ.Γ. Είδες καλύτερη εικόνα στο iphone 11 από Youtube βίντεο??? Νομίζω εδώ τερματίζουμε την όλη συζήτηση.

@Νικος....

εσυ ομως ειπες , δικα σου λογια χρησιμοποιω..... "δεν εχει σημασια η ποιοτητα, το 4κ, τα 60p....αλλα το περιεχομενο , το καδρο, το φως κλπ."

αυτα που πηγαν τωρα?
Δεν μπορει δηλ. ενας καλος φωτογραφος να βγαλει "καλες" φωτο και βιντεο με το κινητο ?

Εχω πει πολλες φορες, οτι σε διαφορες εκθεσεις και διαγωνισμους, εχω δει νικητες με κινητα και φωτογραφιες που επισης ειναι για να τις θαυμαζεις!

Μιλούσα για το βίντεο Γιάννη αν δεν το κατάλαβες. Στο βίντεο δεν με νοιάζει η ποιότητα άλλα αυτά που ανέφερα, στις φώτος όμως πέρα από αυτά θέλω και άψογο τεχνικό τομέα....καλές φώτος έχω δει και με κινητά του 50αρικου...και τι με αυτό?? να πάρουμε όλοι τέτοιο κινητό επειδή κάποιος/κάπου/κάποτε είχε ταλέντο,τύχη, υπομονή κλπ. και του βγήκαν καλές οι φώτος??

δες τη παραπανω φωτο για να καταλαβεις...

αν εσυ δε καταφερεις να βγαλεις "αξιολογες" φωτο απο το Iphone, μαλλον κατι κανεις λαθος, οχι το κινητο.

αλλωστε αυτος που ειναι πισω απο τη μηχανη μετραει περισσοτερο...ετσι δεν ειναι ?
αυτο δε λενε οι "φωτογραφοι" παντα?

YG... και γιατι εισαι τοσο "επιλεκτικος" στη φωτο ?
Το βιντεο δεν εχει καμια διαφορα.
Αν εσενα δε σε νοιαζει η ποιοτητα του βιντεο, τοτε κι εμενα δεν με νοιαζει τοσο η απολυτη ποιοτητα στη φωτο, αλλα το περιεχομενο (κυριως) .

δες τη παραπανω φωτο για να καταλαβεις...

αν εσυ δε καταφερεις να βγαλεις "αξιολογες" φωτο απο το Iphone, μαλλον κατι κανεις λαθος, οχι το κινητο.
αλλωστε αυτος που ειναι πισω απο τη μηχανη μετραει περισσοτερο...ετσι δεν ειναι ?

Για να δω αξιόλογες φώτος στο νήμα των κινητών, γιατί μέχρι τώρα δεν έχω δει καμία από αυτά που ανεβάζουμε όλοι μας....ενώ στο νήμα των φωτογραφιών βρίσκεις πολλές που είναι απλά εκπληκτικές και τις ζηλεύω.....ναι δεν φταίνε τα κινητά εμείς φταίμε...ναι δεν ήξερα να ''φτύσω αίμα'' και να παλεύω με το iphone και μετά στο Photoshop να συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα, για να βγάλω μια σωστή φώτο την στιγμή που μπαμ μπαμ θα την έχω πάρει καλύτερη με μια entry level μηχανή...φαντάζομαι δεν σοβαρολογείς με αυτά που γράφεις.....έχεις δει τα αρχεία που βγάζουν οι υπερευρυγώνιες κάμερες των κινητών??? ούτε για θέαση σε κινητό δεν αντέχουν.

Υ.Γ. Στο βίντεο έχεις κίνηση και δεν μπορείς να απομονώσεις λεπτομέρειες και να τις αφομοιώσεις, οπότε δεν με νοιάζει αν είναι 4Κ ή 1080p, η φώτο είναι στατικό και κάθε λεπτομέρεια μετράει...απλά πράγματα.
Υ.Γ. Η φώτο που έβαλες είναι καλή πράγματι (αν και μου βγάζει λίγο κομπακτίλα και fake ρηχό βάθος πεδίου) άλλα δεν ξέρω ποιος και πως την έβγαλε, πόσο την πήραξε κλπ. Αν δεν δουλέψω κάτι μόνος μου δεν πιστεύω κανέναν.

δες επισης μια διασημη φωτο του Saul Leiter, που ειναι ο αγαπημενος μου φωτογραφος street.

Εχει καμια σημασια , αν ειναι τελεια "τεχνικα" ?
Αν η εστιαση ειναι αψογη, το χρωμα ειναι "ακριβειας" και ο θορυβος ορατος ?

Και με κινητο θα μπορουσε να βγει, και ειμαι σιγουρος οτι πολλοι απ αυτους θα εβγαζαν καταπληκτικες φωτο και με κινητο.

soleitercocacola.jpg

δες επισης μια διασημη φωτο του Saul Leiter, που ειναι ο αγαπημενος μου φωτογραφος street.

Εχει καμια σημασια , αν ειναι τελεια "τεχνικα" ?
Αν η εστιαση ειναι αψογη, το χρωμα ειναι "ακριβειας" και ο θορυβος ορατος ?

Και με κινητο θα μπορουσε να βγει, και ειμαι σιγουρος οτι πολλοι απ αυτους θα εβγαζαν καταπληκτικες φωτο και με κινητο.

soleitercocacola.jpg

Ναι άλλα εγώ και οι περισσότεροι εδώ δεν είμαστε Saul Leiter, θέλουμε ευκολίες και θέλουμε και βοήθεια από τον εξοπλισμό για να καλύψει τις αδυναμίες μας...αν είναι έτσι να πάρουμε όλοι μας μια μηχανή φιλμ και τέλος.....γιατί γεμίζουμε νήματα για τον εξοπλισμό κλπ?? Γιατί εσύ γράφεις στον εξοπλισμό??....πάρε ένα iphone 11 και τέλος...απλά τα πράγματα...

μα αυτο θα κανω.... προσπαθω μαλλον (λογω δυσκολιων).

Αν εχω μια αξιοπρεπεη εικονα απο 3 διαφορετικα εστιακα μηκη, με καλυπτει για τις καθημερινες μου αναγκες !

Οχι για τα παντα βεβαια, το εχουμε ξαναπει.

Κι εγω εχω το μερακι της φωτογραφιας και σαν διαδικασια, γι αυτο αλλωστε εχω ακομα "κανονικη" μηχανη και φακους.

Και για να δεις οτι οντως δε παιζει κανενα ρολο η μηχανη, θα σου πω το εξης...

Εχω στη βιβλιοθηκη μου περιπου 250.000 φωτο , που εχουν τραβηχτει εδω και 35 χρονια , με παρα πολλες μηχανες (αναλογικες-ψηφιακες-κινητα-action κλπ) και κινητα (πανω απο 200 διαφορετικα μοντελα !)

Ξερειις ποια ειναι η πιο αγαπημενη μου φωτο, κατα γενικη ομολογια , και της γυναικας μου και ολων οσων με ξερουν ?

αυτη εδω που τραβηχτηκε μερικα χρονια πριν, και προλαβα ακριβως επειδη ειχα προχειρο το κινητο.

Ειναι ο συγχωρεμενος μου παππους Παναγιωτης στο χωριο, μαζι με το δισσεγγονο του (ανηψιο μου) Παναγιωτη επισης, που τρεχει να τον βοηθησει ν ανεβει τα σκαλια.

Το παρελθον και το μελλον μαζι....ετσι ειχα γραψει!

Εχει καμια σημασια που ειναι με κινητο ?

Απάντηση: Re: Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

Θα σας λύσω εγώ την απορία γιατί ο Νίκος δεν βγάζει καλές φωτό με τά νέα φωτογραφικα κινητά που είναι τούμπανο !

Πάσχει από την ανίατη νόσο των vintage φωτογράφων ! :flipout:

χωρίς σκόπευτρο , χωρίς κλειστρο , χωρίς ροδέλες κλπ. για να παίξεις βρε παιδί μου λίγο με τις ρυθμίσεις χωρίς να στραμπουληξεις τα δάχτυλακια σου στην οθόνη, η εμπειρία χρήσης δεν απογειώνεται και αυτό βγαίνει και στο τελικό αποτέλεσμα.

Απάντηση: Re: Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

Έτσι ακριβώς. Στα smartphones έχουμε τόσο μεγάλη πρόοδο λόγω αλγόριθμων με machine learning και ισχυρότατων CPU/GPU.

Re: Απάντηση: Re: Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

Θα σας λύσω εγώ την απορία γιατί ο Νίκος δεν βγάζει καλές φωτό με τά νέα φωτογραφικα κινητά που είναι τούμπανο !

Πάσχει από την ανίατη νόσο των vintage φωτογράφων ! :flipout:

χωρίς σκόπευτρο , χωρίς κλειστρο , χωρίς ροδέλες κλπ. για να παίξεις βρε παιδί μου λίγο με τις ρυθμίσεις χωρίς να στραμπουληξεις τα δάχτυλακια σου στην οθόνη, η εμπειρία χρήσης δεν απογειώνεται και αυτό βγαίνει και στο τελικό αποτέλεσμα.

Σωστός!!!:music-smiley-005: Πέρα από πλάκα ισχύει αυτό που λες....αν απλά πατάς στην οθόνη του κινητού και τσουπ η τρομερή φώτο....ε δεν μπορώ ξενερώνω, θέλω να ταλαιπωρηθώ λιγάκι, να νιώσω ότι συμμετείχα σε ένα βαθμό στο αποτέλεσμα και στην όλη διαδικασία και δεν την έκανε όλη την δουλειά κάποιος αλγόριθμος.