Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Η LX100 και αρχαία είναι και μεγάλη , απαίσιο EVF και χωρίς σπαστη οθόνη αφής. Μόνο ατού ο φωτεινός φακός της . Μια μέρα την είχα για δοκιμή πριν 3 χρόνια και την έδωσα παρότι μου την χάριζαν. Παρόλα αυτά έχει leaf shutter και τραβάς βράδυ με φλας μέχρι και ταχύτητα 1/2000. Αλλα κόλπα. Η LX15 πάλι είναι μινιατούρα σε σχέση με την LX100 και πολύ πιο σύγχρονη . Οτι βολεύει λοιπόν τον καθένα, δεν είναι ανάγκη στη συζήτηση να προσπαθείτε να πείσετε τον συνομιλητή σας για θέματα καθαρά προσωπικά όπως π.χ. η εργονομία ή οι φωτογραφικές απαιτήσεις και τι εργαλεϊο θα κάνει χρήση κάθε στιγμή.

Μια που λέτε για την LX100 φίλος την έχει του κουτιού και ψάχνεται να την πουλήσει γιατί με το Huawei του κάνει δουλειά μου είπε.
Περί ορέξεως....

Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Δεν προσπαθούμε να πείσουμε για τίποτα, εντυπώσεις γράφουμε και απαντάμε σε ερωτήσεις και απορίες.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Μα δεν οφείλει να έχει , γιατί είναι κινητό!
Η μηχανη πάλι που κάνει μόνο ένα πράγμα...οφείλει.

Κι έχω μηχανή αν το ξέχασες....και την παίρνω εκεί που θέλω.

ΥΓ...θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο ευγενικός , και να προσέχουμε λίγο τις εκφράσεις μας.
Δεν έχω κουραστεί από τη φωτογραφία, από το κουβαλήμα, ναι.

ΥΓ2...μάλλον το έχεις πάρει προσωπικά το θέμα, δεν εξηγείται αλλιώς.

Όταν γράφεις post σαν αυτό που έγραψες στο post 1628 ναι το παίρνω προσωπικά το θέμα.....επίσης τι πάει να πει ''Μα δεν οφείλει να έχει , γιατί είναι κινητό!'' αφού κρίνουμε ένα κινητό εδώ πέρα σαν φωτογραφική το κρίνουμε σφαιρικά....όχι ότι μας συμφέρει, το λέω γιατί έχει ξεφύγει η κατάσταση εδώ στο Thread με τα κινητά με αυτά που γράφονται....βέβαια στην τελική 164 σελίδες και κυριολεκτικά ούτε μια πραγματικά καλή φωτογραφία δεν έχει ανεβεί από κινητό από μέλη του Forum, εν αντίθεση με το τμήμα Gallery που ανεβαίνουν εξαιρετικές φώτος. Μιλάει το πράγμα από μόνο του. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.

Υ.Γ. Τα 2 δείγματα που έβαλες (και πάλι δεν είναι δικά μας άλλα από κάπου αλλού) είναι τραγικά απλά....άνοιξα και μερικές από το γκρουπ που έβαλες...οι περισσότερες (τις βλέπω σε οθόνη 27 ιντσών 4Κ στον υπολογιστή) είναι πολύ κακές (χαμηλή ανάλυση, κακό contrast, ξεσκισμένα HDR, θόρυβος, τι να πιάσω και τι να αφήσω) σώζονται κάποιες σε ένα βαθμό από το θέμα τους. Τώρα αν αυτό εσένα σε καλύπτει φωτογραφικά, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πούμε κάτι άλλο.

Χεράτο με την γριά X-T1 στο 1 sec.. δείτε την λεπτομέρεια στην τσουλήθρα....που να είχες και IBIS δηλαδή ή πιο σύγχρονο αισθητήρα....

48893319342_9f03b00026_k.jpg
[/URL]DSCF5674_DxO by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Δεν το συνεχίζω...δεν έχει νόημα.

ΥΓ...τα δείγματα , όπως το είπα, είναι από ένα από τα δεκάδες group στο internet για street photo με κινητό.
Δεν είπα ότι είναι από το δικό μας.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Dxo βλέπω Νικόλα στο όνομα του αρχείου.
Υποστηρίζει Fuji X-T1;

Jpeg είναι Παναγιώτη, τις περνούσα και από το DXO για να μικρύνω τα αρχεία κυρίως. Η συγκεκριμένη μάλιστα είναι μόλις 2 mb.... Δεν υποστηρίζει τα raw της Fuji το DXO, τουλάχιστον η έκδοση που είχα.

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Θα μου πεις, με όλα τα παραπάνω χούγια, το iPhone εξακολουθεί να κάνει περισσότερα από μια αντίστοιχου μεγέθους κομπακτ στο χέρι, αλλά αν μη τι άλλο, την κόμπακτ την ακουμπάς και σ'ενα σακίδιο ή μπουφάν και μπορείς να βγάλεις μια σοβαρή long exposure ενα ακίνητο έστω πλάνο. Στο κινητό τι θα κάνεις; Εντάξει, με κάποιο manual προγραμμα ίσως να καταφέρεις το ίδιο, αλλά θα'ναι πολύ πιο δύσκολο να στηρίξεις ένα κινητό όρθιο χωρίς να το κρατάς.
.

Καλά, δοκίμασε να πάρεις long exposure με την compact μια φωτό παρέας σε ένα σκοτεινό restaurant και σύγκρινε την με το Iphone σε night mode, να δεις ποια θα βγει λιγότερο κουνημένη.

Re: Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Καλά, δοκίμασε να πάρεις long exposure με την compact μια φωτό παρέας σε ένα σκοτεινό restaurant και σύγκρινε την με το Iphone σε night mode, να δεις ποια θα βγει λιγότερο κουνημένη.

Και οι 2 θα βγουν χάλια, τώρα αν του Iphone είναι ένα κλικ καλύτερη δεν μου λέει τίποτα...παίρνεις μια φτηνή και μικρή premium Compact (Panasonic lx10) που την βάζεις στην τσέπη και είσαι έτοιμος...F1,4 - αισθητήρας 1 ίντσας, σταθεροποίηση τρομερή και κανονικό flash....να την φέρω και αυτή να δεις τι μπορεί να κάνει???

Καλή τύχη να τραβήξεις κάτι τέτοιο με το πανάκριβο Iphone σου. Δες τι μπορείς να κάνεις με την μινιατούρα lx10....

http://P1030298_DxO by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr

Έτσι και μια macro από το LX10...το λουλούδι είναι δεν είναι 2 πόντους πλάτος.....το iphone τι μπορεί να κάνει σε αυτή την περίπτωση?? ή δεν μας απασχολεί καθόλου το macro? Να θυμίσω πάλι ότι την Lx10 την βάζω και σε τσέπη από τζιν.

48893693401_40b809188b_k.jpg
[/URL]P1040501 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Ρε σύ Καραμέλα, πραγματικά χαλάς το νήμα με τα vs σου. Ευχαρίστως να κανονίσουμε κάποιο live συγκριτικό αλλά μην προσπαθείς να θάψεις τις φωτογραφικές επιδόσεις ένος κινητού που χρησιμοποίησες ελάχιστα, συγκρίνοντας το με ότι σου έρθει στο νου. Υπάρχουν αλλα threads για αυτό.

Και για το τέλος ένα νυχτερινό 1 sec'' χεράτο με την lx10 για να δεις πως είναι ένα ''σωστό'' νυχτερινό. Ουδε μια σχέση με το Iphone 11.

48893244743_2e70b6d886_k.jpg
[/url]33333 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Ρε σύ Καραμέλα, πραγματικά χαλάς το νήμα με τα vs σου. Ευχαρίστως να κανονίσουμε κάποιο live συγκριτικό αλλά μην προσπαθείς να θάψεις τις φωτογραφικές επιδόσεις ένος κινητού που χρησιμοποίησες ελάχιστα, συγκρίνοντας το με ότι σου έρθει στο νου. Υπάρχουν αλλα threads για αυτό.

Δεν το θάβω, απλά προσπαθώ να σας εξηγήσω ότι δεν μπορεί να πλησιάσει σε ποιότητα εικόνας όχι μεγάλη μηχανή άλλα ούτε την μινιατούρα lx10 Που χωράει σε τσέπη, κουράστηκα με τις υπερβολές που γράφονται εδώ μέσα σε αυτό το Thread και δεν αναφέρομαι σε εσένα, άλλα έχεις δίκιο το σταματάω...περιμένω δείγματα φωτογραφικά να δώ εδώ, για να καταλάβω τι μπορείς να κάνεις με το κινητό, δείγματα χρηστών και όχι από Blogs κλπ. Γιατί αυτά που έχω δει εδώ μέσα προς το παρών είναι από τραγικά έως μέτρια στην καλύτερη. Αναμένω λοιπόν και αύριο που θα έχω χρόνο θα δουλέψω παραπάνω το iphone 11 ίσως βγω και μια βολτούλα με μια από τις μηχανές μου να κάνω ένα πρόχειρο συγκριτικό...σταματάω εδώ λοιπόν.

Σε ευχαριστούμε για το patronizing σχόλιο, η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε τι δυνατότητες έχουν οι φωτογραφικές μηχανές έναντι των κινητων.
Αναμένουμε με αγωνία τις αυριανές σου αντικειμενικές εντυπώσεις.

Πριν μια εβδομάδα Νικόλα έβαλα εδώ δείγματα Fuji Vs Mi9T
Πως τα βλέπεις;
Σε blind test που έστειλα σε φίλους είχαμε ισοπαλία.
https://avclub.gr/forum/showthread....ι-κατά?p=1058388205&viewfull=1#post1058388205

Τα είδα Παναγιώτη άλλα πως να το πω είναι ''εύκολη'' σύγκριση...όλα τα δείγματα είναι σε καλό φωτισμό, δεν υπάρχουν μέσα στο κάδρο μεγάλες φωτιστικές αντιθέσεις και δύσκολες συνθήκες και γενικά είναι εύκολο έργο για κάθε μηχανή...προφανώς σε τέτοια θέματα δύσκολα θα δεις διαφορές ακόμα και FF μηχανή να πάρεις...μόνο στην ανάλυση θα δεις κάτι....
Οταν όμως πέφτει το βράδυ, θέλεις ζουμ, θέλεις υψηλή ανάλυση, θέλεις σωστό και ακριβές ρηχό βάθος πεδίου, έχεις δύσκολες αντιθέσεις στο κάδρο σου, έχεις κινούμενο αντικείμενο σε κακό φωτισμό, θέλεις macro κλπ...εκει το κινητό απλά παραδίδει πνεύμα και εκει είναι που θέλω την μηχανή. Για τα λεφτά που πήρες το κινητό είναι super, το καλύτερο VFM αυτή την στιγμή στην αγορά...

Σε ευχαριστούμε για το patronizing σχόλιο, η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε τι δυνατότητες έχουν οι φωτογραφικές μηχανές έναντι των κινητων.
Αναμένουμε με αγωνία τις αυριανές σου αντικειμενικές εντυπώσεις.

Το φαντάζομαι, όταν διαβάζω να γράφεται ότι το Night mode του Iphone βγάζει καλές φώτος, ε μάλλον δεν νομίζω να ξέρετε τι μπορεί να κάνεις με μια φωτογραφική μηχανή!!!-bye- ή απλά δεν σας νοιάζει και καλύπτεστε με τον κούτσικο αισθητήρα του Iphone. Περί ορέξεως....

ωραια ιδεα... ξέθαψα την παλιά μου lx3 απο ενα συρτάρι και εκανα ενα γρήγορο τσέκ σε σχέση με mimi2s / gcam.

η lx3 (2008) ακόμα δινει πονο... ωραία ζεστή εικόνα, ωραίες υφες! ο μικρός leica που φοράει δικαίως ειχε καψει καρδιες. Το μονο που χρειάστηκε η εικόνα της ειναι λιγο τσίμπημα τα shadows για να ερθουν στα ισια με το hdr+ του gcam.

Απο την άλλη, τι σκληρη εικόνα που μου εχει δώσει το gcam! Κάνει μπαμ οτι είναι προϊόν επεξεργασίας. Την έχουμε συνηθίσει βεβαία, στις μικρές οθόνες των κινητών μια χαρά φαίνεται.

Για να την ξαναβαλω στην τσάντα μου την μικρη :D Εν ολιγης, ακομα και με premium compact του 2008 ,κινητο του 2018 δεν τα βαζει ευκολα... Ναι το χρησιμοποιώ ναι με βολεύει, αλλα οταν θελω να φωτογραφισω θα μεινει στην τσεπη μου.
Τωρα κατι ατακες "την πουλαω γιατι βγαζω μονο με το κινητο", ολοι καταλαβαινουμε τι φωτογραφικες ανησυχίες ειχε ο συγγραφέας της αγγελιας! :laugh:

P1100648

IMG_20191014_075029

Το φαντάζομαι, όταν διαβάζω να γράφεται ότι το Night mode του Iphone βγάζει καλές φώτος, ε μάλλον δεν νομίζω να ξέρετε τι μπορεί να κάνεις με μια φωτογραφική μηχανή!!!-bye- ή απλά δεν σας νοιάζει και καλύπτεστε με τον κούτσικο αισθητήρα του Iphone. Περί ορέξεως....

Αδυνατείς μάλλον να καταλάβεις ότι η βελτίωση στις φωτογραφικές δυνατότητες των κινητών δεν προέρχεται από τους κουτσικους αισθητήρες, αλλά από το software και την επεξεργαστική ισχύ με την χρησιμοποίηση advanced stacking technics.
Για αυτα συζητούμε εδώ μέσα, αλλά ευχαρίστως όπως είπε να κάνουμε ένα νήμα Α-Β συγκρίσεων με compact (και άνω). Το να βάζουμε random φωτός πραγματικά δεν λέει τίποτα.